50kotów Darłowo- czas sterylek. Zapraszam do III wątku ! :)

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Sob lut 26, 2011 16:55 Re: 40 kotów- pilnie transport Darłowo-Świnoujście !! i DT !

ssb pisze:a, bo ja bym z Gdańska jechał właśnie ;) Rano nie mogę bo jutro muszę na uczelni dać zdechłe świstki do podpisu, zajęcia kończę po południu... Dobrze wiedzieć że sprawa się "rozwiązała" ;)

Mam tylko nadzieję, że Sziszka jeszcze dziś się zjawi :roll: Karmicielka od rana jej nie widzi :|

A dasz buziola ? :mrgreen:
Obrazek

Obrazek
Obrazek

kinia098

Od: Pt maja 01, 2009 21:53

Post » Sob lut 26, 2011 19:03 Re: 40 kotów- pilnie transport Darłowo-Świnoujście !! i DT !

Wiecie co ?
Baba zrezygnowała z Sziszy i jednocześnie nie dostanie Puszystej......... nawet tego nie komentuje, bo szkoda nerwów.
Obrazek

kinia098

Post » Sob lut 26, 2011 19:37 Re: 40 kotów- pilnie transport Darłowo-Świnoujście !! i DT !

buziol dla kociaka :kotek:

Eh, wiesz czasem lepiej żeby ktoś zrezygnował wcześniej niż później.

Jeszcze nie dojrzałem do tego żeby szukać moim dziczkom domu, dbam o to żeby miały dach nad głową, co jeść no i opiekę medyczną. Nawet nie próbuję zgadywać jak Ty się z tym wszystkim wyrabiasz, u mnie na uczelni jest 7 kotów na stałe plus kilka odwiedzających i jest przy nich co robić. Ty masz całe miasto na głowie, podziwiam.

ssb

Od: Czw cze 24, 2010 13:45

Post » Sob lut 26, 2011 19:51 Re: 40 kotów- pilnie transport Darłowo-Świnoujście !! i DT !

Jakoś lecimy do przodu. Mam tylko nadzieję, że jeszcze parę kotek zrobię przed wiosną :|
Ale najgorsze jest to, że nie ma DT dla młodziaków i one muszą tam marznąć na tych działkach :cry:

edit: i dziękuję za miłe słowa :)
Obrazek

kinia098

Post » Sob lut 26, 2011 20:54 Re: 40 kotów- pilnie transport Darłowo-Świnoujście !! i DT !

kinia098 pisze:Wiecie co ?
Baba zrezygnowała z Sziszy i jednocześnie nie dostanie Puszystej......... nawet tego nie komentuje, bo szkoda nerwów.

8O
Dlaczego zrezygnowała?

Kiniu, trochę mnie to nie dziwi.
Kotka nie wiadomo, czy coś w sobie ma, czy chora, czy zdrowa, czy nie będzie prosić o wychodzenie (rudy niby taki miziak był, a w domu zdziczał), nieodrobaczona, nie wiadomo jaki charakter...

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Sob lut 26, 2011 21:03 Re: 40 kotów- pilnie transport Darłowo-Świnoujście !! i DT !

Szalony Kot pisze:
kinia098 pisze:Wiecie co ?

8O
Dlaczego zrezygnowała?

Kiniu, trochę mnie to nie dziwi.
Kotka nie wiadomo, czy coś w sobie ma, czy chora, czy zdrowa, czy nie będzie prosić o wychodzenie (rudy niby taki miziak był, a w domu zdziczał), nieodrobaczona, nie wiadomo jaki charakter...

Przecież miałam Sziszę u siebie po sterylizacji. Zdążyłam trochę ją poznać. Gdyby nie to, że mam Plami i Puszystą, to zostałaby na DT...

Tylko skoro Pani zdecydowała się na Puszystą, o której wprost mówiłam, że za dnia nie wychodzi a w nocy dopiero się pokazuje, to dziwne, że nie chce Sziszy, która jest odważniejsza.
Dostałam sms'a, że skoro mi ucieka, to jej pewnie też. Tylko, że ona mi nie ucieka, a żyje pod blokiem...

To w takim razie nie wiem co robić; szukać takim kotom domów, czy nie.
Wstępnie za tydzień jestem umówiona na dowóz Mini Bulwy do nowego domu.
Nie wiem, co teraz w takim razie..
Obrazek

kinia098

Post » Sob lut 26, 2011 21:19 Re: 40 kotów- pilnie transport Darłowo-Świnoujście !! i DT !

Szalony Kot pisze:
kinia098 pisze:Kiniu, trochę mnie to nie dziwi.

Mnie się wydaje, że to nie o to dokładnie chodzi.
Znam dosyć dobrze całą sytuację.
Kinga wypuściła Sziszę jeszcze nie mając propozycji domku dla niej.
Nie była przygotowana na adopcję, więc nie odrobaczała. Charakter zdążyła poznać. Ale wypuściła ją z braku miejsca w DT.
To żeby zapewnić jej dom wyszło w trakcie chwili, już po jej wypuszczeniu.
A kotka na pewno była okazem zdrowia: ruchliwa, ciekawska, piękna, zdrowa sierść, śliczne oczka, bez oznak jakiejkolwiek choroby. Odrobaczenie stanowiłoby tu najmniejszy problem.

Kobieta po prostu w jakiś dziwny sposób zrezygnowała z kici. Gdyby powiedziala, ze jej nie wezmie, bo jednak nie bedzie w stanie zaopiekowac sie dwoma kotami i podała konkretne powody, to byłaby zupełnie inna gadka.
A tak... no cóż..
Ostatnio edytowano Sob lut 26, 2011 21:22 przez commeta, łącznie edytowano 1 raz
ZAPRASZAM NA ZAKUPY: SUKIENKI, KOZAKI, BUTY, ROLKI => viewtopic.php?f=27&t=149013

commeta

Od: Czw cze 11, 2009 21:23

Post » Sob lut 26, 2011 21:21 Re: 40 kotów- pilnie transport Darłowo-Świnoujście !! i DT !

Odpisz Pani, że ona nie ucieka. To da się jeszcze wyjaśnić.

Napisz "niestety, nie mogę u siebie trzymać tylu kotów, ilu chciałabym pomóc. Szisza jest kotem wolnożyjacym. Po sterylizacji mieszkała u mnie przez pewien czas, ale niestety - ponieważ nikt jej nie chciał - musiała wrócić na wolność. Mieszka na określonym terenie, przychodzi na jedzenie, uwielbia dotyk ludzkich rąk. Jest wolnożyjąca nie z wyboru, a z musu - szkoda, że zrezygnowała Pani z szansy odmienienia jej losu."

To nie jest zły dom, tylko przestraszony.

Szalony Kot

Post » Sob lut 26, 2011 21:46 Re: 40 kotów- pilnie transport Darłowo-Świnoujście !! i DT !

Szisza obecnie nie mieszka w makabrycznych warunkach, więc na razie się wstrzymam.
Nie chcę potem znowu stawać na głowie, gdyby nagle Szisza się nie spodobała :cry:

I dla niej znajdzie się odpowiedni dom :ok:
Obrazek

kinia098

Post » Sob lut 26, 2011 21:56 Re: 40 kotów- pilnie transport Darłowo-Świnoujście !! i DT !

Ech.
No nie wiem, ja bym powalczyła.
To nie jest stawanie na głowie, to jest wyjaśnienie sytuacji.
Pani jak widać zrozumiała, że kot Ci uciekł, a Ty go gdzieś szukasz po mieście.

Szalony Kot

Post » Sob lut 26, 2011 22:14 Re: 40 kotów- pilnie transport Darłowo-Świnoujście !! i DT !

Szalony Kot pisze:Ech.
No nie wiem, ja bym powalczyła.
To nie jest stawanie na głowie, to jest wyjaśnienie sytuacji.
Pani jak widać zrozumiała, że kot Ci uciekł, a Ty go gdzieś szukasz po mieście.

Chodzi mi bardziej o transport, z tym stawaniem na głowie ;)
Kobieta zgodziła się już nawet do Darłowa podjechać, a tu taki numer. Aż mi głupio :oops:

A niech sobie rozumie jak chce. Mnie już wystarczająco wkurzyła i nie mam zamiaru utrzymywać z nią kontaktu :mrgreen:
Obrazek

kinia098

Post » Sob lut 26, 2011 22:19 Re: 40 kotów- pilnie transport Darłowo-Świnoujście !! i DT !

Kinia, ale my nie robimy tego dla siebie, tylko dla kotów :>

Tutaj ktoś kiedyś nie dopytał, ktoś niedostatecznie jasno wyjaśnił. Widać, że kobieta nie rozumie, może jednak warto powalczyć?

Ty byś chciała wziąć do siebie kota, który by uciekał od człowieka, a jego opiekun próbuje Ci wmówić, że to miziak? Nie, bo to oszustwo ;]
I pani tak myśli.
Bo nie wie, że to nie Twój kot, tylko wolnożyjący - tak dla mnie wynika z smsa.

Szalony Kot

Post » Sob lut 26, 2011 22:33 Re: 40 kotów- pilnie transport Darłowo-Świnoujście !! i DT !

Taka była moja natychmiastowa odpowiedź na sms'a:
" Nie, nie ucieka mi. Żyje pod blokiem w budce i dziś się nie zjawiła. To miłe. Do widzenia "
Obrazek

kinia098

Post » Nie lut 27, 2011 10:59 Re: 40 kotów- pilnie transport Darłowo-Świnoujście !! i DT !

Jak można nie chcieć takiego kiciura? :twisted:

SŁODKA I NIEWINNA PLAMECZKA :ryk:
Obrazek
ZAPRASZAM NA ZAKUPY: SUKIENKI, KOZAKI, BUTY, ROLKI => viewtopic.php?f=27&t=149013

commeta

Od: Czw cze 11, 2009 21:23

[poprzednia][następna]