Buro-biało-bure szczęście

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Pt lut 25, 2011 22:37 Re: Buro-biało-bure szczęście- pół radośnie / pół smutno

Gosiu, przy pobieraniu moczu fajnie się sprawdza taki żwirek (o ile oczywiście kot akceptuje nietypowe rzeczy w kuwecie albo jest przyzwyczajony do silikonu):
http://sklep.mvet.pl/Pozostale-produkty ... e-Zwirek-/
(sklep w linku jest w Łodzi).
Kciuki za kociaste i za Was!
Kicia ? - 09'96 ['] Czarnulka 1.06.97 - 24.12.08 ['] Myszka 26.05.96 - 4.06.11 ['] Mrówcia 05/06'13-13.03.16 ['] Szarusia Agatka ? - 7.02.18 ['] Kicia Liza 04/05'2000 - 29.05.18 ['] Pusia ~'2006/2007? -11.10.22 ['] Bercia ~11'2013 - 25.01.25 ['] Chudzina Mechatka ~2016 - 15.02.2025 ['] Misiu ~05'2012 - 9.06.2025
Taki mały kot; taki wielki brak......

włóczka

Od: Sob kwi 25, 2009 16:43

Post » Sob lut 26, 2011 10:43 Re: Buro-biało-bure szczęście- pół radośnie / pół smutno

oooo, dzięki włóczko :1luvu:. Szukałam go w googlach i znalazłam tylko w animalii :oops:. Myślałam, że uda nam się złapać po prostu chochelką, ale na razie moje próby spełzają na niczym. Pamiętając, że Bonifcio lubi jako pierwszy zaznaczyć swój zapach w czystym żwirku, wyciągnęłam roboczą kuwetę i napełniłam ją czyściutkim benkiem. Z nadzieją na wiadomoco. I co? Było wszystko. Leżenie, siadanie, a nawet kotłowanie się parami, wysypywanie (celowe) żwirku i polowanie na turlające ziarenka, łapanie kuwety ząbkami, skakanie na nią i przesuwanie po przedpokoju. Efekty wyglądały następująco:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Krótko mówiąc chłopcy zrobili sobie zabawę zamiast siooo i jeszcze porozsypywali cały żwir :roll::
Obrazek

Skłaniam się więc do zakupu. Włóczko, na pewno skorzystam z linku :ok: :1luvu:. Mam takie pytanie. Czy jeżeli kociska urządzą sobie kanapę z tego żwirku diagnistycznego i zostawią na nim swoje bakterie z futra i łap, a potem dopiero siurną, to czy nie zniekształci to obrazu do badania?
Obrazek
Obrazek Obrazek

boniantos

Od: Śro lut 18, 2009 15:16

Post » Sob lut 26, 2011 17:44 Re: Buro-biało-bure szczęście- pół radośnie / pół smutno

rybcie pisze:Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

ale jajca, mają power chłopaki :mrgreen:
Obrazek

pisiokot

Od: Śro maja 03, 2006 15:37

Post » Nie lut 27, 2011 6:29 Re: Buro-biało-bure szczęście- mamy SIOOOO!!! 2x

witam w ten piękny niedzielny "poranek" :twisted:. Ale po kolei.

tak wyglądał wczorajszy wieczór:
Obrazek Obrazek Obrazek

Krótko mówiąc dodatkowa kuweta, która miała nam pomóc okazała się placem zabaw :roll:. Postanowiliśmy zmienić strategię. Tradycyjna kuweta trafiła do dużego pokoju, który jest jedynym zamykanym w naszym mieszkaniu. Tam przenieśliśmy się ze spaniem, zamknięci i z zapalonym światłem, aby widzieć, które grzebanie w żwirze to sioooo i gdzie celować chochelką. Tak naszykowani, po całym dniu podchodów i skradania się, zaczęliśmy szykować się do spania. Poszłam się kopać i myjąc się słyszę:

puk, puk,
- słucham?
- jestem Bogiem :king: :king: :king:
- ?????
- mam mocz!
- aaaaaaaaa :balony: :balony: :balony: , która godz.?
.....
(taką rozmowę zrozumie tylko ktoś z miau :ryk:)

okazało się, że zmęczony moimi podchodami Bonifcio czekał tylko aż zniknę z pola widzenia :evil:. Niczego się od TŻ nie spodziewając, wszedł do kuwety a ten :1luvu: :1luvu: :1luvu: podstawił naszykowaną łychę :ok:. Tyle, że za kwadrans zamykali lab (podobno przyjmują do 22.00), ja pod prysznicem itp., stwierdziliśmy, że nie dojedziemy już tego dnia, a tyle godzin nie ma co trzymać, więc wylaliśmy cenny ładunek z nadzieją na następny.

Dwie chochelki naszykowane, w zasięgu ręki. I śpimy. Przy zapalonym świetle jakoś tak niekomfortowo, ale co zrobić, cel jest i to jasno określony. Około 5 rano zaczęły się pierwsze ruchy ;). Bonifcio kręcił się, łaził, ale na 3 próby przysiadania, jak tylko podrywałam się (kuweta stała 1,5 m od łóżka) od razu rezygnował. O nie mój panie! Noc zepsuta, TŻ na pewno będzie zły i niewyspany. Lej i nie marudź! Albo Ty, albo ja! Usiadłam z łychą przy kuwecie, opatuliłam się kocem. Kolejne podejście - złapałam może z 5 ml. I wreszcie nie wytrzymał i siurnął do końca :balony: :balony: :balony: :dance: :dance: :dance: :balony: :balony: :balony:
Noc zmarnowana, TŻ co chwila wzdycha ciężko i sapie, że niewyspany, no to jak mieć przechlapane, to chociaż wiedzieć za co ;). Antek zaczął się przymierzać, tylko Bonifcio się na niego zasadzał. Co wszedł do kuwety - kończyło się gonitwą. TŻ wzdycha, te się ganiają, a ja siedzę siedzę z łychą, opatulona kocem i tracę nadzieję. Wyprosiłam Bonifcia, aby Antek miał spokój. No to oba pod drzwiami i drapu drap w podłągę i drzwi. Bonifcio z powrotem do środka. Minęła chwila i... mam i Antka :balony: :balony: :balony: :balony: :dance: :balony: :balony: :balony:. Ten jest beztersowy, podniosłam ogon, a on nic!!!!

Udana niedziela :ok:. Tylko jakoś tak wcześnie się zaczęła ;). Dzwonię do labu, ale tam jeszcze nikt nie odbiera. Nie wiem o której możemy się pojawić (?)
Obrazek
Obrazek Obrazek

boniantos

Post » Nie lut 27, 2011 8:40 Re: Buro-biało-bure szczęście- mamy SIOOOO!!! 2x

Brawo!!!!!!! Bardzo jesteście dzielni z TŻtem :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Nie lut 27, 2011 9:57 Re: Buro-biało-bure szczęście- mamy SIOOOO!!! 2x

rybcie pisze:Udana niedziela :ok:. Tylko jakoś tak wcześnie się zaczęła ;). Dzwonię do labu, ale tam jeszcze nikt nie odbiera. Nie wiem o której możemy się pojawić (?)

Ale akcja, brawo :ok:
Gosia, do którego labu chcesz wieźć siurki ? Bo w Koperniku chyba cały czas pracują, tam jest całodobowo.
Obrazek

pisiokot

Od: Śro maja 03, 2006 15:37

Post » Nie lut 27, 2011 10:10 Re: Buro-biało-bure szczęście- mamy SIOOOO!!! 2x

W Koperniku w zw. ze zmianą VATu od 1 stycznia nie badają próbek pobranych od zwierząt :(.
Obrazek
Obrazek Obrazek

boniantos

Post » Nie lut 27, 2011 10:46 Re: Buro-biało-bure szczęście- mamy SIOOOO!!! 2x

gratuluję sukcesu :) jesteście niesamowici :)

mokkunia

Od: Wto gru 20, 2005 18:14

Post » Nie lut 27, 2011 15:02 Re: Buro-biało-bure szczęście- mamy SIOOOO!!! 2x

macie może link, gdzie mogę znaleźć kocie normy moczu? :oops:
Obrazek
Obrazek Obrazek

boniantos

Post » Pon lut 28, 2011 18:12 Re: Buro-biało-bure szczęście- mamy SIOOOO!!! 2x

wyniki nie są złe :). PH i kreatynina dobrze, stosunek białka do kreatyniny czy coś takiego ( :oops:) też, ogólnie p. doktor powiedziała, że jest OK. Wyszły bakterie u Bonifcia, więcej erytrocytów i jeszcze czegoś ( :oops: nie wiem w szczegółach), mówiła jednak, że nie ma wskazań do cewnikowania aby pobrać próbkę na posiew. Cieszę się, bo nie chcę męczyć kitulka, i tak będzie bywał częściej u weta na kłujkach. Mamy brać (obaj) urosept na przeleczenie :ok:.
Obrazek
Obrazek Obrazek

boniantos

Post » Pon lut 28, 2011 18:15 Re: Buro-biało-bure szczęście- mamy SIOOOO!!! 2x

:ok:
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Pon lut 28, 2011 18:17 Re: Buro-biało-bure szczęście- mamy SIOOOO!!! 2x

magdaradek pisze::ok:
bardzo się cieszę, że tu jest OK, kamień spadł mi z serca. No i mamy za sobą pierwsze łapanie siuśków :dance:
Obrazek
Obrazek Obrazek

boniantos

Post » Pon lut 28, 2011 18:27 Re: Buro-biało-bure szczęście- mamy SIOOOO!!! 2x

trzymam kciuki za dalsze sukcesy i zdrówko kociastych :)

mokkunia

Od: Wto gru 20, 2005 18:14

Post » Pon lut 28, 2011 20:02 Re: Buro-biało-bure szczęście- mamy SIOOOO!!! 2x

Super :) Gosiu, bądź dalej takiej dobrej myśli. Moc :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek
Wszystkie argumenty na podparcie ludzkiej wyższości nie są w stanie zaprzeczyć jednej niezaprzeczalnej prawdzie: w cierpieniu zwierzęta są nam równe. Peter Albert David Singer

szybenka

Od: Nie gru 13, 2009 22:16

Post » Śro mar 02, 2011 18:24 Re: Buro-biało-bure szczęście- mamy SIOOOO!!! 2x

niemal rok temu, kiedy rozpoczynaliśmy ten wątek, było nieciekawie. Teraz zapach bardzo wczesnej wiosny troszkę przypomina mi te chwile :(. Wtedy nie mogłam się nią nacieszyć, bo stres spędzał nam sen z powiek. Na szczęście dziś przyjaźń pomiędzy chłopakami jest cudna. Tutaj zdjęcie z ostatniej chwili:

Obrazek

:1luvu: :kotek: :kotek: :1luvu:
Obrazek
Obrazek Obrazek

boniantos

[poprzednia][następna]