Lisiaczku[`] herszcie nasz, nie ma nas bez Ciebie Nunku[`] krowinko najpiękniejsza Plupluniu głupiąteczko[`] 07.03.2019 KONIEC WSZYSTKIEGO, KONIEC MNIE: Busiunia [`] 16.05.2017 PĘKŁO MI SERCE: Żabciu najukochańszy Skarbie[`] Maciejku[`] Buniu[`] Placuniu[`] Glamutku[`] Bidonku[`] Tadzinko[`] Gadziu złotooka[`]
Nie ma takiego głupstwa i nikczemności, które, byle stale powtarzane, nie zostały wreszcie przyjęte i przestały razić jako głupstwo i nikczemność. Sławomir Mrożek
Już nie ma Szczurusia. Miał dobrą, spokojną śmierć, zasnął na swoim legowisku na parapecie. Dostał po prostu kolejny zastrzyk, więc się nie bał.
Dziś nie mogłam spać od czwartej rano, siedziałam przy Szczurusiu, a on dwa razy przyszedł do mnie na kolana. To było dobre pożegnanie. Szczuruś nie chował urazy za te wszystkie zastrzyki i kroplówki, które mu robiłam ostatnio. Kochany kotek.
"Nie nowina, że głupi mądrego przegadał; Kontent więc, iż uczony nic nie odpowiadał, tym bardziej jeszcze krzyczeć przeraźliwie począł; Na koniec, rzekł mądry, by nie być w odpowiedzi dłużny: Wiesz, dlaczego dzwon głośny? Bo wewnątrz próżny."(z I.Krasickiego)