mirka_t pisze:[size=130]Jak widać panie pieniaczki lubią zagadki "detektywistyczne", ale ta je przerosła.
Trzeba im wytłumaczyć, bo nie usną biedulki.
Eeee tam. Jak widziałaś już wczoraj węszyłam jakąś goerkę w Twoim stylu, i jak się okazało, miałam rację.
mirka_t pisze:Po moim poście do Liwia
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?p=7137684#p7137684 Agn na GG napisała o godz.23:59:25, że mógł być to chłoniak i powinnam sprawdzić. Zaproponowała pokrycie części kosztów sekcji. Zgodziłam się i zabrałam ciało Koki z balkonu. ...ciach... Umówiłam się telefonicznie w klinice na godz.13 w celu wykonania sekcji.
Czyli mirka_t kłócąc się zaciekle w wątku już wiedziała, że sekcja się odbędzie. Była też umówiona na pokrycie kosztów sekcji.
mirka_t pisze:W wątku Seidhee naciskała na zrobienie sekcji. Zapytałam czy pokryje koszty
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?p=7139162#p7139162. Po powrocie odpisałam na propozycję Zofia&Sasza. Mimo wszystko ma mniej kotów pod opieką niż Agn i chciała pokryć koszty sekcji.
Wiedząć, że sekcja się odbędzie, mając kasę na ten cel, mirka_t nadal grała w swoją gierkę. W swój ulubiony szantażyk - jak chcesz, żebym pomogła kotu albo jak chcesz się dowiedzieć na co umarł to płać.
mirka_t pisze:Sekcja tak czy tak została wykonana pod presją. Sądzę, że bez tej nagonki Agn i Liwia nie namawiałyby mnie do jej zrobienia.
mirka_t pisze:Na marginesie dodam, że zarówno Agn i Liwia nie były za zrobieniem sekcji z powodów podawanych przez "obóz przeciwny". One wiedziały, że wynik sekscji w żaden sposób nie będzie przydatny w zapobieżeniu innym nawet podobnym zgonom. Wiedziały, że wynik sekscji może zaspokoić jedynie ciekawość przyczyny zgonu.
No proszę, wystarczy mieć w swoim towarzystwie "wiedzące" i nie ma potrzeby się wysilać. Obie panie mają zapewne te mityczne kwalifikacje, które pozwalają im stwierdzić, że sekcja nie jest potrzebna bo. Ciekawe skąd to wszystko wiedziały, gdyby były innej profesji powiedziałabym złośliwie, że zapewne z wykopalisk, ale to nie to. Widać po prostu wiedziały "bo tak". I skąd u Ciebie mirka_t i u Agn ta nagła niechęć do poznania przyczyny zgonu?
mirka_t pisze:Po raz kolejny okazało się, że miałam rację. Po raz ostatni uległam presji.
Nie, po raz kolejny okazałaś się krętaczką. I po raz kolejny krętactwo swoje z lubością publicznie udowodniłaś.
tangerine1 pisze:no przyznam, ze rozwój sytuacji przerasta moją wyobraźnie
przewidziałam, ze mirka atakowana bedzie zarówno za zrobienie sekcji, jak i za jej nie zrobienie,
nie przewidziałam jednak, ze uda się te ataki połączyć przy okazji smierci jednego kota
toniemy w oparach absurdu
Serio? A ktoś ma pretensje o zrobienie sekcji?
tangerine1 pisze:jakie znowu wyłudzenie pieniędzy8O
mirka zrobiła sekcję, Zofia&Sasza zaproponowała, ze za nią zapłaci
gdzie Wy tu widzicie wyłudzenie
A Ty nie widzisz?