Grzywson tak dostaje famidynę i benazepril - w kapsułce z essentiale.
W probiotyku dostaje peritol (jeśli potrzeba).
Tylko antybiotyk dostaje całkowicie oddzielnie.

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
CoToMa pisze:Gryzzli pewnie stwierdził, że skoro na starość trafił mu się dom, to ta starość powinna być jak najdłuższa
pixie65 pisze:CoToMa, z niektórych leków można robić "wspólny nabój", żeby ograniczyć podawanie leków do paszczy.
Grzywson tak dostaje famidynę i benazepril - w kapsułce z essentiale.
W probiotyku dostaje peritol (jeśli potrzeba).
Tylko antybiotyk dostaje całkowicie oddzielnie.
![]()
![]()
![]()
![]()
Marcelibu pisze:Pixie65 - jak Ty ładujesz kotu do gardła kapsułkę? Tabletki podawałam, ale bardzo bym się bała podać kapsułkę. Czy masz jakiś szczególny sposób na ustawienie jej tak, żeby przeszła przez kocie gardło?
pixie65 pisze:Marcelibu pisze:Pixie65 - jak Ty ładujesz kotu do gardła kapsułkę? Tabletki podawałam, ale bardzo bym się bała podać kapsułkę. Czy masz jakiś szczególny sposób na ustawienie jej tak, żeby przeszła przez kocie gardło?
Zanim nauczyłam się robić to po prostu szybko - natłuszczałam kapsułkę oliwą. Żeby nie przyklejała się do podniebienia.
Ale okazało się, że zwilżona śliną kapsułka tylko w pierwszej chwili robi się lepka. Potem jest śliska.
Być może w przypadku Grzywki dużym ułatwieniem jest fakt, że nie ma on zębów i nie ranię sobie palca wkładając mu kapsułkę głęboko do paszczy.
Podając kapsułki innym kotom staram się robić to po prostu szybko.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot], Paula05 i 81 gości