Wygłaskaj rozmruczanego przystojniaka w moim imieniu

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
AgaPap pisze:Jak ktos znajdzie sposób na kłaki kocie na podłogach, meblach, dywanach, ubraniach itp. to zbije majątek, wiec od razu radzę opatentować![]()
Wielbłądzio pisze:Całkiem serio: bardzo, bardzo się cieszę. Nieważne, że kasa marna, nieważne że daleko i że praca zmianowa. Ważne, że znów będę wśród ludzi (wierzę, że pracownicy biblioteki będą 'nieco' rozumniejsi niż niezapomniana mamusia Przemusia), że nareszcie będę robić coś fajnego (może w końcu do czegoś mi się w życiu przyda ta moja badziewna polonistyka
) i że znów będę miała - małą bo małą, ale zawsze - swoją własną, samodzielnie zarobioną kasę. (...) STANOWCZO wolę być samodzielna i nawet biedować za te swoje własne 1,5 tysiąca niż być zdaną na czyjąkolwiek łaskę bądź niełaskę.
Inna sprawa, że zamiast 1,5 wolałabym chociaż ze 2,5Bo ta bielizna Intimissimi
, szpilki z Venezii
, perfumy Guerlaina
...
![]()
![]()
To się nazywa uzależnienie od kupowania
![]()
Wielbłądzio pisze:Przepraszam, dopiero niedawno wróciłam z ZUS-u (dlaczego ZUS pracuje tylko do 15.00...? człowiek się nawet porządnie wyspać nie może, trzeba było zwlec się z wyrka JUŻ koło południa![]()
ale cicho, nie zazdrośćcie mi, to mój przedostatni dzień 'wolności'. bo jeszcze tylko poniedziałek, a od wtorku już do roboty...).
Okazuje się, że nie było najmniejszego problemu ze skróceniem zwolnienia, nie potrzeba nawet żadnego zaświadczenia lekarskiego, wystarczyło moje podanie - prośba o zaprzestanie naliczania zasiłku wraz z końcem miesiąca, ponieważ od marca będę pracować. I tyle. Wypytałam 'panienkę z okienka' na wszelkie możliwe sposoby, poszła nawet z kimś się skonsultować. Najwyżej będzie na nią![]()
Bomba.
Całkiem serio: bardzo, bardzo się cieszę. Nieważne, że kasa marna, nieważne że daleko i że praca zmianowa. Ważne, że znów będę wśród ludzi (wierzę, że pracownicy biblioteki będą 'nieco' rozumniejsi niż niezapomniana mamusia Przemusia), że nareszcie będę robić coś fajnego (może w końcu do czegoś mi się w życiu przyda ta moja badziewna polonistyka
) i że znów będę miała - małą bo małą, ale zawsze - swoją własną, samodzielnie zarobioną kasę. Bo nie ma nic bardziej upokarzającego niż konieczność żebrania po rodzinie, ew. pożyczania od kogo się da. Te dwa i pół miesiąca spania i zadręczania się myślami wystarczająco dały mi w kość.
Cóż, no i chyba po raz kolejny okazało się, że ni cholery nie nadaję się na kurę (wielbłądzicę???) domową, siedzącą całymi miesiącami na d. na wychowawczym, podcierającą tyłki piszczącym i bałaganiącym dzieciom, gotującą obiadki i piekącą coraz to nowe słodkości, od których coraz bardziej rośnie jej dupsko oraz błagalnie wyciągającą rękę do męża/niemęża o każde 50 złotych na waciki i pieluszki dla latorośli. STANOWCZO wolę być samodzielna i nawet biedować za te swoje własne 1,5 tysiąca niż być zdaną na czyjąkolwiek łaskę bądź niełaskę.
, szpilki z Venezii
, perfumy Guerlaina
...
![]()
![]()
![]()
Maciej mruczy. Byłabym bardzo zdziwiona i zaniepokojona, gdyby któregoś pięknego dnia wziął i zaprzestał.
Mój tata po 19 latach pracy jako nauczyciel ma chyba właśnie 1,8Dorota pisze:Wielbłądzio pisze:Całkiem serio: bardzo, bardzo się cieszę. Nieważne, że kasa marna, nieważne że daleko i że praca zmianowa. Ważne, że znów będę wśród ludzi (wierzę, że pracownicy biblioteki będą 'nieco' rozumniejsi niż niezapomniana mamusia Przemusia), że nareszcie będę robić coś fajnego (może w końcu do czegoś mi się w życiu przyda ta moja badziewna polonistyka
) i że znów będę miała - małą bo małą, ale zawsze - swoją własną, samodzielnie zarobioną kasę. (...) STANOWCZO wolę być samodzielna i nawet biedować za te swoje własne 1,5 tysiąca niż być zdaną na czyjąkolwiek łaskę bądź niełaskę.
, szpilki z Venezii
, perfumy Guerlaina
...
![]()
![]()
![]()
Biblioteka?![]()
Polonistyka?![]()
Po trzydziestu dwoch latach pracy bedziesz miala 1,8
behemotka pisze:Dorota pisze:Biblioteka?![]()
Polonistyka?![]()
Mój tata po 19 latach pracy jako nauczyciel ma chyba właśnie 1,8
Wierzę, że nie żartujesz. To naprawdę przygnębiające. Właśnie w ten sposób zobrazował to mój wspaniały wykładowca, doktor nauk politycznych i ceniony politolog, kiedy opowiadał, że z perspektywy czasu, patrząc na swoją karierę i osiągnięcia, ma prawdziwy dylemat, czy zachęcać syna do nauki, czy wysłać na kurs operatora dźwiguDorota pisze:behemotka pisze:Dorota pisze:Biblioteka?![]()
Polonistyka?![]()
Mój tata po 19 latach pracy jako nauczyciel ma chyba właśnie 1,8
To mniej wiecej tyle co ja po 32.
Nie zartuje.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości