KOCIA CHATKA - kociochatkowe kociaczki szukają domków

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt lut 25, 2011 10:54 Re: KOCIA CHATKA - kociochatkowe kociaczki szukają domków

Mamy już zrobioną klatkę iniekcyjną :ok: w przyszłym tygodniu będzie już u nas najnowszy model :mrgreen: Dziś robię przelew za klatkę 395zł.

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Pt lut 25, 2011 11:13 Re: KOCIA CHATKA - kociochatkowe kociaczki szukają domków

Fantastycznie :piwa: Będzie łatwiej robić zastrzyki histerykom :ok: .

Jakby dało się ustawić np. na środę sterylkę Julinki i Stelli ( ja płacę, ale ze zniżką KCh) to proszę o wiadomość.

A Piotr to w ogóle zasługuje nie na jeden, ale na 100 medali dla Największego Przyjaciela Kotów :ok:
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Pt lut 25, 2011 11:38 Re: KOCIA CHATKA - kociochatkowe kociaczki szukają domków

Efisia w sobotę jedzie do nowego domku, trzymamy kciuki za to żeby się zaprzyjaźniła z Tanią i Czesiem

Ewcia normalnie jesteś niesamowita.
A jak Efisia ogólnie po sterydzie.
Nasza kochana spokojna głaskunka, mruczanka :1luvu:
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Pt lut 25, 2011 17:36 Re: KOCIA CHATKA - sterylizujemy, kastrujemy prosimy o wsparcie

terenia1 pisze:
MartynaP pisze:przyszlam jeszcze sie pochwalic moim nowym tymczasiątkiem :)

Obrazek
Obrazek

O rany 8O 8O normalnie że tak powiem zajebisty jest :mrgreen: a cóż to za rasa :ryk: normalnie domki będą się biły o tego cudaczka :mrgreen:

rasa tereniu jak to ze schronu kundelek pospolity :mrgreen:
wyglądem to jakby stał koło yorkopekińczyka :ryk:
ObrazekObrazekObrazek

MarKotek

Od: Pon lut 23, 2009 0:36

Post » Pt lut 25, 2011 18:22 Re: KOCIA CHATKA - kociochatkowe kociaczki szukają domków

Dorota Wojciechowska pisze:
Efisia w sobotę jedzie do nowego domku, trzymamy kciuki za to żeby się zaprzyjaźniła z Tanią i Czesiem

Po sterydzie stan się poprawił na tyle, że kicia ma ochotę na zabawę, jedzenie. Niestety charczenie pewnie pozostanie ale nie jest na tyle groźne, żeby Efisia nie mogła oddychać. Czekamy teraz na wieści jak Tania przyjmie koleżankę.

chcialabym dla pani Marty utworzyc fundusz białaczkowy i zebrać pieniążki na Tanię i Czesia, na Virbagen. I Tania i Efi to nasze koty więc czuję się w obowiązku by pomóc.

Filomen

Od: Sob lut 10, 2007 17:20

Post » Pt lut 25, 2011 18:28 Re: KOCIA CHATKA - kociochatkowe kociaczki szukają domków

Filomen pisze:
Dorota Wojciechowska pisze:

Po sterydzie stan się poprawił na tyle, że kicia ma ochotę na zabawę, jedzenie. Niestety charczenie pewnie pozostanie ale nie jest na tyle groźne, żeby Efisia nie mogła oddychać. Czekamy teraz na wieści jak Tania przyjmie koleżankę.

chcialabym dla pani Marty utworzyc fundusz białaczkowy i zebrać pieniążki na Tanię i Czesia, na Virbagen. I Tania i Efi to nasze koty więc czuję się w obowiązku by pomóc.

Jak najbardziej jestem za :ok: :ok: :ok:
I kciukasy za Tanieczkę i Efinkę :piwa: a pani Marta to anioł Obrazek
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Pt lut 25, 2011 19:06 Re: KOCIA CHATKA - kociochatkowe kociaczki szukają domków

Alienor pisze:Fantastycznie :piwa: Będzie łatwiej robić zastrzyki histerykom :ok: .

Jakby dało się ustawić np. na środę sterylkę Julinki i Stelli ( ja płacę, ale ze zniżką KCh) to proszę o wiadomość.

:

to tylko pytanie kto się pisze na transport od i do mamy do wyboru Lupus lub dr Skolika

Filomen

Post » Pt lut 25, 2011 20:39 Re: KOCIA CHATKA - kociochatkowe kociaczki szukają domków

Ja po dyżurku :D
Na kociarniach w miarę OK odpukać w niemalowane :ok: na zdrowej spokojnie, żadnych awantur, Coffe chyba się uspokoiła nie widziałam, żeby goniła czy warczała na inne kociaki, tri-Bajtka juz też zaczęła biegać po kociarni nie chowa się po kontach niech może jeszcze troszkę się oswoi z sytuacją i w zasadzie można by było ją wysterylizować.
Gracja nawet spokojnie biega , bawi się i nie daje sobie w kaszę dmuchać :mrgreen:
Na zdrowej porobiłam kotom większe boksy, bo cisnęły się jak śledzie, Mojra nosek już ładny, wdzięczy się i mraukoli do Apasza :mrgreen: Frytka też ok.
Natomiast Apasz smroduli jak się wejdzie to niestety czuć :twisted: chyba musi posikiwać bo na blacie był ślad i chłopak chce na dwór :!:
Dzwoniłam dziś do nowego domku kocurka z Klimontowa - wszystko ok biega i zwiedza dom, spał z córką P. Basi bo to właściwie jej kociak :) P. Basia mówi , że miziak i gaduła ma na imię Roki. Z kuwetą nie ma problemu. Siedzi na oknach i obserwuje pieski, które są na podwórku.
Do domku pojechała dziś też jedna z koteczek - dzwoniłam przed chwilą do p. Małgosi więc jak na razie wszystko dobrze, choć kicia po drodze strasznie miaukoliła niestety, natomiast w domu się uspokoiła i śpi sobie na kolanach jednej z córek p. Małgosi. Dorotka wyślę Cię :wink: na wizytę bo Pani Małgosia to prawie Twoja sąsiadka :)

terenia1

Post » Pt lut 25, 2011 20:40 Re: KOCIA CHATKA - kociochatkowe kociaczki szukają domków

czekamy na relację Iwetki - kicia z Czeladzi znalazla u niej tymczas poszpitalny. Iwetko prosimy o imię dla kotki :ok:

Filomen

Post » Pt lut 25, 2011 20:40 Re: KOCIA CHATKA - sterylizujemy, kastrujemy prosimy o wsparcie

MartynaP pisze:
terenia1 pisze:
MartynaP pisze:przyszlam jeszcze sie pochwalic moim nowym tymczasiątkiem :)

Obrazek
Obrazek

O rany 8O 8O normalnie że tak powiem zajebisty jest :mrgreen: a cóż to za rasa :ryk: normalnie domki będą się biły o tego cudaczka :mrgreen:

rasa tereniu jak to ze schronu kundelek pospolity :mrgreen:
wyglądem to jakby stał koło yorkopekińczyka :ryk:

Martyna , psiunia jest pocieszna jak mało która . Ma już imię ??? Bo jak nie ma to proponuję Pippilotta Viktualia Rullgardina Krusmynta Efraimsdotter Långstrump) ...czyli PIPI :)

gosiakot

Od: Śro mar 24, 2010 21:08

Post » Pt lut 25, 2011 20:49 Re: KOCIA CHATKA - kociochatkowe kociaczki szukają domków

Wróciłam z kilniki, odebrałam kicie (nie wiem jak ma na imię 8) ) Kicia jest przecudownym kotem :1luvu: Nie dośc, ze jest bardzo ładna (choć niestety nie widac tego na zdjęciach) tojest bardzo grzeczna, rozmruczana, no super kotka. Pani doktor była nia tez zachwycona i nawet powiedziała, ze jakby nie miała psa to zastanowiłaby sie czy by jej nie wziąć :D
Kicia przeszła wczoraj operacje przepony, bardzo trudna operacje, po otwarciu okazało sie, ze pod przeponą ma złamane, (moze pęknięte?) dwa żebra. Czuje sie na prawde bardzo dobrze, ma wilczy apetyt, jest bardzo kochana. Niestety ma jeszcze do zoperowania wiązadło boczne łapki, ta operacja musi sie odbyć, ponieważ tego typu kontuzja będzie jej bardzo utrudniała poruszanie sie. Nie można było zrobic tego od razu, poniewaz ta operacja była ciężka i długa. Druga operacja zapewne odbędzie sie juz w Sosnowcu. Dostałam do domu tabletki i jeszcze jakies lekarstwo w strzykawce do podawania dopyszcznego, mam nadzieje, ze nie bedzie problemu z podawaniem, jesli bedzie mam przyjechac na zastrzyk :wink:
Kicia u mnie zostanie chyba przez tydzień, jest zakwaterowana w klatce ze względu na niesprawna łapkę. Mam nadzieje, ze wszystko będzie dobrze i kicia szybko znajdzie dom, bo jest przemiłym, rozmruczanym kotem :1luvu:

Obrazek....Obrazek...Obrazek...
Obrazek....Obrazek...Obrazek
Mój niewidomy i głuchy Boguś - MISTER niepełnosprawnych kotów Obrazek.... [*]

Iweta

Od: Czw cze 01, 2006 18:42

Post » Pt lut 25, 2011 21:27 Re: KOCIA CHATKA - kociochatkowe kociaczki szukają domków

Filomen pisze:chcialabym dla pani Marty utworzyc fundusz białaczkowy i zebrać pieniążki na Tanię i Czesia, na Virbagen. I Tania i Efi to nasze koty więc czuję się w obowiązku by pomóc.

A Efi nie mogłaby też Virbagenu dostać? Iweta super :1luvu:

Mara S

Od: Śro cze 09, 2010 11:51

Post » Pt lut 25, 2011 21:34 Re: KOCIA CHATKA - kociochatkowe kociaczki szukają domków

Mara S pisze:
Filomen pisze:chcialabym dla pani Marty utworzyc fundusz białaczkowy i zebrać pieniążki na Tanię i Czesia, na Virbagen. I Tania i Efi to nasze koty więc czuję się w obowiązku by pomóc.

A Efi nie mogłaby też Virbagenu dostać? Iweta super :1luvu:

Virbagenu nie podaje sie w tak zaawansowanym stanie. Teraz tylko można Efisi poprawic komfort zycia ale wirus poczynił juz nieodwracalne szkody

Filomen

Post » Pt lut 25, 2011 21:36 Re: zakłądam nowy wątek proszę nie pisać

Przypominam grafik dyżurów na przyszły tydzień, mamy lekkie braki :oops:
GRAFIK DYŻURÓW NA TYDZIEŃ OD 28.02.-06.03.2011
28.02. pon. rano brak wie. Teresa
01.03. wt. rano brak wie. brak
02.03. śr. rano Asia,Bogusia wie. MaraS.
03.03. czw. Monika wie. Gosia
04.03. piat. rano Alienor wie. brak
05.03. sob. rano Martyna wie. Teresa
06.03. niedz. rano Dorotka wie. brak

terenia1

Post » Pt lut 25, 2011 21:38 Re: KOCIA CHATKA - kociochatkowe kociaczki szukają domków

Iweta pisze:Wróciłam z kilniki, odebrałam kicie (nie wiem jak ma na imię 8) ) Kicia jest przecudownym kotem :1luvu: Nie dośc, ze jest bardzo ładna (choć niestety nie widac tego na zdjęciach) tojest bardzo grzeczna, rozmruczana, no super kotka. Pani doktor była nia tez zachwycona i nawet powiedziała, ze jakby nie miała psa to zastanowiłaby sie czy by jej nie wziąć :D
Kicia przeszła wczoraj operacje przepony, bardzo trudna operacje, po otwarciu okazało sie, ze pod przeponą ma złamane, (moze pęknięte?) dwa żebra. Czuje sie na prawde bardzo dobrze, ma wilczy apetyt, jest bardzo kochana. Niestety ma jeszcze do zoperowania wiązadło boczne łapki, ta operacja musi sie odbyć, ponieważ tego typu kontuzja będzie jej bardzo utrudniała poruszanie sie. Nie można było zrobic tego od razu, poniewaz ta operacja była ciężka i długa. Druga operacja zapewne odbędzie sie juz w Sosnowcu. Dostałam do domu tabletki i jeszcze jakies lekarstwo w strzykawce do podawania dopyszcznego, mam nadzieje, ze nie bedzie problemu z podawaniem, jesli bedzie mam przyjechac na zastrzyk :wink:
Kicia u mnie zostanie chyba przez tydzień, jest zakwaterowana w klatce ze względu na niesprawna łapkę. Mam nadzieje, ze wszystko będzie dobrze i kicia szybko znajdzie dom, bo jest przemiłym, rozmruczanym kotem :1luvu:

Obrazek....Obrazek...Obrazek...
Obrazek....Obrazek...Obrazek

Bardzo dziękujemy Iwetko a teraz tylko bez komentarza powiem, że pierwszy wet do którego kicia trafiła, stwierdził ze zerwane sa więzadla krzyzowe a nie boczne, nie zauwazył przepony i chętnie by to naprawił za 400 zł :evil: fachowiec.

Filomen

[poprzednia][następna]