Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-44 koty-część 14.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt lut 25, 2011 14:13 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-44 koty-Bydgoszcz.

zabers pisze:
magaaaa pisze:W obliczu finansów pożądanie sekcji maleje.
Bardzo ciekawe zjawisko.

Nie mniej niż to, że przyklaskujesz, bazującej na szantażu emocjonalnym, próbie wyłudzenia.
(rozumiem, że w Ostrołęce takie praktyki są aprobowane)

zabers, zgłosiłam Twój post do moderacji jako obraźliwy dla innych użytkowników. Zastanów się, zanim ponownie pomówisz kogoś o próbę wyłudzenia środków finansowych.

sky_fifi

Od: Czw gru 09, 2010 10:19

Post » Pt lut 25, 2011 14:27 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-44 koty-Bydgoszcz.

sky_fifi pisze:
zabers pisze:
Bardzo ciekawe zjawisko.

Nie mniej niż to, że przyklaskujesz, bazującej na szantażu emocjonalnym, próbie wyłudzenia.

zabers, zgłosiłam Twój post do moderacji jako obraźliwy dla innych użytkowników. Zastanów się, zanim ponownie pomówisz kogoś o próbę wyłudzenia środków finansowych.

Zgłoś i mnie, bo i ja uważam, że całość działalności mirka_t nie koncentruje się na kotach (co mozna zauważyć, wnikliwie czytając wątek), ale na zbiórkach pieniężnych i rzeczowych. Rzeczowe są rzecz jasna mniej pożądane.
Zaś szantaż emocjonalny jest nagminnie stosowaną tutaj metodą.
Dedykacja specjalna - kto się tłumokiem urodził, walizką nigdy nie będzie!

casica

Od: Pt mar 30, 2007 22:12

Post » Pt lut 25, 2011 14:32 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-44 koty-Bydgoszcz.

sky_fifi pisze:
zabers pisze:
Bardzo ciekawe zjawisko.

Bardzo proszę.
не шалю, никого не трогаю, починяю примус ;)
Aktualnie na pokładzie: Nadszyszkownik
Nasze koty za TM(w kolejności zgłoszeń): Kulka [*] 17.03.2023, Gluś [*] 26.03.2020, Zmrol [*] 24.09.2023, Żwirek [*] 07.06.2024
Robalek['] Kredka['] Pirat['] Połamaniec [']

zabers

Od: Nie lut 08, 2009 14:21

Post » Pt lut 25, 2011 14:34 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-44 koty-Bydgoszcz.

Zofia&Sasza pisze:
mirka_t pisze:Seidhee nie potrafisz podać prostej odpowiedzi, zapłacisz czy nie? To Tobie zależy na sekcji cudzego kota.

Ja zapłacę.

Czekam na odpowiedź oraz ewentualnie kwotę i nr konta do wpłaty.
Obrazek
UWAGA - Angalia to IKA 6 (na FB Krystyna Kowalska) nie wysyłajcie kotów!!!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=117164

Zofia.Sasza

Od: Wto wrz 09, 2008 15:02

Post » Pt lut 25, 2011 15:00 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-44 koty-Bydgoszcz.

Zabers - KONKRETNIE GDZIE popieram próbę wyłudzenia oraz GDZIE KONKRETNIE ta próba występuje?
Poproszę cytaty.

magaaaa

Od: Pt paź 30, 2009 19:14

Post » Pt lut 25, 2011 15:01 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-44 koty-Bydgoszcz.

Zofia&Sasza pisze:
Zofia&Sasza pisze:
mirka_t pisze:Seidhee nie potrafisz podać prostej odpowiedzi, zapłacisz czy nie? To Tobie zależy na sekcji cudzego kota.

Ja zapłacę.

Czekam na odpowiedź oraz ewentualnie kwotę i nr konta do wpłaty.

Obrazek Obrazek

Dane do przelewu znajdziesz w drugim poście tego wątku.
Obrazek<=klik
Obrazek

mirka_t

Od: Pon gru 20, 2004 18:21

Post » Pt lut 25, 2011 15:35 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-44 koty-Bydgoszcz.

magaaaa pisze:Zabers - KONKRETNIE GDZIE popieram próbę wyłudzenia oraz GDZIE KONKRETNIE ta próba występuje?
Poproszę cytaty.

mirka_t pisze:Od tej pory ten, kto będzie uważał, że dany kot powinien mieć wykonane konkretne badania, podawane konkretne leki niech pokryje ich koszt.
Pieniądze, jakie otrzymuję od darczyńców bez wskazania konkretnego celu będę wykorzystywała dla dobra kotów wedle własnego uznania tak jak robiłam do tej pory. (...)

Nie jest to wyłudzenie ale szantaż moralny.
Obrazek

MariaD

Od: Pt mar 19, 2004 18:31

Post » Pt lut 25, 2011 15:44 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-44 koty-Bydgoszcz.

MariaD pisze:
magaaaa pisze:Zabers - KONKRETNIE GDZIE popieram próbę wyłudzenia oraz GDZIE KONKRETNIE ta próba występuje?
Poproszę cytaty.

mirka_t pisze:Od tej pory ten, kto będzie uważał, że dany kot powinien mieć wykonane konkretne badania, podawane konkretne leki niech pokryje ich koszt.
Pieniądze, jakie otrzymuję od darczyńców bez wskazania konkretnego celu będę wykorzystywała dla dobra kotów wedle własnego uznania tak jak robiłam do tej pory. (...)

Nie jest, nie ma to według mnie cech szantażu emocjonalnego. I szantaż raczej jest "emocjonalny" nie "moralny" - ale to tak tylko dla informacji, bez obrazy ;)
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Pt lut 25, 2011 15:45 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-44 koty-Bydgoszcz.

Dziękuję za wykonanie sekcji. Pieniądze wpłacę dziś, bądź w poniedziałek jeśli dziś nie zdążę.
Obrazek
UWAGA - Angalia to IKA 6 (na FB Krystyna Kowalska) nie wysyłajcie kotów!!!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=117164

Zofia.Sasza

Od: Wto wrz 09, 2008 15:02

Post » Pt lut 25, 2011 15:50 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-44 koty-Bydgoszcz.

Gibutkowa - dla mnie ma wyraźny przekaz - chcecie by koty były leczone - płaćcie za to.
Obrazek

MariaD

Od: Pt mar 19, 2004 18:31

Post » Pt lut 25, 2011 15:53 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-44 koty-Bydgoszcz.

A uważasz, że mirka_t powinna za każdym razem, gdy ktokolwiek na forum sugeruje bądź żąda wykonania jakiegoś badania wykonywać je oraz ponosić jego koszty?!
Czy wszyscy na forum stosują się do takiego trybu postępowania?
Czy ty MarioD zawsze wykonujesz wszystkie badania według tego co ktokolwiek napisze na forum.
Większość z nas, gdy piszemy o chorym kocie, dostaje jakieś porady na forum, czasem o nie prosimy, czasem nie, ja na przykład czytam wszystko co ktoś mi napisze po czym rozważam razem z wetem celowość takiego a nie innego postępowania, co nie znaczy, że zawsze wykonuję to co ktoś napisze.
Dlaczego uważasz, że mirka_t powinna uważać internetowe gremium osób różnorakich profesji za ostatecznie decyzyjne w kwestii leczenia kotów, o których wiedzą tyle ile wyczytają na wątku?
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Od: Pon wrz 15, 2008 16:00

Post » Pt lut 25, 2011 15:56 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-44 koty-Bydgoszcz.

MariaD pisze:Gibutkowa - dla mnie ma wyraźny przekaz - chcecie by koty były leczone - płaćcie za to.

Możliwe że dla Ciebie ma to taki wydźwięk aczkolwiek nawet jeśli to nie jest to wydźwięk szantażu emocjonalnego - to informacja "bezemocjonalna" - rzekłabym finansowo-rozliczeniowa. Jak z kontrahentem - chcesz coś to na takich a takich zasadach. Tyle. Nie sadzę byście były na tyle emocjonalnie z Mirką związane aby mogło tu zachodzić coś takiego jak szantaz emocjonalny - to jest zupełnie inny poziom relacji międzyludzkich.

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Post » Pt lut 25, 2011 15:58 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-44 koty-Bydgoszcz.

MariaD pisze:

Moim zdaniem ani jedno, ani drugie. Wet decyduje, jakie badania powinno się robić. Tylko i wyłącznie wet prowadzący danego kota. Jeżeli ktoś z forum zażyczy sobie jakieś nadprogramowe badania, nie zlecone przez weta, to powinien pokryć koszty swojej zachcianki. Nota bene, moja wetka, do której mam pełne zaufanie, z całą pewnością nie zgodziłaby się na leczenie moich kotów zgodnie z zaleceniami forumowiczek, które zwierzaka na oczy nie widziały. Mogę przedyskutować z nią sugestie z forum lub wiadomości znalezione w necie, ale decyzja należy do wetki. Mirka też ma swojego weta, który leczy koty nie czekając na wskazówki z forum.

vega013

Od: Czw lut 22, 2007 20:00

Post » Pt lut 25, 2011 16:00 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-44 koty-Bydgoszcz.

Tak myślę nad kwestią odpowiedzialności - odnośnie tego co napisała Vega. Bo czy któraś z forumowiczek żądając wręcz czasem jakiegoś leczenia bierze za nie odpowiedzialność? Nie - bierze ją na siebie wet, który leczy.

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Post » Pt lut 25, 2011 16:03 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-44 koty-Bydgoszcz.

MariaD pisze:Gibutkowa - dla mnie ma wyraźny przekaz - chcecie by koty były leczone - płaćcie za to.

Nie sądzę. Ja to odbieram tak: Chcecie, żeby mój kot był leczony zgodnie z Waszymi zaleceniami, wiecie lepiej od weta, jak powinien być badany, więc za dodatkowe badania, których wet nie zlecił, powinnyście zapłacić.

vega013

Od: Czw lut 22, 2007 20:00

[poprzednia][następna]