Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-44 koty-część 14.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt lut 25, 2011 10:26 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-44 koty-Bydgoszcz.

seidhee pisze:Wracając do meritum - Koka umarła. Nie wiadomo na co. Sekcji nie było i nie będzie.
Czy pozostałe koty są wobec tego bezpieczne? Czy Koka mogła żyć? Nie wiadomo. Mam nadzieję, że nie pojawi się okoliczność rozwiewająca część wątpliwości np. w postaci kolejnego zachorowania.

5 miesięcy temu umarła Spinka. Choroba przyszła nagle. Była sekcja. która nic konkretnego nie wykazała. Miesiąc później równie nagle zmarł jej brat Loczek. Ponad miesiąc temu Koczek przeszedł kastrację. Za dwa tygodnie czeka to Grzebyka.

Czy Koczek i Grzebyk są bezpieczni? Czy Spinka i Loczek mogli żyć? Nie wiadomo.
Wiem, że zachorowania i zgony będą się trafiały tak jak przytrafiają się w innych domach.
Obrazek<=klik
Obrazek

mirka_t

Od: Pon gru 20, 2004 18:21

Post » Pt lut 25, 2011 10:31 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-44 koty-Bydgoszcz.

mirka_t pisze:5 miesięcy temu umarła Spinka. Choroba przyszła nagle. Była sekcja. która nic konkretnego nie wykazała. Miesiąc później równie nagle zmarł jej brat Loczek.

Spinka nie umarła, tylko uśpiłaś ją, nie wiedząc, co właściwie jej dolegało. Nie wiem, czy uczyniłaś słusznie - jeśli kotka była w agonii jak twierdziłaś, to może i tak.

Ale co to ma wspólnego z przypadkiem Koki? również powinna być zrobiona sekcja. Choćby po to, żeby wykluczyć choroby, którymi mogły się zarazić inne koty.

seidhee

Od: Czw sty 08, 2009 13:03

Post » Pt lut 25, 2011 10:38 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-44 koty-Bydgoszcz.

seidhee pisze:Spinka nie umarła, tylko uśpiłaś ją, nie wiedząc, co właściwie jej dolegało. Nie wiem, czy uczyniłaś słusznie - jeśli kotka była w agonii jak twierdziłaś, to może i tak.

Ale co to ma wspólnego z przypadkiem Koki? również powinna być zrobiona sekcja. Choćby po to, żeby wykluczyć choroby, którymi mogły się zarazić inne koty.

Kłamstwo. Spinka została uśpina przez weta. To on stwierdził agonię gdy po wyjściu z lecznicy gdzie otrzymała leki i kroplówkę zaraz z nią wrociłam, bo właśnie była w agonii.

Seidhee wskaż mi swoje posty nakazujące innym osobom robienie sekcji. Chcę zobaczyć jak bardzo według Ciebie jest to potrzebne a nie mam ochoty przeglądać wszystkich postów. To wiesz zapewne kiedy i komu pisałaś o konieczności sekcji.
Obrazek<=klik
Obrazek

mirka_t

Post » Pt lut 25, 2011 10:53 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-44 koty-Bydgoszcz.

mirka_t pisze:Kłamstwo. Spinka została uśpina przez weta. To on stwierdził agonię gdy po wyjściu z lecznicy gdzie otrzymała leki i kroplówkę zaraz z nią wrociłam, bo właśnie była w agonii.

Jakbym napisała "zrobiłaś jej badania" to też byś napisała, że kłamstwo, bo nie Ty, tylko wet?

mirka_t pisze:Seidhee wskaż mi swoje posty nakazujące innym osobom robienie sekcji. Chcę zobaczyć jak bardzo według Ciebie jest to potrzebne a nie mam ochoty przeglądać wszystkich postów. To wiesz zapewne kiedy i komu pisałaś o konieczności sekcji.

Nie rozumiem Twojej reakcji. Uważasz, że sekcja jest zbędna - Twoja rzecz. Ja mam prawo się z tym nie zgadzać i tyle.

seidhee

Post » Pt lut 25, 2011 11:06 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-44 koty-Bydgoszcz.

Seidhee choroba Spinki była nagła, pomoc doraźna a o badaniach oczywiście decyduje wet. On je wykonuje.

Według mnie sekcja nie wniesie nic aż tak istotnego. Jedynie mogłaby niektórym "zamknąć japy", choć i to w to wątpię, bo ci niektórzy nie mają wstydu ani honoru. Ględzą i będą ględzić jakby to było istotą ich egzystencji.
Obrazek<=klik
Obrazek

mirka_t

Post » Pt lut 25, 2011 12:16 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-44 koty-Bydgoszcz.

mirka_t pisze:Seidhee choroba Spinki była nagła, pomoc doraźna a o badaniach oczywiście decyduje wet. On je wykonuje.

Według mnie sekcja nie wniesie nic aż tak istotnego. Jedynie mogłaby niektórym "zamknąć japy", choć i to w to wątpię, bo ci niektórzy nie mają wstydu ani honoru. Ględzą i będą ględzić jakby to było istotą ich egzystencji.

Nie wiesz, na co umarł kot, który zachorował i zmarł w ciągu 3 dni. Płyn w otrzewnej nie był FIP-owy. Zostało u Ciebie - ile? - chyba 44 koty? Dla mnie to byłby wystarczający powód, żeby zrobić sekcję. A że "ględzeniem" innych się nie przejmujesz, to chyba wszyscy już zauważyliśmy.

seidhee

Post » Pt lut 25, 2011 12:18 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-44 koty-Bydgoszcz.

seidhee pisze:...Dla mnie to byłby wystarczający powód, żeby zrobić sekcję...

Zapłacisz za tą sekcję?
Obrazek<=klik
Obrazek

mirka_t

Post » Pt lut 25, 2011 12:22 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-44 koty-Bydgoszcz.

mirka_t pisze:

Zapłacisz za tą sekcję?

A chodzi o to, że nie masz na nią pieniędzy, czy że Twoim zdaniem jest niepotrzebna, czy też o to, że z przyczyn organizacyjnych nie da się jej przeprowadzić?

seidhee

Post » Pt lut 25, 2011 12:24 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-44 koty-Bydgoszcz.

mirka_t pisze:

Zapłacisz za tą sekcję?

A dlaczego ktoś ma płacić za sekcję ? Przecież to był Twój kot, Mirko 8O .

bazyla

Od: Pon kwi 03, 2006 8:14

Post » Pt lut 25, 2011 12:27 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-44 koty-Bydgoszcz.

Seidhee nie potrafisz podać prostej odpowiedzi, zapłacisz czy nie? To Tobie zależy na sekcji cudzego kota.
Obrazek<=klik
Obrazek

mirka_t

Post » Pt lut 25, 2011 12:33 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-44 koty-Bydgoszcz.

W obliczu finansów pożądanie sekcji maleje.
Bardzo ciekawe zjawisko.

magaaaa

Od: Pt paź 30, 2009 19:14

Post » Pt lut 25, 2011 12:34 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-44 koty-Bydgoszcz.

mirka_t pisze:Seidhee nie potrafisz podać prostej odpowiedzi, zapłacisz czy nie? To Tobie zależy na sekcji cudzego kota.

A najbardziej powinno zalezec Tobie
Dedykacja specjalna - kto się tłumokiem urodził, walizką nigdy nie będzie!

casica

Od: Pt mar 30, 2007 22:12

Post » Pt lut 25, 2011 13:16 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-44 koty-Bydgoszcz.

mirka_t pisze:Seidhee nie potrafisz podać prostej odpowiedzi, zapłacisz czy nie? To Tobie zależy na sekcji cudzego kota.

Nie zapłacę. Wyraziłam swoją opinię, możesz ją olać albo przemyśleć, ale odpowiedzialność, również finansowa, za Twoje koty szczęśliwie nie spoczywa na mnie, tylko na Tobie.

seidhee

Post » Pt lut 25, 2011 13:48 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-44 koty-Bydgoszcz.

Ja zapłacę.
Obrazek
UWAGA - Angalia to IKA 6 (na FB Krystyna Kowalska) nie wysyłajcie kotów!!!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=117164

Zofia.Sasza

Od: Wto wrz 09, 2008 15:02

Post » Pt lut 25, 2011 13:54 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-44 koty-Bydgoszcz.

magaaaa pisze:W obliczu finansów pożądanie sekcji maleje.
Bardzo ciekawe zjawisko.

Nie mniej niż to, że przyklaskujesz, bazującej na szantażu emocjonalnym, próbie wyłudzenia.
(rozumiem, że w Ostrołęce takie praktyki są aprobowane)
не шалю, никого не трогаю, починяю примус ;)
Aktualnie na pokładzie: Nadszyszkownik
Nasze koty za TM(w kolejności zgłoszeń): Kulka [*] 17.03.2023, Gluś [*] 26.03.2020, Zmrol [*] 24.09.2023, Żwirek [*] 07.06.2024
Robalek['] Kredka['] Pirat['] Połamaniec [']

zabers

Od: Nie lut 08, 2009 14:21

[poprzednia][następna]