Miłka, młoda kotka bez łapkiw DT czeka na DS!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie lut 20, 2011 21:52 Re: Miłka, młoda kotka bez łappki czeka w schronisku na dom..

Tego nie sprawdzisz na odległość, niestety.
Jedyne co słyszałam to to, że koty inaczej traktują koty kalekie.
Mają do nich pewien dystans, szacunek... nie wiem jak to nazwać.
Ale to tylko wiem ze słyszenia.

honda11

Od: Wto maja 27, 2008 10:43

Post » Pon lut 21, 2011 0:44 Re: Miłka, młoda kotka bez łappki czeka w schronisku na dom..

tamiss pisze:MNÓSTWO :ok: :ok:

Że sie zacytuję - mnóstwo kciuków (jak widać na obrazku :))

tamiss

Od: Śro lut 10, 2010 17:08

Post » Pon lut 21, 2011 11:08 Re: Miłka, młoda kotka bez łappki czeka w schronisku na dom..

I jak z DT dla koteczki? znajdzie się czy robić akcję poszukiwawczą???
"Zarozumiałością oraz bezczelnością człowieka jest mówienie, że zwierzęta są nieme, tylko dlatego że są nieme dla jego tępej percepcji." Mark Twain

"Im bardziej poznaję ludzi, tym bardziej kocham zwierzęta." G.B.Shaw
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Kituni

Od: Sob lut 05, 2011 16:55

Post » Pon lut 21, 2011 11:29 Re: Miłka, młoda kotka bez łappki czeka w schronisku na dom..

Jest szansa na DS:

morelowa pisze:Tak na dobrą sprawę to nie wiem co napisać...
Śledzę od jakiegoś czasu - szczególnie - dwa wątki: Miłki i Szarotka...
Bardzo mam ochotę na dokocenie.. ale to ja. Moja Morela chyba niekoniecznie. Nie wiem. Miała doświadczenie z Melonem... Nie sprawdziło się: viewtopic.php?f=13&t=114118
Ale Melon był bardzo dużym i ciężkim kotkiem :lol: i nie lubił Morelki ani sie jej nie bał , a szkoda...
Czy jest jakaś wiedza o tym jak się Miłeczka zachowuje wobec innych kotków? Jaka ogólnie jest? Przebojowa, wycofana... ?
NO i w ogóle nie mam pomysłu na to jak sprawdzić - nie robiąc krzywdy żadnemu zwierzowi - czy się moja kicia kiedyś z kimś dogada?
Ktoś ma ten pomysł?

honda11

Post » Pon lut 21, 2011 13:37 Re: Miłka, młoda kotka bez łappki czeka w schronisku na dom..

Wiem, że były jeszcze jakieś inne, ewentualne dt, więc podpytuję...
"Zarozumiałością oraz bezczelnością człowieka jest mówienie, że zwierzęta są nieme, tylko dlatego że są nieme dla jego tępej percepcji." Mark Twain

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Kituni

Post » Pon lut 21, 2011 19:22 Re: Miłka, młoda kotka bez łappki czeka w schronisku na dom..

Szukać dt! Może będzie bliżej, może pewny i lepszy.. Miłeczka wpadła mi w oko, ale życzę jej jak najlepiej, co nie znaczy, że musi mieszkać u mnie :D

Moja Morela nigdy nie próbowała na Melona podnieść łapy - podnosiła głos rozpaczliwy :crying: - to on ja gryzł. Nie wyobrażam sobie agresywnej Moreli, choć... weta załatwiła tak, że na drugi raz miał przygotowany kaftan bezpieczeństwa [obyło się bez]. Ale wet to nie kot i miał strzykawkę straszną i straszny stetoskop!
Mam zdjęcie kiedy kicia sobie idzie za kocurem.. on wykorzystywał moment kiedy ja nawet nie głowę, ale oczy odwróciłam i natychmiast miał jej kłaki w buzi. Zawsze ONA uciekała. W łazience po ścianie :o ! Nie próbowała się bronić. Nie chcę jej zrobić krzywdy.
Generalnie już jest dzikunem - nie leci do ludzi, a pogłaskana przez kogoś obcego znienacka - warczy. POtem z rozpędu warczy jakiś czas na mnie. Myślę, że się boi.
Wiem, że bywa różnie, ze od razu jest przyjaźń, po dniach, po miesiącach i... opowiadał mi zoopsycholog [bo też próbowałam], że po 3 latach!! I wszelkie inne konfiguracje czasowe. I że czasem się nie dogadają w ogóle.
Była szansa, że dziś? ktoś miał być u kici... coś wiedzieć... ?
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Śro lut 23, 2011 19:58 Re: Miłka, młoda kotka bez łappki czeka w schronisku na dom..

Hallo! Trzcianka!! Odbiór!!
Żadnej wiadomości? Co u Miłki?
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek

morelowa

Post » Czw lut 24, 2011 19:16 Re: Miłka, młoda kotka bez łappki czeka w schronisku na dom..

CZy ktoś tu w ogóle zagląda :?: :?: :?:

Czy dobrze rozumiem, ze tylko Ty, mj_liberian-girl jesteś z Trzcianki? Co tam się dzieje? Co z kotką?

To za daleko od Opola, żebym pojechała sprawdzać ..

Obrazek

morelowa

Post » Czw lut 24, 2011 21:20 Re: Miłka, młoda kotka bez łappki czeka w schronisku na dom..

Ja wciąż zaglądam, bo leży mi na sercu dobro Miłki.
Na wspólnym wątku kotów z tego schroniska viewtopic.php?f=13&t=122009&p=7135320#p7135320 odezwała się martaipieski, która chce w niedługim czasie jechać do schroniska i zrobić fotorelację.
Może mj_liberian_girl odezwie się wcześniej i napisze co u Miłki słychać.

honda11

Post » Czw lut 24, 2011 21:37 Re: Miłka, młoda kotka bez łappki czeka w schronisku na dom..

A ja juz myślałam że jest w DT :x
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Od: Czw wrz 11, 2008 19:03

Post » Czw lut 24, 2011 22:53 Re: Miłka, młoda kotka bez łappki czeka w schronisku na dom..

Justa&Zwierzaki pisze:A ja juz myślałam że jest w DT :x

Ja też.... :(
Anna Kubica

Post » Czw lut 24, 2011 23:37 Re: Miłka, młoda kotka bez łappki czeka w schronisku na dom..

Ja podpytuje gdzie sie da o dt dla koteczki..mj_liberian_girl daj znac co z Mileczka/Cytrynka!

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Kituni

Post » Pt lut 25, 2011 13:07 Re: Miłka, młoda kotka bez łappki czeka w schronisku na dom..

niestety ja cały czas nie mam dostępu do Cytrynki na góre... liczę, że uda mi się ją wyciągnąć jak najszybciej bo nei wiem co u Niej nie wiem co u Pufcia....
tu wydarzenie na fb Cytrynki
http://www.facebook.com/update_security ... 1346733428
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

mj_liberian_girl

Od: Wto gru 28, 2010 22:04

Post » Pt lut 25, 2011 13:55 Re: Miłka, młoda kotka bez łappki czeka w schronisku na dom..

Cytrynka nie może tam zostać!!! A Pufcio jeszcze nie wyjechał do DT?? :(
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

Pętelka

Od: Pt lut 13, 2009 23:59

Post » Pt lut 25, 2011 19:18 Re: Miłka, młoda kotka bez łappki czeka w schronisku na dom..

O matko, co tam się dzieje?! Co to znaczy 'nie moze tam zostać'? robi jej ktoś krzywdę, czy chodzi o to, ze popada w rezygnację, i dlaczego mj_liberian_girl, nie masz wstępu na jakąs górę? tzn wiem, że na górę w schronie, ale DLACZEGO? Jakieś autorytarne rządy tam panują, czy kwarantanny, czy co? Bo brzmi rozpaczliwie...
A martaipieski zostanie wpuszczona na tę górę?
I kto to jest Pufcio!!??

Obrazek Morelka - trenuję wklejanie zdjęć :)

Obrazek

morelowa

[poprzednia][następna]