Georg, Gadget, Gabryś i Rustie-pies. Po egzaminie...

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt lut 25, 2011 11:50 Re: Georg, Gadget, Gabryś i Rustie-Pies? foty s.80

Bliżej lata zadzwoń do Mamy i nadmień, ze bardzo wzięłaś sobie do serca Jej rady. Nastęnie zapytaj, czy nie zechciałaby zająć się kozą podczas Waszego urlopu 8)
" (...) Ty nieuku pisowski!"
"Ale zawsze można zmądrzeć, naprawdę. Miejcie odwagę, spróbujcie! Chyba że nadal wolicie być w sekcie, w której wasz guru robi z Wami co chce i kiedy chce."
Obrazek
https://www.sklepjubilerski.com/porady- ... jubilerski, cytaty: 1.S. Niesiołowski, 2. D.Wildstein

Liwia

Od: Pt gru 03, 2004 19:58

Post » Pt lut 25, 2011 11:51 Re: Georg, Gadget, Gabryś i Rustie-Pies? foty s.80

Liwia pisze:Bliżej lata zadzwoń do Mamy i nadmień, ze bardzo wzięłaś sobie do serca Jej rady. Nastęnie zapytaj, czy nie zechciałaby zająć się kozą podczas Waszego urlopu 8)

:ryk: :ryk: :ryk:
poległam
****** Atan ['] 21.02.2001 - 21.10.2013 ****** Lideczka ['] 2006 - 21.04.2015 ****** Ares ['] 02.12.2013 - 03.06.2016 ****** SaBunia 2006 - 31.10.2017 pękło mi serce

atla

Od: Wto wrz 29, 2009 8:20

Post » Pt lut 25, 2011 12:00 Re: Georg, Gadget, Gabryś i Rustie-Pies? foty s.80

umieram ze smiechu ilekroć wchodzę na ten wątek :ryk:
jak dostaję powiadomienie o nowym poscie, to juz się cieszę, co tam wyczytam :)
Z wrażenia i zaczytania o mały włos porwałabym psa sąsiadów z osiedla, bo kilka dni temu siedział zdezorientowany w alejce, była ciemna noc, zero stopni, a on czekał na właściciela, który odszedł?, odjechał? zaginął? porzucił?
Mój TŻ przyszedł i zaalarmował cały dom, że piesek siedzi i czeka, a jest zimno i co robimy, bo to nie kot i on nie ma doświadczenia :D
Odesłałam go do wątku :D, ale poszłam w kapciach i kurtce narzuconej na piżamę sprawdzić.
Psiak nie dał się zaadoptować, mimo prób przekupienia pasztetem (w domu była tylko kocia karma i w/w pasztet), szczekał i uciekał, a potem siadał w tym samym miejscu.
Zgarnęła go w końcu włascicielka innego pieska, moze znała prawowitych włascicieli
Pozdrowienia dla menażerii :)

pozytywka

Od: Wto cze 22, 2010 10:45

Post » Pt lut 25, 2011 12:32 Re: Georg, Gadget, Gabryś i Rustie-Pies? foty s.80

dagmara-olga pisze:Kaktus :ryk:
ale - koza by się przydała, mliko daje i można syr zrobić i o chłopa zadbać coby najedzony siedział i nie zamiarował uciekać!

Kaktus, bo jak taki mały kociak łapki rozcapirzy z tymi pazurkami cieniutkimi, to jakby igły kaktusa... nie wiem tylko, czy z takim imieniem kociak dom znajdzie :roll: ;)

mliko? syr? zadbać? najedzony? z Twojej wypowiedzi rozumiem słowo "koza". 8) btw teraz się mamusia o moje stadło tak niepokoi, a nie mogła mnie nauczyć gotować na przykład? albo prasować spodni w kant? bo mi kiedyś po próbie prasowania garniturowych gaci - po lewej stronie - na koniec kanty dośrodkowo wklęsłe wyszły. :oops:

Magija pisze:Inga - jak ucieknie to zadzwoń do Zbyszka, on go odstrzeli z palmera

myślisz? a jak taki postrzelony się gdzieś zaszyje, to jak ja wywlekę ponad 100 kg z jakiegoś piwnicznego okna? ;)

Patmol pisze:ja bym chciała strasznie mieć osła

osła? 8O matkozcórką, po co komu osioł? mam samochód, nie muszę osłem wozić zakupów z tesco, a poza tym przecież to beczy i kupka pod siebie!

Liwia pisze:Bliżej lata zadzwoń do Mamy i nadmień, ze bardzo wzięłaś sobie do serca Jej rady. Nastęnie zapytaj, czy nie zechciałaby zająć się kozą podczas Waszego urlopu

owmordkę :ryk: :ryk: :ryk:

Pozytywka :ok: kocia karma jest super dla psa, poważnie, Rustie dostaje między innymi właśnie kocie chrupki jako cukierki w nagrodę, uwielbia je i tanio wychodzi ;) No i przy adopcji psa - jak widać - może się przydać pasek od spodni. Podejrzewam, że mógłby się nadać także taki od szlafroka lub piżamy, ewentualnie długa sznurówka :roll:
Georg ['] Klemens ['] Miriam [']

Georg-inia

Od: Czw lut 02, 2006 12:13

Post » Pt lut 25, 2011 12:49 Re: Georg, Gadget, Gabryś i Rustie-Pies? foty s.80

Liwia pisze:Bliżej lata zadzwoń do Mamy i nadmień, ze bardzo wzięłaś sobie do serca Jej rady. Nastęnie zapytaj, czy nie zechciałaby zająć się kozą podczas Waszego urlopu 8)

:ryk:
Tak, bo latem na Waszym ranczo trawa jest niedobra. No po prostu kozie nie smakuje.
Meoniku ['] - tak bardzo kocham i tęsknię każdego dnia. Na zawsze jesteś w moim sercu, czekaj na mnie, przyjdę na pewno.

Marcelibu

Od: Nie sty 11, 2009 1:10

Post » Pt lut 25, 2011 12:50 Re: Georg, Gadget, Gabryś i Rustie-Pies? foty s.80

a może da się osła nauczyć załatwiać do kuwety, skoro można kota przyzwyczaic do ludzkiego kibelka :D

a co do łapania piesków, to ta sznurówka musiałaby być od butów siedmiomilowych, zeby ją można bylo zarzucic na szyję psiaka z daleka, bo on uciekał, jak się ktos w jego kierunku zwracał (madry piesek, nie da się ukraść byle komu :) )
a swoją droga, to jak człowiek się miau oczyta, to juz potem lata po swiecie i adoptuje jak leci :ryk:
a przynajmniej próbuje
tak ze pewnie i koza w końcu nie jest wykluczona, albo i osioł dla Patmol :D
a ja kiedyś zrozumiałam, że Satyrki przywiozły sobie samicę pingwina ze sklepu zoo - nawet mnie to nie zdziwilo, bo wiedziałam, ze maja nie tylko stadko kociaste, ale i krołika, mieli myszki, to czemu nie - pingwiny

pozytywka

Post » Pt lut 25, 2011 12:52 Re: Georg, Gadget, Gabryś i Rustie-Pies? foty s.80

mój TŻ powiedział, że na osła się zgodzi 8) bo już zapytałam
ale pod warunkiem, że bedziemy w domku z ogródkiem wtedy mieszkać i że ja zgodzę się na kozę :wink:

Patmol

Od: Śro gru 30, 2009 14:03

Post » Pt lut 25, 2011 13:10 Re: Georg, Gadget, Gabryś i Rustie-Pies? foty s.80

Patmol pisze:mój TŻ powiedział, że na osła się zgodzi 8) bo już zapytałam
ale pod warunkiem, że bedziemy w domku z ogródkiem wtedy mieszkać i że ja zgodzę się na kozę :wink:

hm... mieszkamy w domku z ogródkiem... osioł? hm... :roll:

pozytywka pisze: a swoją droga, to jak człowiek się miau oczyta, to juz potem lata po swiecie i adoptuje jak leci :ryk:
a przynajmniej próbuje

łojezu, zbieractwo sie szerzy. :strach: ;)

pozytywka pisze:a ja kiedyś zrozumiałam, że Satyrki przywiozły sobie samicę pingwina ze sklepu zoo - nawet mnie to nie zdziwilo, bo wiedziałam, ze maja nie tylko stadko kociaste, ale i krołika, mieli myszki, to czemu nie - pingwiny

pamiętam :lol:
Georg ['] Klemens ['] Miriam [']

Georg-inia

Od: Czw lut 02, 2006 12:13

Post » Pt lut 25, 2011 13:14 Re: Georg, Gadget, Gabryś i Rustie-Pies? foty s.80

Georg-inia, domek z ogródkiem jest, to czemu nie mieć krówki kompaktowej?
Mleko smaczniejsze i łatwiej się doi.
A Patmol, to chyba oslicę chce mieć, eby w oślim mleku kąpiele brac - jak sama Kleopatra :wink:

pozytywka

Post » Pt lut 25, 2011 13:16 Re: Georg, Gadget, Gabryś i Rustie-Pies? foty s.80

nie :mrgreen: ja chce osła, żeby się :oops: na niego gapić i go głaskać

Patmol

Od: Śro gru 30, 2009 14:03

Post » Pt lut 25, 2011 13:18 Re: Georg, Gadget, Gabryś i Rustie-Pies? foty s.80

a, jeszcze mi się przypomniało, ze była taka bajka, ze jak się osła za ogon ciągnęło, to mu spod ogona złote monety leciały :lol:
a Patmol chce tylko gapic się i głaskać? 8O

pozytywka

Post » Pt lut 25, 2011 13:25 Re: Georg, Gadget, Gabryś i Rustie-Pies? foty s.80

pozytywka pisze:Georg-inia, domek z ogródkiem jest, to czemu nie mieć krówki kompaktowej?
Mleko smaczniejsze i łatwiej się doi.
A Patmol, to chyba oslicę chce mieć, eby w oślim mleku kąpiele brac - jak sama Kleopatra :wink:

Łatwiej, ale od tyłu. Jest ryzyko, że koza nasika i trafi w wiaderko. Pod koniec dojenia to nie opłaca sie wylewać, nieeee. 8)
" (...) Ty nieuku pisowski!"
"Ale zawsze można zmądrzeć, naprawdę. Miejcie odwagę, spróbujcie! Chyba że nadal wolicie być w sekcie, w której wasz guru robi z Wami co chce i kiedy chce."
Obrazek
https://www.sklepjubilerski.com/porady- ... jubilerski, cytaty: 1.S. Niesiołowski, 2. D.Wildstein

Liwia

Od: Pt gru 03, 2004 19:58

Post » Pt lut 25, 2011 13:37 Re: Georg, Gadget, Gabryś i Rustie-Pies? foty s.80

Odnośnie znalezienia kozy opowieść mam, teraz nie wkleję bo mam to w Łodzi, na domowym kompie, a jestem poza Łodzią. Ale jak wrócę obiecuję odszukać i wkleić.

Inga, pamiętaj, jak za dużo postów nie na temat wg Cibie, albo takich Ci nie na rękę, zawsze możesz wysłać prośbę o usunięcie albo przeniesienie gdzieś tam, może nawet na jakieś ośle albo kozie forum :mrgreen:

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

Post » Pt lut 25, 2011 13:52 Re: Georg, Gadget, Gabryś i Rustie-Pies? foty s.80

proszę tu zrobić porządki, bo jakieś zaśmiecacze tylko tu piszą, no! :twisted:
****** Atan ['] 21.02.2001 - 21.10.2013 ****** Lideczka ['] 2006 - 21.04.2015 ****** Ares ['] 02.12.2013 - 03.06.2016 ****** SaBunia 2006 - 31.10.2017 pękło mi serce

atla

Od: Wto wrz 29, 2009 8:20

Post » Pt lut 25, 2011 14:02 Re: Georg, Gadget, Gabryś i Rustie-Pies? foty s.80

A ja sobie tak patrzę, jak ewoluuje tytuł wątku Georg-inii. Teraz już jest "[3xG] i Rustie-Pies?(..)" Teraz poczekam na usunięcie znaku zapytania. I to rozumiem, że koty będą na "G", a psy na "R"? :wink:
Meoniku ['] - tak bardzo kocham i tęsknię każdego dnia. Na zawsze jesteś w moim sercu, czekaj na mnie, przyjdę na pewno.

Marcelibu

Od: Nie sty 11, 2009 1:10

[poprzednia][następna]