Georg, Gadget, Gabryś i Rustie-pies. Po egzaminie...

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lut 24, 2011 10:26 Re: Georg, Gadget, Gabryś i Pies-znalazł się opiekun?? foty s.80

Georg-inia pisze: Pies nie powinien bawić się smyczą, co? :oops: to jak ja mogę się z nim bawić na spacerze bez spuszczania go z linki? Bo on teraz łapie linkę w zęby i podskakuje, zresztą w ogóle leci do mnie i podskakuje, a uśmiech ma wtedy od ucha do ucha :D

No raczej nie...
kup mu taki specjalny psi sznur do tarmoszenia, albo wykombinuj kawałek grubej linki i z tym się bawcie.
Jak się z psiakiem bawisz smyczą na której jest przypięty, to potem bardzo dużo smyczy w psim życiu trzeba kupować ;)
Obrazek

andorka

Od: Wto kwi 25, 2006 22:33

Post » Czw lut 24, 2011 16:52 Re: Georg, Gadget, Gabryś i Pies-znalazł się opiekun?? foty s.80

Ja się niestety na piesach nie znam, więc nic mądrego w sprawie wychowania nie podpowiem.

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

Post » Czw lut 24, 2011 17:13 Re: Georg, Gadget, Gabryś i Pies-znalazł się opiekun?? foty s.80

Gosia, a Ty myslisz, ze dlaczego ja milczę? Psy to towarzysze mojego dzieciństwa. Ale rodzice raczej ich nie wychowywali. Rosły sobie zupełnie swobodnie.

sunshine

Od: Wto paź 05, 2010 8:13

Post » Czw lut 24, 2011 17:27 Re: Georg, Gadget, Gabryś i Pies-znalazł się opiekun?? foty s.80

To zupełnie tak jak u mnie :)

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

Post » Czw lut 24, 2011 17:39 Re: Georg, Gadget, Gabryś i Pies-znalazł się opiekun?? foty s.80

Widzę, że się rozumiemy. Czasami wyrastały z nich fajne psinki, a czasami jakieś niesubordynowane dziwaki. Obecny Gacek to dziwoląg jakich małych, ale to pewnie "zasługa" jego bardzo małego rozumku.

sunshine

Post » Czw lut 24, 2011 19:09 Re: Georg, Gadget, Gabryś i Pies-znalazł się opiekun?? foty s.80

Georg-inia pisze: Pies nie powinien bawić się smyczą, co? :oops: to jak ja mogę się z nim bawić na spacerze bez spuszczania go z linki? Bo on teraz łapie linkę w zęby i podskakuje, zresztą w ogóle leci do mnie i podskakuje, a uśmiech ma wtedy od ucha do ucha :D

Teoretycznie nie powinien, bo, jak już napisano - sporo smyczy trzeba kupować. Co nie przeszkadza, że ja się z moim właśnie tak na spacerach bawię. Póki nie przegryza czy nie próbuje przegryźć smyczy, to nie widzę problemu, a jest odrobina psiej frajdy :)
Obrazek Bis, Ami i Księżniczka ['] Obrazek

Siean

Od: Pon paź 25, 2004 21:11

Post » Pt lut 25, 2011 8:45 Re: Georg, Gadget, Gabryś i Pies-znalazł się opiekun?? foty s.80

sunshine pisze:Gosia, a Ty myslisz, ze dlaczego ja milczę? Psy to towarzysze mojego dzieciństwa. Ale rodzice raczej ich nie wychowywali. Rosły sobie zupełnie swobodnie.

oj, to się zrobił psi wątek na kocim forum :oops:
Georg ['] Klemens ['] Miriam [']

Georg-inia

Od: Czw lut 02, 2006 12:13

Post » Pt lut 25, 2011 9:00 Re: Georg, Gadget, Gabryś i Pies-znalazł się opiekun?? foty s.80

Nówka zawsze ma najwięcej postów. Niedługo wszystko wróci na swoje miejsce. A że macie, Ingo, dom wielogatunkowy to zawsze już będzie tak wielotematycznie.

sunshine

Post » Pt lut 25, 2011 11:17 Re: Georg, Gadget, Gabryś i Pies-znalazł się opiekun?? foty s.80

sunshine pisze:Nówka zawsze ma najwięcej postów. Niedługo wszystko wróci na swoje miejsce. A że macie, Ingo, dom wielogatunkowy to zawsze już będzie tak wielotematycznie.

ekhem, pies jest na dt :twisted: Moja matka, której wczoraj telefonicznie się przyznałam, że w domu jest pies, suchym głosem stwierdziła, że brakuje nam papugi, królika i kozy, po czym dodała swoje standardowe już: "zobaczysz, że on Cię zostawi przez ten zwierzyniec, żaden normalny chłop tego nie wytrzyma" :( właściwie powinnam się przyzwyczaić, ale nie zdzierżyłam i wywaliłam, że bardzo przepraszam, ale JA OSOBIŚCIE na chwilę obecną posiadam kota sztuk 1 i psa sztuk 1 ze statusem dt, a Gabryś i Gadget zostali adoptowani przez tego chłopa, co to uciekać zamiaruje.
Aż się wieczorem zapytałam Wieśka, czy on jest zły za te koty i psa. Kolejny raz przyznał, że 10 lat temu nie pomyślałby o tym, że będzie spać w łóżku z kotem, o trzech nie wspominając. Potem stwierdził, że jak wlazłeś między wrony... i że tak mu wygodniej - po prostu się przystosował, bo co się będzie wściekał, szkoda zdrowia i że... ma imię dla kolejnego kociego tymczasa - Kaktus.
Tak więc nabieram nadziei, że jednak nie ucieknie ;)
Georg ['] Klemens ['] Miriam [']

Georg-inia

Od: Czw lut 02, 2006 12:13

Post » Pt lut 25, 2011 11:22 Re: Georg, Gadget, Gabryś i Pies-znalazł się opiekun?? foty s.80

Georg-inia pisze:
sunshine pisze:Nówka zawsze ma najwięcej postów. Niedługo wszystko wróci na swoje miejsce. A że macie, Ingo, dom wielogatunkowy to zawsze już będzie tak wielotematycznie.

ekhem, pies jest na dt :twisted: Moja matka, której wczoraj telefonicznie się przyznałam, że w domu jest pies, suchym głosem stwierdziła, że brakuje nam papugi, królika i kozy, po czym dodała swoje standardowe już: "zobaczysz, że on Cię zostawi przez ten zwierzyniec, żaden normalny chłop tego nie wytrzyma" :( właściwie powinnam się przyzwyczaić, ale nie zdzierżyłam i wywaliłam, że bardzo przepraszam, ale JA OSOBIŚCIE na chwilę obecną posiadam kota sztuk 1 i psa sztuk 1 ze statusem dt, a Gabryś i Gadget zostali adoptowani przez tego chłopa, co to uciekać zamiaruje.
Aż się wieczorem zapytałam Wieśka, czy on jest zły za te koty i psa. Kolejny raz przyznał, że 10 lat temu nie pomyślałby o tym, że będzie spać w łóżku z kotem, o trzech nie wspominając. Potem stwierdził, że jak wlazłeś między wrony... i że tak mu wygodniej - po prostu się przystosował, bo co się będzie wściekał, szkoda zdrowia i że... ma imię dla kolejnego kociego tymczasa - Kaktus.
Tak więc nabieram nadziei, że jednak nie ucieknie ;)

Tak, jak Ci mówiłam przez telefon. Wiesiek jest naprawdę super facetem. I na oko też wygląda OK :mrgreen: :D .
Meoniku ['] - tak bardzo kocham i tęsknię każdego dnia. Na zawsze jesteś w moim sercu, czekaj na mnie, przyjdę na pewno.

Marcelibu

Od: Nie sty 11, 2009 1:10

Post » Pt lut 25, 2011 11:25 Re: Georg, Gadget, Gabryś i Rustie-Pies? foty s.80

Kaktus :ryk:
ale - koza by się przydała, mliko daje i można syr zrobić i o chłopa zadbać coby najedzony siedział i nie zamiarował uciekać!
Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

Post » Pt lut 25, 2011 11:27 Re: Georg, Gadget, Gabryś i Rustie-Pies? foty s.80

dagmara-olga pisze:
ale - koza by się przydała, mliko daje i można syr zrobić i o chłopa zadbać coby najedzony siedział i nie zamiarował uciekać!

Inga! pomyśl o tym, bo to i bardzo ekonomicznie przy okazji jest - syćkie chaszcze ci wykosi do gołej ziemi :ok: :mrgreen:
edit: (pokaże mi się, że edytowano, co? :twisted: )
normalnie w chaszczach mi się "c" zjadło... :oops:
Ostatnio edytowano Pt lut 25, 2011 11:48 przez atla, łącznie edytowano 1 raz
****** Atan ['] 21.02.2001 - 21.10.2013 ****** Lideczka ['] 2006 - 21.04.2015 ****** Ares ['] 02.12.2013 - 03.06.2016 ****** SaBunia 2006 - 31.10.2017 pękło mi serce

atla

Od: Wto wrz 29, 2009 8:20

Post » Pt lut 25, 2011 11:38 Re: Georg, Gadget, Gabryś i Rustie-Pies? foty s.80

Inga - jak ucieknie to zadzwoń do Zbyszka, on go odstrzeli z palmera :mrgreen:
Obrazek

Magija

Od: Sob cze 05, 2004 11:34

Post » Pt lut 25, 2011 11:44 Re: Georg, Gadget, Gabryś i Rustie-Pies? foty s.80

atla pisze:
dagmara-olga pisze:

Inga! pomyśl o tym, bo to i bardzo ekonomicznie przyokazji jest - syćkie haszcze ci wykosi do gołej ziemi :ok: :mrgreen:

o to to to, Ewka dobrze mówi. A chaszczy Ci u Was ostatek, miałaby co chrupać :mrgreen:
Obrazek

pisiokot

Od: Śro maja 03, 2006 15:37

Post » Pt lut 25, 2011 11:47 Re: Georg, Gadget, Gabryś i Rustie-Pies? foty s.80

i osła nie masz :mrgreen:
ja bym chciała strasznie mieć osła :1luvu:

Patmol

Od: Śro gru 30, 2009 14:03

[poprzednia][następna]