Zabrała moje serce i poszła sobie. Kasia [']

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lut 24, 2011 13:22 Re: POŁAMANA KOTKA W DTCHORE NERKI POMOC FIN.POTRZEBNA!!!!

Beasia pisze:
Szalony Kot pisze:Ja opisuję na bieżąco na FB, że z kotką niestety jest gorzej :/
Macie moc kciuków :ok:

nie mogę znaleźć na FB wydarzenia dotyczącego Kasi :( , możesz podać jakiś link?

http://www.facebook.com/event.php?eid=162895203758183

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Czw lut 24, 2011 13:42 Re: POŁAMANA KOTKA W DTCHORE NERKI POMOC FIN.POTRZEBNA!!!!

Szalony Kot pisze:
Beasia pisze:
Szalony Kot pisze:Ja opisuję na bieżąco na FB, że z kotką niestety jest gorzej :/

nie mogę znaleźć na FB wydarzenia dotyczącego Kasi :( , możesz podać jakiś link?

zaklepię sobie.

Pilnie pomoc potrzebna.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Czw lut 24, 2011 13:48 Re: POŁAMANA KOTKA W DTCHORE NERKI POMOC FIN.POTRZEBNA!!!!

Szalony Kot pisze:
Beasia pisze:

dziękuję
Trufla, Lili i Imbir
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Beasia

Od: Pt maja 22, 2009 12:05

Post » Czw lut 24, 2011 14:04 Re: POŁAMANA KOTKA W DTCHORE NERKI POMOC FIN.POTRZEBNA!!!!

Mam prośbę do Pani Dorotki. Ja w Pani imieniu przekażę pieniążki dla Kasi. Tylko proszę DT
o podanie konta na PW. Ma Pani tyle futerek i wydatków więc proszę się nie obrazić i przyjąć takie rozwiązanie Pozdrawiam i trzymam kciuki bardzo bardzo mocno za Kasię. Będzie dobrze - musi być.
Obrazek

muza_51

Od: Pon paź 04, 2010 10:04

Post » Czw lut 24, 2011 15:07 Re: POŁAMANA KOTKA Z MELINY JEST DT!!!! :)

zobaczyłam te fotki:
hanelka pisze:Obrazek Obrazek

i jakbym widziała moją nerkową Patkę ona też tak się wylizuje i wygryza
Obrazek

idę doczytać wątek od początku i trzymam Was kciuki :ok:

mokkunia

Od: Wto gru 20, 2005 18:14

Post » Czw lut 24, 2011 15:08 Re: POŁAMANA KOTKA W DTCHORE NERKI POMOC FIN.POTRZEBNA!!!!

muza_51 :oops: :1luvu:
Obrazek

dorcia44

Od: Pt maja 19, 2006 20:20

Post » Czw lut 24, 2011 15:08 Re: POŁAMANA KOTKA W DTCHORE NERKI POMOC FIN.POTRZEBNA!!!!

skakaj dziewuniu na górę po pomc!
Mocne,nieustajace kciuki :ok:
Obrazek

ASK@

Post » Czw lut 24, 2011 15:22 Re: POŁAMANA KOTKA W DTCHORE NERKI POMOC FIN.POTRZEBNA!!!!

doczytałam i mam pytanko: Kasia dostaje teraz kroplówki i je karmę nerkową, tak? A jakie leki dostaje?
I jak wyszła jej morfologia i czy badaliście też może jonogram?
Po kroplówkach powinna się poczuć lepiej :ok:

mokkunia

Od: Wto gru 20, 2005 18:14

Post » Czw lut 24, 2011 15:24 Re: POŁAMANA KOTKA W DTCHORE NERKI POMOC FIN.POTRZEBNA!!!!

Bardzo proszę DT o podanie na PW numeru konta na który mam przelać fundusze dla Kasi.I z innej beczki - przed chwilą w wiadomościach RMF podali informacje, że prokuratura odwołała się od wyroku sądu w sprawie psa haski. Prokuratura żąda 2 lat bezwzględnego pozbawienia wolności bez zawieszenia dla sprawców. Jak dobrze usłyszeć takie wiadomości bez względu na finał w sądzie.Pozdrawiam DT Kasi.
Obrazek

muza_51

Od: Pon paź 04, 2010 10:04

Post » Czw lut 24, 2011 15:48 Re: POŁAMANA KOTKA Z MELINY JEST DT!!!! :)

hanelka pisze:Dziękuję Beatko. Chętnie skorzystam z każdej pomocy. Muszę się tylko poogarniać w szczegółach. Mam Kastora na diecie nerkowej, to się chłopak tymczasem podzieli. Kłopot w tym, że Kasiek apetyt ma niezbyt szalony. Na razie, za zgodą wet robimy małe kombinacje. Mokrego Renala okrasiłam trochę wywarem z kurczaka i jakoś poszło. Suchy Hills i Trovet jest całkiem bleee, panna chce koniecznie hypoalergiczną karmę Chajki.
Gdybyś zechciała wpaść w weekend, albo ja do Ciebie, bo do końca tygodnia wracam czarną nocą dopiero.

jasne
moge ja do ciebie, pewnie bedzie Ci wygodniej :wink:
przyniose swoj glukometr i mozemy pocwiczyc Twoje klucie Soserka 8)
wiem, ze dawalas Kasi Relanium - moze ona lepiej na Peritol zaskoczy z jedzeniem? bo zwykle jest tak, ze albo to albo drugie dziala, rzadko obydwa na jednego kota :wink: przyniose wiec tez Peritol...

zadzwonie w sobote i sie jakos umowimy, nie bede Ci teraz glowy zawracac :wink:

Beata

Od: Nie lis 03, 2002 18:58

Post » Czw lut 24, 2011 16:50 Re: POŁAMANA KOTKA W DTCHORE NERKI POMOC FIN.POTRZEBNA!!!!

muza_51 pisze:Bardzo proszę DT o podanie na PW numeru konta na który mam przelać fundusze dla Kasi.I z innej beczki - przed chwilą w wiadomościach RMF podali informacje, że prokuratura odwołała się od wyroku sądu w sprawie psa haski. Prokuratura żąda 2 lat bezwzględnego pozbawienia wolności bez zawieszenia dla sprawców. Jak dobrze usłyszeć takie wiadomości bez względu na finał w sądzie.Pozdrawiam DT Kasi.
Bardzo dziękuję. Zaraz wyślę pw.
Cieszę się bardzo z odwołania prokuratury. Może coś się wreszcie ruszy w sposobie traktowania przestępstw wobec zwierząt.

Beata pisze:jasne
moge ja do ciebie, pewnie bedzie Ci wygodniej :wink:
przyniose swoj glukometr i mozemy pocwiczyc Twoje klucie Soserka 8)
wiem, ze dawalas Kasi Relanium - moze ona lepiej na Peritol zaskoczy z jedzeniem? bo zwykle jest tak, ze albo to albo drugie dziala, rzadko obydwa na jednego kota :wink: przyniose wiec tez Peritol...

zadzwonie w sobote i sie jakos umowimy, nie bede Ci teraz glowy zawracac :wink:
Super :1luvu: zdzwonimy się jeszcze. Mam i relanium i peritol. Dr B. zaleciła jednak mitrazapine na poprawę apetytu.

mokkunia pisze:doczytałam i mam pytanko: Kasia dostaje teraz kroplówki i je karmę nerkową, tak? A jakie leki dostaje?
I jak wyszła jej morfologia i czy badaliście też może jonogram?
Po kroplówkach powinna się poczuć lepiej :ok:
Do każdej kroplówki Kaśka dostaje duphalyte, catosal i solvertyl. Do tego dieta nerkowa i to na razie wszystko. Wyniki badania krwi ma dosyć dobre poza kreatyniną i moczniekiem. HT - 0,29, czyli początek niedokrwistości. O dalsze szczegóły mnie nie pytaj, bo trochę ciemna jestem w tej materii. Za jakiś tydzień mam powtórzyć badania: profil nerkowy z fosforem.
Obrazek

hanelka

Od: Nie lut 24, 2008 19:33

Post » Czw lut 24, 2011 19:07 Re: POŁAMANA KOTKA W DTCHORE NERKI POMOC FIN.POTRZEBNA!!!!

to się dziewczynie porobiło :roll:
jednak nie mogę wyjśc ze zdumienia.Nie osądzam nikogo, nie jestem od tego.Ale zdziwienie mnie ogarnia ,ze weci nie zwrócili uwagi na stan małej i jej wygląd. Przeciez ona nie siedziała u laików w klatce? Szkoda kotuni,bo moze wczesniej można było wkroczyć z odpowiednimi lekami.

Kasiu nie dawaj sie :ok:
Aniu trzymaj się.
:ok:
Obrazek

ASK@

Post » Pt lut 25, 2011 0:40 Re: POŁAMANA KOTKA W DTCHORE NERKI POMOC FIN.POTRZEBNA!!!!

Dorciu, czy Kaśka jest mamą Poli?
Obrazek

Afron1

Od: Czw gru 16, 2010 20:18

Post » Pt lut 25, 2011 6:31 Re: POŁAMANA KOTKA W DTCHORE NERKI POMOC FIN.POTRZEBNA!!!!

do góry,do góry po pomoc!Dziewczyny nie dadzą sobie rady same :!:
Obrazek

ASK@

Post » Pt lut 25, 2011 6:44 Re: POŁAMANA KOTKA W DTCHORE NERKI POMOC FIN.POTRZEBNA!!!!

Afron ,tak Kaśka to mama Twoje Poli :cry:
Obrazek

dorcia44

Od: Pt maja 19, 2006 20:20

[poprzednia][następna]