twoja mama bije wszystko na głowę

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Aż z ciekawości zapytam - dlaczego ?Georg-inia pisze:jajek nie powinno się myć bez potrzeby, np. przed włożeniem do lodówki! można je umyć, ale dopiero przed samym spożyciem.
Manu pisze:Aż z ciekawości zapytam - dlaczego ?Georg-inia pisze:jajek nie powinno się myć bez potrzeby, np. przed włożeniem do lodówki! można je umyć, ale dopiero przed samym spożyciem.
ellza1 pisze:Manu pisze:Aż z ciekawości zapytam - dlaczego ?Georg-inia pisze:jajek nie powinno się myć bez potrzeby, np. przed włożeniem do lodówki! można je umyć, ale dopiero przed samym spożyciem.
Jajka to produkt bardzo podatny na wpływ warunków zewnętrznych, należy je więc przechowywać tak, by docierało do nich jak najmniej światła, wilgoci i ciepła. Najlepiej przechowywać je w lodówce, w temperaturze bliskiej 7 - 13 st. C. Niektórzy myją jajka przed umieszczeniem ich w lodówce, jednak warto wiedzieć o tym, że to błąd - mycie jajek pozbawia je naturalnej osłonki, która stanowi barierę przed zakażeniem i dostępem tlenu.
![]()
Koszmaria pisze:"mój komuszku,mój żydku,mój masonku..."
czasem mi rano odwala
Hauras pisze:Mój mruczek jak był jeszcze mały to zdarzało mu się trochę "kichanie" i ja z nawyku mówiłem mu na zdrowie... wyobraźcie sobie moje zdziwienie jak on znaczą robić to samo - czyli jak ja kichnąłem to miauknąrobi to do dziś a ja mu odpowiadam na to "dziękuje"
Hauras pisze:Mój mruczek jak był jeszcze mały to zdarzało mu się trochę "kichanie" i ja z nawyku mówiłem mu na zdrowie... wyobraźcie sobie moje zdziwienie jak on znaczą robić to samo - czyli jak ja kichnąłem to miauknąrobi to do dziś a ja mu odpowiadam na to "dziękuje"
Hańka pisze:Hauras pisze:Mój mruczek jak był jeszcze mały to zdarzało mu się trochę "kichanie" i ja z nawyku mówiłem mu na zdrowie... wyobraźcie sobie moje zdziwienie jak on znaczą robić to samo - czyli jak ja kichnąłem to miauknąrobi to do dziś a ja mu odpowiadam na to "dziękuje"
"eł" zgubiłeśDwa razy
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot], nfd i 100 gości