TEKLA ZA TM.. :((

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lut 22, 2011 9:41 Re: TEKLA ZNALAZŁA DS U KAROTKI!!! :))

Karotka pisze:
_Tosia_ pisze:Karotko, dziękuję za nowe zdjęcia Teklicy i dziękuję za wspaniały dom, jaki jej ofiarowałas!! :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Teklica Drakulica kochana... :kotek:

Nie ma za co dziekować.
Czujemy sie zaszczyceni, ze możemy obcować z Drakulicą

Ostatnio Teklica spała a mała Alinka chciała się w swej nieświadomości, że mit o opiece nad kociętami upadł do Tekli przytulić, wiec wołam zanim zarobi z łapy, zeby zostawiła Drakule sama, a TŻ na to "zostaw Alinkę, niech poobcuje z Żywą Legendą"
Obcowanie trwało jakieś 5 sekund zanim się Żywa Legenda nie przebudziła i nie zdzieliła małej przez łapetyne!

ehhehe, to jest ŁOBUZ podły!! :ryk:
Obrazek Obrazek

_Tosia_

Od: Pon mar 20, 2006 8:29

Post » Wto lut 22, 2011 10:12 Re: TEKLA ZNALAZŁA DS U KAROTKI!!! :))

Nie da sie ukryc, że nikogo Tekla nie lubi i żaden z kotów nie lubi Tekli. Obchodza ja szerokim łukiem.
Badaj kota regularnie. Kot Ci nie powie, że źle się czuje, a kiedy zauważysz może być za późno...
Obrazek

Karotka

Od: Pon maja 14, 2007 12:03

Post » Czw lut 24, 2011 7:59 Re: TEKLA ZNALAZŁA DS U KAROTKI!!! :))

Piszę tutaj bo może zajrzy tu ktoś mądry, kto spotkał się z takim problemem.

Mam w domu kotkę. Kotka jest pół dzika, ma własny świat.
Kicia mieszka z nami 4 lata, świetnie się zaadoptowała w domu, jest jednak dośc specyficzna w obejściu. Ze względu na jej charakter wizyty u weta ograniczylismy do minimum, bo kazda zmiana w zyciu Lukrecji wywołuje wycofanie. Wet przyjeżdzał do nas do domu na szczepienia i wszystkie zabiegi.
Kicia jakis czas temu się przeziębiła, nie miała kataru, tylko zapchany nos. Chwile to trwało zanim sie zorientowałam. Po długim namysle zdecydowałam sie na podanie convenii, antybiotyku o 2-tygodniowym działaniu. Przy okazji, jako, że Kotka była już spacyfikoana postanowiłam jej zrobic za jednm zamachem badania. Wet zrobił badania krwi, poza podniesionymi WBC (24) i obniżonymi płytkami (lub na granicy normy, nie mam przy sobie książęczki) było wszystko OK.
Problem pojawił sięprzy badaniu moczu. Wet wycisnął mocz i z badania paskowego w moczu wyszlo białko i erytrocyty. Po badaniu kotka była dośc niespokojna, wchodzila do kuwety, wychodzila...w koncu polozyla sie na łózku i popuscila siku z krwia. Potem kilka dni sikala na brązowo. Pojechałam z nia od razu na drugi dzień do weta. USG nic nie wykazało. Było robione przy pustym i przy pełnym pęcherzu. Ustalilismy, że antybiotyk działa, wiec na razie odpuszczamy. Kotka czula sie dobrze, bawila sie, jadla. Wczoraj dostała drugi zastrzyk, przy okazji znow ponowilam badanie moczu. Wynik poza sladami bialka nic zlego nie wykazal. Jednak kiedy wet ja obmacywał popuscila z krwia, a na koniec poleciala karminowa krew.
Dostała od razu kroplówke na przepłukanie. Mam z nia jeździc przez 4 dni, czego sobie nie wyobrazam, ale jak mus to mus.
Wet nakazał mi karmienie kotki karmą weterynaryjna, dał mi akurat hillsa, ale moim zdaniem kroplowki i karma nic tu nie dadza. Czy ktoś spotkał sie z takim problemem? Martwię się o Lusię bardzo. Z miny weta widzę, że nie ma za bardzo pomysłu :(
Badaj kota regularnie. Kot Ci nie powie, że źle się czuje, a kiedy zauważysz może być za późno...
Obrazek

Karotka

Post » Czw lut 24, 2011 9:09 Re: TEKLA ZNALAZŁA DS U KAROTKI!!! :))

masz pw
Georg ['] Klemens ['] Miriam [']

Georg-inia

Od: Czw lut 02, 2006 12:13

Post » Czw lut 24, 2011 10:12 Re: TEKLA ZNALAZŁA DS U KAROTKI!!! :))

kurcze Karotko nie wiem co doradzić :( mogę tylko potrzymać kciuki za Lu :oops: :ok:

mokkunia

Od: Wto gru 20, 2005 18:14

Post » Czw lut 24, 2011 10:13 Re: TEKLA ZNALAZŁA DS U KAROTKI!!! :))

Dzięki dziewczyny za wszystkie rady i kciuki!
Jak wczoraj zobaczyłam ten karmin to sie przestraszylam nie na zarty :(
Obrazek

Karotka

Post » Pon mar 21, 2011 15:06 Re: TEKLA ZNALAZŁA DS U KAROTKI!!! :))

Drakuś na ploteczkach z Lukrecją ;)

Obrazek

i Gwiazda solo

Obrazek

Obrazek
Obrazek

Karotka

Post » Pon mar 21, 2011 19:30 Re: TEKLA ZNALAZŁA DS U KAROTKI!!! :))

jakie trony mają boskie księżniczki :1luvu:

mokkunia

Post » Wto mar 22, 2011 8:01 Re: TEKLA ZNALAZŁA DS U KAROTKI!!! :))

To są komnaty dwupoziomowe.
Posiadanie gwiazdy zobowiązuje ;)
Obrazek

Karotka

Post » Wto mar 22, 2011 19:35 Re: TEKLA ZNALAZŁA DS U KAROTKI!!! :))

hmmm, komnata dwupoziomowa mówisz 8O
może moim gwiazdom też taką sprawię? wszystkie Twoje koty lubią te komnaty? :)

mokkunia

Post » Śro mar 23, 2011 8:37 Re: TEKLA ZNALAZŁA DS U KAROTKI!!! :))

Pałace są na Allegro nawet w dośc przyzwoitej cenie.
Na poczatku był bojkot, ale jak juz pierwsza się umościła, to teraz jest kolejka. Musiałam dokupic drugi. NAjwiększym powodzeniem cieszy się piętro. Szczególnie Lukrecja lubi na górze lerzec, ale i zdarza sie, ze i na parterze ktoś zamieszka ;)
Obrazek

Karotka

Post » Czw mar 24, 2011 10:24 Re: TEKLA ZNALAZŁA DS U KAROTKI!!! :))

Karotko a jak one się fachowo nazywają te pałace? :) Zaraz sobie poszukam na allegro.

mokkunia

Post » Czw mar 24, 2011 10:25 Re: TEKLA ZNALAZŁA DS U KAROTKI!!! :))

mokkuniu to się chyba wieża wiklinowa nazywa
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Czw mar 24, 2011 10:31 Re: TEKLA ZNALAZŁA DS U KAROTKI!!! :))

Obrazek

Karotka

Post » Czw mar 24, 2011 10:56 Re: TEKLA ZNALAZŁA DS U KAROTKI!!! :))

dzięki :1luvu:

mokkunia

[poprzednia][następna]