Przyjmiemy fajne fanty na bazarki na wroclawskie kociaste:)

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Nie lut 20, 2011 20:25 Re: wrocławskie koty Rudas wyrzucony na ulicę PILNIE DT!! str.71

ossett pisze:
iga5 pisze:Dziewczyny jest teraz w dzien -5, jesli one sa w piwnicy nieogrzewanej to marne ich szanse na przezycie...
moze warto zgłosić to do TOZ i poprosić o interwencje, w najgorszym wypadku znajda sie w schronisku gdzie i tak bedzie im cieplej... Osset jesli sie zdecydujesz podam Ci namiary inspektora TOZ na priv.
teraz maluchy maja duze szanse na adopcje.

Wydaje mi się, że sytuacja nie jest aż tak dramatyczna, żeby trzeba było wybrać rozwiązanie siłowe.
Nie można tak od razu nasyłać inspektorów TOZ na tradycyjnych polskich nieuświadomionych jeszcze właścicieli kotów. Zostawmy im poważniejsze przypadki. Ten pan nie jest z pewnością złym człowiekiem i celowo kotów nie krzywdzi.

Perspektywicznie lepiej jest podejść do tego tak jak proponowała Jessi.

Posłałam Jessi numer do pani, która zna tego pana.

Kociaki mają prawdopodobnie ok. 3 miesiące, zostały umieszczone w piwnicy bo "rozrabiały" i wyglądają na chore dla pani, której proponowano ich adopcję.Tyle tylko wiem.
Nieogrzewane piwnice nie są aż tak bardzo zimne. W ponad stuletnich kamienicach np. temperatura nigdy nie spada poniżej zera i koty(nawet małe,ale te najsilniejsze co przeżyją pierwsze tygodnie) całkiem dobrze tam się czują.

W schronisku z różnych względów będą miały gorzej. Mogą zarazić się jeszcze czymś gorszym i nie doczekać adopcji. Ludzie chcą przede wszystkim zdrowe i ładnie wyglądające kotki. Będzie trzeba je ratować ze schroniska!
A tu jakby jest okazja, aby przekonać pana do sterylizacji jego kotki...A potem może innych właścicieli z bliższej i dalszej okolicy...

jeżeli nie jest złym człowiekiem i ich nie krzywdzi celowo to rozumiem, ze ktoś podejdzie i z nim porozmawia ?
zaproponowałam inspektora TOZ (co nie zawsze jest rozwiazaniem silowym) poniewaz zrozumialam ze nie ma nikogo kto zajmie sie ta sprawą.
Obrazek.

iga5

Od: Nie wrz 26, 2010 23:04

Post » Nie lut 20, 2011 22:46 Re: wrocławskie koty Rudas wyrzucony na ulicę PILNIE DT!! str.71

iga5 pisze:
ossett pisze:
iga5 pisze:Dziewczyny jest teraz w dzien -5, jesli one sa w piwnicy nieogrzewanej to marne ich szanse na przezycie...
moze warto zgłosić to do TOZ i poprosić o interwencje, w najgorszym wypadku znajda sie w schronisku gdzie i tak bedzie im cieplej... Osset jesli sie zdecydujesz podam Ci namiary inspektora TOZ na priv.
teraz maluchy maja duze szanse na adopcje.

Wydaje mi się, że sytuacja nie jest aż tak dramatyczna, żeby trzeba było wybrać rozwiązanie siłowe.
Nie można tak od razu nasyłać inspektorów TOZ na tradycyjnych polskich nieuświadomionych jeszcze właścicieli kotów. Zostawmy im poważniejsze przypadki. Ten pan nie jest z pewnością złym człowiekiem i celowo kotów nie krzywdzi.

Perspektywicznie lepiej jest podejść do tego tak jak proponowała Jessi.

Posłałam Jessi numer do pani, która zna tego pana.

Kociaki mają prawdopodobnie ok. 3 miesiące, zostały umieszczone w piwnicy bo "rozrabiały" i wyglądają na chore dla pani, której proponowano ich adopcję.Tyle tylko wiem.
Nieogrzewane piwnice nie są aż tak bardzo zimne. W ponad stuletnich kamienicach np. temperatura nigdy nie spada poniżej zera i koty(nawet małe,ale te najsilniejsze co przeżyją pierwsze tygodnie) całkiem dobrze tam się czują.

W schronisku z różnych względów będą miały gorzej. Mogą zarazić się jeszcze czymś gorszym i nie doczekać adopcji. Ludzie chcą przede wszystkim zdrowe i ładnie wyglądające kotki. Będzie trzeba je ratować ze schroniska!
A tu jakby jest okazja, aby przekonać pana do sterylizacji jego kotki...A potem może innych właścicieli z bliższej i dalszej okolicy...

jeżeli nie jest złym człowiekiem i ich nie krzywdzi celowo to rozumiem, ze ktoś podejdzie i z nim porozmawia ?
zaproponowałam inspektora TOZ (co nie zawsze jest rozwiazaniem silowym) poniewaz zrozumialam ze nie ma nikogo kto zajmie sie ta sprawą.

Trzeba go zlokalizować najpierw! Jessi dzwoniła pod ten numer, który podała mi p. Ania(a to i jeszcze nie jego), okazało się, ze to nie ten właściwy. A ja z nią mogę się skontaktować dopiero jutro po południu...

ossett

Od: Pon lis 20, 2006 14:08

Post » Nie lut 20, 2011 23:32 Re: wrocławskie koty Rudas wyrzucony na ulicę PILNIE DT!! str.71

Mruczeńka1981 pisze:Pilnie poszukujemu numeru 54, bo mamy 55 i głupio to wygląda z taką dziurą :oops:
viewtopic.php?f=1&t=124196&p=7093383#p7093383

Colę można już na stronie przenieść do mających dom, zdjęcia w nowym domu wyslałam Jessi.

:1luvu: :ok:

jessi74

Od: Sob kwi 11, 2009 23:21

Post » Śro lut 23, 2011 1:20 Re: wrocławskie koty Rudas wyrzucony na ulicę PILNIE DT!! str.71

http://wroclaw.gumtree.pl/c-Zwierzaki-k ... Z262202314

Bardzo chętnie przyjmę małą kicię, najlepiej mniej niż 4 miesiące. Może być zarówno kocurek jak i kotka. kontakt 501 230 923

:ok: :ok:

i takie cosik jeszcze widziałam- nie wiem, czy już do nich nie pisałam, więc wolę nie próbować drugi raz (nr jest wrocławski, mimo że teraz dodali pod Warszawą, we Wrocku pod koniec grudnia '10, więc mogłam już wstawiać):

http://warszawa.gumtree.pl/c-Zwierzaki- ... Z262187599

oddam 3 dorosłe koty -pilnie zw względu na zmianę miejsca zamieszkania, tel 609647171
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Śro lut 23, 2011 9:51 Re: wrocławskie koty Rudas wyrzucony na ulicę PILNIE DT!! str.71

XAgaX pisze:http://wroclaw.gumtree.pl/c-Zwierzaki-koty-kocieta-Przygarne-malego-kotka-W0QQAdIdZ262202314

Bardzo chętnie przyjmę małą kicię, najlepiej mniej niż 4 miesiące. Może być zarówno kocurek jak i kotka. kontakt 501 230 923

i takie cosik jeszcze widziałam- nie wiem, czy już do nich nie pisałam, więc wolę nie próbować drugi raz (nr jest wrocławski, mimo że teraz dodali pod Warszawą, we Wrocku pod koniec grudnia '10, więc mogłam już wstawiać):

oddam 3 dorosłe koty -pilnie zw względu na zmianę miejsca zamieszkania, tel 609647171

ja mam uczulenie na ogłoszenia - przyjmę małą kicię.... poza tym to chyba jakaś kaleka internetowa która nie umie sama poczytać ogłoszeń :?

jessi74

Post » Śro lut 23, 2011 9:57 Re: wrocławskie koty Rudas wyrzucony na ulicę PILNIE DT!! str.71

małe kicie są....na Dubois w piwnicy, nieogrezwanej, śmierdzącej stęchlizną..... urodziły się pod koniec listopada, mają teraz trzy miesiące....

wczoraj łapałyśmy je przez trzy godziny z turkawką i edu... udało się złapać kocicę, wygląda mi na ciężarną :?
w piątek może będę miała czas łapać maluszki....
chętnie oddamy złapanego maluszka do odpowiedzialnego domu tymczasowego... bo u nas nie ma już finansów... dt jest bardzo chętnie sie zaopiekuje... ale brak środków na utrzymanie.... :(
tam jest pięć kocic... karmicielka mówi że wiosną jest po 20 maluchów.... biegają ..uciekają przez psami....wpadają wprost pod auta... :(

jessi74

Post » Śro lut 23, 2011 9:59 Re: wrocławskie koty Rudas wyrzucony na ulicę PILNIE DT!! str.71

czarna kocica - długowłose półdiable 8) jest w klatce u Beaty, w czwartek umówiony zabieg u dra Włodarczyka... chętnie przyjmiemy wsparcie w postaci karmy i żwirku dla dt u Beaty...

jessi74

Post » Czw lut 24, 2011 2:19 Re: wrocławskie koty Rudas wyrzucony na ulicę PILNIE DT!! str.71

jessi74 pisze:
XAgaX pisze:http://wroclaw.gumtree.pl/c-Zwierzaki-koty-kocieta-Przygarne-malego-kotka-W0QQAdIdZ262202314

ja mam uczulenie na ogłoszenia - przyjmę małą kicię.... poza tym to chyba jakaś kaleka internetowa która nie umie sama poczytać ogłoszeń :?

może nie umie, może jej/mu się nie chce - a może warto pogadać, lepiej, żeby szukał/a na miau niż od byle kogo, nicht wahr?
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Czw lut 24, 2011 9:34 Re: wrocławskie koty Rudas wyrzucony na ulicę PILNIE DT!! str.71

prawda :D wrzucę mu adres naszej stronki :ok:

jessi74

Post » Czw lut 24, 2011 9:45 Re: wrocławskie koty Rudas wyrzucony na ulicę PILNIE DT!! str.71

bardzo chętnie przyjmiemy fajne fanty na bazarki :)
są maluszki do uratowania z ulicy, kocice do sterylizacji... tylko finansów na to wszystko brak :(

polecajcie też naszą stronkę, jest tam numer konta do wpłaty.. każda złotówka się liczy...

jessi74

Post » Czw lut 24, 2011 9:58 Re: wrocławskie koty Rudas wyrzucony na ulicę PILNIE DT!! str.71

jessi74 pisze:bardzo chętnie przyjmiemy fajne fanty na bazarki :)
są maluszki do uratowania z ulicy, kocice do sterylizacji... tylko finansów na to wszystko brak :(

polecajcie też naszą stronkę, jest tam numer konta do wpłaty.. każda złotówka się liczy...

jessi, a książki chcesz ? ;)

zzuzu

Od: Śro sie 04, 2010 12:31

Post » Czw lut 24, 2011 10:01 Re: wrocławskie koty Rudas wyrzucony na ulicę PILNIE DT!! str.71

zzuzu pisze:

jessi, a książki chcesz ? ;)

jasne - piszę PW :ok:

jessi74

Post » Czw lut 24, 2011 10:02 Re: wrocławskie koty Rudas wyrzucony na ulicę PILNIE DT!! str.71

napewno kazdy Nas ma jakies niepotrzebne , fajne rzeczy które mógłby przeznaczyc na ten cel, jesli ktos owe rzeczy posiada można zostawić u mnie :ok:

natasza25

Od: Czw maja 28, 2009 11:35

Post » Czw lut 24, 2011 15:48 Re: wrocławskie koty Rudas wyrzucony na ulicę PILNIE DT!! str.71

natasza25 pisze:

napewno kazdy Nas ma jakies niepotrzebne , fajne rzeczy które mógłby przeznaczyc na ten cel, jesli ktos owe rzeczy posiada można zostawić u mnie :ok:

:mrgreen: Natasza robi za magazynek :D
Jak się obrobię ze sterylkami tez cosik podrzucę :ok:
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Czw lut 24, 2011 19:19 Re: PRZYJMIEMY FAJNE FANTY NA BAZARKI:) na maluchy i sterylki !

Natasza, we wtorek ok g.11 moglabym Ci do pracy troche karmy podrzucić od Pako i ode mnie to, co na Święto Kota nie zabrałam?

I jakby dało radę, to od Was haft bym wzięła krzyżykowy - jessi wie o ktore obrazki chodzi.
Obrazek Obrazek

Thorkatt

Od: Czw sty 04, 2007 23:29

[poprzednia][następna]