KRUSZYNKA ['] KOTKI BEZDOMNE PROSZĄ O POMOC W KARMIE....

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob lut 19, 2011 10:18 Re: POMÓŻMY BEZDOMNYM KOTOM!!! część II

Kotek&Tosia pisze::ok: za Mikruska.
:ok: za koniec zimy.
:ok: za Kocią Lady :wink:

:1luvu: :ok: :ok: :ok:
Klara i Filip. Obrazek

Hanulka

Od: Pon lip 06, 2009 14:17

Post » Sob lut 19, 2011 21:44 Re: POMÓŻMY BEZDOMNYM KOTOM!!! część II

dziewczyny dzięki i dziękujemy z kolei dla Kasiek252 za wsparcie na kocie puszeczki, dla dziadków i bezdomniaków....
byłam u Mikruska, zapuściłam mu gentamycynę do oczek, podaliśmy tabletkę, kić się przeciąga i wyglądał na takiego szczęśliwego dziś...
wet mówi, że to jakiś objaw neurologiczny, albo po upadku, albo po uderzeniu, może spadł z wysokości, wszędzie było go pełno, latał skakał, a nagle krach...ale wyjdzie z tego, nie ma opcji, Tygryska II zaczyna się tarzać na pleckach, kolejna rujka??? :oops:
zasypało nas tak śniegiem, że do pracy szłam po kolana w zaspach, tak się zmęczyłam, że byłam mokra jak szczur, w pracy jak zawsze pełno łapek koło śmietnika, dałam puszki i chrupki, a jak wracałam to dałam chrupki przedszkolakom, bo pani Ola mówiła, że puszek nie trzeba, ale jak wyszło do mnie 9 na raz, i spojrzały z wyrzutem, to biegiem poleciałam i na jutro mam kilka puszek, jadłodajnię w ogródku zasypało nie mogę dojść, rudasek szuka jedzonka biega, czarny i jeszcze jeden czarny, postawiłam im cały litrowy pojemnik chrupek i trochę mokrego przy śmietniku pod jałowcem, bo o dziwo nie zasypało, ....
w przyszłym tygodniu nadają u nas -20... masakra jakaś, a najgorzej tego śniegu napadało, takie zaspy że szok...wszystkie kocie kryjówki pozasypywało, w ogródku jałowce do połowy zasypane...
ObrazekObrazek
Obrazek

Kocia Lady

Od: Wto sie 18, 2009 22:11

Post » Sob lut 19, 2011 22:18 Re: POMÓŻMY BEZDOMNYM KOTOM!!! część II

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: za Mikruska mnóstwo kciuków potrzymam. Żeby biedaczek z tego szybko wyszedł. No i za Pana Jerzego :ok: :ok: Dobry człowiek to nie może mieć spokoju, zawsze coś się przypląta.
Widziałam dzisiaj, jak w TV pokazywali ile u Was śniegu. Normalnie szok 8O Prawdziwy BIAŁYstok. U nas dopiero dzisiaj troszke sypnęła, ale to tak jakby cukrem ktoś posypał. I mrozy dużo mniejsze, ledwie poniżej zera. Biedne kicie, ile jeszcze muszą czekać na tą wiosnę tego roku. I nam też by było przyjemniej.

jasdor

Od: Sob wrz 19, 2009 11:51

Post » Nie lut 20, 2011 20:18 Re: POMÓŻMY BEZDOMNYM KOTOM!!! część II

tak jest, dziś zadzwoniłam do pana Jerzego, żeby sam dał tabletkę bo po pracy zasnęłam w ubraniu, balkon zasypany, o 4 rano dziadkowy Książe nie mógł się wygrzebać ze śniegu, przyszedł coś zjeść, a tu tragedia, pojemniki które zostawiłam z chrupkami puste, a pod jałowcem prawie puste, rano dałam przedszkolakom dwie puszki mokrego, i chrupki, w pracy też i wszystko zjedzone, zostawiłam też suchego, zaraz idę wynieść śmieci, i przy okazji zaniosę chrupek do śmietnika, bo widzę że mróz rośnie na termometrze.... 8O 8O już -13, śniegu na maxa wszędzie, biedne koty, dziś nawet pod śmietnikową wiatą było śniegu nawiane, postawiłam więc jedzonko w śniegu... w przyszłym tygodniu ten mróz ma nadejść, szok, znów zwierzaki poprzemarzają... :( :(
ObrazekObrazek
Obrazek

Kocia Lady

Post » Nie lut 20, 2011 20:19 Re: POMÓŻMY BEZDOMNYM KOTOM!!! część II

u nas było minus 13 rano u Was strach myśleć...niech już się to skończy!
Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

Post » Nie lut 20, 2011 20:22 Re: POMÓŻMY BEZDOMNYM KOTOM!!! część II

jutro idę kupić dziadkowym puszki, dzwoniłam Książę na szczęście już wrócił do domku, babcia mówi: wszyscy w domu... :ok:
na rano mam puszki kupione, w Biedronce dobre są puszki Kitty łosoś i pstrąg, kupiłam, babcia poleciła, faktycznie kotecki wylizują.... :catmilk:
Dagmara u nas dodatkowo wiatr taki surowy, co potęguje mróz, klimat w naszym regionie jest fatalny..
ObrazekObrazek
Obrazek

Kocia Lady

Post » Wto lut 22, 2011 9:41 Re: POMÓŻMY BEZDOMNYM KOTOM!!! część II

kupiłam wczoraj dziadkowym puszki 10 sztuk, jeszcze 15 szt na 2 tury kupię, mróz jak nie wiem, popołudniu napiszę więcej... :ok:
ObrazekObrazek
Obrazek

Kocia Lady

Post » Śro lut 23, 2011 0:10 Re: POMÓŻMY BEZDOMNYM KOTOM!!! część II

mróz tragiczny, dziś trochę odpoczywałam, do pana Jurka dzwoniłam, Mikrusek jakby lepiej, jutro pójdę w odwiedzinki, pani Anna od Mruczeńki pojechała do Warszawy i prosiła, abym pokarmiła jej kota, więc wystawiam codziennie 2, 3 miski, wczoraj rekord, poszło 4 pojemniki po lodach chrupek, u mnie koło bloku i przy śmietniku, w pracy koleżanka Madzia Z nie dość że obdarowała moją Pysię koszem, w którym śpi szczęśliwa, to jeszcze kupiła nam 1,5 kg Whiskasa i jeszcze z paczuszką dodatkową i kilkanaście saszetek Kitekata, puszki bezdomniaczkom smakują bardzo z Biedronki, aż wylizują pojemniki, w pracy dziś koleżanka karmiła, przedszkolaki mają zapas chrupek, to jutro raniutko znów się da...
zima jest potworna, daje się we znaki, do mojej Pysi przychodził bury adorator na balkon, biedak, wystawiałam mu jedzenie 2 dni, no i dziś nie przyszedł, pewnie nieźle zmarzł na tej randce...biedne koty, w nocy ma być przy gruncie może nawet do -30 8O 8O 8O
ObrazekObrazek
Obrazek

Kocia Lady

Post » Śro lut 23, 2011 20:27 Re: POMÓŻMY BEZDOMNYM KOTOM!!! część II

U nas nie jest aż tak tragicznie, ale gdzie indziej daje ostro. Moja cór mówiła, że dzisiaj wracała z uczelni taksówką, bo się nie dało czekać na tramwaj :roll:

A u nas akcja 18 kotów u pani w domu. Jedna kicia strasznie chora, nie może oddychać po KK zaatakowana krtań i przełyk. Nie może jeść, od razu wymiotuje. Brzuszek wzdęty, byłyśmy u weta (myślałam, że to fIP) już strzykawka przygotowana, ale USG wykazało, że kicia w ciąży , choc pani mówiła, że na tabletkach :( Podleczymy ją i chyba będziemy ciąć. A reszte trzeba wykastrować/ wysterylizować.
No to mam konkretne zajęcie na najbliższe tygodnie :(

jasdor

Post » Śro lut 23, 2011 21:49 Re: POMÓŻMY BEZDOMNYM KOTOM!!! część II

w pracy dziś dałam bezdomniakom kiełbasę pokrojoną w kosteczkę szynkową, bo nikt nie chciał już jeść i pajdę masła, bo stoi pudełko i też nikt nie je, a jeszcze świeże, dałam też chrupki i saszetki Kitekata, i kto zgadnie, co zjadły koty???
oczywiście po kiełbasie i maśle ani śladu, chrupki też do połowy zjedzone, a saszetki zamarznięte... 8O 8O
więc odmroziłam i też dałam, potem przedszkolakom chrupki i saszetki, no i przy ogródku postawiłam aż 3 pojemniki, saszetki zdążyły zamarznąć, ale chrupki znikają w oczach, też dodałam masła, a teraz dałam jeszcze parówki drobiowe, które kupiłam sobie, ale też takie tłuste że jeść się nie da... widziałam jak przemyka kić pani Anny którego ona dokarmia, mam nadzieję, że się najadł, pan Jerzy do którego zaszłam, mówił że u niego też był na kolacji...
a teraz wiadomość tygodnia:
zachodzę do pana Jerzego a Mikrusek wita mnie na własnych nogach w drzwiach, potem chłopak sobie przemaszerował do pokoju, wciął indyka mielonego, zjadł tabletkę, a potem chciał się bawić.... Tygryska też szczęśliwa, chodzi jak cień za panem, pan Jerzy kupił też udo z inydka zmielił i daje kiciom, tak jak mu poradziłam, odmraża we wrzątku i wcinają aż miło, bo saszetki i wątróbka, to już nie smakuje w ogóle...
na weekend nadają nawet 0 stopni, oby, bo jak pomyślę o tych bezdomnych zwierzakach, które nie mają gdzie się schować w taki mróz, to aż płakać się chce....
ObrazekObrazek
Obrazek

Kocia Lady

Post » Śro lut 23, 2011 21:53 Re: POMÓŻMY BEZDOMNYM KOTOM!!! część II

MIKRUSEK :dance: :dance2: :dance: :dance2: Ale super . Niech już nie wracają żadne choróbska :ok: :ok: :ok:
A ta zima nas wykończy :evil:

jasdor

Post » Śro lut 23, 2011 22:03 Re: POMÓŻMY BEZDOMNYM KOTOM!!! część II

Obrazek
marne zdjęcie ale widać ile śniegu, Seniorka na spacerze oczywiście...
Obrazek
rano u przedszkolaków, pobudka na śniadanko...
Obrazek
szczęśliwa Pysia pozdrawia Madzię Ziębę i dziękuję za prezencik, wygodny...
Obrazek
tego pana karmiłam chyba 2 czy 3 dni, bo przychodził do Pyśki na randkę, więc musiał się posilić...fajny zadbany kocurek... :1luvu: chciałam złapać i zanieść do suszarni, ale uciekał,,, :(
ObrazekObrazek
Obrazek

Kocia Lady

Post » Śro lut 23, 2011 22:06 Re: POMÓŻMY BEZDOMNYM KOTOM!!! część II

jasdor pisze:MIKRUSEK :dance: :dance2: :dance: :dance2: Ale super . Niech już nie wracają żadne choróbska :ok: :ok: :ok:
A ta zima nas wykończy :evil:

no szkoda że nie zrobiłam fotki, jutro przygotuję aparat albo pojutrze to wstawię, więc te leki pomagają...
ObrazekObrazek
Obrazek

Kocia Lady

Post » Śro lut 23, 2011 22:25 Re: POMÓŻMY BEZDOMNYM KOTOM!!! część II

Obrazek
przyjaźń jest najważniejsza :ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazek
Obrazek

Kocia Lady

Post » Śro lut 23, 2011 22:27 Re: POMÓŻMY BEZDOMNYM KOTOM!!! część II

Kocia Lady pisze:Mikrusek wita mnie na własnych nogach w drzwiach

I niech mu już tak zostanie!! Już żadnych sensacji zdrowotnych niech nam nie funduje.
A TygryskaII nie zaczyna na razie rujkować? Mam nadzieję, że nie i zaczynam znów szukać czegoś na bazarek, bo jesteśmy dopiero w połowie kwoty na sterylkę.
Pozdrawiam ciepło.
Obrazek------------------Obrazek------------------Obrazek
Kotek V.2004 - 26.07.2010 ------ Grzybek 1998? - 05.10.2016 ---- Tosia 2005 - 19.08.2019
Mój Pierwszy Koci Aniołek [*] -- -Śpij spokojnie [*]------- ----------Dziękuję, że byłaś [*]

Kotek&Tosia

Od: Śro lut 17, 2010 16:16

[poprzednia][następna]