Paluch 4 - ponad 1000 zł długu, SYTUACJA DRAMATYCZNA!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lut 22, 2011 12:18 Re: Paluch 4 - ponad 1000 zł długu, SYTUACJA DRAMATYCZNA!

[quote=MałgorzataZ]Jak go unia podrasowi,to może być do d....[/quote]
No i to jest najgorsze :evil:

Tymczasem po pięknym oku rano teraz - masakra...
Zamknięte i załzawione
Co ona ma z tym okiem, jak pragnę zdrowia...

Wetka przepisała mi azyter i ophticor.
:roll:
Zobaczymy

Edit:
kupilam Azyer i ómarłam - cenowo:
Obrazek
tego jest 1.5ml!!!!!
Tego drugiego nie ma - nie produkują. Chyba coś komuś dzisiaj zrobię.
:evil: :evil: :evil:
Ostatnio edytowano Wto lut 22, 2011 13:22 przez magaaaa, łącznie edytowano 1 raz

magaaaa

Od: Pt paź 30, 2009 19:14

Post » Wto lut 22, 2011 12:28 Re: Paluch 4 - ponad 1000 zł długu, SYTUACJA DRAMATYCZNA!

Kocie, a zrobisz mi fb dla Szarlot?
Zdjecia powyżej. a tekst taki stworzyłam:
Szarlota ma 9 miesięcy.
Jest sliczną, czarną kicią kilkoma białymi klaczkami na piersi i smieszną białą plamką na brzuszku.

Szarlota pięknie mruczy. Uwielbia się przytulać do człowieka i być noszona na rękach. Jest bardzo proludzkim kotkiem pragnącym ciepła i kontaktu z człowiekiem.

Trafiła do schroniska jako 2 miesiączne kocię i ngdy nie znalazła domu. Bardzo źle znosiła schronisko, bez przerwy chorowała.
Teraz przebywa w domu tymczasowym, ale bardzo pragnie znaleźć dom już na zawsze.

Szarlota jest zaszczepiona przeciwko chorobom wirusowym oraz wściekliźnie. Jest wysterylizowana. Umie korzystać z kuwety.

EDIT: Kot zrobił, dzięki, Kocie!
http://www.facebook.com/event.php?eid=166713803378604
bardzo proszę - udostępniajcie i w ogóle co tam się jeszcze z tym robi...

EDIT2:
Szarot ma:
gumtree
adopcjekota
morusek
fb (dzięki, Szalony!)
alegratka
mojaostroleka
szerlok
animalia
koty.org.pl
Ostatnio edytowano Wto lut 22, 2011 21:52 przez magaaaa, łącznie edytowano 2 razy

magaaaa

Post » Wto lut 22, 2011 17:02 Re: Paluch 4 - ponad 1000 zł długu, SYTUACJA DRAMATYCZNA!

Wieści z domu Klementyny! Czuje się dobrze- glut póki co nie wróca..
Czarnula porozstawiała rezydentów po kątach :roll: (Państwo się cieszą bo byli ponoć rozpieszczeni, że hej!). Dużych nie porozstawiała za to wcale- jest cholernicą, ale Państwo akceptują wszelkie Cholernicy wybryki! :piwa:
Powiedzieli, że czas najwyższy żebyśmy się przestali stresować- ona jest w SWOIM domu i wracać nie zamierza :D
Obrazek Obrazek

jamkasica

Od: Śro sie 25, 2010 9:42

Post » Wto lut 22, 2011 22:00 Re: Paluch 4 - ponad 1000 zł długu, SYTUACJA DRAMATYCZNA!

(zajrzalam na pierwszą stronę - zdaje się, ze wszystkie numery kotów ostatnio dodanych podałam w pw na wolontariat - sprawdzajcie proszę przed dodaniem kota, czy już nie został dodany wcześniej, dublowanie tylko zamęt wprowadza.. I po co dopisywac np. "jest w PA" do opisów kotów w dziale "PA"?? Nie ma to sensu. Za chwilke wyslę pw na wolontariat z małą prośba do wolontariuszek, przeczytajcie prosze)
I Wylotek zdaje sie juz w DT..? :D

jhet

Od: Wto lip 14, 2009 23:15

Post » Śro lut 23, 2011 1:04 Re: Paluch 4 - ponad 1000 zł długu, SYTUACJA DRAMATYCZNA!

Klementyna :ok: :ok:

Ktoś wczoraj adoptował Libana, a dzisiajgo zwrócił, bo kot dostał kataru :? Trafił do szpitalika.

:!: :!: :!: Kotka Kluska jest w megapotrzebie! Bura z białym, śliczna, ok. 3 lat, wysterylizowana, bardzo milutka, kuwetowa. W sobotę poszła do adopcji, już podczas adopcji osunęła się na tyłek, ale była tak sparaliżowana strachem i roztrzęsiona przez kilka godzin spędzonych w nowym miejscu (PA), że stwierdziliśmy, że to ze stresu. Po przyjeździe do "domu" tył juz nie chodził. W niedzielę "dom" kotkę zwrócił z 40-stopniową temeraturą. Kocia dostała leki na zbicie gorączki i w poniedziałek wstała jak nowo narodzona - zjadła i chodziła. Dziś znowu weszła temperatura ponad 40 stopni, a wraz z nią zaburzenia neuro. Dostała leki zbijające temeraturę... jest ok, chodzi... Popołudniu znów temperatura wzrosła i kota znowu ma zaburzenia... ONA POTRZEBUJE KĄTA!!! MOGŁABY PÓJŚĆ DO SZPITALIKA NA KILKA DNI, ALE POTEM MUSI MIEĆ JAKIEŚ LOKUM. SPRAWA JEST NAPRAWDĘ SUPER PILNA :!: :!: :!:
Obrazek

alareipan

Od: Wto lip 22, 2008 13:50

Post » Śro lut 23, 2011 11:16 Re: Paluch 4 - ponad 1000 zł długu, SYTUACJA DRAMATYCZNA!

Szarlot się rozkręca.
Nie włazi w kąty (pod tą szafą mnie załamała, biedunia. Zabrałam ją z jedynego domu jaki miala... :cry: ), przychodzi się witać, ociera się i mizia.
W łóżku jest świetna :mrgreen: spała dziś z młodym i jest nią zachwycony.
Apetyt ma, kupa jeszcze byle jaka, ale trochę lepsza - jutro będę miała wyniki kupy, to się okaże co tam. Mam nadzieję że nic.
Futro ma gęste, lśniące, nie gubi sierści.
I jest taka rozkoszna malutka, pękata... No coś świetnego.
Zero odpowiedzi na ogłoszenia. To dalej leczymy oczka spokojnie. Mała przeszła na Azyter, ale nic nie mówię na razie.

WyLotek w DT???
O jejuńciu, jak się cieszę!!!

Czy moge poprosić o wieści i Natrętce i Pchłu (Pchle?).

magaaaa

Post » Śro lut 23, 2011 13:20 Re: Paluch 4 - ponad 1000 zł długu, SYTUACJA DRAMATYCZNA!

jhet pisze:I Wylotek zdaje sie juz w DT..? :D

Grejt. a ja myślałam, że ktoś go zaadoptował z PA :roll:
Z drugiej strony bałam się, że trafi w nieodpowiednie ręce, a temu kotu nie może już się zdarzyć żadna pomyłka.
Na chwilę obecną nie jest też specjalnie łatwy ...potrzeba mu czasu i pracy..
Czy dom jest forumowy i się ujawni? 8)
Jeśli nie, to Jhet- możemy prosić o jakieś szczegóły?

alareipan pisze:Ktoś wczoraj adoptował Libana, a dzisiajgo zwrócił, bo kot dostał kataru :? Trafił do szpitalika.

8O Zrozumiałam, że ktoś dostał na niego alergii i kataru :oops: Tak czy inaczej- świetnie :| :(

Klusia trzymaj się bidulko!!
Obrazek Obrazek

jamkasica

Od: Śro sie 25, 2010 9:42

Post » Śro lut 23, 2011 13:41 Re: Paluch 4 - ponad 1000 zł długu, SYTUACJA DRAMATYCZNA!

Jak ja się cieszę, ze Klementynka ma super domek :1luvu: .
Mam do niej sentyment .....
Obrazek Obrazek ObrazekFranek, Tośka, Kredka i LusiObrazek
"Ludzi można z grubsza podzielić na dwie kategorie: miłośników kotów i osoby poszkodowane przez los." Oscar Wilde
Lalunia [*] zawsze w naszych sercach

EdytaB_a

Od: Śro gru 15, 2010 10:21

Post » Śro lut 23, 2011 13:57 Re: Paluch 4 - ponad 1000 zł długu, SYTUACJA DRAMATYCZNA!

magaaaa pisze: To dalej leczymy oczka spokojnie. Mała przeszła na Azyter, ale nic nie mówię na razie.

Czyli rozumiem ,że oczka robią się :ok:
O moim Filonie też nic nie mówię ,nie chcę zapeszyć .....
WyLotek - :piwa:
Biedna Klusia , biedny Liban :cry:
Obrazek

MałgosiaZ

Od: Nie lut 06, 2011 20:40

Post » Śro lut 23, 2011 14:02 Re: Paluch 4 - ponad 1000 zł długu, SYTUACJA DRAMATYCZNA!

Robią się; będą piękne!! :ok:

EDIT: sprzed chwili:
Obrazek
Ostatnio edytowano Śro lut 23, 2011 14:22 przez magaaaa, łącznie edytowano 1 raz

magaaaa

Post » Śro lut 23, 2011 14:12 Re: Paluch 4 - ponad 1000 zł długu, SYTUACJA DRAMATYCZNA!

W biegu przypomne.

:!: :!: :!: Kotka Kluska jest w megapotrzebie! Bura z białym, śliczna, ok. 3 lat, wysterylizowana, bardzo milutka, kuwetowa. W sobotę poszła do adopcji, już podczas adopcji osunęła się na tyłek, ale była tak sparaliżowana strachem i roztrzęsiona przez kilka godzin spędzonych w nowym miejscu (PA), że stwierdziliśmy, że to ze stresu. Po przyjeździe do "domu" tył juz nie chodził. W niedzielę "dom" kotkę zwrócił z 40-stopniową temeraturą. Kocia dostała leki na zbicie gorączki i w poniedziałek wstała jak nowo narodzona - zjadła i chodziła. Dziś znowu weszła temperatura ponad 40 stopni, a wraz z nią zaburzenia neuro. Dostała leki zbijające temeraturę... jest ok, chodzi... Popołudniu znów temperatura wzrosła i kota znowu ma zaburzenia... ONA POTRZEBUJE KĄTA!!! MOGŁABY PÓJŚĆ DO SZPITALIKA NA KILKA DNI, ALE POTEM MUSI MIEĆ JAKIEŚ LOKUM. SPRAWA JEST NAPRAWDĘ SUPER PILNA :!: :!: :!:
Obrazek

A reszta potem.

alareipan

Post » Śro lut 23, 2011 14:34 Re: Paluch 4 - ponad 1000 zł długu, SYTUACJA DRAMATYCZNA!

A Wylotek to nie w DS?

Biedny Liban :( szkoda, że go oddali. Nie rozumiem jednak dlaczego skoro kot chory ludzie oddają? Myślą, że nie zachoruje, że nie trzeba będzie zapłacić za leczenie za rok, dwa... lub kiedykolwiek.
Szarlotka z Bezą jest przepyszna :)
ObrazekObrazek

naline

Od: Pt lip 02, 2010 8:45

Post » Śro lut 23, 2011 15:18 Re: Paluch 4 - ponad 1000 zł długu, SYTUACJA DRAMATYCZNA!

jhet pisze:(zajrzalam na pierwszą stronę - zdaje się, ze wszystkie numery kotów ostatnio dodanych podałam w pw na wolontariat - sprawdzajcie proszę przed dodaniem kota, czy już nie został dodany wcześniej, dublowanie tylko zamęt wprowadza.. I po co dopisywac np. "jest w PA" do opisów kotów w dziale "PA"?? Nie ma to sensu. Za chwilke wyslę pw na wolontariat z małą prośba do wolontariuszek, przeczytajcie prosze)
I Wylotek zdaje sie juz w DT..? :D

Ja zgaduję, że dopisuje się "w PA", żeby potem wiedzieć (jak ewentualnie wróci do szpitalika), że w PA już był.

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Śro lut 23, 2011 15:46 Re: Paluch 4 - ponad 1000 zł długu, SYTUACJA DRAMATYCZNA!

Taka mała uwaga z mojej strony - w kotkach za TM brakuje Rudego,którego wzięła Anielka razem z Blusią :cry:
Obrazek

MałgosiaZ

Od: Nie lut 06, 2011 20:40

Post » Czw lut 24, 2011 0:10 Re: Paluch 4 - ponad 1000 zł długu, SYTUACJA DRAMATYCZNA!

Zapraszam:

viewtopic.php?f=20&t=124582 DROGERIA „10”

Magaaaa wysłałam Tobie dzisiaj paczkę papierosów... Nie wyrzucaj! ;)

alareipan

[poprzednia][następna]