MKAvatar (2007-2010) niepełnosprawny kocurek...odszedł :(

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Sob lut 19, 2011 20:59 Re: MKAvatar-niepełnosprawny kocurek szuka DS!wyrok zapadł s.14

Avatar chciałby podziękować serdecznie za pieluszki wszystkim osobom, które postanowiły go obdarować tym jakże pożądanym materiałem higienicznym - w szczególności zaś Cioci Pumie i Cipiórowi :1luvu: Jak zobaczył taaaaaakie pudło, a potem jeszcze kolejne i kolejne to usiadł i z wrażenia zaniemówił wybałuszywszy śliczne oczęta :mrgreen: I zagarnia łapeckami, zagarnia.... :mrgreen:

Bardzo, bardzo dziękujemy :1luvu:

Ada, jak tylko opanuje znarowiony komputer i zmusi go do współpracy, natychmiast wstawi zdjęcia 8)

Myszka.xww

Od: Sob lip 20, 2002 18:09

Post » Nie lut 20, 2011 18:12 Re: MKAvatar-niepełnosprawny kocurek szuka DS!wyrok zapadł s.14

Pieluchy dotarły i bardzo bardzo wszystkim dziekujemy :1luvu:

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Filmiki :)

kąpiel Avatarka

po kąpieli

nie ma to jak pełny brzuszek

pieluszkowa frajda

Oczywiście nie ma filmu, na który nie załapał by sie Elwis 8)
Obrazek Obrazek

Adria

Od: Pt paź 28, 2005 10:59

Post » Pon lut 21, 2011 17:31 Re: MKAvatar-niepełnosprawny kocurek szuka DS!wyrok zapadł s.14

Jakie fantastyczne foteczki :mrgreen:

Myszka.xww

Post » Pon lut 21, 2011 17:46 Re: MKAvatar-niepełnosprawny kocurek szuka DS!wyrok zapadł s.14

Adria pisze:Ostatnimi czasy mam straszny problem z dostaniem pieluch dla Avatara. W hurtowni, w której kupowaliśmy do tej pory a która miała przystępną cenę niestety nie ma i nie wiadomo kiedy będą. W sklepie czy lecznicy przebitka jest ogromna a z kasą też u nas kiepsko :(
Niestety pieluchy dziecięce u nas sie nie sprawdzają. Po wycięciu dziury na ogonek wkład wew. cześto wylatuje a sam otwór jest dosyć ostry i napewno sprawia Avatarkowi dyskomfort. Sama pielucha nie jest dla niego komfortowa a w dziecięcej już maxymalnie marudzi :(
Najwygodniejsze dla niego są pieluchy King Dog w rozmairze XL. Mają one oryginalne wycięcie na ogonek i Avatar może sobie swobodnie nim ruszać. W opakowaniu jest 12szt. Skromnie licząc 2 szt na dzień to opakowanie nie starcza nawet na tydzień :(
Pieluszki i podkłady higieniczne potrzebne nam są w każdej ilości :oops:

W zwykłych "dzieciowych" pampersach nie wycina się dziury. Trzeba zrobić niewielkie pionowe nacięcie na ogon i zakładać tak, żeby pod odbytem był pampers. Wtedy wszystko będzie w porządku. Mam jeszcze po Bokirce trochę pampersów w najmniejszym rozmiarze (ok. 3 kg). Czy by Cię urządzały? Jeżeli tak, to przyślę.
Smarujesz kotuniowi tyłokocie Sudocremem? U mnie Kiciek nie miał podrażnień, natomiast Bokirka mimo troskliwej pielęgnacji miała stale podrażnioną skórę.

vega013

Od: Czw lut 22, 2007 20:00

Post » Śro lut 23, 2011 9:11 Re: MKAvatar-niepełnosprawny kocurek szuka DS!wyrok zapadł s.14

Avatar chyba zakopał się w pieluszkach i zapadł w sen zimowy :lol:

Myszka.xww

Post » Pt lut 25, 2011 9:17 Re: MKAvatar-niepełnosprawny kocurek szuka DS!wyrok zapadł s.14

Myszka.xww pisze:Avatar chyba zakopał się w pieluszkach i zapadł w sen zimowy :lol:

Poprostu duża się pochorowała a Avatar niepisaty :oops:

vega013 pisze:W zwykłych "dzieciowych" pampersach nie wycina się dziury. Trzeba zrobić niewielkie pionowe nacięcie na ogon i zakładać tak, żeby pod odbytem był pampers. Wtedy wszystko będzie w porządku. Mam jeszcze po Bokirce trochę pampersów w najmniejszym rozmiarze (ok. 3 kg). Czy by Cię urządzały? Jeżeli tak, to przyślę.
Smarujesz kotuniowi tyłokocie Sudocremem? U mnie Kiciek nie miał podrażnień, natomiast Bokirka mimo troskliwej pielęgnacji miała stale podrażnioną skórę.

Dokładnie tak robiłam, tzn. nie wycinałam dziury tylko robiłam nacięcie pionowe lub druga szkoła nacięcie w krzyżyk (pionowo/poziome).
W tej chwili Avatar nie ma już żadnych podrażnień , wszystko się pieknie wygoiło, sierść zarosła i nie gole go już, bo wtedy właśnie łatwiej było o podrażnienia u niego. Wcześniej stosowałam min.sudocrem. Avatar jest bardzo cierpliwym i współpracującym pacjentem, więc miałam możliwość "testować" na nim różne formy pielęgnacji :wink:
Kocurek waży 6,5kg, czy on się zmieści w pieluszke 3 kg. ? :oops:
Obrazek Obrazek

Adria

Post » Pt lut 25, 2011 10:03 Re: MKAvatar-niepełnosprawny kocurek szuka DS!wyrok zapadł s.14

Avatarku :1luvu: jesteś super grzecznym koteczkiem przy kąpieli :1luvu:
A duża niech wraca do zdrowia :ok:
Obrazek
Maciuś ['], Kubuś ['], Filemon ['], Pimpuś ['], Maksiu ['], Nikitka ['], Tosia ['], Filip ['], Ina ['], Zoja ['] :( kiedyś się spotkamy
To i owo na dług u weta - viewtopic.php?f=20&t=216152

ametyst55

Od: Pon sie 16, 2010 14:04

Post » Pon mar 14, 2011 15:22 Re: MKAvatar-niepełnosprawny kocurek szuka DS!wyrok zapadł s.14

Co słychać u koteczka :1luvu:
Obrazek
Maciuś ['], Kubuś ['], Filemon ['], Pimpuś ['], Maksiu ['], Nikitka ['], Tosia ['], Filip ['], Ina ['], Zoja ['] :( kiedyś się spotkamy

ametyst55

Post » Pon mar 14, 2011 15:30 Re: MKAvatar-niepełnosprawny kocurek szuka DS!wyrok zapadł s.14

zapisze sobie. jestem w pracy i nie mam sił czytać nie płacząc.
Awatarku :1luvu:
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 10 >>

Post » Wto mar 22, 2011 22:08 Re: MKAvatar-niepełnosprawny kocurek szuka DS!wyrok zapadł s.14

Może to co teraz napisze przekona jednak, że warto takiemu niepełnosprawnemu kocurkowi dać domek.
Przez ponad tydzien Avatar został pod opieką mojego 17 letniego syna, bo ja musiałam wyjechać. Maciej (syn) go kąpał, sprzątał po nim jedynie pieluch mu nie zakładał, chociaż jakby poćwiczył napewno też zrobiłby to bez problemu. Może nie jest to wcale takie trudne. Tym bardziej, że AVatarek grzecznie współpracuje :)
Obrazek Obrazek

Adria

Post » Pt kwi 01, 2011 7:53 Re: MKAvatar-niepełnosprawny kocurek szuka DS!wyrok zapadł s.14

Niedługo minie rok od całej tej tragicznej sytuacji. Avatarek ciągle czeka, ale niestety nikt o niego nie pyta i boję się, że nigdy nie zapyta :(
Ostatnio Avatar z ogromną konsekwencją wdrapuje się na kanape, fotele i robi słodką minkę, żeby go tylko nie zrzucić 8)

Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek

Adria

Post » Pt kwi 01, 2011 10:06 Re: MKAvatar-niepełnosprawny kocurek szuka DS!wyrok zapadł s.14

Minka Avatarka rzeczywiście słodziutka :)
Za domek dla kotusia :ok: :ok: :ok: żeby się wreszcie znalazł :ok: :ok: :ok:
Obrazek

ametyst55

Post » Sob kwi 02, 2011 9:27 Re: MKAvatar-niepełnosprawny kocurek szuka DS!wyrok zapadł s.14

A czemuż to Avatarek podejrzewa, że ktoś chciałby go zrzucać, hę? 8)

EwKo

Od: Śro paź 19, 2005 21:52

Post » Czw kwi 07, 2011 19:15 Re: MKAvatar-niepełnosprawny kocurek szuka DS!wyrok zapadł s.14

Avatar z przerażeniem zajrzał do pieluszkowego schowka i zdębiał - pieluszkowy znika! Straszne :(

Gdyby ktoś miał chęć i możliwość poratowania Avatarowej pupy okładziną taką jak tutaj: King Dog Avatar byłby dozgonnie wdzięczny.

Myszka.xww

Post » Czw kwi 07, 2011 21:25 Re: MKAvatar-niepełnosprawny kocurek szuka DS!wyrok zapadł s.14

Ja bym bez wahania się zdecydowała na takiego kota, no ale jak prawie każdy jestem już na maksa zakocona.
Nie traćcie nadzieji - wierzę w to że znajdzie się ten domek :kotek:

Ja też mam kocicę niepełnosprawną w jakimś tam stopniu. I wiem że nigdy nie będę mieć zdrowego kota :wink: To już chyba takie zboczenie - że największe sieroty zbieram :roll:
MIKUŚ

[poprzednia][następna]