Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Thibo pisze:Mam kota 8-miesięcznego kastrata.Od ok.2 miesięcy zaczął drapać w drzwi.Pierwsze oznaki pojawiły się przed kastracją. Na początku myślałam że to ruja. Ale teraz zaczął drapać w drzwi do mojego pokoju. Próbuje odstawiać go żeby nie drapał ale w nocy też to robi i nie daje spać. Przeszukałam cały internet ale nie ma o takim zachowaniu nawet jednej informacji. Zaczynam się denerwować ponieważ robi się agresywny wobec innych ludzi.Nie wiem co to znaczy i czy to jest dobre czy złe zachowanie.Bardzo proszę o pomoc. Z góry bardzo dziękuję za odpowiedzi.
Thibo pisze:Mam drapaka i kot bardzo często go używa. A i ryśka napisał że mało powiedziałam o agresji mojego kita. Chodzi o to że jak chodzi ze mną na spacer (ja z moim kotem chodzę na spacery na smyczy,wiem dziwnie) i gdy obok niego przejdzie obojętnie kto stawia się przede mną i zaczyna bardzo głośno syczeć i prychać. Obce osoby drapie. A i mam taki płyn na koty tz. ,,akyszek''. Ale czy jest sens psikać drzwi kotu ?? Przecież jeśli je spryskam to kot nie będzie chciał wchodzić do pokoju. Ja bardzo często bawię się z kotem nawet 3 godziny dziennie. Więc w czym tkwi problem???
Thibo pisze:Mam drapaka i kot bardzo często go używa. A i ryśka napisał że mało powiedziałam o agresji mojego kita. Chodzi o to że jak chodzi ze mną na spacer (ja z moim kotem chodzę na spacery na smyczy,wiem dziwnie) i gdy obok niego przejdzie obojętnie kto stawia się przede mną i zaczyna bardzo głośno syczeć i prychać. Obce osoby drapie. A i mam taki płyn na koty tz. ,,akyszek''. Ale czy jest sens psikać drzwi kotu ?? Przecież jeśli je spryskam to kot nie będzie chciał wchodzić do pokoju. Ja bardzo często bawię się z kotem nawet 3 godziny dziennie. Więc w czym tkwi problem???
Użytkownicy przeglądający ten dział: Blue, Google [Bot], kasiek1510 i 198 gości