Chora Plamka bez ogonka w NOWYM DOMKU u mad1 :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw sty 06, 2011 8:59 Re: Chora Plamka bez ogonka w NOWYM DOMKU u mad1 :)

kamari pisze:Wyciskanie - chodzi mi o wyciskanie kału, przy zatkanym kocie mozna mu pomoc. Zapytaj weterynarza, powie ci jak to robić (to nie takie straszne, jak sie wydaje :D ).

Odsierścianie - chodzi mi o to czy kot regularnie odksztusza sierść.

:ok: :ok: :ok:

8O nie próbowałam wyciskać Plamki(nie wiem czy bym umiała)jedynie masowaliśmy jej z mężem brzuszek.Co do odksztuszania,to chyba nigdy nigdy nie widziałam ani u Plamki ani u Pufy.
Dziewczyny :D działacie jak amulet szczęścia :D
ledwo co przedwczoraj pożaliłam się Wam jak strasznie się porobiło a zaraz nastąpił przełom!Jeszcze wczoraj przed wizytą Plamka zrobiła dwa bobki(ale o tym już pisałam),potem po powrocie jeszcze jednego i w ciągu kilku następnych godzin kilka regularnych,ładnych kup :piwa: Myślę,że kryzys mamy zażegnany.Lek i karma wreszcie zaczęły działać.Niestety nie zrobiłam jej badania krwi,ponieważ zapomniałam,że musi być na czczo.Pani doktor zbadała brzuszek,powiedziała,że nie wyczuwa już żadnych kamieni,że jest mięciutki.Obejrzała również uszy-nareszcie są czyściutkie-po tyyylu miesiącach walki ze stanem zapalnym uszu nareszcie się udało.Będę was informować jeśli problem powróci,póki co jest dobrze i mam nadzieję,że tak już pozostanie :D
Pozdrawiam:)

mad1

Od: Czw paź 06, 2005 11:27

Post » Czw sty 06, 2011 13:31 Re: Chora Plamka bez ogonka w NOWYM DOMKU u mad1 :)

wspaniała wiadomość o kupinie :D :D :D

o to wyciskanie zapytaj weterynarza tylko tak na wszelki wypadek, wszystko ci wytłumaczy i powie, czy to konieczne i kiedy :ok:

dużo zdrówka :kotek:
Obrazek
Obrazek

kamari

Od: Pt lip 04, 2008 6:20

Post » Nie sty 09, 2011 21:17 Re: Chora Plamka bez ogonka w NOWYM DOMKU u mad1 :)

świetnie, że jest już dobrze! :ok:

bekos

Od: Nie kwi 15, 2007 21:31

Post » Nie sty 09, 2011 21:21 Re: Chora Plamka bez ogonka w NOWYM DOMKU u mad1 :)

Cieszę się że jest dobrze i oby tak pozostało :ok: kciuki :ok: :ok: :ok: :ok:

nika28

Od: Pt mar 21, 2008 21:15

Post » Wto lut 22, 2011 11:19 Re: Chora Plamka bez ogonka w NOWYM DOMKU u mad1 :)

mad1, co u Was słychać?

bekos

Post » Wto lut 22, 2011 12:23 Re: Chora Plamka bez ogonka w NOWYM DOMKU u mad1 :)

Hej!
miło,że pytasz :D
U nas bez zmian,tzn wszystko jest idealnie.Cały czas podaję karmę r.c.fibre response,po dwóch tygodniach odstawiłam lek i Plameczka daje sobie radę bez medykamentów.Ponieważ obie kotki mają nadwagę(ostatnio przy okazji szczepienia ważyłam Pufę i waży teraz nieco ponad 5 kg!)niedługo urozmaicę dietę o r.c.obesity.Już się dowiadywałam i wiem,że ta karma też jest lekko strawna i bezpieczna dla Plamki.
A cha.. i jeszcze jedna dobra informacja:Plamka przestała plamić moczem :piwa: To było bardzo trudne ale się udało.Jeśli dobrze pamiętam ,to dopiero pod koniec grudnia odstawiliśmy furagin,do tego miała podawany równolegle lek na nadmierną kurczliwość pęcherza(podbno często jest przyczyną popuszczania).Sama nie mogłam uwierzyć,że się udało.Już pogodziłam się z tym,że ma kłopoty ze zwieraczami a tu taka niespodzianka!!!!

mad1

Post » Wto lut 22, 2011 17:46 Re: Chora Plamka bez ogonka w NOWYM DOMKU u mad1 :)

Super. I oby tak dalej :ok:

A beda foty grubiutkich dziewczynek?
Dla porownania - jak schudną :wink:

Arcana

Od: Nie lip 17, 2005 13:59

Adopcje: 8 >>

Post » Wto lut 22, 2011 19:23 Re: Chora Plamka bez ogonka w NOWYM DOMKU u mad1 :)

mad1 pisze:U nas bez zmian,tzn wszystko jest idealnie.
(...)
A cha.. i jeszcze jedna dobra informacja:Plamka przestała plamić moczem :piwa: (...) Sama nie mogłam uwierzyć,że się udało.Już pogodziłam się z tym,że ma kłopoty ze zwieraczami a tu taka niespodzianka!!!!

to pięknie :) wszystkiego dobrego Wam życzę :ok:

bekos

Post » Wto lut 22, 2011 22:53 Re: Chora Plamka bez ogonka w NOWYM DOMKU u mad1 :)

Arcana pisze:A beda foty grubiutkich dziewczynek?
Dla porownania - jak schudną :wink:

Bardzo proszę,
zdjęcia ślicznotek:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

mad1

Post » Śro lut 23, 2011 0:29 Re: Chora Plamka bez ogonka w NOWYM DOMKU u mad1 :)

E tam, gdzie ta nadwaga. Sliczne zgrabne dziewczyny. :1luvu:

Arcana

Od: Nie lip 17, 2005 13:59

Adopcje: 8 >>

Post » Śro lut 23, 2011 8:34 Re: Chora Plamka bez ogonka w NOWYM DOMKU u mad1 :)

Wiem,że jak na brytyjkę,to Pufa wcale nie jest taka duża.No ale Plamka...

mad1

Post » Śro lut 23, 2011 8:57 Re: Chora Plamka bez ogonka w NOWYM DOMKU u mad1 :)

Mad! Jakie słodziaki!!!!! :1luvu:

Jak dobrze czytać takie pozytywne wiadomości od rana! Ogromne :ok: :ok: :ok: za dziewczyny i pozdrowienia dla Ciebie!

joluka

Od: Nie gru 30, 2007 16:51

Post » Śro lip 27, 2011 19:02 Re: Chora Plamka bez ogonka w NOWYM DOMKU u mad1 :)

Witam miłe Panie!
17 lipca minął rok odkąd Plameczka jest z nami :1luvu: Kochany Cukiereczek,niestety stare kłopoty wróciły.
W maju znowu przyplątał się kolejny stan zapalny pęcherza i po krótkiej przerwie kolejny...
Robiłam jej znowu usg i okazało się,że ma drobne struktury niemineralne w pęcherzu,oprócz tego widoczne są delikatne zmiany w budowie pęcherza świadczące o przewlekłym stanie zapalnym.Miała podawane różne antybiotyki i po krótkim czasie spokoju znowu zaczynała zostawiać plamki na pościeli.Teraz odstawiliśmy antybiotyki i eksperymentujemy z lekami rozkurczowymi,o dziwo widzę duży postęp 8O Jak ręką odjął!Ani śladu plam na pościeli :piwa: Lekarz nie do końca wiedział jak to interpretować,przypuszcza,ze może mieć to podłoże neurologiczne a stany zapalne są wtórne.Na razie mam podawać dalej nospę ale obiecał skonsultować się z innymi lekarzami aby opracować już właściwą i odpowiednią kurację dla Plameczki.

mad1

Post » Śro lip 27, 2011 19:33 Re: Chora Plamka bez ogonka w NOWYM DOMKU u mad1 :)

Ale szybko zleciał ten rok 8O :)

Kurcze, biedna ta Plameczka :( I nadal nie wiadomo co to :( Trzymam kciuki za malutką cały czas :ok: :ok: :ok:

nika28

Od: Pt mar 21, 2008 21:15

Post » Śro lip 27, 2011 19:42 Re: Chora Plamka bez ogonka w NOWYM DOMKU u mad1 :)

Pameczko, dużo szczęścia i zdrówka! :ok: :love:

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

[poprzednia][następna]