Długowłosy, rudy Czaruś.Mela, Gucia i Bohun.Czaruś chory..

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lut 22, 2011 17:10 Re: Długowłosy, rudy chłopczyk o imieniu Czaruś.Białaczka.

Poczytałam o białaczce u kotów.
Strasznie mi przykro.
Kibicowałam i nadal kibicuję czarującemu Czarusiowi, zważywszy, że sama zastanawiałam się and jego adopcją.
Obrazek

czaya

Od: Nie lut 20, 2011 10:25

Post » Wto lut 22, 2011 17:25 Re: Długowłosy, rudy chłopczyk o imieniu Czaruś.Białaczka.

Przykro mi :(

Osobiście uważam, że każdego kota należy przebadać zanim dołączy do stada, przynajmniej jeśli rezydenci nie mają szczepień na białaczkę (a i wtedy warto jeszcze przebadać na FIV). Sama tak robię. Ale wiem, że większość właścicieli nie...
W sumie trudno, żeby każdy DT finansował badania wszystkim tymczasom. To już więc raczej zadanie przyszłych domków.
Obrazek

Agulas74

Od: Pt maja 11, 2007 12:30

Post » Wto lut 22, 2011 17:33 Re: Długowłosy, rudy chłopczyk o imieniu Czaruś.Białaczka.

czaya pisze:Poczytałam o białaczce u kotów.
Strasznie mi przykro.
Kibicowałam i nadal kibicuję czarującemu Czarusiowi, zważywszy, że sama zastanawiałam się and jego adopcją.

Dziękuję.Tak, czy inaczej do Poznania za daleko.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Wto lut 22, 2011 17:44 Re: Długowłosy, rudy chłopczyk o imieniu Czaruś.Białaczka.

ewar pisze:Dziękuję.Tak, czy inaczej do Poznania za daleko.

Bardzo zależy mi na jednym z tutejszych (forumowych) kociaków i też "Poznań za daleko" :(
Ale nie odpuszczę, bo wiem, że warto, z resztą na głowie stanę żeby udowodnić, że kociak będzie miał "pieskie życie" jak trafi do mnie ;)
Obrazek

czaya

Od: Nie lut 20, 2011 10:25

Post » Wto lut 22, 2011 18:33 Re: Długowłosy, rudy chłopczyk o imieniu Czaruś.Białaczka.

To straszne! Czekam na kolejne wyniki...
Obrazek

Patti:)

Od: Wto lis 17, 2009 17:08

Post » Wto lut 22, 2011 19:16 Re: Długowłosy, rudy chłopczyk o imieniu Czaruś.Białaczka.

Nie jest straszne.Powtórzymy test, kotek bryka, jest wesolutki, nic mu nie dolega.Przytył, ma piękną sierść.Ważne,że jest w dobrym stanie psychicznym.

ewar

Post » Wto lut 22, 2011 19:17 Re: Długowłosy, rudy chłopczyk o imieniu Czaruś.Białaczka.

Dostałam SMM-a od Conchity.Mania miała kontakt z Czarusiem, ale jest zdrowa :ryk: :ryk: :ryk: .Bardzo się cieszę.

ewar

Post » Wto lut 22, 2011 19:20 Re: Długowłosy, rudy chłopczyk o imieniu Czaruś.Białaczka.

No to kolejne uffff.... :wink:
To się nie przenosi tak łatwo na szczęście, a sporo kotów po prostu zwalcza wirusa. Możliwe, że Twoje plusiki są właśnie w fazie walki i sobie poradzą :ok: :ok: :ok:

OKI

Od: Śro gru 23, 2009 19:05

Post » Wto lut 22, 2011 19:21 Re: Długowłosy, rudy chłopczyk o imieniu Czaruś.Białaczka.

ewar pisze:Nie jest straszne.Powtórzymy test, kotek bryka, jest wesolutki, nic mu nie dolega.Przytył, ma piękną sierść.Ważne,że jest w dobrym stanie psychicznym.

i tego się trzymajmy :) :ok: :ok: :ok: :kotek:
Trufla, Lili i Imbir
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Beasia

Od: Pt maja 22, 2009 12:05

Post » Wto lut 22, 2011 19:33 Re: Długowłosy, rudy chłopczyk o imieniu Czaruś.Białaczka.

Uffff :) Mania ma dwa minusy :)
A Czarus jest młody i silny i może zwalczyć wirusa. Trzymam za to kciuki!
Obrazek

Conchita

Od: Pt wrz 03, 2010 7:44

Post » Wto lut 22, 2011 20:34 Re: Długowłosy, rudy chłopczyk o imieniu Czaruś.Białaczka.

Dzięki :1luvu: Mówią, że nadzieja matką głupich, jestem więc głupia, bo gorąco wierzę,że będzie dobrze.Rozmawiałyśmy z wetką, ona zna Czarusia od kociątka, kiedy jeszcze był w poprzednim domu.Był taki choreńki, nic nie jadł, miał biegunkę.Po szczepieniu nawrót,ale teraz to nie ten kot.Żyje w stadzie, nawet Julcia podłapała jakiegoś wirusa, a jemu nic nie jest.Gdybym nie zrobiła testu, nikt by nie uwierzył,że coś mu jest.Patrząc na niego powiedziałabym,że to najzdrowszy kot pod słońcem.Przytył 60 dkg, qoopki ma jak z podręcznika, oczka czyściutkie.Je za trzech, wszystko mu smakuje.

ewar

Post » Wto lut 22, 2011 21:41 Re: Długowłosy, rudy chłopczyk o imieniu Czaruś.Białaczka.

Agulas74 pisze:Osobiście uważam, że każdego kota należy przebadać zanim dołączy do stada, przynajmniej jeśli rezydenci nie mają szczepień na białaczkę (a i wtedy warto jeszcze przebadać na FIV). Sama tak robię. Ale wiem, że większość właścicieli nie...
W sumie trudno, żeby każdy DT finansował badania wszystkim tymczasom. To już więc raczej zadanie przyszłych domków.

Też tak uważam i nawet kiedyś poprosiłam o test kota, którego ubłagałam u TŻa na "dokocenie". A pani tymczasowa opiekunka (nie z miau) odmówiła twierdząc, że nie będzie dla mojego widzimisię kłuć kota, który jest okazem zdrowia. A przeszedł koci katar, miał zastrzyki i generalnie jest to mój kaprys. I jeśli na tym etapie mam takie kaprysy, to ona nie odda mi kota, bo moim kolejnym kaprysem może być wystawienie kota za drzwi. Dodam, że za test chciałam zapłacić. i powiedziałam, że przetestuję również rezydenta. Słusznie, jak się okazało, bo rezydent jest dodatni.
Mimo, że to było dawno, do tej pory mnie to boli, bo jak ktoś mógł tak niesprawiedliwie nas potraktować...
Obrazek

Motta brak. Wszystko jest czekaniem...
Wody — uczy pragnienie.
Brzegu — morskie przestrzenie.
Ekstazy — ból tępy jak ćwiek —
Pokoju — o Bitwach pamięć —
Miłości — nagrobny Kamień —
Ptaków — Śnieg.

Emily Dickinson

fiszka13

Od: Czw sty 28, 2010 22:01

Post » Wto lut 22, 2011 21:58 Re: Długowłosy, rudy chłopczyk o imieniu Czaruś.Białaczka.

ewar pisze:Nie jest straszne.Powtórzymy test, kotek bryka, jest wesolutki, nic mu nie dolega.Przytył, ma piękną sierść.Ważne,że jest w dobrym stanie psychicznym.
Ja tam wierzę, że wyniki wyjdą dobre i za to trzymam kciuki :ok: :ok:
Obrazek

Każda przykrość nas dotyka, tylko niektóre szczególnie.

Amika6

Od: Śro sty 24, 2007 18:48

Post » Śro lut 23, 2011 6:42 Re: Długowłosy, rudy chłopczyk o imieniu Czaruś.Białaczka.

Gdybym wcześniej miała transport Czaruś byłby w domku i prawdopodobnie nikt by nie wiedział,że może być chory.Dobrze,że zrobiłam test.Domek nic nie wie o FeLV, kot rezydent nie był nigdy badany, co jest normą, nie oszukujmy się.U mnie w lecznicy testów prawie nikt nie robi, szczególnie jeśli usłyszą cenę.Parę kotów miałam przebadanych, bo było podejrzenie białaczki.Okazały się zdrowe.Killatha miała białaczkową kotkę (nie żyje),żaden kot się nie zaraził.Nie jest to jakoś wściekle zaraźliwe.Nigdy nie odmówiłabym zrobienia testu, gdyby domek o to poprosił.Zdarzyło się to tylko raz, że mnie o to poproszono.Kotka okazała się zdrowa.
Być może ten wątek sprawi,że wszystkie koty na forum będą miały robione testy.Jak to w praktyce będzie wyglądało przy np.kilkunastu kotach? A koty wychodzące?
Na pewno Czarusia sprawdzę, możliwe,że nawet zrobię PRC, ale to za jakiś czas.Teraz nie miałoby to sensu.
A oto mój słodki chłopczyk
Obrazek Obrazek

ewar

Post » Śro lut 23, 2011 7:40 Re: Długowłosy, rudy chłopczyk o imieniu Czaruś.Białaczka.

Życzę zdrówka i dobrych wyników dla Czarusia.
Gdyby ktoś miał wątpliwości jaki skarb z niego, to wystarczy spojrzeć na zdjęcie i przeczytać podpis z gazety :lol: Obrazek
Trufla, Lili i Imbir
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Beasia

Od: Pt maja 22, 2009 12:05

[poprzednia][następna]