ToruńKotyCmentarne. MaciekPiotrekWDomu. KotkiWysterylizowane

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon lut 21, 2011 8:23 Re: ToruńKotyCmentarne. MaciekiPiotrekWDomach.

Fundacja KOT pisze:mamy jedną, nie było łatwo, zdecydowała się wejść do klatki po 50 minutach
Dobranoc

50 min czekania w taki mróz 8O Dziewczyny, szacunek :ok: :ok:
Sprawne Łapy Fizjoterapia Zwierząt http://sprawnelapy.pl/
Fundacja KOT http://fundacjakot.pl/

justyna p

Od: Pon paź 18, 2010 19:45

Post » Pon lut 21, 2011 8:50 Re: ToruńKotyCmentarne. MaciekiPiotrekWDomach.

Halo, ja nie śpię :wink:

Jeszcze do tej pory mi zimno, zwłaszcza w palce od stóp i rąk. Niezły dzień sobie wybrałyśmy na łapanie, gdy wsiadałam do auta było -19C.
Jaśnie pani, buraska, po prawie godzinie postanowiła jednak zjeść coś i wlazła do klatki. Mało tego, chwilę wcześniej do klatki zapakowała się ta wysterylizowana buraska. Asia szybko ją wypuściła, buraska uciekła kawałek dalej, a my już chciałyśmy się zbierać. Dosłownie w ostatniej chwili kotka dała się złapała. Asia ją zabrała, ja nakarmiłam ciepłym jedzeniem pozostałe dwie kocice.
Miałyśmy widownię w postaci kilku mężczyzn w uniformach MPO. Ale mieli widok z okien budynku, kiedy na nich spojrzałam to odruchowo odsunęli się od szyby :wink: Nie wiem, nie mają chyba co robić.

Renato, Maniek wygląda jak Maciek mojej mamy. Widać, że to bracia. Mają dosłownie identyczną mordę, zwłaszcza kształt nosa. Pewnie za czarnym tatusiem, chociaż jaką on ma mordę to nie wiem, bo ucieka już jak nas widzi z daleka.
Obrazek
Fell on black days

agatka84

Od: Pt lut 09, 2007 21:41

Post » Pon lut 21, 2011 8:58 Re: ToruńKotyCmentarne. MaciekiPiotrekWDomach.

agatka84 pisze: Miałyśmy widownię w postaci kilku mężczyzn w uniformach MPO. Ale mieli widok z okien budynku, kiedy na nich spojrzałam to odruchowo odsunęli się od szyby :wink: Nie wiem, nie mają chyba co robić.

Oj tam, na ładne dziewczyny panowie patrzyli :mrgreen:
Sprawne Łapy Fizjoterapia Zwierząt http://sprawnelapy.pl/
Fundacja KOT http://fundacjakot.pl/

justyna p

Od: Pon paź 18, 2010 19:45

Post » Pon lut 21, 2011 9:30 Re: ToruńKotyCmentarne. MaciekiPiotrekWDomach. DrugaKotkaZłapana

Mam kolejny problem w postaci rudzielca. :(
Założyłam nowy wątek http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=124461
Obrazek
Fell on black days

agatka84

Post » Pon lut 21, 2011 9:39 Re: ToruńKotyCmentarne. MaciekiPiotrekWDomach. DrugaKotkaZłapana

Kurcze dziewczyny, ale się cieszę, że złapana, zawsze do przodu. A która konkretnie, ta grubsza czy chudsza? :lol:

golla

Od: Wto sty 13, 2009 20:56

Post » Pon lut 21, 2011 22:13 Re: ToruńKotyCmentarne. MaciekiPiotrekWDomach. DrugaKotkaZłapana

golla pisze:Kurcze dziewczyny, ale się cieszę, że złapana, zawsze do przodu. A która konkretnie, ta grubsza czy chudsza? :lol:

Ja nie mam pojęcia, może Asia napisze. Ja ich nie odróżniam już. Prawie jestem pewna, że najpierw, ręcznie, złapałyśmy najmłodszą kocichę, teraz złapała się też młoda, ale nie taka gówniara jak ta pierwsza. Chyba została najstarsza kocica.
Bardzo się cieszę, że się udało. O ile mniej będzie kociąt.

Asia, napisz, jak kocica i kiedy będzie miała zabieg.
Obrazek
Fell on black days

agatka84

Post » Pon lut 21, 2011 23:48 Re: ToruńKotyCmentarne. MaciekiPiotrekWDomach. DrugaKotkaZłapana

jak wychodziłam z fundacji ok. 21ej to kotka była już wybudzona, sama przeszła z transporteka z zasiusianym podkładem do czystego w klatce

Golla, złapałyśmy drugą młodszą, została stara cwaniara

agatka84 pisze:(...) Mało tego, chwilę wcześniej do klatki zapakowała się ta wysterylizowana buraska.

z tego to śmiać mi się zachciało - kotka cały czas utrudniała łapankę, bardzo pchała się do klatki, podkarmiłam ją na boku i co chwilę musiałam podchodzić ją przepłaszać, delikatnie i powoli, żeby nie straszyć tych, które zamierzałyśmy złapać, aż w końcu kotka jakby "pomyślała'', że jak wbiegnie do klatki to zdąży do miseczki, zanim ja podejdę i zdążyła :mrgreen:

Fundacja KOT

Od: Sob cze 28, 2008 13:41

Post » Wto lut 22, 2011 7:23 Re: ToruńKotyCmentarne. MaciekiPiotrekWDomach. DrugaKotkaZłapana

Fundacja KOT pisze:jak wychodziłam z fundacji ok. 21ej to kotka była już wybudzona, sama przeszła z transporteka z zasiusianym podkładem do czystego w klatce

Golla, złapałyśmy drugą młodszą, została stara cwaniara

agatka84 pisze:(...) Mało tego, chwilę wcześniej do klatki zapakowała się ta wysterylizowana buraska.

z tego to śmiać mi się zachciało - kotka cały czas utrudniała łapankę, bardzo pchała się do klatki, podkarmiłam ją na boku i co chwilę musiałam podchodzić ją przepłaszać, delikatnie i powoli, żeby nie straszyć tych, które zamierzałyśmy złapać, aż w końcu kotka jakby "pomyślała'', że jak wbiegnie do klatki to zdąży do miseczki, zanim ja podejdę i zdążyła :mrgreen:

no ale co się dziwicie dziewczyny. Najwyraźniej kotce Agatce (sorki Agata ale ja ją tak sobie w duchu nazwałam ,żeby było wiadomo o której mowa :mrgreen: ) bardzo się w Fundacji podobało.
Obrazek[b]

becia_73

Od: Sob lis 28, 2009 8:31

Post » Wto lut 22, 2011 9:26 Re: ToruńKotyCmentarne. MaciekiPiotrekWDomach. DrugaKotkaZłapana

A, to kocica już po sterylce. Dobrze 8)
Pierwsza kotka to Agatka, a druga może Aśka? :lol:
Obrazek
Fell on black days

agatka84

Post » Wto lut 22, 2011 9:47 Re: ToruńKotyCmentarne. MaciekiPiotrekWDomach. DrugaKotkaZłapana

agatka84 pisze:A, to kocica już po sterylce. Dobrze 8)
Pierwsza kotka to Agatka, a druga może Aśka? :lol:

Niieee zgodnie z naszym zwyczajem pewnie będzie Agatka 2 :mrgreen:
Tak jak Elcie ..wszystkie miały numerki ..a było ich nie mało :roll:
Obrazek[b]

becia_73

Od: Sob lis 28, 2009 8:31

Post » Wto lut 22, 2011 9:52 Re: ToruńKotyCmentarne. MaciekiPiotrekWDomach. DrugaKotkaZłapana

dziewczyny pierwsza Agatka, druga Aśka a trzecia? :ryk: Apsztyfikantka? :wink: z tą ostatnią może być cięzko cwaniara jedna, mam jeszcze jedno takie małe marzenie ... do kompletu kocura złapać no bo po co mu klejnoty jak kotki takie mało atrakcyjne się zrobią :wink:

PearlRain

Od: Pt gru 11, 2009 12:06

Post » Wto lut 22, 2011 10:44 Re: ToruńKotyCmentarne. MaciekiPiotrekWDomach. DrugaKotkaZłapana

Z tą ostatnią może być problem, to fakt, stara znaczy cwana. Teraz już będą dwie, które trzeba będzie przeganiać, a jak i tej Agatce się spodoba w Fundacji to macie niemały problem dziewczyny. :lol:

golla

Post » Wto lut 22, 2011 15:25 Re: ToruńKotyCmentarne. MaciekiPiotrekWDomach. DrugaKotkaZłapana

Złapanie kocura raczej będzie trudne do wykonania. Często go nie ma a jak jest to zwiewa na widok ludzi i po nim.
Czarny wielki cwaniak 8)
Obrazek
Fell on black days

agatka84

Post » Wto lut 22, 2011 23:32 Re: ToruńKotyCmentarne. MaciekiPiotrekWDomach. DrugaKotkaZłapana

golla pisze:Z tą ostatnią może być problem, to fakt, stara znaczy cwana. Teraz już będą dwie, które trzeba będzie przeganiać, a jak i tej Agatce się spodoba w Fundacji to macie niemały problem dziewczyny. :lol:

Agatka 2 zachowuje się jak na dzikuska przystało, chowa się w transporterze i nie chce z nami mieć nic wspólnego :ok:

łapanie trzeciej musimy zaplanować trochę inaczej, bez przeszkadzaczy
natręta, który się pcha(ł) do klatki unieszkodliwimy na chwilę chowając do transportera i musimy spróbować zanim wypuścimy aktualną posterylkową

Fundacja KOT

Od: Sob cze 28, 2008 13:41

Post » Śro lut 23, 2011 10:14 Re: ToruńKotyCmentarne. MaciekiPiotrekWDomach. DrugaKotkaZłapana

To jest myśl. Tak zróbcie, złapie się tylko ta jedyna. 8)

golla

[poprzednia][następna]