Agn pisze:No i 'rób coś'.
Ale z tymi konkretnymi przypadkami. A nie dokonujesz takich uogólnień, że odium nieuczciwości spada na każdy DT, którego Ty nie akceptujesz.
Co?
Wstawić skany i napisać komus - o Ty brzydka, Ty? Jednak czułabym się zażenowana robiąc coś takiego.
I nie, nie musze wcale dokonywac uogólnień, przecież inni tez czytają forum, a niektóre rzeczy widac gołym okiem.
odium zaś spada nie tylko na DT, których nie akceptuję, spada na wszystkie DT - bez wyjatków.
I nie jest to moja wina, nie dlatego, że akurat o tym napisałam. Przyczyną, że takie odium istnieje jest zjawisko, a nie pisanie o nim.
Poza tym co w takim razie? Nie pisac, nie mówić, udawać, że problem nie istnieje?
Agn pisze:Ale 'kontrola społeczna' w Twoim wydaniu postuluje wylanie dziecka z kąpielą.
To, że na tym forum pojawiają się 'kwiatki' w postaci tego, co opisujesz nie znaczy przecież od razu, że wszyscy na tym forum tak postępują.
casica, ja rozumiem Twój wnerw, że nie na wszystko, na co byś chciała, możesz mieć wpływ, ale dlaczego ja [prywatnie] mam obrywać rykoszetem za Twoje frustracje z tego powodu?
Wiem, że trudno się pogodzić z tym, że ktoś nas naciągnął, wykorzystał. Ale 'ostrzem gniewu' walisz również w tych, którzy sobie na to nie zasłużyli nieuczciwością.
W związku z tym lepiej zamiatać pod dywan i udawać, że nic się nie dzieje? Że wszystko i wszędzie jest ok?