Czterej Muszkieterowie - Aster po operacji

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie lut 20, 2011 12:06 Re: Trzej Muszkieterowie i Kikur

Solenizant dziękuje i w zamian przesyła dzisiejszy portrecik przy ulubionym grzejniku:
Obrazek

Uploaded with ImageShack.us
Obrazek

miszelina

Od: Nie maja 06, 2007 13:31

Post » Nie lut 20, 2011 12:12 Re: Trzej Muszkieterowie i Kikur

Słodziak kochany :D :1luvu:
ObrazekObrazek

amyszka

Od: Czw mar 22, 2007 14:26

Post » Nie lut 20, 2011 20:40 Re: Trzej Muszkieterowie i Kikur

Drabik świętuje przy grzejniku jak na prawdziwego kota przystało :lol:

Sto lat Drabiku :piwa:

mahob

Od: Czw lut 15, 2007 12:44

Post » Pon lut 21, 2011 11:09 Re: Trzej Muszkieterowie i Kikur

Kikur znalazł sobie nową kryjówkę - w dolnej szufladzie kuchenki gazowej 8O
Dzisiaj rano weszłam do kuchni, patrzę, a szuflada z kuchenki wysunięta. Próbuję ja zamknąć i natrafiam na jakis opór. Więc wysunęłam ją do końca, a tam Kikur :evil: Otwarł, drań jeden, szafkę pod zlewem, wszedł za nią i przecisnął się do kuchenki. Miał szczęście, że zaspana byłam i nie popchnęłam szuflady mocniej, bo głowę bym mu ucięła.
Obrazek

miszelina

Post » Pon lut 21, 2011 12:24 Re: Trzej Muszkieterowie i Kikur

Solenizantowi nieco spoznione ale szczere serdeczne zyczenia urodzinowe:
miau, miau, mrrrruuu, miaaaaaau! :)

Kikur ty jestes taki sam jak moje Felkowate ciele 8O Wlazi wszedzie i wszedzie musi zrobic jakis raban i rozrobe. A odkad wrocila Pippi i mamy fotele, to oboje sie gonia po nich robiac taki rumor jakby tu sie stado dzieci gonilo w berka... ;)

Pozdrawiamy zimowo :)
Najpiękniejszą muzyką przed snem jest mruczenie szczęśliwego kota...

solangelica

Od: Wto paź 28, 2008 23:10

Post » Pon lut 21, 2011 22:47 Re: Trzej Muszkieterowie i Kikur

Nieźle Kikur ... :roll:

mahob

Post » Pon lut 21, 2011 23:49 Re: Trzej Muszkieterowie i Kikur

Spóźnione sto lat, sto lat :kotek: A Kikur zamienia się w poszukiwacza przygód zaszufladowych :wink:
Obrazek Klara, Tosia i Pingwin fotostory--->zapraszamy :)
Maciuniu ['] Pompuś [']

olusiak81

Od: Śro sie 15, 2007 18:14

Post » Wto lut 22, 2011 5:56 Re: Trzej Muszkieterowie i Kikur

Wczoraj zainstalowałam Muszkieterom nową kuwetę, bo miałam już dość wstawania o 4.30, żeby posprzątać we wszystkich trzech, jako że kawalerowie co rano ustawiali się w kolejce, a oni takie czyściochy, że nie wejdą do "poważnie" użytej. No i dzisiaj pospałam do 5 :) Ale się cieszę. :mrgreen:
Przy okazji odkryłam fajny sklepik zoo (dzięki, Kinga!), niedrogi i dobrze zaopatrzony. Muszkieterowie dostali jeszcze przysmaczki przeciw kłaczkom, które całej czwóreczce smakują.
Obrazek

miszelina

Post » Wto lut 22, 2011 8:07 Re: Trzej Muszkieterowie i Kikur

miszelina pisze:Wczoraj zainstalowałam Muszkieterom nową kuwetę, bo miałam już dość wstawania o 4.30, żeby posprzątać we wszystkich trzech, jako że kawalerowie co rano ustawiali się w kolejce, a oni takie czyściochy, że nie wejdą do "poważnie" użytej. No i dzisiaj pospałam do 5 :) Ale się cieszę. :mrgreen:
.

:ryk:

A sklepik to gdzie taki fajny?

mahob

Post » Wto lut 22, 2011 8:14 Re: Trzej Muszkieterowie i Kikur

mahob pisze:
miszelina pisze:Wczoraj zainstalowałam Muszkieterom nową kuwetę, bo miałam już dość wstawania o 4.30, żeby posprzątać we wszystkich trzech, jako że kawalerowie co rano ustawiali się w kolejce, a oni takie czyściochy, że nie wejdą do "poważnie" użytej. No i dzisiaj pospałam do 5 :) Ale się cieszę. :mrgreen:
.

:ryk:

A sklepik to gdzie taki fajny?

Na Kazimierza Wielkiego, przy rogu Nowowiejskiej.
Obrazek

miszelina

Post » Pt mar 04, 2011 16:06 Re: Trzej Muszkieterowie i Kikur

Felicjan zafundował sobie zapalenie gruczołów okołoodbytowych :( Kilka dni temu zauważyłam, że kuperek jakiś taki niefajny, jakby jakaś wydzielina się zbierała.
Więc dzisiaj zabrałam go do wetki - Kikur jechał na szczepienie, więc przy okazji wzięłam i Felka. Pani wet wycisnęła z kuperka paskudną ciemną maź, Feluś nawet nie pisnął. Mam teraz obserwować, czy stan zapalny się nie odnawia. Pierwszy raz w życiu się z czymś takim spotkałam, dotychczas zawsze wydzielina u znanych mi kotów miała konsystencję żelu, a tu gęsta maść.

Kikur dostal szczepionkę Versifel CVR, podobno najnowsza i nie daje odczynów poszczepiennych.
Obrazek

miszelina

Post » Sob mar 05, 2011 14:10 Re: Trzej Muszkieterowie i Kikur

Mój Maciuś też to kiedyś miał, niestety to dziadostwo lubi się odnawiać i było potrzebnych kilka wizyt, no ale on był w ogóle osłabiony białaczką, Feluś może przejść to znacznie lepiej. A jak Kikur na kłuju - nie płakał? Ciekawa jestem tej nowej szczepionki, bo moje pannice też to niedługo czeka.

Pozdrawiam :ok:
Obrazek Klara, Tosia i Pingwin fotostory--->zapraszamy :)
Maciuniu ['] Pompuś [']

olusiak81

Od: Śro sie 15, 2007 18:14

Post » Sob mar 05, 2011 14:45 Re: Trzej Muszkieterowie i Kikur

olusiak81 pisze:Mój Maciuś też to kiedyś miał, niestety to dziadostwo lubi się odnawiać i było potrzebnych kilka wizyt, no ale on był w ogóle osłabiony białaczką, Feluś może przejść to znacznie lepiej. A jak Kikur na kłuju - nie płakał? Ciekawa jestem tej nowej szczepionki, bo moje pannice też to niedługo czeka.

Pozdrawiam :ok:

Kikur wcale nie zareagował na szczepionkę, ani pisnął. Nie było też zadnych objawów poszczepiennych: apetyt dopisuje, humorek też.
Felicjanek też ok, zobaczymy, czy paskudztwo się nie odnowi. Przy okazji sprawdziłam gruczoły białym, ale są ok, żadnej wydzieliny, nawet pod naciskiem.
Obrazek

miszelina

Post » Nie mar 06, 2011 8:24 Re: Trzej Muszkieterowie i Kikur

Kikur znowu dzisiaj się schował :evil:
Wypuszczałam rano koty na balkon, starsze wyszły, a Kikura niet. Wołam, szukam, nic. Nagle wydaje mi się, że gdzieś miałczy.
Tym razem dał się zamknąć w toalecie, kiedy czyściłam kuwety. U mnie jest to o tyle niebezpieczne, że pomieszczenie to ma okno, z reguły uchylone. A na okno wskoczyć nie problem 8O Na szczęście okno było wyjątkowo zamknięte.
Obrazek

miszelina

Post » Wto mar 08, 2011 8:09 Re: Trzej Muszkieterowie i Kikur

Kikur wszędobylski :wink:

Z tymi gruczołami to u mnie Pyza ma takie problemy. Z tym, że za pierwszym razem miała jakiś stan zapalny i było to bardzo paskudne. Teraz już wiem, że muszę na to zwracać uwagę - sprawdzam co jakiś czas. Jak jest potrzeba to trzeba oczyścić i wtedy nie dochodzi do stanu zapalnego. Nie ma problemu.
Te gruczoły najgorzej na wiosnę dają się we znaki. Przez resztę roku w miarę jest spokój. Przynajmniej ja tak to obserwuję.

mahob

[poprzednia][następna]