Zbieraj znaczki, nie koty. DO ZAMKNIĘCIA!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon lut 21, 2011 20:48 Re: Zbieraj znaczki, nie koty. Rozmowy o kolekcjonerstwie II

:lol: czyli jednak pieniądze:) a nie mówiłam ?

cangu

Od: Pt maja 09, 2008 21:17

Post » Pon lut 21, 2011 20:50 Re: Zbieraj znaczki, nie koty. Rozmowy o kolekcjonerstwie II

1. Mirka_t nie zamieszcza statystyki eutanazji, ale o każdym takim przypadku pisała w swoich wątkach. Statystyki naturalnej śmierci i eutanazji o niczym nie świadczą. Przykład? Proszę bardzo - straciliśmy cały miot, który ratowaliśmy, a który właściwie nie miał szans na przeżycie po dobie spędzonej na zimnym strychu. Umarły jedno po drugim. W jednym z najlepszych forumowych DT niedawno 4 koty umarły na FIPa. Te statystyki nie są miarodajne i każdy DT, nawet taki, w którym koty są wychuchane, wypieszczone i świetnie przygotowane do adopcji, można zdyskredytować taką statystyką.

2. Joshua_ada prowadzi fajny DT. Jej koty są zadbane, wypielęgnowane, świetnie zsocjalizowane. To, że nie ma zbiorczego wątku swoich tymczasów, świadczy tylko o dużej rotacji kotów w Jej DT.

vega013

Od: Czw lut 22, 2007 20:00

Post » Pon lut 21, 2011 21:05 Re: Zbieraj znaczki, nie koty. Rozmowy o kolekcjonerstwie II

Haniu, wybacz, ale nie potrzebuję adwokata. Póki co nie jest to wątek o mnie. I nigdy - zapewniam - nie będzie. :D
Obrazek Obrazek
W moim domu koty bawią się strzykawkami. A jednak patologia czai się gdzie indziej...

joshua_ada

Od: Pon gru 03, 2007 8:41

Post » Pon lut 21, 2011 21:06 Re: Zbieraj znaczki, nie koty. Rozmowy o kolekcjonerstwie II

Ten wątek nie dotyczy problemu kolekcjonerstwa - ten wątek dotyczy tego, że w ocenie niektórych osób nie może istnieć DT u mirki_t. I pewnie pod ten wątek podpada również hospicjum u Agn ..........

Jeżeli wątek dotyczyłby kolekcjonerstwa zamieszczane by w nim były informacje o prawdziwych kolekcjonerkach, które nie tylko nie są na forum miau zalogowane, ale nawet tego forum nie czytają ..... I może jakieś pomysły związane z pomocą dla tych osób udałoby się uzyskać i pomoc dla osób, które z tymi osobami mają do czynienia ....

Dlaczego nie ma na tym wątku informacji o kolekcjonerce, od której pochodzi Edison/Edzinka, która teraz jest u smarti :?: Pytam o tę kolekcjonerkę ponieważ byłam trochę zaangażowana w ratowanie życia tego kota ..............

Dlaczego na tym wątku nie ma dyskusji o tych problemach :?: :?: :?:

Cytuję z pierwszej strony wątku:

PRZYKŁADOWE WĄTKI:
Klasyk - historia ciągnie się od lat
viewtopic.php?f=1&t=49882
Fanatyczna rozmnażaczka z B-stoku i jej radio
viewtopic.php?f=1&t=80006
Zbieractwo na forum - przypadek IKI6
viewtopic.php?f=1&t=110981&start=510
Artystka czyli kolejny koci anioł
viewtopic.php?f=1&t=114479&p=6211907#p6211907
Tragedia węgrowska
viewtopic.php?f=1&t=25338&hilit=W%C4%99gr%C3%B3w
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/47b ... b1055.html
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/372 ... 38e18.html
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/38f ... 32bbf.html
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/fd6 ... ccff5.html
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/a69 ... 5276e.html
"Kociara" z Radlina
viewtopic.php?f=1&t=49504&hilit=radlin
viewtopic.php?f=1&t=111775
Tychy - 36 kotów+6 psów
viewtopic.php?f=1&t=101510&hilit=Stra%C5%BC+dla+Zwierz%C4%85t
Eksmitki z Wilczaka
viewtopic.php?f=1&t=94037&hilit=eksmitowane+wilczak
Violetta Villas żywiecczyzny
viewtopic.php?f=1&t=110159&start=60#wrap
Kocia tragedia Na Saskiej Kępie w Warszawie
viewtopic.php?f=1&t=109943&hilit=URATUJMY+25+KOT%C3%93W
viewtopic.php?f=1&t=107516
Pani Magda z Serocka i jej koci pokot
viewtopic.php?f=1&t=111072&hilit=Serocku&start=0
Boguszyce - panie Wahl i Krzętowska
viewtopic.php?t=89927&postdays=0&postorder=asc&start=0

Odnoszę wrażenie, że na tym wątku nie o to chodzi aby rozwiązać problem prawdziwego kolekcjonerstwa......

Bo gdyby było to celem tego wątku - zupełnie inaczej by to wszystko wyglądało ....

Aleksandra59

Od: Czw lip 05, 2007 21:15

Post » Pon lut 21, 2011 21:09 Re: Zbieraj znaczki, nie koty. Rozmowy o kolekcjonerstwie II

Legnica pisze:Słucham?!?!
Co ty próbujesz sugerować?!?!

No faktycznie nie rozumiemy się. Nie ważne, to i tak OT.
Dedykacja specjalna - kto się tłumokiem urodził, walizką nigdy nie będzie!

casica

Od: Pt mar 30, 2007 22:12

Post » Pon lut 21, 2011 21:23 Re: Zbieraj znaczki, nie koty. Rozmowy o kolekcjonerstwie II

Aleksandra59 pisze:Dlaczego na tym wątku nie ma dyskusji o tych problemach :?: :?: :?:

Była. Doczytaj obie części dokładnie.

Aleksandra59 pisze:Tragedia węgrowska

Ten temat jest od dawna zamknięty. Nie ma co dyskutować jak pomóc tym kotom. Pomoc przyszła dla nich za późno, bo ktoś długo nie reagował na symptomy zbieractwa.
Obrazek

MariaD

Od: Pt mar 19, 2004 18:31

Post » Pon lut 21, 2011 21:42 Re: Zbieraj znaczki, nie koty. Rozmowy o kolekcjonerstwie II

vega013 pisze:
casica pisze:Może lepiej mieć kilka świetnie zaopiekowanych tymczasów niż klikadziesiąt byle jak?
Nie lepiej, mniejsze wpływy :evil:

Casico, przecież im więcej kotów, tym większe wydatki. Zupełnie nie rozumiem, na jakiej podstawie uważasz, że opieka nad tymczasami, w tym wymagającymi specjalnej troski, to świetny business.

to kosztuje pod warunkiem, ze sie to robi :wink:
czyli - jezdzi do weta, robi badania, karmi specjalistyczna karma gdy trzeba, podaje lekarstwa...
ale sa przeciez tacy, ktorzy tego nie robia :roll: i tak, na tym mozna sporo zaoszczedzic mam 2 nerkowe koty wiec wiem ile to kosztuje :wink:
EOT z mojej strony

Beata

Od: Nie lis 03, 2002 18:58

Post » Pon lut 21, 2011 21:45 Re: Zbieraj znaczki, nie koty. Rozmowy o kolekcjonerstwie II

casica pisze:Dochodzi do tego, że na prośby o rozliczenia nie reagują nawet fundacje.

Straszne... :roll:
Fundacje akurat mają prawny obowiązek się rozliczać.
ALE.
Nie przed Tobą, casica, karnie na Twoje wezwanie. Tryb `rozliczania się` fundacji określa ustawa, a nie Twoje widzimisię.

I znowu to samo.
Mam się rozliczać. Bo stracę zaufanie darczyńców. Kto dba o to bym tego zaufania nie straciła? Ktoś, kto nigdy mnie zaufaniem nie darzył [a zatem i nie wspierał], a nawet, kto deklaruje, że go moje rozliczenia nie obchodzą.
Ale oczywiście ten ktoś wie najlepiej, jak i co powinno wyglądać.

Dobrze, dobrze, casica.
Walcz dalej. Świetlana przyszłość przed Tobą. Tylko się potem nie dziw, że `sprawa jeszcze nie załatwiona`, jak w wątku IKA 6. Twoja walka nie ma żadnego przełożenia na `dobro kotów` i dlatego potem jedynym sensownym rozwiązaniem problemu zbieractwa jest dla Ciebie masowa eutanazja.

Tylko, jak mi zarzucisz demagogię, to odpowiem Ci tym samym. Bo cały Twój post, z którego zacytowałam jedno zdanie to demagogia - ubranie w krągłe zdania pełne oburzenia [słusznego, a jakże] swojej niechęci do ludzi. [Tylko nie pisz mi, że Ty to życzliwa jesteś, masz wielu przyjaciół i generalnie nie masz kłopotów w kontaktach z ludźmi.]

MariaD pisze:
Aleksandra59 pisze:Dlaczego na tym wątku nie ma dyskusji o tych problemach :?: :?: :?:

Oczywiście, że była. Tylko wnioski z tej dyskusji są takie, ze trzeba by się wziąć do roboty. Konkretnej.
O wiele łatwiej jest klepać w klawiaturę na temat `forumowych zbieraczek` i `trybu rozliczania się DT`.
Kocie Hospicjum -1% - KRS 0000408882

'Pijcie swe niezaznane szczęście
chcąc nie być tym, kim jesteście'

Agn

Od: Pt paź 21, 2005 14:01

Post » Pon lut 21, 2011 21:45 Re: Zbieraj znaczki, nie koty. Rozmowy o kolekcjonerstwie II

MariaD pisze:

Aleksandra59 pisze:Tragedia węgrowska

Ten temat jest od dawna zamknięty. Nie ma co dyskutować jak pomóc tym kotom. Pomoc przyszła dla nich za późno, bo ktoś długo nie reagował na symptomy zbieractwa.

8O - a co z pozostałymi tematami z pierwszej strony. Jakoś nie zauważyłam aktywności.

Skoro z tragedią węgrowską się nie udało dlaczego nie działacie, aby na wątku - na tym wątku - pomóc, zasugerować jakieś działania, aby to co tam się stało nigdy więcej się nie powtórzyło :?:

Ten wątek koncentruje się na DT mirki_t i rozliczaniu kasy jaką mirka_t dostaje.

Na szybko przeleciałam ten wątek - nie znalazłam żadego posta na temat prawdziwych kolekcjonerek, ale mogę się mylić .....

Aleksandra59

Od: Czw lip 05, 2007 21:15

Post » Pon lut 21, 2011 21:57 Re: Zbieraj znaczki, nie koty. Rozmowy o kolekcjonerstwie II

Legnica pisze: Nie mam czasu,ale jeszcze na chwilkę wróciłam.Bo to wazne.
casica ja będe miała darczyńców wtedy, kiedy zacznę jadać Taste of dhe Wild oraz zacznę leczyć się u lekarza weterynarii,zrezygnuje z używania sedesu w zamian za kuwetę.
A dopóki to nie nastąpi,darczyńców mają moje koty,nie ja.

casica pisze:
Darczyńcy wspierają Twoje koty poprzez Ciebie. Poprzez zaufanie, które Ci okazują. W istocie więc to Twoi darczyńcy. To dzięki ich wsparciu nie musisz wyjadać TOTW z miseczek swoich tymczasów :wink:
Przykład? Np nie wspieram kotów Iksińskiej, skoro do niej samej nie mam zaufania.

Legnica pisze: Słucham?!?!
Co ty próbujesz sugerować?!?!
Że nie musze wyjadać Taste moim kotom z miseczek dzieki darczyńcom moich kotów?

casica pisze: No faktycznie nie rozumiemy się. Nie ważne, to i tak OT.

Casica, chyba to jednak Ty nie rozumiesz co sama napisałaś.
Obrazek

Każda przykrość nas dotyka, tylko niektóre szczególnie.

Amika6

Od: Śro sty 24, 2007 18:48

Post » Pon lut 21, 2011 22:01 Re: Zbieraj znaczki, nie koty. Rozmowy o kolekcjonerstwie II

Amika6 pisze:Casica, chyba to jednak Ty nie rozumiesz co sama napisałaś.

Rozumiem, nie będę się zagłebiac bo to pierdołasy są, służące znowu zwekslowaniu wątku.
Dedykacja specjalna - kto się tłumokiem urodził, walizką nigdy nie będzie!

casica

Od: Pt mar 30, 2007 22:12

Post » Pon lut 21, 2011 22:03 Re: Zbieraj znaczki, nie koty. Rozmowy o kolekcjonerstwie II

Aleksandra59 pisze:Skoro z tragedią węgrowską się nie udało dlaczego nie działacie, aby na wątku - na tym wątku - pomóc, zasugerować jakieś działania, aby to co tam się stało nigdy więcej się nie powtórzyło :?:

Działania też były sugerowane. Doczytaj.
Aleksandra59 pisze:Ten wątek koncentruje się na DT mirki_t i rozliczaniu kasy jaką mirka_t dostaje.

Uprzejmie chciałam zauwazyć, że dyskusja na tym wątku NIE dotyczyła rzeczonej mirka_t ani Agn, ani Legnica, dopóki same się w nią, z efektem nożyc, nie włączyły.

Aleksandra59 pisze:Na szybko przeleciałam ten wątek - nie znalazłam żadego posta na temat prawdziwych kolekcjonerek, ale mogę się mylić .....

Doczytaj dokładnie, obie części, a nie "na szybko" i ostatnią stronę, a potem się ewentualnie wypowiadaj. Mylisz się.
Obrazek

MariaD

Od: Pt mar 19, 2004 18:31

Post » Pon lut 21, 2011 22:05 Re: Zbieraj znaczki, nie koty. Rozmowy o kolekcjonerstwie II

casica pisze:
Amika6 pisze:Casica, chyba to jednak Ty nie rozumiesz co sama napisałaś.

Rozumiem, nie będę się zagłebiac bo to pierdołasy są, służące znowu zwekslowaniu wątku.

Pewnie, że pierdołasy - zwłaszcza, że znowu `przy okazji` udało Ci kogoś obrazić.
Kocie Hospicjum -1% - KRS 0000408882

'Pijcie swe niezaznane szczęście
chcąc nie być tym, kim jesteście'

Agn

Od: Pt paź 21, 2005 14:01

Post » Pon lut 21, 2011 22:05 Re: Zbieraj znaczki, nie koty. Rozmowy o kolekcjonerstwie II

casica jeśli uważasz ze to co insynuujesz mojej osobie to są pierdołasy i słowo przepraszam byłoby z twojej strony nie na miejscu,to ja od dzis będę sie zwracać do ciebie/o tobie per-pierdołas.
Zobaczymy czy to takie zabawne będzie dla ciebie pierdołaskowe słoneczko :wink:
Legnica

Post » Pon lut 21, 2011 22:19 Re: Zbieraj znaczki, nie koty. Rozmowy o kolekcjonerstwie II

Aleksandra59 pisze: 8O - a co z pozostałymi tematami z pierwszej strony. Jakoś nie zauważyłam aktywności.

ten wątek:
Aleksandra59 pisze:Eksmitki z Wilczaka
viewtopic.php?f=1&t=94037&hilit=eksmitowane+wilczak

zamknięty, rozliczony 04.03.2010 r. tu link:

EKSMITKI Z WILCZAKA-szukamy DS,cz.II
viewtopic.php?f=1&t=106118

(pierwszy post, niestety, nie uwzględnia wszystkich zmian - adopcje nastąpiły już po zamknięciu wątku)
не шалю, никого не трогаю, починяю примус ;)
Aktualnie na pokładzie: Nadszyszkownik
Nasze koty za TM(w kolejności zgłoszeń): Kulka [*] 17.03.2023, Gluś [*] 26.03.2020, Zmrol [*] 24.09.2023, Żwirek [*] 07.06.2024
Robalek['] Kredka['] Pirat['] Połamaniec [']

zabers

Od: Nie lut 08, 2009 14:21

[poprzednia][następna]