Paluch 4 - ponad 1000 zł długu, SYTUACJA DRAMATYCZNA!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon lut 21, 2011 16:29 Re: Paluch 4 - ponad 1000 zł długu, SYTUACJA DRAMATYCZNA!

To ja czekam na wszystko (opisy i fotki kotów Julii) na mail, a jeśli Magaaa wyśle sama - to tylko daj linka, będziemy reklamować :ok:
Zaś jeśli chodzi o badania - ja wiem, że trzeba pod koniec przesłać fakturę, ale ostatnio sama Magija mi mówiła, że wklejone skany badań i leczenia podnoszą wiarygodność i są pożądane. Jestem z nią w stałym kontakcie :ok:

No i oczywiście trzymam kciuki za Kejti :ok: :ok: :ok:

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Pon lut 21, 2011 16:50 Re: Paluch 4 - ponad 1000 zł długu, SYTUACJA DRAMATYCZNA!

Obrazek

Tak siedziała?
Ona te siady to ma bezbłędne...

magaaaa

Od: Pt paź 30, 2009 19:14

Post » Pon lut 21, 2011 17:41 Re: Paluch 4 - ponad 1000 zł długu, SYTUACJA DRAMATYCZNA!

Nie, tak bardziej na ogonie siedziała wtedy z tymi girkami do góry, ale to to też jej pozycja klasyczna :lol: Ona cała jest bezbłędna! :lol:

Magaaaa ja mam jeszcze troche beta od Joshua_ada, to wyślij mi adres na pw i rzucę do Was poleconym, co?

A teraz siatka.
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Foto 1 - ogólnie jak to wygląda - siatka nie jest nachalna, a przy okazji można sobie po niej bluszcz albo coś puścić ;)
Foto 2 - montaż na na balustradzie - musiałam go zrobić, bo mam głupi balkon...
Foto 3 - montaż pod sufitem - akurat miałam z tatą takie kątowniki aluminiowe po czymśtam, ale może być też zwykły płaskownik
Foto 4 - montaż na ścianie bocznej - tak dziwnie pod kątem, bo taki głupi mam balkon ;)
Foto 5 - montaż na dole drewnianymi listwami pomalowanymi drewnochronem, bo właśnie taki głupi mam balkon, że między balustradą a podłogą jest luka...
Foto 6 - Syberia - wieczorne obserwacje ptaków ;)
Foto 7 - Fidel Castro prezentuje jak korzystać z sieci ;) 

Jedno, co polecam, to wziąć sobie sieć "w kwadrat", a nie "w rąb". Ja te 4 lata temu trochę po omacku z tatą robiłam i wzięłam rąby. Gorzej się montuje, bo jak przy przewlekaniu obsunie się jedną oczko to mogiła. A kwardat jest jasny i prosty. Najpierw montuje się do sufitu, potem boki i na koniec dół. Wierciliśmy dziury w płaskownikach, przewlekaliśmy oczka a potem całość przywiercaliśmy do sufitu i reszty.

alareipan

Od: Wto lip 22, 2008 13:50

Post » Pon lut 21, 2011 18:05 Re: Paluch 4 - ponad 1000 zł długu, SYTUACJA DRAMATYCZNA!

Dziękujemy, za krótki poradnik jak zmontować siatkę ;)

Zdjęcie nr 7 - To jest Fidel 8O Piękność na 4 łapach :) Nie dałabym mu tyle lat, wygląda cudownie.
ObrazekObrazek

naline

Od: Pt lip 02, 2010 8:45

Post » Pon lut 21, 2011 18:40 Re: Paluch 4 - ponad 1000 zł długu, SYTUACJA DRAMATYCZNA!

Ja też kocham Fidela, od pierwszego spojrzenia... :oops: :1luvu:

Szarlot zachowuje się jak kot po zmianie domu: właśnie zaniosłam ją so małego pokoju zeby sobie połaziła, ale Ona wlazła pod szafę.
No to teraz sobie poczekamy. Az wyjdzie :?

magaaaa

Post » Pon lut 21, 2011 18:43 Re: Paluch 4 - ponad 1000 zł długu, SYTUACJA DRAMATYCZNA!

Szalony, to Ty pisałeś o kimś szukającym czarnego młodziaka 8m-cy?
Możesz dać mi namiar jeśli to jeszcze aktualnie?
:wink:

magaaaa

Post » Pon lut 21, 2011 18:57 Re: Paluch 4 - ponad 1000 zł długu, SYTUACJA DRAMATYCZNA!

magaaaa pisze:Szalony, to Ty pisałeś o kimś szukającym czarnego młodziaka 8m-cy?
Możesz dać mi namiar jeśli to jeszcze aktualnie?
:wink:

Podesłałam Państwu ok. 5-7 kociastych, niestety się nie odezwali ani razu, więc przestałam podsyłać ;/

EDIT: O małych kotkach to mam tylko to:
http://warszawa.gumtree.pl/c-Zwierzaki- ... Z257210952

Ale to mi wygląda, że najpierw trzeba będzie doedukować, jak mały jest mały ;]

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Pon lut 21, 2011 19:14 Re: Paluch 4 - ponad 1000 zł długu, SYTUACJA DRAMATYCZNA!

Piękne są koty u alarejpan,tak się składa że znam wszystkie:lol: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: jestem ich prywatną niańką jak alarejpan wyjeżdża na odpoczynki.1 Biszkopcik kochany inteligent,2 Czykita kochana gospocha,3 Syberia kochana lisiczka,4 Filomena kochana kluseczka żarłoczek, 5 Fidelek kochany lekoman zero problemu przy podawaniu tableteczek :lol: :lol: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

ZN

Od: Pt wrz 26, 2008 19:07

Post » Pon lut 21, 2011 19:40 Re: Paluch 4 - ponad 1000 zł długu, SYTUACJA DRAMATYCZNA!

Dzięki Kocie. Odpowiedziałam na dwa.

magaaaa

Post » Pon lut 21, 2011 21:07 Re: Paluch 4 - ponad 1000 zł długu, SYTUACJA DRAMATYCZNA!

alareipan pisze:

A teraz siatka.

Jedno, co polecam, to wziąć sobie sieć "w kwadrat", a nie "w rąb". Ja te 4 lata temu trochę po omacku z tatą robiłam i wzięłam rąby. Gorzej się montuje, bo jak przy przewlekaniu obsunie się jedną oczko to mogiła. A kwardat jest jasny i prosty. Najpierw montuje się do sufitu, potem boki i na koniec dół. Wierciliśmy dziury w płaskownikach, przewlekaliśmy oczka a potem całość przywiercaliśmy do sufitu i reszty.

Wszystko jest świetne , tylko jeszcze trzeba mieć do czego u góry przyczepić tą siatkę :roll: .U mnie tylko chmury,ostatnie X piętro bez zadaszenia.Miałam daszek dorobiony za zgodą spółdzielni,ale ocieplali budynek i pozbawili mnie tej osłony.Ponoć mają wszystkim na wiosnę montować ,ale licho ich tam wie.Balkon jest wystający i nie mam z żadnej strony ściany.Dlatego myślę o składanych drzwiach z siatki i nie wypuszczanie futrzaków na balkon. No i siatka na okna, w ramce.Sami solidnie tego nie zrobimy. No jeszcze zawsze mogę zmienić mieszkanie na domek jednorodzinny, ale jakoś nie mogę trafić w lotto :ryk:
Obrazek

MałgosiaZ

Od: Nie lut 06, 2011 20:40

Post » Pon lut 21, 2011 21:12 Re: Paluch 4 - ponad 1000 zł długu, SYTUACJA DRAMATYCZNA!

Dziewczyny, Szarlocie bardzo pomaga oxycortA.
U mnie nigdzie nie ma...
Moze u Was gdzieś jest dostępny?
Receptę doślę - błagam tylko o zakupienie...

magaaaa

Post » Pon lut 21, 2011 21:31 Re: Paluch 4 - ponad 1000 zł długu, SYTUACJA DRAMATYCZNA!

ef25 pisze:
exigenta 42 (super karma, będę kupować, dzięki, Kasiu!).

Moj Leon bez grymaszenia wcina tylko tego royala dla wybrednych, wszystkie 3 opcje- zapachowa,kszaltowa i smakowa :mrgreen:
Ale gdzies mi sie obilo, ze taka karma sprzyja tyciu i powinny ja raczej wcinac chudziutkie niejadki bez apetytu, myslicie ze to prawda?
Kupilam mu dla odmiany cos z Acany i Purine pro plan, ale chyba sie na mnie za to obrazil- siedzi przy misce i patrzy na mnie z wyrzutem ! :?
A i czy ktos ma doswiadczenia z royalem indoorem? w kwestii redukcji smrodu kupy konkretniej mowiac :D przydaloby sie, bo Leonidas bije rekordy w tej kwestii ! :twisted:

Filona trzymam cały czas na RC pure feline.Czasami muszę do tego dołożyć RC fibre response , ale to wtedy jak przez stres ma zaparcie.Zresztą on zawsze jest przestraszony , taki wrażliwy chłopaczek. Z nową dziewczynką mam spore problemy z brzuszkiem, było bardzo marchewkowe, śmierdzące i rzadkie w dużej ilości.Bąki powalające(siarkowodór).Gotowane mięso z kurczaka też nie pomogło.Wetka poradziła dawać Trovet 8O z jagnięciną i ryżem i po 10-ciu dniach jest :ok: Może się okazać ,że ma alergię na białko z drobiu.Po gotowanej rybie nie było sensacji.
Obrazek

MałgosiaZ

Od: Nie lut 06, 2011 20:40

Post » Pon lut 21, 2011 21:31 Re: Paluch 4 - ponad 1000 zł długu, SYTUACJA DRAMATYCZNA!

magaaaa pisze:Dziewczyny, Szarlocie bardzo pomaga oxycortA.
U mnie nigdzie nie ma...
Moze u Was gdzieś jest dostępny?
Receptę doślę - błagam tylko o zakupienie...

http://www.doz.pl/szukaj/s0-oxycort
my często kupujemy tu (realizowane sa recepty)
Obrazek Obrazek ObrazekFranek, Tośka, Kredka i LusiObrazek
"Ludzi można z grubsza podzielić na dwie kategorie: miłośników kotów i osoby poszkodowane przez los." Oscar Wilde
Lalunia [*] zawsze w naszych sercach

EdytaB_a

Od: Śro gru 15, 2010 10:21

[poprzednia][następna]