Georg, Gadget, Gabryś i Rustie-pies. Po egzaminie...

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt lut 18, 2011 10:49 Re: Georg, Gadget, Gabryś i... Pies w dom? niedobrotek?

A zadawniony uraz?
U psa, który jest w domu?
Popieram Cie w całej rozciagłości :ok:
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Od: Śro gru 17, 2008 20:56

Post » Pt lut 18, 2011 11:12 Re: Georg, Gadget, Gabryś i... Pies w dom? niedobrotek?

Georg-inia pisze:niby co ja robię całymi popołudniami? gadam do niego :roll: wlekę na spacer i też gadam, szkoda, że najczęściej powtarzanymi słowami jest NIE i FE :roll:

No prawie jak ja do Kalinki :twisted: :wink:

:ok:

MarciaMuuu

Od: Sob sie 25, 2007 19:36

Post » Pt lut 18, 2011 23:07 Re: Georg, Gadget, Gabryś i... Pies w dom? niedobrotek?

Georg-inia pisze:1. dookoła głowy od góry miałam owiniętego Gabrysia
2. z prawej strony całym ciałem przytulał się do mnie Georg, wystawiając spod kołdry tylko kawałek głowy
3. na mnie leżał i mruczał na cały regulator Gadget
4. w końcu łóżka, zaraz za moimi podwiniętymi pod samą brodę nogami, chrapał Rustie

O, to zaczynasz standardowo z takim stadem sypiać. :wink: Ja już dawno nauczyłam się nie ruszać podczas snu, bo obłożona zwykle byłam.

Co do sprawdzania, to może rzeczywiście Rustie nie tyle jest bardzo rozwinięty, co był zdeterminowany znaleźć dom i teraz się zadomawia i wyjaśnia, co mu wolno, a na co nie powinien liczyć.
Gratuluję odebrania kości :) :ok:
Obrazek Bis, Ami i Księżniczka ['] Obrazek

Siean

Od: Pon paź 25, 2004 21:11

Post » Sob lut 19, 2011 0:34 Re: Georg, Gadget, Gabryś i... Pies w dom? niedobrotek?

Georg-inia pisze:Magija, ja się nawet nie mam gdzie wynieść... chyba, że sobie tę letnią kuchnię zaadoptuję: rzucę jakiś materacyk na glebę i jakoś przebiduję, ale teraz trochę zimno :twisted:

Szkoda że super materacyk nie działa, tam by się chyba nie zmieścili :mrgreen:

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

Post » Sob lut 19, 2011 16:39 Re: Georg, Gadget, Gabryś i... Pies w dom? niedobrotek?

Inguś,
a macie TVN Style? W ndz. o 15.00 jest bardzo fajny program "Ja albo mój pies". Bardzo mi się podoba. Nie mogę ocenić i wypróbować na żywo, bo nie mam psiaka (kiedyś miałam), ale wydaje mi się, że bardzo fajnie pokazuje jak radzić sobie z psem. Nie przemocą i krzyczeniem (lub co jeszcze gorsze przemocą), ale jak spokojnie (duuużo cierpliwości potrzeba :roll:) dojść do celu. Tutaj jest link do strony na tvn http://www.tvnstyle.pl/program/461/view, ale nie widzę możliwości przeglądania odcinków. A tutaj znalazłam odcinki, które chyba moża pobrać i obejrzeć: http://chomikuj.pl/cyberdm/Filmy+dokume ... 3*b3j+pies
Może jeszcze gdzieś są?

Kciuki :ok: :ok: :ok:. Mnie się marzy psinka...
Obrazek
Obrazek Obrazek

boniantos

Od: Śro lut 18, 2009 15:16

Post » Pon lut 21, 2011 13:32 Re: Georg, Gadget, Gabryś i... Pies w dom? niedobrotek?

nie posiadam TVN Style, posiadam 6 programów TV i stwierdzam, że przynajmniej o 6 za dużo :roll:
W domu może uda mi się przejrzeć te filmiki, dzięki :)

Rustie reaguje na imię :) koleżanka ze szkoły przyniosła mi wczoraj linkę treningową 10-cio metrową. Linka jest pożyczona, więc staram się, żeby psiak jej nie obgryzał, a sprawdza się super. Staję sobie w takim mniej zarośniętym miejscu, a Rustie sobie lata na tej lince i robi kupy w mniejszym stresie ;) no i ćwiczymy przychodzenie na wołanie po imieniu i siadanie (na razie udało się raz na rozkaz, a potem to już na siedząco się kręcił, żeby być pyskiem w moją stronę i dostać ciasteczko :roll: )
Za to wczoraj koło północy myślałam, że utłukę całe towarzystwo: pies ganiał za Gabrysiem, Gabryś uciekał po stole, zrzucając z niego wszystko, za nimi leciał Georg i "ratował" Gabrysia warcząc i wrzeszcząc. Wstałam, zapaliłam światło. Gadgeta ominęła zabawa, głucholek nie słyszał, że się dzieje, i smacznie spał na kanapie. Reszta została skrzyczana, Georg postawiony na wieży, Gabryś na kanapie, Rustie odprowadziny na swoją kołderkę. Wydarłam się jeszcze raz, dla pewności, po czym położyłam. Spali do 6 rano :mrgreen:
Georg ['] Klemens ['] Miriam [']

Georg-inia

Od: Czw lut 02, 2006 12:13

Post » Pon lut 21, 2011 13:36 Re: Georg, Gadget, Gabryś i... Pies w dom? niedobrotek?

a jak Twoje gardło? 8)
A Wiesiek? też spał smacznie na kanapie? czy się na wrzaski obudził? ;)
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Pon lut 21, 2011 13:39 Re: Georg, Gadget, Gabryś i... Pies w dom? niedobrotek?

magdaradek pisze:a jak Twoje gardło? 8)

:ryk: :ryk: :ryk:
****** Atan ['] 21.02.2001 - 21.10.2013 ****** Lideczka ['] 2006 - 21.04.2015 ****** Ares ['] 02.12.2013 - 03.06.2016 ****** SaBunia 2006 - 31.10.2017 pękło mi serce

atla

Od: Wto wrz 29, 2009 8:20

Post » Pon lut 21, 2011 13:41 Re: Georg, Gadget, Gabryś i... Pies w dom? niedobrotek?

magdaradek pisze:a jak Twoje gardło? 8)

no on właśnie stwierdził że "jak ja za chwilę wstanę, jak ich poustawiam, Rustie idzie to letniej kuchni, Georg do garażu, Gadget do łazienki, Gabryś może zostać..." to wolałam wstać i wrzeszczeć sama. 8)

Georg-inia

Post » Pon lut 21, 2011 13:41 Re: Georg, Gadget, Gabryś i... Pies w dom? niedobrotek?

to już wiemy kto jest ulubieńcem TŻta ;)
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Pon lut 21, 2011 13:44 Re: Georg, Gadget, Gabryś i... Pies w dom? niedobrotek?

:ryk: :ryk: :ryk:

No - rewelacja :twisted:
Wiem, ze Ci nie do śmiechu ale trudno się oprzeć :twisted:
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Post » Pon lut 21, 2011 14:06 Re: Georg, Gadget, Gabryś i... Pies w dom? niedobrotek?

magdaradek pisze:to już wiemy kto jest ulubieńcem TŻta ;)

a wiesz, że chyba nie? chyba mimo wszystko Gadget... TŻ ciągle go broni, zwłaszcza jak się nad kociakiem wywnętrzniam, wyzywając od niedorozwiniętych półgłupków :oops: ja wiem, że to nieładnie, niekulturalnie i w ogóle, ale czasem nie mam siły już szósty raz zbierać z podłogi wody, którą przed chwilą świeżutką postawiłam w misce, a Gadget znów użył jej do kąpieli...

AYO, do śmiechu najmniej to mi było dziś rano. 6.10 dzwoni budzik, TŻ wraca z łazienki i pyta po co ja bladym świtem wstaję? no jak to po co? przecież z piesem trza wyjść... gramolę się z łóżka, kapcie zniknęły wczoraj w trakcie psiowo-kotowej gonitwy. Zakładam spodnie od dresu na piżamę, wciągam skarpetki, zakładam oczy, kurtkę i buty, zapinam psa, peta w zęby, klucz w rękę i wychodzimy. Ja pitolę, jakoś zimno. Rustie leci do furtki, otwieram, idziemy w stronę naszej polanki. Pies podnosi nogę, sika. Długo. Robi trzy kroki do przodu, po czym staje, gapi się na mnie, popiskuje i .... zawraca do domu. Wchodzę do chałupy z przymarzniętym do ust papierosem, patrzę na termometr... pieprzone minus DWADZIEŚCIA i PÓŁ STOPNIA!!!

Georg-inia

Post » Pon lut 21, 2011 14:16 Re: Georg, Gadget, Gabryś i... Pies w dom? niedobrotek?

Nie pal na mrozie :!:
Tak sobie załatwiłam kiedyś zapalenie płuc - SERIO :!:

No tak - wszystko pieknie ładnie ale piesek do kuwety nie pójdzie :?
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Post » Pon lut 21, 2011 14:27 Re: Georg, Gadget, Gabryś i... Pies w dom? niedobrotek?

Ale akcje! :lol:
Obrazek

Chat

Od: Nie cze 15, 2008 8:57

Post » Pon lut 21, 2011 14:31 Re: Georg, Gadget, Gabryś i... Pies w dom? niedobrotek?

Inguś, dopadło Cię pieskie życie :mrgreen:
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Od: Śro kwi 30, 2008 10:53

[poprzednia][następna]