PO EKSMISJI KAN PILNIE: TDT/DT/DS!POMOCY!kotów wciąż przybwa

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie lut 20, 2011 7:41 Re: EKSMISJA KAN RADOMSKO! 13 kotów +..-10 dni. Co potem? Ulica?

Z tego, co wiem, to zgłoszenie trzeba przyjać natychmiast, 24 godziny to nieformalny zwyczaj ( pewnie dlatego, że w 99,99% spraw zaginiony wcale nie zaginął, tylko sobie gdzieś poszedl i wręcz nie życzy sobie być szukanym/znalezionym) Dlatego, jeśli nie ma przesłanek, że coś się stalo (choroba, podejrzenie porwania czy zabłądzenia) czeka się.
Ze znalezieniem jest problem - jak pełnoletni się znajdzie, to organa sprawiedliwości (jeśli znaleziony sie nie godzi) nie maja prawa podać rodzinie, gdzie on jest, tylko, ze jest.
"Koty trzeba chwalić, robia się od tego bardziej puchate"

taizu

Od: Śro gru 30, 2009 23:05

Post » Nie lut 20, 2011 13:31 Re: EKSMISJA KAN RADOMSKO! 13 kotów +..-10 dni. Co potem? Ulica?

Proszę napiszcie ile kotów zostało jeszcze bez DT i DS przed 1 marca?
Majka, Adaś, Miś

zoltan.

Od: Nie lut 20, 2011 12:57

Post » Nie lut 20, 2011 14:18 Re: EKSMISJA KAN RADOMSKO! 13 kotów +..-10 dni. Co potem? Ulica?

zoltan. pisze:Proszę napiszcie ile kotów zostało jeszcze bez DT i DS przed 1 marca?
Majka, Adaś, Miś

Witaj, doliczyłam się 12...? Aktualny pierwszy post. Tola i Lolek czekają na transport do Krakowa.
Nastka czeka na adopcję w DT w Radomsku, ale od marca traci ten dt, bo opiekunka wyprowadza się na działkę.
Klara i Filip. Obrazek

Hanulka

Od: Pon lip 06, 2009 14:17

Post » Nie lut 20, 2011 20:18 Re: EKSMISJA KAN RADOMSKO! 13 kotów +..-9 dni. Co potem? Ulica?

Przypominam o komentarzach pod zdjeciem Nastki:

http://fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/2620 ... addOpinion

Ponad 20 gwarantuje pokazanie zdjecia na stronach fotoforum gazeta.pl

kociamysza

Od: Czw wrz 24, 2009 17:08

Post » Nie lut 20, 2011 20:30 Re: EKSMISJA KAN RADOMSKO! 13 kotów +..-9 dni. Co potem? Ulica?

Pisząc - LUDZIE - miałam na myśli osoby spoza Radomska.

Bo na temat obywateli tego miasta - poza nielicznymi wyjątkami - liczyć nie można.......
Obrazek Amelki już nie ma...

Miuti

Od: Pt lis 30, 2007 12:03

Post » Nie lut 20, 2011 22:30 Re: EKSMISJA KAN RADOMSKO! 13 kotów +..-9 dni. Co potem? Ulica?

Haniu, przed chwilą wysłałm dwa zapytania z Allegro i Gumtree Łódź na toya.
Skąd ta pani , co pyta o czarnego kota. Bo ja mam, ale tu u siebie.
Obrazek

majka2222

Od: Śro paź 28, 2009 21:38

Post » Pon lut 21, 2011 10:17 Re: EKSMISJA KAN RADOMSKO! 13 kotów +..-9 dni. Co potem? Ulica?

Tola :kotek: i Tolek :kotek: , (postanowiliśmy z mężem lekko zmodyfikować imię, ponieważ oba dzikuski są tak do siebie podobne, że i imionwa chcieliśmy do do tego dopasować)
przyjadą właśnie do nas do Krakowa.
Już nie możemy się doczekać, aby Tolek wyzdrowiał i mógł wraz z Tolą zaszczycić nas swoją obecnością.
Domek, jedzonko, zabawki, kuweta i dwa kochające człowieki czekają :D

Równocześnie rozpytuję wśród znajomych, czy ktoś nie zechciałby zaadoptować pozostałych podopiecznych KAN.

zoltan.

Post » Pon lut 21, 2011 10:21 Re: EKSMISJA KAN RADOMSKO! 13 kotów +..-9 dni. Co potem? Ulica?

o a może mają Państwo transporterek? bo ja jeden mam swój ale dwóch kotków (Toli i Lolka - Tolka) do nich nie upakuję :-)
zaczęłam się rozglądać po znajomych ale jeśli Państwo mają to już mogłabym sprawę odfajkować :kotek:
Obrazek

pluskwa6

Od: Pt maja 21, 2010 12:50

Post » Pon lut 21, 2011 12:22 Re: EKSMISJA KAN RADOMSKO! 13 kotów +..-9 dni. Co potem? Ulica?

Tak, mamy transporterek, chętnie udostępnię (mogę podrzucić w dowolne miejsce krakowa).
Dam zanć jak tylko się okaże kiedy Tolek będzie gotowy do drogi wraz z siostrą :D

Bardzo dziękuję za pomoc !

zoltan.

Post » Pon lut 21, 2011 12:27 Re: EKSMISJA KAN RADOMSKO! 13 kotów +..-9 dni. Co potem? Ulica?

zoltan. pisze:Tola :kotek: i Tolek :kotek: , (postanowiliśmy z mężem lekko zmodyfikować imię, ponieważ oba dzikuski są tak do siebie podobne, że i imionwa chcieliśmy do do tego dopasować)
Już nie możemy się doczekać, aby Tolek wyzdrowiał i mógł wraz z Tolą zaszczycić nas swoją obecnością.
Domek, jedzonko, zabawki, kuweta i dwa kochające człowieki czekają :D

Równocześnie rozpytuję wśród znajomych, czy ktoś nie zechciałby zaadoptować pozostałych podopiecznych KAN.

Witamy serdecznie :D Domek Toli i Lolka/Tolka :1luvu: bardzo Wam dziękuję za możliwość adopcji tej parki-rodzeństwa! :1luvu:
Klara i Filip. Obrazek

Hanulka

Post » Pon lut 21, 2011 12:45 Re: EKSMISJA KAN RADOMSKO! 13 kotów +..-9 dni. Co potem? Ulica?

Hanulka,
cała przyjemność po naszej stronie :D
:kotek:
cieszymy sie jak dzieci, że nam się rodzinka powiększy o dwa dzikuski.

zoltan.

Post » Pon lut 21, 2011 12:47 Re: EKSMISJA KAN RADOMSKO! 13 kotów +..-9 dni. Co potem? Ulica?

zoltan. pisze:Hanulka,

jestem Wam wdzięczna za podejście.. będzie trochę pracy wychowawczej... :ok: :1luvu:
Klara i Filip. Obrazek

Hanulka

Post » Pon lut 21, 2011 13:10 Re: EKSMISJA KAN RADOMSKO! 13 kotów +..-9 dni. Co potem? Ulica?

Hanulka pisze:
zoltan. pisze:Hanulka,

Jestem Wam wdzięczna za podejście.. będzie trochę pracy wychowawczej... :ok: :1luvu:

Oj, będzie, potwierdzam, jako oswajaczka Aronka :)
Ale za to jaka satysfakcja, jak nam się uda! Ściskam na odległość Tolę i Tolka i też rozsyłam wici wśród znajomych. Niby tyle osób mi kiedyś mówiło, że myślą o kocie, a jak przyszło co do czego: boję się odpowiedzialności, jeszcze nie teraz, może wiosną, może w nowym mieszkaniu... Ech :( Tylko że nie można kogoś na siłę namawiać, bo źle się to potem dla kota skończy :(
Fajnie, że bierzecie parkę. Będziecie mogli bez obaw na 2 dni wyjechać, z pracy późno wrócić. Pojedynczy kot się obraża, moja Torpeda demonstrowała swoja niechęć do siedzenia całe dni sama, trochę się jej nie dziwię. Teraz mam 4 koty, więc śpia razem przytulone i wszystkie witają mnie, jak skądś wracam :)
Pozdrawiam,
Justinek

Obrazek

Justinek Warszawa

Od: Wto sty 04, 2011 22:40

Post » Pon lut 21, 2011 16:21 Re: EKSMISJA KAN RADOMSKO! 13 kotów +..-9 dni. Co potem? Ulica?

zoltan. pisze:Tola :kotek: i Tolek :kotek: , (postanowiliśmy z mężem lekko zmodyfikować imię, ponieważ oba dzikuski są tak do siebie podobne, że i imionwa chcieliśmy do do tego dopasować)

Oooo, gratuluję Wam wyboru. Widziałam na własne oczy i Tolę i Lolka - piękne koty. Cudne. Tolę pogłaskałam delikatnie. Niestety, Lolek nie pozwolił się nawet zbliżyć do siebie.
Ale tak sobie myślę, że jak rodzeństwo będzie miało Dużych tylko dla siebie - przełamie bariery. Życzę Wam, żeby stało się to jak najszybciej.
Trzymam kciuki za Dom i za :kotek: :kotek:
Homo sapiens non urinat in ventum.

nebesska

Od: Czw lis 18, 2010 21:00

Post » Pon lut 21, 2011 17:29 Re: EKSMISJA KAN RADOMSKO! 13 kotów +..-9 dni. Co potem? Ulica?

Hura, pasiaste do domu. Ogłoszenia ściągamy?
Przyzwyczaiłam się do pasiastych, zwłaszcza Loleczka, bo te "mniej atrakcyjne " koty szczególnie leżą na sercu, a Loleczek długo już szukał domku.
Zoltan. dziękuję.
Nie tylko dla kotów korzyść, także dla mnie, że spotykam takich ludzi.

Hania, na allegro po ściągnięciu Arona, Toli i Tolka zostają: Leszek, Maciek, Agatka, Amelka, Nastka, Miś, Adaś, Majka, Maksio, Tosia, Czaruś. Całe towarzystwo wrzuciłam jeszcze na Gumtree Łódź, OLX, Szerloka i Ale gratka.
Została chyba Tina i Basia bez allegro? Dobrze liczę?
Obrazek

majka2222

Od: Śro paź 28, 2009 21:38

[poprzednia][następna]