a co do akcji "stałe zlecenie dla Kociej Chatki" pani T, która ostatnio wpłaciła 100zl, bedzie wpłacać co miesiąc, aż do wyadoptowania Zosi, Ajaxa i Pędzla. To pewnie jej trochę kasy zejdzie

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
[/quote]
Filomen pisze:Iwetka tym razem ubiera, nie karmi![]()
a co do akcji "stałe zlecenie dla Kociej Chatki" pani T, która ostatnio wpłaciła 100zl, bedzie wpłacać co miesiąc, aż do wyadoptowania Zosi, Ajaxa i Pędzla. To pewnie jej trochę kasy zejdzieCoś ostatnio się adopcje nie ruszają.
Bona44 pisze:Tereniu jak się da to wklej na 1 stronie bo ta wiadomość jest już w środku i trzeba szukać dane
Dorota Wojciechowska pisze:Co do wplat,to mysle ze dobrze zeby byl uzyty zwrot "zlecenie stale- cele statutowe" bedziemy mogli je rozroznic
całek pisze:Zrobie na wszystkich zdjęciach delikatne logo nasze oraz adres strony. Nie będziemy sprzedawać, bo nikt raczej nie kupi.. a tak dotrze to do rodziców i dzieciaków - kolejna reklama niewielkim kosztem (płytka/grupę przedszkolną) - czyli za 5zł dotrzemy jeszcze mocniej do rodziców ;>)
Zajmiemy się tym z MałGosią :>)
Pozdrawiam
Filomen pisze:Gosiu
chodzi mi o regularne wplaty, wiem, ze poza składkami część osób płaci - niektóre regularnie, inne ad hoc, pomysł zebrania osób wspierających nas nawet po 10 zł miesięcznie jest godny promocji bo stałe wpływy to podstawa, z bazarkami róznie bywa, a tak będziemy wiedziec jak planować wydatki.
zlecenie stałe - chodziło mi o wydanie dyspozycji w banku, nie wiem czy dobrze zrozumiałam pytanie![]()
Ważna informacja - mamy juz konto na Allegro - proszę więc by osoby, które ogłaszają koty - Marta, Martyna i pozostałe (nie wiem czy ktoś również?) korzystały z konta firmowego. Login i haslo wyślę
zalożę rownież na pozstalych portalach a Marcin wkrótce uruchomi automat
niestety jeszcze chwilka z allegro - muszę czekać na papiery, które przyjdą pocztą
terenia1 pisze:Dorota Wojciechowska pisze:Co do wplat,to mysle ze dobrze zeby byl uzyty zwrot "zlecenie stale- cele statutowe" bedziemy mogli je rozroznic
Jeśli ktoś złoży w banku zlecenie stałe na rzecz naszego stowarzyszenia czyli składa tylko jeden raz (taka jest zasada zleceń stałych w banku) mozna je złożyć na czas nieokreślony lub na czas określony czyli np. kilka miesięcy, rok lub więcej - i to jest zlecenie stałe wtedy wiemy że co miesiąc dana kwota będzie przychodziłą na nasze konto - wtedy w tytule mozna napisać zlecenie stałę na cele statutowe wtedy będziemy wiedziały że co miesiąc jakaś kwota bedzie wpływała, pozostałe wpłaty okazjonalne lub od czasu do czasu - tytuły mogą być rózne darowizna, cele statutowe itp., jeśli chodzi o składki to w tytule wpisujemy skłądki członkowskie.
Jeśli wpłacamy na konkretnego kota to proszę nie wpisujcie ich imion chyba że to są adopje wirtualne, bo wtedy od strony księgowości robią się komplikacje - wpłata na konkretnego kota musi być zaksięgowana na odrębne konto i te konta się niestety mnożą, jeśli na kota wydamy mniej to darczyńca musi podpisać zgodę że te pieniadze mogą być wykorzystane na inne koty - robi się niepotrzebna papierologia.
mar_tika pisze:Filomen pisze:Gosiu
chodzi mi o regularne wplaty, wiem, ze poza składkami część osób płaci - niektóre regularnie, inne ad hoc, pomysł zebrania osób wspierających nas nawet po 10 zł miesięcznie jest godny promocji bo stałe wpływy to podstawa, z bazarkami róznie bywa, a tak będziemy wiedziec jak planować wydatki.
zlecenie stałe - chodziło mi o wydanie dyspozycji w banku, nie wiem czy dobrze zrozumiałam pytanie![]()
Ważna informacja - mamy juz konto na Allegro - proszę więc by osoby, które ogłaszają koty - Marta, Martyna i pozostałe (nie wiem czy ktoś również?) korzystały z konta firmowego. Login i haslo wyślę
zalożę rownież na pozstalych portalach a Marcin wkrótce uruchomi automat
niestety jeszcze chwilka z allegro - muszę czekać na papiery, które przyjdą pocztą
Wczoraj ogłoszenia na allegro przedłużyłam na kolejnie 10 dni.Jak ogłoszenia wygasną,a hasło i login przyjdzie poprzerzucam je na konto stowarzyszenia.
Jadziu czy dzwonił pan w spr adopcji Lucka?
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 73 gości