KOCIA CHATKA - kociochatkowe kociaczki szukają domków

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie lut 20, 2011 8:08 Re: KOCIA CHATKA - sterylizujemy, kastrujemy prosimy o wsparcie

Iwetka tym razem ubiera, nie karmi :D

a co do akcji "stałe zlecenie dla Kociej Chatki" pani T, która ostatnio wpłaciła 100zl, bedzie wpłacać co miesiąc, aż do wyadoptowania Zosi, Ajaxa i Pędzla. To pewnie jej trochę kasy zejdzie :? Coś ostatnio się adopcje nie ruszają.

Filomen

Od: Sob lut 10, 2007 17:20

Post » Nie lut 20, 2011 15:26 Re: KOCIA CHATKA - sterylizujemy, kastrujemy prosimy o wsparcie

Filomen pisze:kwota oczywiście dowolna wynikająca z PITu

ważne zeby w informacjach uzupełniających wpisać 1% kocia chatka

Obrazek
[/quote]

Tereniu jak się da to wklej na 1 stronie bo ta wiadomość jest już w środku i trzeba szukać dane

Bona44

Od: Nie lut 07, 2010 14:45

Post » Nie lut 20, 2011 18:49 Re: KOCIA CHATKA - sterylizujemy, kastrujemy prosimy o wsparcie

Filomen pisze:Iwetka tym razem ubiera, nie karmi :D

a co do akcji "stałe zlecenie dla Kociej Chatki" pani T, która ostatnio wpłaciła 100zl, bedzie wpłacać co miesiąc, aż do wyadoptowania Zosi, Ajaxa i Pędzla. To pewnie jej trochę kasy zejdzie :? Coś ostatnio się adopcje nie ruszają.

Ewa , czy wpłaty stałe ( poza składkami ) od członków stowarzyszenia też tak oznaczyć tzn. " zlecenie stałe" ?
Namawiam kogo mogę i przekonuję, że potrzebujemy bardzo nawet małych wpłat ale nadchodzących stale, bo to pozwala nam nie martwić się za co zapłacimy czynsz za kocią chatkę. Dziś przekazałam pani C. opiekunce Józia informację o możliwosći przekazania nam 1 % wraz z wzorem PIT-U. Dałam także namiary na nasz rachunek bankowy, przygotowałam też krótki opis naszej działalności - ona ma podobno kilka znajomych o podobnych zainteresowaniach - niech wiedzą kto prosi o pomoc i na co pójdą jego pieniądze.
Dziś widziałam Józia , pani C. bardzo rzetelnie kontunuuje leczenie. Nastąpiła duża poprawa - nawet w porównaniu z czwartkiem kiedy przekazałam opiekę nad nim. Oko jeszcze bardzo chore , ale nie przypomina już obrzmiałej rozwodnionej galarety z ropą. Tak że leczenie z pewnością idzie ku dobremu. Ten kotek ma miłe usposobienie , jest ładny i młody, nauczony czystości. Myślę , że jak odzyska zdrowie ma duże szanse na dom, choć nie wiadomo jak będzie ze wzrokiem w tym uszkodzonym oczku.

gosiakot

Od: Śro mar 24, 2010 21:08

Post » Nie lut 20, 2011 20:09 Re: KOCIA CHATKA - sterylizujemy, kastrujemy prosimy o wsparcie

Gosiu
chodzi mi o regularne wplaty, wiem, ze poza składkami część osób płaci - niektóre regularnie, inne ad hoc, pomysł zebrania osób wspierających nas nawet po 10 zł miesięcznie jest godny promocji bo stałe wpływy to podstawa, z bazarkami róznie bywa, a tak będziemy wiedziec jak planować wydatki.
zlecenie stałe - chodziło mi o wydanie dyspozycji w banku, nie wiem czy dobrze zrozumiałam pytanie :oops:

Ważna informacja - mamy juz konto na Allegro - proszę więc by osoby, które ogłaszają koty - Marta, Martyna i pozostałe (nie wiem czy ktoś również?) korzystały z konta firmowego. Login i haslo wyślę
zalożę rownież na pozstalych portalach a Marcin wkrótce uruchomi automat :ok:

niestety jeszcze chwilka z allegro - muszę czekać na papiery, które przyjdą pocztą :evil:

Filomen

Post » Nie lut 20, 2011 20:30 Re: KOCIA CHATKA - sterylizujemy, kastrujemy prosimy o wsparcie

po sterylkach pani ze Stawowej weźmie biało czarną kicię a u nas zostanie dzicz Tricolor

Filomen

Post » Nie lut 20, 2011 21:33 Re: chatka

Co do wplat,to mysle ze dobrze zeby byl uzyty zwrot "zlecenie stale- cele statutowe" bedziemy mogli je rozroznic :ok:
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Nie lut 20, 2011 23:19 Re: KOCIA CHATKA - sterylizujemy, kastrujemy prosimy o wsparcie

Bona44 pisze:Tereniu jak się da to wklej na 1 stronie bo ta wiadomość jest już w środku i trzeba szukać dane

Dzięki Bożenko za podpowiedź już wkleiłam informację o 1% na 1 stronę :D

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Nie lut 20, 2011 23:20 Re: KOCIA CHATKA - sterylizujemy, kastrujemy prosimy o wsparcie

GRAFIK DYŻURÓW NA TYDZIEŃ OD 21.02.-27.02.2011
21.02. pon. rano Monika wie. Beatka
22.02. wt. rano Jadzia wie. Mara S
23.02. śr. rano Asiek_i_Boguś wie. Mara
24.02. czw. rano brak wie. Beatka
25.02. piat. rano Bona44 wie. Teresa
26.02. sob. rano Martyna wie. Teresa
27.02. niedz. rano brak wie. Dorotka

terenia1

Post » Nie lut 20, 2011 23:33 Re: chatka

Dorota Wojciechowska pisze:Co do wplat,to mysle ze dobrze zeby byl uzyty zwrot "zlecenie stale- cele statutowe" bedziemy mogli je rozroznic :ok:

Jeśli ktoś złoży w banku zlecenie stałe na rzecz naszego stowarzyszenia czyli składa tylko jeden raz (taka jest zasada zleceń stałych w banku) mozna je złożyć na czas nieokreślony lub na czas określony czyli np. kilka miesięcy, rok lub więcej - i to jest zlecenie stałe wtedy wiemy że co miesiąc dana kwota będzie przychodziłą na nasze konto - wtedy w tytule mozna napisać zlecenie stałę na cele statutowe wtedy będziemy wiedziały że co miesiąc jakaś kwota bedzie wpływała, pozostałe wpłaty okazjonalne lub od czasu do czasu - tytuły mogą być rózne darowizna, cele statutowe itp., jeśli chodzi o składki to w tytule wpisujemy skłądki członkowskie.
Jeśli wpłacamy na konkretnego kota to proszę nie wpisujcie ich imion chyba że to są adopje wirtualne, bo wtedy od strony księgowości robią się komplikacje - wpłata na konkretnego kota musi być zaksięgowana na odrębne konto i te konta się niestety mnożą, jeśli na kota wydamy mniej to darczyńca musi podpisać zgodę że te pieniadze mogą być wykorzystane na inne koty - robi się niepotrzebna papierologia.

terenia1

Post » Pon lut 21, 2011 0:02 Re: KOCIA CHATKA - sterylizujemy, kastrujemy prosimy o wsparcie

całek pisze:Zrobie na wszystkich zdjęciach delikatne logo nasze oraz adres strony. Nie będziemy sprzedawać, bo nikt raczej nie kupi.. a tak dotrze to do rodziców i dzieciaków - kolejna reklama niewielkim kosztem (płytka/grupę przedszkolną) - czyli za 5zł dotrzemy jeszcze mocniej do rodziców ;>)

Zajmiemy się tym z MałGosią :>)

Pozdrawiam

Marcin zdjęcia pocztówkowe kociaków prześliczne - może kilka zdjęć kociaków które są na tą chwilę do adopcji a mamy ich zdjęcia pocztówkowe mozna by było wywiesić w Almavecie na tablicy bo taką tam mają :D

terenia1

Post » Pon lut 21, 2011 9:02 Re: KOCIA CHATKA - sterylizujemy, kastrujemy prosimy o wsparcie

Filomen pisze:Gosiu
chodzi mi o regularne wplaty, wiem, ze poza składkami część osób płaci - niektóre regularnie, inne ad hoc, pomysł zebrania osób wspierających nas nawet po 10 zł miesięcznie jest godny promocji bo stałe wpływy to podstawa, z bazarkami róznie bywa, a tak będziemy wiedziec jak planować wydatki.
zlecenie stałe - chodziło mi o wydanie dyspozycji w banku, nie wiem czy dobrze zrozumiałam pytanie :oops:

Ważna informacja - mamy juz konto na Allegro - proszę więc by osoby, które ogłaszają koty - Marta, Martyna i pozostałe (nie wiem czy ktoś również?) korzystały z konta firmowego. Login i haslo wyślę

niestety jeszcze chwilka z allegro - muszę czekać na papiery, które przyjdą pocztą :evil:

Wczoraj ogłoszenia na allegro przedłużyłam na kolejnie 10 dni.Jak ogłoszenia wygasną,a hasło i login przyjdzie poprzerzucam je na konto stowarzyszenia.
Jadziu czy dzwonił pan w spr adopcji Lucka?

mar_tika

Od: Pon sty 08, 2007 19:31

Post » Pon lut 21, 2011 9:14 Re: chatka

terenia1 pisze:
Dorota Wojciechowska pisze:Co do wplat,to mysle ze dobrze zeby byl uzyty zwrot "zlecenie stale- cele statutowe" bedziemy mogli je rozroznic :ok:

Jeśli ktoś złoży w banku zlecenie stałe na rzecz naszego stowarzyszenia czyli składa tylko jeden raz (taka jest zasada zleceń stałych w banku) mozna je złożyć na czas nieokreślony lub na czas określony czyli np. kilka miesięcy, rok lub więcej - i to jest zlecenie stałe wtedy wiemy że co miesiąc dana kwota będzie przychodziłą na nasze konto - wtedy w tytule mozna napisać zlecenie stałę na cele statutowe wtedy będziemy wiedziały że co miesiąc jakaś kwota bedzie wpływała, pozostałe wpłaty okazjonalne lub od czasu do czasu - tytuły mogą być rózne darowizna, cele statutowe itp., jeśli chodzi o składki to w tytule wpisujemy skłądki członkowskie.
Jeśli wpłacamy na konkretnego kota to proszę nie wpisujcie ich imion chyba że to są adopje wirtualne, bo wtedy od strony księgowości robią się komplikacje - wpłata na konkretnego kota musi być zaksięgowana na odrębne konto i te konta się niestety mnożą, jeśli na kota wydamy mniej to darczyńca musi podpisać zgodę że te pieniadze mogą być wykorzystane na inne koty - robi się niepotrzebna papierologia.

A jak ktos ma konto internetowe to wie jak to zrobic - bardzo prosto zalozyc zlecenie stale, a tytulem wpisac tylko - cele statutowe np.
http://www.youtube.com/watch?v=KWXhyA9b4fA
Obrazek http://www.nadziejanadom.org
Tajger,Chrupka,Pela,Kapsel,Czaruś
Benek [*] Lucuś-Belmondo[*]

jadziaII

Od: Pt lip 04, 2008 21:39

Post » Pon lut 21, 2011 9:15 Re: KOCIA CHATKA - sterylizujemy, kastrujemy prosimy o wsparcie

Facet, który chciał adoptować Koi najpierw był na delegacji, a gdy wrócił dostał piany na pyszku na wiadomość, że umowa adopcyjna etc. 8O Tak więc pięknotka nadal szuka domu. :ok:
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Pon lut 21, 2011 9:57 Re: KOCIA CHATKA - sterylizujemy, kastrujemy prosimy o wsparcie

mar_tika pisze:
Filomen pisze:Gosiu

Wczoraj ogłoszenia na allegro przedłużyłam na kolejnie 10 dni.Jak ogłoszenia wygasną,a hasło i login przyjdzie poprzerzucam je na konto stowarzyszenia.
Jadziu czy dzwonił pan w spr adopcji Lucka?

Tak dzwonil ten pan ale poki co to Lucek Belmondo nie nadaje sie jeszcze do adopcji zwlaszcza dla poczatkujacych, Lucka czekaja jeszce rozne badania i czekamy na wynik ze zeskrobin i leczenia tego czegos w rodzaju grzyba, wyglada nie ciekawie coraz to w innym miejscu pojawiaja sie chropate wylysiale placki.
A tak wogole to bym mu chciala znalesc dom z doswiadczeniami kocimi, poniewaz on ma te problemy z nekami wiec specjalna dieta oraz przynajmniej raz w m-cu badanie krwi na moczn.i kreat. to wszystko laczy sie z kosztami.
Ma miec jeszcze badanie kalu ze wzgledu na jego totalne zarobaczenie choc byl juz trzykrotnie odrobaczany ale dla kontroli.
Pan jest z ul Lwowskiej - tam gdzie tyle kotow od p.Ewy :oops: , jest to niedaleko mnie, umowilam sie na tel.na srode i zaprosze go, po dokladnym wywiadzie moze zaproponuje mu kogos innego ode mnie lub z KCh.
Pan nie internetowy niestety :(
http://www.youtube.com/watch?v=KWXhyA9b4fA
Obrazek http://www.nadziejanadom.org
Tajger,Chrupka,Pela,Kapsel,Czaruś
Benek [*] Lucuś-Belmondo[*]

jadziaII

Od: Pt lip 04, 2008 21:39

Post » Pon lut 21, 2011 12:07 Re: KOCIA CHATKA - sterylizujemy, kastrujemy prosimy o wsparcie

mamy nową lokatorkę na zdrowej części - szczepiona, odrobaczona 7 m-czna tricolorka z ADHD. Pan idzie do hospicjum, zadzwonili do mnie z Schroniska bo pan chciał ja przywieźć.
Koteczka ma na imię Bajtka jest w rujce, trzeba ja ciachnąć i pewnie szybko znajdzie domek. Prosimy o foty Marta albo Marcin :D

bardzo dziękuję Bonie za zorganizowanie akcji transportowej :D

Filomen

[poprzednia][następna]