Zbieraj znaczki, nie koty. DO ZAMKNIĘCIA!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie lut 20, 2011 20:09 Re: Zbieraj znaczki, nie koty. Rozmowy o kolekcjonerstwie II

casica pisze:
pixie65 pisze:O ho ho...chyba obiadek był za słony :?

Przeciwnie, obiadek był pyszny
ze smutkiem jednak donoszę, że kawioru nie było :crying:

Teraz rozumiem Twoje wzburzenie...
OUT OF ORDER Obrazek

pixie65

Od: Czw paź 20, 2005 9:53

Post » Nie lut 20, 2011 20:10 Re: Zbieraj znaczki, nie koty. Rozmowy o kolekcjonerstwie II

pixie65 pisze:
casica pisze:
pixie65 pisze:O ho ho...chyba obiadek był za słony :?

Przeciwnie, obiadek był pyszny
ze smutkiem jednak donoszę, że kawioru nie było :crying:

Teraz rozumiem Twoje wzburzenie...

Raczej moje rozczarowanie...
No dobra EOT z mojej strony
Dedykacja specjalna - kto się tłumokiem urodził, walizką nigdy nie będzie!

casica

Od: Pt mar 30, 2007 22:12

Post » Nie lut 20, 2011 20:24 Re: Zbieraj znaczki, nie koty. Rozmowy o kolekcjonerstwie II

Przypominam jedynie, że prostackim i chamskim nawiązaniem do mojego syna Ty rozpoczęłaś ten `trend` w naszych dialogach.
Ty może już zapomniałaś, ja nie - cytatem mogę posłużyć.
Co do mojego stanu zdrowia już Ci pisałam - polegam na opinii fachowców, nie na Twojej. Jeśli w ten sposób łatwiej Ci zlekceważyć moje słowa - proszę bardzo, niech `chorym` będzie zatem każdy, kto się Tobie przeciwstawi.

Nauczyłam się, że na prostactwo należy odpowiadać prostactwem, bo tylko w ten sposób można się jeszcze obronić.

BTW - praca `na czarno` nie jest pracą? Praca przy sprzątaniu czyjegoś domu, przy opiece nad czyimś niedołężnym i niepełnosprawnym członkiem rodziny nie jest pracą?
To też wyraz Twojego poglądu na temat zwykłych ludzi, dla których `kawior nie był smakiem dzieciństwa`.

I przestań wycierać sobie twarz moimi kotami.
A jeśli już, to wycieraj sobie twarz tym moim postępowaniem, które faktycznie było błędem - którego w dodatku bardzo żałuję - nie, nie Io, ale np. durna, niepotrzebna diagnostyka Przemysia, która faktycznie przysporzyła mu cierpień i skróciła życie.
Ale brak Ci wiedzy i doświadczenia, by to dostrzec i zrozumieć, dlatego czepiasz się jakże medialnego przypadku Io, który jest demagogicznie sugestywny.
Kocie Hospicjum -1% - KRS 0000408882

'Pijcie swe niezaznane szczęście
chcąc nie być tym, kim jesteście'

Agn

Od: Pt paź 21, 2005 14:01

Post » Pon lut 21, 2011 11:08 Re: Zbieraj znaczki, nie koty. Rozmowy o kolekcjonerstwie II

Poprosiłam o moderację wątku od str. 42. I choć do tej pory traktowałam tę tezę z dużą ostrożnością - chyba zaczynam się przekonywać do konkluzji, że te "wjazdy" mirki_t et consortes mają na celu odwrócenie uwagi od sedna problemu.
Obrazek
UWAGA - Angalia to IKA 6 (na FB Krystyna Kowalska) nie wysyłajcie kotów!!!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=117164

Zofia.Sasza

Od: Wto wrz 09, 2008 15:02

Post » Pon lut 21, 2011 11:41 Re: Zbieraj znaczki, nie koty. Rozmowy o kolekcjonerstwie II

Zofia&Sasza nadal w swojej naiwności sądzisz, że ten wątek pomoże w walce ze "zbieractwem". 8O
Obrazek<=klik
Obrazek

mirka_t

Od: Pon gru 20, 2004 18:21

Post » Pon lut 21, 2011 11:42 Re: Zbieraj znaczki, nie koty. Rozmowy o kolekcjonerstwie II

Zofia&Sasza pisze:Poprosiłam o moderację wątku od str. 42. I choć do tej pory traktowałam tę tezę z dużą ostrożnością - chyba zaczynam się przekonywać do konkluzji, że te "wjazdy" mirki_t et consortes mają na celu odwrócenie uwagi od sedna problemu.

Mimo wszystko uwazam, ze to blad. Ostatnio sposob moderacji w niektorych watkach przekracza dopuszczalne granice i bardziej przypomina cenzure wg wlasnego widzimisie niz moderacje.
Lepiej nie tworzyc niebezpiecznych precedensow

casica

Post » Pon lut 21, 2011 11:43 Re: Zbieraj znaczki, nie koty. Rozmowy o kolekcjonerstwie II

mirka_t pisze:Zofia&Sasza nadal w swojej naiwności sądzisz, że ten wątek pomoże w walce ze "zbieractwem". 8O

Jesli chodzi o zbieraczki z forum to tak, jest duza szansa.
Dlatego tak Ci ten watek przeszkadza

casica

Post » Pon lut 21, 2011 11:51 Re: Zbieraj znaczki, nie koty. Rozmowy o kolekcjonerstwie II

mirka_t pisze:Zofia&Sasza nadal w swojej naiwności sądzisz, że ten wątek pomoże w walce ze "zbieractwem". 8O

Chyba coś w nim jest, skoro tak gwałtowanie na niego reagujesz :wink:
Obrazek

Zofia.Sasza

Post » Pon lut 21, 2011 11:56 Re: Zbieraj znaczki, nie koty. Rozmowy o kolekcjonerstwie II

casica pisze:Mimo wszystko uwazam, ze to blad. Ostatnio sposob moderacji w niektorych watkach przekracza dopuszczalne granice i bardziej przypomina cenzure wg wlasnego widzimisie niz moderacje.

Fakt, dla casicy moderacja może okazać się trudnym przeżyciem, ponieważ ma ona stały i bardzo poważny problem z netykietą. I tak uważam, że moderacja na miau.pl jest wyjątkowo tolerancyjna - na innych forach, bardziej surowo podchodzących do kwestii trollowania, off-topowania oraz wdawania się w przepychanki słowne na gruncie osobistym taka casica miałaby już pewnie bana.

asfodel

Od: Śro mar 18, 2009 22:10

Post » Pon lut 21, 2011 11:58 Re: Zbieraj znaczki, nie koty. Rozmowy o kolekcjonerstwie II

casica pisze:
Zofia&Sasza pisze:Poprosiłam o moderację wątku od str. 42. I choć do tej pory traktowałam tę tezę z dużą ostrożnością - chyba zaczynam się przekonywać do konkluzji, że te "wjazdy" mirki_t et consortes mają na celu odwrócenie uwagi od sedna problemu.

Mimo wszystko uwazam, ze to blad. Ostatnio sposob moderacji w niektorych watkach przekracza dopuszczalne granice i bardziej przypomina cenzure wg wlasnego widzimisie niz moderacje.

Właściwie masz rację. Odwołuję prośbę :twisted:
Obrazek

Zofia.Sasza

Post » Pon lut 21, 2011 11:59 Re: Zbieraj znaczki, nie koty. Rozmowy o kolekcjonerstwie II

asfodel pisze:
casica pisze:Mimo wszystko uwazam, ze to blad. Ostatnio sposob moderacji w niektorych watkach przekracza dopuszczalne granice i bardziej przypomina cenzure wg wlasnego widzimisie niz moderacje.

Fakt, dla casicy moderacja może okazać się trudnym przeżyciem, ponieważ ma ona stały i bardzo poważny problem z netykietą. I tak uważam, że moderacja na miau.pl jest wyjątkowo tolerancyjna - na innych forach, bardziej surowo podchodzących do kwestii trollowania, off-topowania oraz wdawania się w przepychanki słowne na gruncie osobistym taka casica miałaby już pewnie bana.

A to nie jest OT przypadkiem?
Obrazek

Zofia.Sasza

Post » Pon lut 21, 2011 12:01 Re: Zbieraj znaczki, nie koty. Rozmowy o kolekcjonerstwie II

Zofia&Sasza pisze:

Chyba coś w nim jest, skoro tak gwałtowanie na niego reagujesz :wink:

Gwałtownie?

Mnie ten wątek bawi choć powinien smucić, bo na początku było przytoczonych sporo drastycznych przypadków. Ty i kilka innych osób zmieniłyście go w kabaret. Ryśka napisała kilka mądrych słów. Doczytaj a może zaskoczysz w czym tkwi problem.

Wątek kociąt, które wyciągnęłaś z Korabiowic leży od tygodnia odłogiem. Czyżbyś straciła już nimi zainteresowanie? Nie są już medialne?
Obrazek<=klik
Obrazek

mirka_t

Od: Pon gru 20, 2004 18:21

Post » Pon lut 21, 2011 12:05 Re: Zbieraj znaczki, nie koty. Rozmowy o kolekcjonerstwie II

Rozważam ideę przepatrzenia tego wątku i zgłoszenia do moderacji wszystkich wypowiedzi niekulturalnych, nie na temat i powtarzających się. Łącznie z tymi, które sama napisałam. Aczkolwiek przypuszczam, że tutejsi moderatorzy po prostu nie dają rady z przerobieniem codziennej dawki tutejszych pyskówek, a nie chcą dawać banów osobom, które na jednym wątku ratują kota a na drugim śmiecą i urządzają małe piekiełko.

asfodel

Od: Śro mar 18, 2009 22:10

Post » Pon lut 21, 2011 12:10 Re: Zbieraj znaczki, nie koty. Rozmowy o kolekcjonerstwie II

asfodel pisze:Rozważam ideę przepatrzenia tego wątku i zgłoszenia do moderacji wszystkich wypowiedzi niekulturalnych, nie na temat i powtarzających się. Łącznie z tymi, które sama napisałam. Aczkolwiek przypuszczam, że tutejsi moderatorzy po prostu nie dają rady z przerobieniem codziennej dawki tutejszych pyskówek, a nie chcą dawać banów osobom, które na jednym wątku ratują kota a na drugim śmiecą i urządzają małe piekiełko.

Gdyby dawano bana za wszystkie naprawdę niekulturalne i w sumie sprzeczne z regulaminem wypowiedzi, to ten wątek byłby o połowę krótszy, bo kilka osób już dawno nie mogłoby na forum nic napisać.

edit
viewtopic.php?f=5&t=114994

Jana

Od: Pt sty 03, 2003 19:59

Post » Pon lut 21, 2011 12:21 Re: Zbieraj znaczki, nie koty. Rozmowy o kolekcjonerstwie II

Mirko a może sama napiszesz "parę mądrych słów" w temacie wątku zamiast stosować personalne podjazdy, vide tekst o korabiewickich kociakach u Zofii? Od razu przejrzyściej się zrobi i bardziej merytorycznie :roll:

seidhee

Od: Czw sty 08, 2009 13:03

[poprzednia][następna]