Krecia teraz MELA już wDT u Anna Kubica!Cudowna metamorfoza!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pon lut 14, 2011 10:05 Re: Krecia teraz MELA już wDT u Anna Kubica!Cudowna metamorfoza!

Anna Kubica pisze:Już wszystko sprostowałam :ok: :D

Spoko :D
Myślę, że te dwie dziewczynki to trochę starsze niż pół roku mogą być, bo w końcu po sterylce... Ale dla domku to można lekko naginać rzeczywistość w razie potrzeb ;)

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Pon lut 14, 2011 10:16 Re: Krecia teraz MELA już wDT u Anna Kubica!Cudowna metamorfoza!

Szalony Kot pisze:

Myślę, że te dwie dziewczynki to trochę starsze niż pół roku mogą być, bo w końcu po sterylce... Ale dla domku to można lekko naginać rzeczywistość w razie potrzeb ;)

Napisałam że szukają domku 2 przecudne :D półroczne koteczki i 1 przecudna :D dziewięciomiesięczna koteczka , parę miesięcy w tą czy w tamtą nie ma różnicy najważniejsze że są przecudne :D :wink:
Anna Kubica

Post » Pon lut 14, 2011 10:37 Re: Krecia teraz MELA już wDT u Anna Kubica!Cudowna metamorfoza!

Anna Kubica pisze:
Szalony Kot pisze:

Napisałam że szukają domku 2 przecudne :D półroczne koteczki i 1 przecudna :D dziewięciomiesięczna koteczka , parę miesięcy w tą czy w tamtą nie ma różnicy najważniejsze że są przecudne :D :wink:

Hehe masz 100% rację :ryk:
Obrazek
Obrazek Obrazek

Catnaperka

Od: Wto paź 12, 2010 10:28

Post » Czw lut 17, 2011 20:06 Re: Krecia teraz MELA już wDT u Anna Kubica!Cudowna metamorfoza!

Zdjęcia Melusi z DS :)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

:) :) :) :) :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek
Obrazek Obrazek

Catnaperka

Post » Czw lut 17, 2011 20:21 Re: Krecia teraz MELA już wDT u Anna Kubica!Cudowna metamorfoza!

Catnaperka pisze:Zdjęcia Melusi z DS :)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

:) :) :) :) :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Dziękuję Justynko, a ja pozwolę sobie wkleić e-maila od ds
Witam,

Melusia czyni postępy;) daliśmy kotkom pełną swobodę i nie trzeba ich już izolować. Może i nie jest to przyjaźń, ale Mela już na niego nie syczy ani nie rzuca się, tylko grzecznie leży obok. Coraz częściej daje się głaskać, ale często też płoszy ją byle dźwięk. Zauważyłyśmy także, że bardzo boi się podniesionej ręki i gwałtownych ruchów, trzeba ją głaskać tak, że mogła kontrolować dłoń, więc podejrzewamy, że zanim trafiła do schroniska miała niemiłe przejścia... I już nie kryje się ciągle za biurkiem, tylko wychodzi, zwiedza, nieraz pójdzie przywitać się z królikiem;) Więc chyba najgorsze już za nami i teraz będzie tylko lepiej;) Będziemy na bieżąco dosyłać zdjęcia, Melka jest tak śliczna i fotogeniczna, że nie można jej nie robić zdjęć.

Pozdrawiam;)

Martyna
Anna Kubica

Post » Czw lut 17, 2011 20:38 Re: Krecia teraz MELA już wDT u Anna Kubica!Cudowna metamorfoza!

Aniu cudowne wiadomości :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Melcia zasługuje na najlepszy domnek pod słońcem (taki miała u Ciebie :) )
Obrazek
Obrazek Obrazek

Catnaperka

Post » Czw lut 17, 2011 21:13 Re: Krecia teraz MELA już wDT u Anna Kubica!Cudowna metamorfoza!

Cieszę się ogromnie z tych wieści od Meli :)

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

Post » Sob lut 19, 2011 11:29 Re: Krecia teraz MELA już wDT u Anna Kubica!Cudowna metamorfoza!

:love: :love: :love: :love: :love:
Obrazek
Obrazek Obrazek

Catnaperka

Post » Pon lut 21, 2011 1:29 Re: Krecia teraz MELA już wDT u Anna Kubica!Cudowna metamorfoza!

wszystkim życzę takich domków :)
Obrazek

agrazka

Od: Wto lis 30, 2010 23:35

Post » Pon lut 21, 2011 10:30 Re: Krecia teraz MELA już wDT u Anna Kubica!Cudowna metamorfoza!

:1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek
Obrazek Obrazek

Catnaperka

Post » Śro mar 02, 2011 0:01 Re: Krecia teraz MELA już wDT u Anna Kubica!Cudowna metamorfoza!

:1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek

agrazka

Od: Wto lis 30, 2010 23:35

Post » Czw mar 03, 2011 13:08 Re: Krecia teraz MELA już wDT u Anna Kubica!Cudowna metamorfoza!

z nieśmiałością, ale walę gdzie się da

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=20&t=124916&p=7169367#p7169367

Moje osobiste koty potrzebują pomocy :oops:
najszczesliwsza

Post » Wto sie 02, 2011 18:36 Re: Krecia teraz MELA już wDT u Anna Kubica!Cudowna metamorfoza!

Wygrzebałam wątek Meli bo mam naprawdę fajne wieści ....oto mail od Domku Stałego Meluni
Witam!

Przez ostatnie miesiące mieliśmy z Melą trochę problemów zdrowotnych : nieżyt jelit i uszka się odezwały. Na szczęście już wszystko w porządku, wystarczył zwykły antybiotyk. Z obserwowania podchodów Antka i Melki mamy wieeele radości. Dopiero teraz, po 5 miesiącach zaczynają się ze sobą oswajać. Dopiero od miesiąca można je ze sobą zostawić w jednym pokoju bez obaw, że coś sobie zrobią. Leżą obok siebie, uwielbiają się obserwować, zwłaszcza Antek śledzi Mele i jak ona gdzieś idzie to dosłownie czołga się za nią, żeby go nie zauważyła. Czasem na siebie pokrzyczą, pofurczą, pogonią się, ale to i tak ogromny postęp od lutego i mamy nadzieję, że z czasem się zaprzyjaźnią. Narazie wygląda to jak tzw. końskie zaloty;) Z nami Melcia też się oswoiła. Daje się głaskać po brzuszku, nie gryzie, nie atakuje. Jeżeli ktoś z domowników wyjeżdża staje się apatyczna i widać, że tęskni. Uwielbia siadać obok nas na kanapie, ma swój ulubiony fotel, do którego ściga się z siostrą, która jak wstanie na chwilę- już ma miejsce zajęte przez kotka;) chętnie patrzy za okno. O ile wcześniej preferowała jeden pokój, teraz stała się małym podróżnikiem i nie ma takiej półki czy blatu, na który by nie wskoczyła ani miejsca, którego by nie odwiedziła. Nadal jej ukochaną pieszczotą jest czesanie, przy którym, niewiadomo czemu, z wielką miłością ociera się o kwiaty. I kocha surowe mięsko. Jak wyczuje że coś się gotuje to od razu ociera sie o nogi, wskakuje na blat, mruczy i tak ładnie prosi, że zawsze coś dostanie. Jest bardzo mądra- reaguje na każde słowo. Jesteśmy zaskoczeni, że jak mówimy "Melka, nie idź tam", albo "tak, możesz się tu położyć" a ona faktycznie wraca z powrotem lub kładzie się obok na łóżku. Nie wyobrażamy już sobie teraz domu bez niej. Obecnie nie mamy sprawnego aparatu, ale może uda mi się zrobić telefonem zdjęcie, jak leżą sobie obok siebie;)

Pozdrawiam,
Anna Kubica

[poprzednia][następna]