K-ów, zagłosuj na AFN jako kandydata w konkursie w KV!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie lut 20, 2011 23:57 Re: K-ów, zagłosuj na AFN jako kandydata w konkursie w KV!

Szalony Kot pisze:
ametyst55 pisze:Przepraszam za OT, ale czy znacie kogoś z Dąbrowy Górniczej - missieek potrzebuje kogoś na wizytę przedadopcyjną.

Jest wątek - wizyta przedaadopcyjna, oferty i prośby.

Przepraszam i dzięki.
Obrazek
Maciuś ['], Kubuś ['], Filemon ['], Pimpuś ['], Maksiu ['], Nikitka ['], Tosia ['], Filip ['], Ina ['], Zoja ['] :( kiedyś się spotkamy
To i owo na dług u weta - viewtopic.php?f=20&t=216152

ametyst55

Od: Pon sie 16, 2010 14:04

Post » Pon lut 21, 2011 7:15 Re: K-ów, zagłosuj na AFN jako kandydata w konkursie w KV!

Kocurio, żeby zobaczyć foty, trzeba się zalogować, możesz upublicznić galerię, żeby nie było konieczności logowania? z góry merci.
Obrazek Obrazek

lutra

Od: Czw kwi 05, 2007 13:02

Post » Pon lut 21, 2011 7:47 Re: K-ów, zagłosuj na AFN jako kandydata w konkursie w KV!

lutra pisze:Kocurio, żeby zobaczyć foty, trzeba się zalogować, możesz upublicznić galerię, żeby nie było konieczności logowania? z góry merci.

Nie trzeba się logować. Po kliknięciu na którykolwiek link pojawia się co prawda taki komunikat, ale klikasz na górze w Galerie, następnie wybierasz "Kocuria" oraz "Wybierz album" (po lewej stronie na górze). Można zobaczyć wszystkie fotki. :)
Obrazek

miszelina

Od: Nie maja 06, 2007 13:31

Post » Pon lut 21, 2011 8:26 Re: K-ów, zagłosuj na AFN jako kandydata w konkursie w KV!

lutra pisze:
Yenika pisze:Zgłaszam się na zastępcze dyżury we wtorki rano.

Yenika, czyli Monika od Flapa i Gandalfa.

Ola, Ola :), jak Flip?

Flip już w nowym domu :D Wieści jeszcze nie mam, czy się zaaklimatyzował, czy nie. To jest taka przylepa i luzak, że problemów nie będzie.
Gandik i Flapencja w bardzo ciekawy sposób zareagowały na jego nieobecność... Reakcja: brak reakcji, a wręcz ulga.

Yenika

Od: Nie wrz 05, 2010 18:59

Post » Pon lut 21, 2011 8:46 Re: K-ów, zagłosuj na AFN jako kandydata w konkursie w KV!

miszelina pisze:
lutra pisze:Kocurio, żeby zobaczyć foty, trzeba się zalogować, możesz upublicznić galerię, żeby nie było konieczności logowania? z góry merci.

Nie trzeba się logować. Po kliknięciu na którykolwiek link pojawia się co prawda taki komunikat, ale klikasz na górze w Galerie, następnie wybierasz "Kocuria" oraz "Wybierz album" (po lewej stronie na górze). Można zobaczyć wszystkie fotki. :)

ja mam cały czas problem z tym portalem, nic mi się nie pokazuje...
:/
Kciuki za aklimatyzację Flipa.
Obrazek Obrazek

lutra

Od: Czw kwi 05, 2007 13:02

Post » Pon lut 21, 2011 8:47 Re: K-ów, zagłosuj na AFN jako kandydata w konkursie w KV!

Fuks ma nowego kolegę

Obrazek

Cammi

Od: Sob lip 21, 2007 23:34

Post » Pon lut 21, 2011 8:52 Re: K-ów, zagłosuj na AFN jako kandydata w konkursie w KV!

Mnie się udało zagłosować w Krakvecie ale nie pamiętam kiedy to było - wczoraj albo przedwczoraj...

mahob

Od: Czw lut 15, 2007 12:44

Post » Pon lut 21, 2011 8:55 Re: K-ów, zagłosuj na AFN jako kandydata w konkursie w KV!

Kto pisał ogłoszenie Katii na stronę AFN?
"Kotka liczy sobie ok. 9 lat (ur. ok. 2008)"? Przypominam, że mamy rok 2011, więc chyba ur. 2003.
Proszę o poprawienie.
Obrazek

miszelina

Post » Pon lut 21, 2011 9:06 Re: K-ów, zagłosuj na AFN jako kandydata w konkursie w KV!

Kocuria pisze:Grzebyk ma kleszcza na prawej łopatce!! nie podjęłyśmy się z Moniką wyjmowania, bo żadna z nas tego nie robiła nigdy, ale chyba trzeba coś z tym zrobić... poza tym odpadają mu strupki jak po kociej walce, wraz z sierścią na tych strupkach, wygląda to koszmarnie. ma łupież i bardzo szorstką sierść.

Gipsy robi wielkie ucieczki, znaczy wyłazi z klatki i spacerowym krokiem zwiedza kociarnię :1luvu:

Tofik jest boski, i patrzy na cały świat przerażony jego istnieniem... poza tym wymiotuje chyba wszystko, co je, sądząc po ilości - mam nadzieję, że to jednostkowy incydent :? ma brzydką, śluzową s*aczkę.

Madama głęboko niezadowolona ze swojego wygnania do klatki :lol:

Stalka potwornie smutna :( czy z nią jest wszystko ok? alienuje się zarówno od ludzi, jak i kotów, nawet od Rysika...

Rysik i Katia piorą się aż miło :lol:

Oluś trochę się socjalizuje, wychodzi z budki i zwiedza kociarnię - nadal syczy, ale jakoś tak z mniejszym przekonaniem.

Rysik baaaaaaardzo nie chce być brany na ręce, takoż Stalka i Katka.

fotki porobione, niestety z racji niewielkich możliwości mojego aparatu w takim świetle nie będą to takie cuda, jak robi BarbAnn - jak przerobię dzisiaj w nocy, to wrzucę na sieć i dam linka, ale buk-wie-czego nie oczekiwać. nie jestem z nich zbyt zadowolona :?

kot z kwarantanny?? 8O

Miszelino, odnośnie szczepienia - prawidłowo powinien mieć dwa w maleńkości i jedno ok. roku a potem co 2 lata więc myślę, że to jednak one, a nie my, miały rację.

Tweety

Od: Nie mar 05, 2006 2:12

Post » Pon lut 21, 2011 9:20 Re: K-ów, zagłosuj na AFN jako kandydata w konkursie w KV!

Z prackowego komputera tez nie udaje mi się zagłosować. Otrzymuję nieprawdziwy komunikat, że z tego komputera już oddano głos.
Co można z tym zrobić? Napisałam do admina wczoraj, wiem, że inni także, ale odzewu zero.
Przecież to jakieś... absurdalne!

Annazoo

Od: Nie lis 28, 2010 14:22

Post » Pon lut 21, 2011 9:24 Re: K-ów, zagłosuj na AFN jako kandydata w konkursie w KV!

Annazoo pisze:Z prackowego komputera tez nie udaje mi się zagłosować. Otrzymuję nieprawdziwy komunikat, że z tego komputera już oddano głos.
Co można z tym zrobić? Napisałam do admina wczoraj, wiem, że inni także, ale odzewu zero.
Przecież to jakieś... absurdalne!

poza zgłaszaniem pewnie nic się nie da zrobić ale w razie gdyby były problemy na koniec głosowania to warto trzymać te informacje o błędach, bo może uda się wtedy coś wywalczyć.
Na razie nie wiadomo na ile ten wynik jest związany z takimi błędami a na ile ze wstrzymaniem głosów na gorsze czasy :wink:

Tweety

Post » Pon lut 21, 2011 9:31 Re: K-ów, zagłosuj na AFN jako kandydata w konkursie w KV!

Tweety pisze:
Kocuria pisze:Gipsy robi wielkie ucieczki, znaczy wyłazi z klatki i spacerowym krokiem zwiedza kociarnię :1luvu:

kot z kwarantanny?? 8O

Pozwolę sobie dołączyć do wielkiego zdziwienia 8O 8O 8O Ile razy mamy powtarzać, że kwarantanna to kwarantanna, nie wyciąga się kotów z klatek bez potrzeby, a tym bardziej nie pozwala im wychodzić luzem. No i używa się odkażacza między jedną klatką a drugą - mam nadzieję, że przy robieniu zdjęć odkażacz był w robocie.

Tweety pisze:Miszelino, odnośnie szczepienia - prawidłowo powinien mieć dwa w maleńkości i jedno ok. roku a potem co 2 lata więc myślę, że to jednak one, a nie my, miały rację.

Ja wiem, jak powinno być prawidłowo :wink:
Obrazek

miszelina

Post » Pon lut 21, 2011 9:47 Re: K-ów, zagłosuj na AFN jako kandydata w konkursie w KV!

miszelina pisze:
Tweety pisze:
Kocuria pisze:Gipsy robi wielkie ucieczki, znaczy wyłazi z klatki i spacerowym krokiem zwiedza kociarnię :1luvu:

kot z kwarantanny?? 8O

Pozwolę sobie dołączyć do wielkiego zdziwienia 8O 8O 8O Ile razy mamy powtarzać, że kwarantanna to kwarantanna, nie wyciąga się kotów z klatek bez potrzeby, a tym bardziej nie pozwala im wychodzić luzem. No i używa się odkażacza między jedną klatką a drugą - mam nadzieję, że przy robieniu zdjęć odkażacz był w robocie.

Tweety pisze:Miszelino, odnośnie szczepienia - prawidłowo powinien mieć dwa w maleńkości i jedno ok. roku a potem co 2 lata więc myślę, że to jednak one, a nie my, miały rację.

Ja wiem, jak powinno być prawidłowo :wink:

no właśnie tez się zastanawiam, zwłaszcza, że wiem też o przypadku kiedy kot z kwarantanny był wymiziany i ta osoba potem zwyczajnie wyszła bez odkażania, dotykając wszystkiego po drodze czyli potencjalnie pozostawiając wirusy.
Ja abstrahuję w tym momencie od otoczki emocjonalnej związanej ze śmiercią kotów ale jeżeli ktoś w taki sposób doprowadzi do rozprzestrzeniania się choroby to pokryje wszystkie koszty z tym związane: leczenia, profilaktyki u pozostałych, kosztów paliwa związanych z jazdami do weta i będzie sam z nimi jeździł zawalając własną pracę i własne obowiązki itp
Sorry ale widzę, że inaczej się nie dotrze :evil:

Tweety

Post » Pon lut 21, 2011 10:06 Re: K-ów, zagłosuj na AFN jako kandydata w konkursie w KV!

Tweety pisze:

kot z kwarantanny?? 8O

eh...
znaczy przy każdej okazji usiłuje wyjść z klatki, czasem jej się nawet udaje, robi ze 3 kroki spacerowo, po czym jest z powrotem wsadzana do klatki..
toteż ostrzegam, że panna jest uciekinierka potworna i przy najmniejszej szparze żeby wyjąć miskę robi giganta.

tak, bryzgam po niej podłogę, ręce, ubrania, ręczniki i powietrze.

Kocuria

Od: Nie kwi 02, 2006 12:47

[poprzednia][następna]