Legnica ....

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie lut 20, 2011 13:01 Re: Legnica.

I bardzo dziękuję za to,ze sa jeszcze na forum wolontariusze,którzy mimo lat tu spędzonych,pamiętają co znaczy powiedzenie-móc spojrzeć na siebie w lustro-.
Legnica

Post » Nie lut 20, 2011 14:22 Re: Legnica.

Smutno się zrobiło. Rozumiem, że musiałaś te posty napisać, wylać to co boli. I dobrze, że napisałaś. Tylko czy do niektórych to dotrze?
Myślę, że trzeba robić swoje, nie patrząc na to co kto mówi. Psy szczekają, karawana jedzie dalej ;)

Marudka

Od: Sob maja 03, 2008 15:22

Post » Nie lut 20, 2011 14:52 Re: Legnica.

Bayer ma w sobie coś takiego, co przyciąga :)
Obrazek

czaya

Od: Nie lut 20, 2011 10:25

Post » Nie lut 20, 2011 15:09 Re: Legnica.

Boli mnie-etykietowanie-.Brak jakiegokolwiek czasem zastanowienia sie,nad tym,ze taka sama sytuacja,która wydarzy sie w różnych miejscach,okolicznosciach,mozliwosciach,jest stemplowana jedną nibysłuszną oceną.

Kiedyś,dosć dawno temu,zmieszano z błotem dziewczynę,która napisała że jej kot odszedł.Wioska zabita dechami,kawał drogi do pierwszego miasta,długi weekend.Najbliższy wet (wiecej niż 1 godzina drogi)to najprawdopodobniej jakiś inseminator,bieda,brak autobusów ze o własnym samochodzie nie wspomnę.
I lincz,bo dziewczyna nie pojechała do weta.
Ja nie wiem,czy mogła jechać,czy nie mogła.Nie byłam tam,nie widziałam.Ale kurcze,nie dobijałabym jej tylko dla tego ze moje mozliwości pozwoliły by mi nawet na to aby weta wezwać do domu.
To się chyba nazywa standardy forumowe .
Nie można na kimś takim zostawić suchej nitki,bo przecież ten standard forumowy mówi że trzeba do weta.

A potem wielkie zdziwienie,ze ktos nazywa forumowiczów-nie normalnymi fanatyczkami.

Nie dawna sytuacja-ktoś z Legnicy szuka kota.Od razu cała strona postów:
-masz zabezpieczone okna?
-jakie warunki oferujesz?
-jaką karmą będziesz karmic?
itp. przez całą strone.
Ręce mi opadają,bo mam wrażenie ze takie pytania powinien zadać ktos kto na poważnie omawia adopcje konkretnego kota z tą osobą.
No ale to tylko takie moje osobiste wrazenia.
Legnica

Post » Nie lut 20, 2011 15:09 Re: Legnica.

czaya pisze:Bayer ma w sobie coś takiego, co przyciąga :)

nooooo :D
Legnica

Post » Nie lut 20, 2011 15:17 Re: Legnica.

Legnica pisze:
czaya pisze:Bayer ma w sobie coś takiego, co przyciąga :)

nooooo :D

:)

Wprawdzie starałam się prześledzić wątek, ale mogłabym prosić o takie info o nim w pigułce?
Gł czy jest zdrowy.
Obrazek

czaya

Post » Nie lut 20, 2011 15:21 Re: Legnica.

Jestes zainteresowana jego adopcją?
Legnica

Post » Nie lut 20, 2011 15:25 Re: Legnica.

Legnica pisze:Nie dawna sytuacja-ktoś z Legnicy szuka kota.Od razu cała strona postów:
-masz zabezpieczone okna?
-jakie warunki oferujesz?
-jaką karmą będziesz karmic?
itp. przez całą strone.
Ręce mi opadają,bo mam wrażenie ze takie pytania powinien zadać ktos kto na poważnie omawia adopcje konkretnego kota z tą osobą.
No ale to tylko takie moje osobiste wrazenia.

Podzielam Twoje opinie, nie tylko tę zacytowaną powyżej :ok:
Zawsze się zastanawiam czytając tego typu wątki na ile realna jest adopcja z forum przez kogoś kto w dobrej wierze wszedł na forum i nie ma większego pojęcia o kotach. Zakłada wątek, grzecznie pytam i ... zwykle reprymendy i pouczenia :!: Nie dziwne więc, że wiele takich osób pisze o agresji i nietolerancji forumowiczów.
Nawet powstał swego czasu wątek proszący forumowiczów o mniejszą zapalczywość viewtopic.php?f=8&t=56150

Mam w domu dwa nastoletnie koty wzięte ze schroniska. Biorąc pod uwagę stawiane przez wiele osób tutaj wymagania, kota z forum by mi nie wyadoptowano.

Willow_

Od: Nie maja 23, 2010 18:06

Post » Nie lut 20, 2011 15:59 Re: Legnica.

Legnica pisze:Jestes zainteresowana jego adopcją?

Jeszcze nie wiem.
Poszukuję kota odpowiedniego dla siebie.
Od ponad roku rozważam brytyjczyka, wiele o nich wiem, pasuje mi ich charakter.

Tak czy inaczej, Bayer mnie zainteresował, więc jeśli mogę prosić o zbiorcze info o nim, to będę wdzięczna.
Obrazek

czaya

Post » Nie lut 20, 2011 17:36 Re: Legnica.

W takim razie zapraszam na pw lub mail,jak wolisz,napiszesz mi co nie co o swoich oczekiwaniach i domu,a ja Ci powiem czy Bayer jest kotem dla Ciebie.
Legnica

Post » Pon lut 21, 2011 23:08 Re: Legnica.

Dziękuję Szalony kot.Napiszę,może akurat sie komuś poszczesci.
Legnica

Post » Wto lut 22, 2011 0:01 Re: Legnica.

Kasia i Harry.W pierwszych dniach u mnie byli prawie jednakowej wielkości.Musiałam ich troszkę przytrzymać do fotki,bo jak kiedyś razem pięknie się bawili,tak dziś jakby się w ogóle nie zauważali.
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Legnica

Post » Wto lut 22, 2011 0:04 Re: Legnica.

Bojek pozazdrościł Kubie gniecenia :)

Obrazek
Obrazek

Można nawet zauważyć jak wygląda ściana przy drapaku :|
Legnica

[poprzednia][następna]