Angel & coony

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie lut 20, 2011 8:27 Re: Angel i futrzaki ;) Blizniaki Tosia i Jedrek + Sliwka!!

Angel_ pisze:
Obrazek

Dlaczego mój Lizak jest u Ciebie z misiem???? :mrgreen: :lol:

Składam oficjalną reklamację na trzy rolki papieru toaletowego. Posłużyły kolejno za wspaniałą zabawę. Kotu. Lizakowi. Skutki chyba można sobie wyobrazić...? :mrgreen: 8)
Kocham go, wiesz? Ma uroczy charakter, jest kochany. A tak często śpi (nie mam swojego wątku, więc wkleję u Ciebie, dobrze? Będzie cała trójka razem):

Obrazek Obrazek

A wcześniej tak:
Obrazek
Bo nie było czasu, żeby jakoś się po kociemu ułożyć do spania. Jest tyle do roboty... :mrgreen:
Meoniku ['] - tak bardzo kocham i tęsknię każdego dnia. Na zawsze jesteś w moim sercu, czekaj na mnie, przyjdę na pewno.

Marcelibu

Od: Nie sty 11, 2009 1:10

Post » Nie lut 20, 2011 14:56 Re: Angel i futrzaki ;) Blizniaki Tosia i Jedrek + Sliwka!!

O mój Boże :1luvu:
Ja wręcz błagam, wklejaj jak najwięcej :1luvu:
Co mogę powiedzieć, łzy do oczu same napływają jak pomyślę,że to był jeden z tych małych pomponików wrzeszczących o mleczko całe noce :lol:
Zdecydowanie kropka w kropke jak Tosia :1luvu: Fajnie te futerka dostali, z takim srebnym połyskiem :1luvu:
I sierść mają zapewne podobną, taką miękka, gładką i delikatną.. Jędrek natomiast ma już grubsze i bardziej szczeciniaste to futro. No i taki bury mocno jest ;)
Muszę napisać do właścicieli Frania bo on różnił się od rodzeństwa najbardziej, był jaśniutko bury.
A powiem Ci, że kocham te koty jak żadne na świecie. Szczególnie Tosie :oops: Tak za nimi tęsknie teraz, jeszcze 3 tygodnie i znowu je zobaczę... a jak dorwę to nie wypuszczę :oops: :lol:
Nie spotkałam w życiu kotów tak pro ludzkich, pro zwierzęcych, tak miziastych i bez agresji. Przecież im można wszystko zrobić a to to w życiu pazura czy kła nie pokazało..
No cóż charakter to wyssały z mlekiem matki :mrgreen: :ryk:

Angel_

Od: Wto wrz 22, 2009 21:33

Post » Nie lut 20, 2011 15:56 Re: Angel i futrzaki ;) Blizniaki Tosia i Jedrek + Sliwka!!

O, a ja dopiero trafiłam na ten wątek, tak dużo pięknych fot - cudnie mi sie oglądało.

Pamiętam Twój wątek wtedy, gdy znalazłaś te oseski 2 tygodniowe...
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Od: Pon wrz 15, 2008 16:00

Post » Nie lut 20, 2011 17:11 Re: Angel i futrzaki ;) Blizniaki Tosia i Jedrek + Sliwka!!

Witam Cię serdecznie Moniko :)
Ja natomiast nigdy nie zapomnę jak wiele zrobiłaś dla Mangusi spod krzaka :1luvu:

A wogóle teraz zauważyłam, że zmieszały mi się nowe fotki ze starymi i zaaktualizowałam wątek niektórymi fotkami z września :?
Musze za każdym razem chyba nowy folder stwarzać dla nowych fotek ;)
A za 3 tygodnie będzie masowy spam...

Angel_

Post » Nie lut 20, 2011 18:02 Re: Angel i futrzaki ;) Blizniaki Tosia i Jedrek + Sliwka!!

Ano właśnie Mangusia, ostatnio w minione lato dzwonił z pozdrowieniami do mnie pan od Mangusi... z Brazyli (jest marynarzem) a ja wtedy byłam akurat w Rumunii...
U Mangusi chyba dobrze, choć nie miałam kontaktu z państwem od sierpnia 2010, ale nie daję rady utrzymywać stałego kontaktu z opiekunami wszystkich wyadoptowanych kotów :oops: w razie co telefon do nich mam.
Jednak o nią jestem spokojna, jedyne co można zarzucić opiekunom Mangusi, to że zbyt łatwo ulegają jej zachciankom i panna trochę wagi przybrała.
Właśnie sobie uświadomiłam jak szybko czas leci, ta historia z Mangą była na końcówce roku 2009.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Post » Nie lut 20, 2011 21:31 Re: Angel i futrzaki ;) Blizniaki Tosia i Jedrek + Sliwka!!

mpacz78 pisze:Ano właśnie Mangusia, ostatnio w minione lato dzwonił z pozdrowieniami do mnie pan od Mangusi... z Brazyli (jest marynarzem) a ja wtedy byłam akurat w Rumunii...
U Mangusi chyba dobrze, choć nie miałam kontaktu z państwem od sierpnia 2010, ale nie daję rady utrzymywać stałego kontaktu z opiekunami wszystkich wyadoptowanych kotów :oops: w razie co telefon do nich mam.
Jednak o nią jestem spokojna, jedyne co można zarzucić opiekunom Mangusi, to że zbyt łatwo ulegają jej zachciankom i panna trochę wagi przybrała.
Właśnie sobie uświadomiłam jak szybko czas leci, ta historia z Mangą była na końcówce roku 2009.

Dokładnie..
Dziś też wróciłam sobie do tamtego wątku i powspominałam.. Jak ten czas leci!!
No a moje malce z września 2009 :roll:

Cieszę się, że jakiś kontak był, no i że dom tak wspaniały :ok:
Nadmierne rozpieszczanie adoptowiczki to chyba najmniejsza rzecz jaką można zarzucić nowym opiekunom :lol:
Mam nadzieje ,że w zdrowiu pożyje bardzo długie lata :)

Angel_

Post » Śro mar 02, 2011 15:28 Re: Angel i futrzaki ;) Blizniaki Tosia i Jedrek + Sliwka!!

Jeszcze niecałe dwa tygodnie i wyczochram futra za wszystkie czasy :1luvu:

Międzyczasie nie obraziłabym się gdyby Marcelibu pokazała mi jeszcze troche Lizaczka :oops: :twisted:

Angel_

Post » Śro mar 02, 2011 18:26 Re: Angel i futrzaki ;) Blizniaki Tosia i Jedrek + Sliwka!!

Bardzo proszę :D , link poniżej:
http://www.youtube.com/watch?v=0gF6xS9f_rE jeszcze "ciepły", bo wczoraj nagrywany dzięki uprzejmości Bubora filmik Lizaka (6,5 kg kota :strach: ). Oni z Tosią są do siebie bardzo podobni.
Meoniku ['] - tak bardzo kocham i tęsknię każdego dnia. Na zawsze jesteś w moim sercu, czekaj na mnie, przyjdę na pewno.

Marcelibu

Post » Śro mar 02, 2011 18:57 Re: Angel i futrzaki ;) Blizniaki Tosia i Jedrek + Sliwka!!

I jeszcze fotka z wczoraj:
Obrazek

Foto: Bubor

Marcelibu

Post » Śro mar 02, 2011 20:37 Re: Angel i futrzaki ;) Blizniaki Tosia i Jedrek + Sliwka!!

O Bożeeeeeeeeeeeeeeeeee :strach:
Myślałam, że się zaraz rzucę na ekran i wycałuję :1luvu:
Filmik to jest jednak to, odrazu inaczej widać :D
TO rude pysio było od najwcześniejszych tygodni charakterystyczne właśnie dla niego :1luvu:
Był największy i rudopysiasty :1luvu:
Ale podobieństwo.. no kropla w krople..

A Twój (zakładam ) głos i sposób postępowania ... no miałam wrażenie, że ktoś nagrał mnie z Tosią :1luvu:
Poprostu wyściskać, wymiziać i najchętniej udusić za ten piękny pyszczek :ryk: :1luvu:

Angel_

Post » Śro mar 02, 2011 23:29 Re: Angel i futrzaki ;) Blizniaki Tosia i Jedrek + Sliwka!!

Bo on jest Lizio, Liziako i Rudy Ryj. Mój kochany Rudy Ryj....
On ciągle chce się bawić z Hugciem, który jest histerykiem, ma 5,5 roku i nie takie rzeczy mu w głowie, jako starszemu, statecznemu kotu. A Lizio próbuje na różne strony się jednak bawić no i robi podchody do Hugcia. Ostatnio usłyszałam wrzask w kuchni: lecę: Hugo zmyka, Lizio został ze swoją minką zaklinającą się: "to nie ja, to naprawdę nie ja :idea: " - przy czym z pysia Liziowego wystaje Hugciowe futro (jako dowód w sprawie)... :ryk: Lizak jest w w ogóle bardzo karny, gdy widzę, że poluje na Hugcia lub zaczyna za nim biec - gdy zawołam Lizak! - zatrzymuje się i odpuszcza. Aż sama się dziwię :roll: :D .

Marcelibu

Post » Czw kwi 07, 2011 13:55 Re: Angel i futrzaki ;) Blizniaki Tosia i Jedrek + Sliwka!!

Wszystkich członków i sympatyków pkdt zachęcam do głosowania na nas w ankiecie na kandydata do Krakvetu:
viewtopic.php?f=1&t=126100&start=0
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Post » Czw kwi 07, 2011 15:45 Re: Angel i futrzaki ;) Blizniaki Tosia i Jedrek + Sliwka!!

Poszło Moniko :)

Angel_

Post » Czw lip 14, 2011 1:41 Angel i ukochane bliźniaki..już nie..żegnaj Jędrusiu..

Obrazek

Nie chce mi się nic..
Żyć, wyć, pisać, spać, siedzieć, gadac..
Nic..

Tydzień temu go widziałam..
Ponad dwa miesiące byłam z nimi i akurat wróciłam do Anglii..
Tydzień temu żegnałam radosnego łobuziaka.. Dorodnego pięknego kocura..
Dziś go nie ma..

Zatrzymanie moczu w organizmnie.
Więcej się dowiem po sprawozdaniu z sekcji.

Teraz żyje tylko tym by Tośka to przeżyła..
Nie rozłączni..
Boże CZEMU!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Angel_

Post » Czw lip 14, 2011 10:01 Re: Angel i ukochane bliźniaki..już nie..żegnaj Jędrusiu..

Wiem jak Ci jest ciężko :(
Jędrusiu [']
Obrazek

livy

Od: Pon paź 03, 2005 13:15

[poprzednia][następna]