Nim..3 Schr.Łódź- Maciuś bez domu:( Rudiś...:((

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob lut 19, 2011 16:51 Re: Nim będzie za późno3 SchŁódź Psysio w DT Białemu na pomoc!

Kituni pisze:Dla mnie perski i turecki to genialne źródło imion dla futer :kotek: Mój bokser nazywa się Ali - wszak Muhammad Ali, znany bokser właśnie :wink:

haha niezle skojarzenie :wink: :ok:
"Umrzeć - tego nie robi się kotu,bo co ma począć kot w pustym mieszkaniu.." - Wisława Szymborska.

Obrazek

Ciepła

Od: Nie cze 22, 2008 14:10

Post » Sob lut 19, 2011 16:54 Re: Nim będzie za późno3 SchŁódź Psysio w DT Białemu na pomoc!

nie mam zabezpieczonych okien a mimo to moje zwierzeta maja wspanialy domek (dwie kotki i husky)... i ani razu nie bylo sytuacji zeby chcialy sie wydostac przez uchylne okno! oddalabym wszystko za nie i wszystko zeby wyciagnac

na uchylne okna bym uważała, w tamtym roku moje uczennice chciały mi pokazać film, (dzieci mają makabryczne pomysły) przedstawiający kota, uduszonego na uchylnym oknie, podobno poszarpane żaluzje, dużo krwi, nie obejrzałam, nie byłam w stanie.
Z wypadkami jest tak, że nie dzieją się planowo, że to właśnie jest jakiś jeden nieszczęśliwy moment- dlatego nie uspokaja mnie fakt, że do tej pory sytuacji zainteresowania oknem uchylonym nie było.

Fajnie, że Perski lepiej.
Obrazek

magicmada

Od: Śro paź 05, 2005 19:10

Post » Sob lut 19, 2011 16:58 Re: Nim będzie za późno3 SchŁódź Psysio w DT Białemu na pomoc!

Sefid - ładnie :) mocno brzmiące, egzotyczne imię :)
Pycha kroczy przed upadkiem. A za upadkiem kroczy śmieszność... :mrgreen:

WarKotka

Od: Pt lip 31, 2009 20:39

Post » Sob lut 19, 2011 17:02 Re: Nim będzie za późno3 SchŁódź Psysio w DT Białemu na pomoc!

Ja mam takiego samego fioła na punkcie uchylnych okien, boję się je zostawiać tak uchylone bez nadzoru, więc wychodząc tylko je rozszczelniam. Latem mogę je zostawiać otwarte, bo są zabezpieczone siatką.
"Zarozumiałością oraz bezczelnością człowieka jest mówienie, że zwierzęta są nieme, tylko dlatego że są nieme dla jego tępej percepcji." Mark Twain

"Im bardziej poznaję ludzi, tym bardziej kocham zwierzęta." G.B.Shaw
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Kituni

Od: Sob lut 05, 2011 16:55

Post » Sob lut 19, 2011 17:05 Re: Nim będzie za późno3 SchŁódź Psysio w DT Białemu na pomoc!

uchylone okna..
przypadek z mojej wsi..
kotka miala kociaki w domu..wyszla na podworko,w tym czasie domownicy wyszli z domu,zostawiajac uchylone odgornie okna..
jak wrocili kotka byla martwa w szczelinie okna,zeslizgnela sie i tam utknela..
kociaki wykarmilismy na butelce..
"Umrzeć - tego nie robi się kotu,bo co ma począć kot w pustym mieszkaniu.." - Wisława Szymborska.

Obrazek

Ciepła

Post » Sob lut 19, 2011 17:07 Re: Nim będzie za późno3 SchŁódź Psysio w DT Białemu na pomoc!

na uchylne okna polecam takie cudo - blokadę
do kupienia w marketach budowlanych za grosze
foto z forum miau, niestety nie pamiętam czyjego autorstwa :oops:
Obrazek

mokkunia

Od: Wto gru 20, 2005 18:14

Post » Sob lut 19, 2011 17:13 Re: Nim będzie za późno3 SchŁódź Psysio w DT Białemu na pomoc!

mokkunia pisze:na uchylne okna polecam takie cudo - blokadę
do kupienia w marketach budowlanych za grosze
foto z forum miau, niestety nie pamiętam czyjego autorstwa :oops:
Obrazek

mam taka blokade na jednym oknie,bo tamtedy wychodzi rura od klimatyzatora,procz tego okno dodatkowo jest osiatkowane :ok:
w pozostalych oknach otwieram lufciki umieszczone wysoko,tez osiatkowane i z regulacja :ok:

Obrazek

Ciepła

Post » Sob lut 19, 2011 17:19 Re: Nim będzie za późno3 SchŁódź Psysio w DT Białemu na pomoc!

Ciepła pisze:uchylone okna..
przypadek z mojej wsi..
kotka miala kociaki w domu..wyszla na podworko,w tym czasie domownicy wyszli z domu,zostawiajac uchylone odgornie okna..
jak wrocili kotka byla martwa w szczelinie okna,zeslizgnela sie i tam utknela..
kociaki wykarmilismy na butelce..

Dokładnie taka sama sytuacja była u mojego taty :( Matka mojego kota Borubara tak się powiesiła, koty też na butelce były odkarmione.

Ta blokada na okno świetna, muszę się na przyszłość za takim czymś porozglądać :ok:

Super że biały już lepiej :ok:
Obrazek

Afra666

Od: Śro wrz 01, 2010 11:50

Post » Sob lut 19, 2011 17:22 Re: Nim będzie za późno3 SchŁódź Psysio w DT Białemu na pomoc!

kiche_wilczyca pisze:Sefid - ładnie :) mocno brzmiące, egzotyczne imię :)

Mnie też się podoba :kotek:

Kituni - ogromnie Ci dziękuję za Psysia i Kajetanka. Bardzo chętnie będę czytać wątek im. Kacperka.
Obrazek

pisiokot

Od: Śro maja 03, 2006 15:37

Post » Sob lut 19, 2011 17:25 Re: Nim będzie za późno3 SchŁódź Psysio w DT Białemu na pomoc!

fajny patent, Mokkuniu :)

mnie się podoba Ali albo Sefid :)

Sis

Od: Pon paź 08, 2007 13:03

Post » Sob lut 19, 2011 17:29 Re: Nim będzie za późno3 SchŁódź Psysio w DT Białemu na pomoc!

Po raz drugi pers stracił szansę na leczenie i dom!!!!! [size=150]Brawo wolontariuszki z Łódzkiego schroniska!!!! już teraz mnie nie dziwi czemu Catnaperka nie chciała z wami współpracować.A w ogóle proszę podać wasze uprawnienia do odmowy zabrania kota ze schroniska???????Panie życia i śmierci! ja bym was uśpił zamiast tych kotów!!!!!!

kami_26

Od: Sob lut 19, 2011 16:50

Post » Sob lut 19, 2011 17:32 Re: Nim będzie za późno3 SchŁódź Psysio w DT Białemu na pomoc!

kami_26 pisze:Po raz drugi pers stracił szansę na leczenie i dom!!!!! [size=150]Brawo wolontariuszki z Łódzkiego schroniska!!!! już teraz mnie nie dziwi czemu Catnaperka nie chciała z wami współpracować.A w ogóle proszę podać wasze uprawnienia do odmowy zabrania kota ze schroniska???????Panie życia i śmierci! ja bym was uśpił zamiast tych kotów!!!!!!

kami_26 wyjdz z domu bez kurtki i ochlon i nie zycz drugiemu co Tobie niemile..

Obrazek

Ciepła

Post » Sob lut 19, 2011 17:34 Re: Nim będzie za późno3 SchŁódź Psysio w DT Białemu na pomoc!

Olać trolla, widocznie nie ma nic innego do roboty tylko się awanturować
Pycha kroczy przed upadkiem. A za upadkiem kroczy śmieszność... :mrgreen:

WarKotka

Od: Pt lip 31, 2009 20:39

Post » Sob lut 19, 2011 17:37 Re: Nim będzie za późno3 SchŁódź Psysio w DT Białemu na pomoc!

kami_26 pisze:Po raz drugi pers stracił szansę na leczenie i dom!!!!! [size=150]Brawo wolontariuszki z Łódzkiego schroniska!!!! już teraz mnie nie dziwi czemu Catnaperka nie chciała z wami współpracować.A w ogóle proszę podać wasze uprawnienia do odmowy zabrania kota ze schroniska???????Panie życia i śmierci! ja bym was uśpił zamiast tych kotów!!!!!!

No no - pierwszy post i od razu tak z grubej rury...
Jestem pod wrażeniem :?
Do szerokiego wachlarza niedomagań doszło jeszcze rozdwojenie jaźni, tak?
:ryk:
Ostatnio edytowano Sob lut 19, 2011 17:38 przez magaaaa, łącznie edytowano 1 raz

magaaaa

Od: Pt paź 30, 2009 19:14

Post » Sob lut 19, 2011 17:37 Re: Nim będzie za późno3 SchŁódź Psysio w DT Białemu na pomoc!

i teraz zacznie sie wojna podjazdowa pseudo przyjaciol..

Obrazek

Ciepła

[poprzednia][następna]