Fundusz Onkologiczny - pomagajmy kotom z nowotworami!

Rozmowy o chorobach onkologicznych u kotów
Regulamin działu
Uwaga! Porady na temat leczenia udzielane są na podstawie pk.13 regulaminu forum.

Post » Pt lut 18, 2011 23:14 Re: Fundusz Onkologiczny. Zapraszamy poszukujących pomocy!

Przypomnę:
phantasmagori pisze:
gagga pisze:Coś się dzieje z Lusią :( . Ma jakieś "upławy" żółty śluz - ropa ? nie wiem dokładnie czy z ... czy z pęcherza. Jak się uda załatwić transport to pojadę do weterynarza.

Sprawdź tzw gruczoły około odbytowe. Jeśli się zatkały i wywiązał się stan zapalny, tak to może właśnie wyglądać.
Szczególnie jeśli owa wydzielina jest mocno śmierdząca.
Kciuki za zdrówko.

W przypadku kotki mojej mamy do sedna doszedł trzeci z kolei wet. Może być i tak że gruczoł odbytowy się przytkał i odetkał i będzie ok. W razie czego warto przemywać pupkę chociażby rumiankiem.
ObrazekObrazekObrazek

phantasmagori

Od: Czw sty 08, 2009 21:22

Post » Pt lut 18, 2011 23:18 Re: Fundusz Onkologiczny. Zapraszamy poszukujących pomocy!

Gruczoł został wyciśnięty... fleeeee. I tam była inna wydzielina jak to coś.

gagga

Od: Pon cze 21, 2010 10:42

Post » Pt lut 18, 2011 23:28 Re: Fundusz Onkologiczny. Zapraszamy poszukujących pomocy!

gagga pisze:Gruczoł został wyciśnięty... fleeeee. I tam była inna wydzielina jak to coś.

A no fleeee :mrgreen:
Najpierw mogła zejść ropa a to wyciśnięte to już normalny że tak powiem produkt gruczołu. Jeśli to gruczoł to tak to może wyglądać. Przy czym nie twierdzę że to właśnie to :wink:
ObrazekObrazekObrazek

phantasmagori

Post » Sob lut 19, 2011 9:12 Re: Fundusz Onkologiczny. Zapraszamy poszukujących pomocy!

Dziś już ok więc rzeczywiście może to ten gruczoł.

Lusia pozdrawia :)

Obrazek

gagga

Post » Pon lut 21, 2011 14:03 Re: Fundusz Onkologiczny. Zapraszamy poszukujących pomocy!

To dobrze ze Lusia juz lepiej :). Wystarczajaco duzo juz przeszla...
Z innej beczki - narazie mam utrudniony dostep do internetu a od srody prawdopodobnie nie bede go miala wcale i nie wiem przez jak dlugi czas (przeprowadzka). Podbijajcie prosze wiec watek :).
ObrazekObrazekObrazek

skwareek

Od: Pon maja 03, 2010 12:42

Post » Wto lut 22, 2011 22:39 Re: Fundusz Onkologiczny. Zapraszamy poszukujących pomocy!

:ok:

jessi74

Od: Sob kwi 11, 2009 23:21

Post » Śro lut 23, 2011 0:49 Re: Fundusz Onkologiczny. Zapraszamy poszukujących pomocy!

Znalazłam koteńkę z nowotworem (brodawczak do powtórnej operacji) z tego wątku: viewtopic.php?f=1&t=124083
Poprosiłam tam, aby opiekunka skontaktowała się tutaj z nami i opisała dokładnie sytuację i potrzeby.
Myślę że trzeba pomóc, bo z tego co tam czytam, koszta są ogromne...
ObrazekObrazekObrazek

phantasmagori

Post » Śro lut 23, 2011 0:52 Re: Fundusz Onkologiczny. Zapraszamy poszukujących pomocy!

Za radą phantasmagori chciałabym zgłosić koteczkę z tego wątku : viewtopic.php?f=1&t=124083&start=75
Ma zdiagnozowanego brodawczaka, wymaga operacji i leczenia, od kilku dni przebywa w dt u forumowej iwci - iwcia dysponuje też wynikami badań, potwierdzającymi diagnozę i najlepiej zna aktualne potrzeby kotki. Na pewno będą potrzebne badania, operacja - wycinanie guza (prawdopodobnie połączone ze sterylizacją). Poproszę jeszcze iwcię by dokładniej opisała tutaj sytuację, potrzeby, przewidywane wydatki.
Obrazek Obrazek Obrazek]Obrazek

Liwia_

Od: Pon wrz 03, 2007 20:01

Post » Śro lut 23, 2011 10:21 Re: Fundusz Onkologiczny. Zapraszamy poszukujących pomocy!

phantasmagori pisze:Znalazłam koteńkę z nowotworem (brodawczak do powtórnej operacji) z tego wątku: viewtopic.php?f=1&t=124083
Poprosiłam tam, aby opiekunka skontaktowała się tutaj z nami i opisała dokładnie sytuację i potrzeby.
Myślę że trzeba pomóc, bo z tego co tam czytam, koszta są ogromne...

Mała jest już u mnie w dt, brodawczak był już kiedyś wycinany i było robione badanie histopatologiczne.
Niestety brodawczak odrósł, z tego, co wyczytałam w wypisie, jaki dostałam to zbiegło się to z ciążą kotki :?
Na sobotę jesteśmy umówione do naszej doc, która wszystko dokładnie obejrzy, weźmie krew na badania i powie, jaki jest plan działania, kiedy możemy operować i jaki będzie koszt tej operacji wtedy wszystko dokładnie opisze.
Chciałabym przy jednym znieczuleniu odraz tez zrobić sterylizacje, mam nadzieje, że się tak uda, kotka ma ok 5 lat nie chciałabym jej fundować dwóch zabiegów jeden po drugim.
A to ona:
ObrazekObrazek
„Dla zwierząt wszyscy ludzie to naziści, a ich życie – to wieczna Treblinka”. -Isaac Bashevis Singer

"Zawsze warto być człowiekiem,
Choć tak łatwo zejść na psy!"
- Ryszard Riedel, Mirosław Bochenek

“Kupujemy rzeczy, których nie potrzebujemy, za pieniądze, których nie mamy, żeby zaimponować ludziom, których nie lubimy.” — Dave Ramsey
https://www.gismeteo.ru/weather-lodz-3203/

iwcia

Od: Czw kwi 28, 2005 6:52

Post » Śro lut 23, 2011 10:34 Re: Fundusz Onkologiczny. Zapraszamy poszukujących pomocy!

iwcia kicia jest prześliczna. Dobrze , że do nas trafiłaś :) wspólnymi siłami jakoś damy radę.

gagga

Post » Śro lut 23, 2011 20:07 Re: Fundusz Onkologiczny. Zapraszamy poszukujących pomocy!

podrzucam wąteczek, może jakaś duszyczka potrzebująca pomocy nas znajdzie :D

gagga

Post » Śro lut 23, 2011 21:45 Re: Fundusz Onkologiczny. Zapraszamy poszukujących pomocy!

A ja zapraszam na bazarek (blagam podbijajcie bo spadamy cały czas) a rzeczy naprawdę fajne, a dodatkowo można pomóc naszym chorym futerkom :)

Przypominam więc:
viewtopic.php?f=13&t=119125&start=0
magdajedral

Post » Czw lut 24, 2011 11:45 Re: Fundusz Onkologiczny. Zapraszamy poszukujących pomocy!

Poszedł przelew za drugą serię badań kotki Stasi, rozliczenei zaktualizowane.
Dopisałam też do listy kolejną zgłoszoną kotkę. Niestety nie wypatrzyłam jak ma na imię, więc tymczasowo wpisałam "kotka od Iwci". Trochę nieelegancko, więc proszę o info jak Kicia się zwie :) , poprawię.
Obrazek Obrazek

Kinya

Od: Śro mar 19, 2008 13:08

Post » Pt lut 25, 2011 0:23 Re: Fundusz Onkologiczny. Zapraszamy poszukujących pomocy!

Chciałabym zgłosić Noemi.

viewtopic.php?f=1&t=124072

Kruszyna pisze:Myślę, że Noemi przydałby się wątek :(

Noemi to szara/whiskasowa kotka, która miała operację usunięcia guzków z brzucha. Guzków było kilka, jeden z nich bardzo się "paprał". Kotka jest po zabiegu, siedzi w izolatce. Nie wiadomo, czy to zmiany nowotworowe, czy inne :( Nie wiadomo też, ile czasu jej zostało - może kilka tygodni, może kilka miesięcy, może nawet lata - nie wiadomo :(

Przydałby jej się dom, w którym mogłaby spędzić resztę swojego kociego życia :(

Noemi to ta kotka:

https://picasaweb.google.com/1145429095 ... 4228982418

Cameo

Od: Pt cze 20, 2008 23:44

[poprzednia][następna]