Wątek tymczasów. Iskierka s.7. w DS s.91

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt lut 18, 2011 10:47 Re: Wątek tymczasów. Iskierka s.7. Znowu panleukopenia :(((

druga podopieczna była od tygodni zainfekowana i w końcu wirus zaatakował oczy, ale szczególnie jedno.
Można je uratować, ale zmiana już pozostanie widoczna.
Kotka ma ok. 5 miesięcy, jest w równym stopniu śliczna :1luvu: jak i charakterna :evil: I jest żywa jak iskierka.

Ona również ma zapisaną długą listę kropli do oczu, ale dostaje je już od poniedziałku.
Juz widać efekty :lol: .
Oprócz kropli podaję jej imunoglukan i srebro koloid.

w przyszłym tygodniu będzie można małą wreszcie zaszczepić, a po kolejnych dwóch tygodniach wypuścić z klatki

Ma sporo zdjęć, ale na żadnym nie widać chorego oczka, jakoś tak zawsze albo schyliła główkę, albo ją odwróciła.
Obrazek Obrazek

:201461 :cat3: . . . . . NASZ KOCI BLOX http://kocidomtymczasowy.blox.pl/html

:catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk:

delfinka

Od: Wto gru 05, 2006 0:13

Post » Pt lut 18, 2011 10:52 Re: Wątek tymczasów. Iskierka s.7. Znowu panleukopenia :(((

kussad pisze:Bardzo wzruszająca jest historia Bono :ok:

Kussad, jesteś bohaterką skoro przebrnęłaś przez tę epistołę :ryk: Gratuluję cierpliwości.

Wiesz, dla mnie ta historia jest niesamowicie czarowna, byłam w środku tego i przyglądałam się, rejestrowałam z takim..., jak to nazwać?... podziwem, zdumienie, niedowierzaniem. To było coś takiego, że człowiek wstrzymuje oddech i zamiera w bzruchu, aby zjawisko nadal trwało, a nie pękło jak mydlana bańka.
Strasznie się cieszę, że znowu udało mi się uczestniczyć w czymś "nie z tego świata" 8) :lol:
Ostatnio edytowano Pt lut 18, 2011 11:12 przez delfinka, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek Obrazek

:catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk:

delfinka

Post » Pt lut 18, 2011 11:01 Re: Wątek tymczasów. Iskierka s.7. Znowu panleukopenia :(((

Delfinko "małych korciaczków" jest trzy. Z tymże dwie już prawie pełnoletnie 8O Jeszcze mi się jedna tylko do przytulania została :roll:
No i nasze kotecki dwa :mrgreen: I pies duży :ok:
Dziękujemy za zaproszenie - Ty może z dworca masz blisko, ale nam do Warszawy trochę daleeko. Ale może kiedyś... Przy okazji możnaby było zahaczyć o nasz warszawskie tymczasy :kotek:

A co do Twoich elaboratów - pięknie opowiadasz kocie historie...
Oby tych dobrze zakończonych było jak najwięcej...

Biedna burania Kasia. Okropnie to wygląda...Ale teraz będzie już tylko dobrze...
Pozdrawiamy z Tychów :ok:
Gaja - ['] -09.06.2010 | Miya - ['] -05.05.2012 | Krzywy - ['] - 30.09.2012 | Niania - ['] - 19.01.2013 | Thaja - ['] - 04.02.2013 | Gaspar - ['] - 18.07.2013 | Kora - ['] - 21.06.2014
Obrazek Obrazek

Korciaczki

Od: Sob lip 26, 2008 19:52

Post » Pt lut 18, 2011 11:11 Re: Wątek tymczasów. Iskierka s.7. Znowu panleukopenia :(((

W grudniu przybłąkała się do moich rodziców kotka. Na pierwszy rzut oka zwykły czarny dorosły grubawy kot.

Gdy ją zobaczyłam po raz pierwszy od razu miałam dla niej imię: JULKA.
Julka okazała się być kotką śliczną, o wspaniałych manierach, dobrym charakterze i dobrym serduszku, wysterylizowaną domową kotką. Niestety nie zaczipowaną. Przywiozłam do siebie. Roztaczała wokół siebie taki majestat, że koty z szacunkiem obchodziły ją dookoła i nawet największe łotry nie śmiały podskoczyć.

Próby odnalezienia właścicieli nie powiodły się. Na ogłoszenia w necie zgłaszały sie wyłącznie właściciele innych zaginionych, mniej lub bardziej czarnych kotów.
Próba zaadoptowania je do moich rodziców również - ich rezydentka próbowała Julkę zabić.

Pozostało więc poszukać jej domu.
Znalazł się szybko, w dość dramatycznych okolicznościach, lecz o szczegółach nie mogę tu napisać.

Julka zamieszkała w małym domku w Zalesiu i dziś będę miała przyjemność przytulić ją :1luvu:

Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek

delfinka

Post » Pt lut 18, 2011 11:16 Re: Wątek tymczasów. Iskierka s.7. Znowu panleukopenia :(((

Korciaczki pisze:Delfinko "małych korciaczków" jest trzy. Z tymże dwie już prawie pełnoletnie 8O Jeszcze mi się jedna tylko do przytulania została :roll:

oj, no przeta wiem, że dwa korciaczki to taki ni duże ni małe,
to takie co to już własnymi drogami chadzają.
To nie przez nieuprzejmość o nich nie wspomniałam,
lecz dlatego, że Mały Korciaczek jeszcze jest do Dużego "przyssany" :wink:
i taką jakby parę tworzy :wink: :lol:
Obrazek Obrazek

delfinka

Post » Pt lut 18, 2011 11:22 Re: Wątek tymczasów. Iskierka s.7. Znowu panleukopenia :(((

długo mnie na forum nie było, kronika zaniedbana, dużo teraz czasu mi potrzeba.
Na dziś chyba koniec, za chwilę wyjeżdżam z miasta.
Obrazek Obrazek

delfinka

Post » Pt lut 18, 2011 11:36 Re: Wątek tymczasów. Iskierka s.7. Znowu panleukopenia :(((

Witaj :piwa:

widzę, że nadrabiasz bardzo energicznie :D Pozdrowienia od Funi i Grubinka (ich kolezanka - zwana Kotem Ze Stodoły też pozdrawia).

joanina

Od: Nie paź 25, 2009 8:26

Post » Pt lut 18, 2011 14:52 Re: Wątek tymczasów. Iskierka s.7. Znowu panleukopenia :(((

delfinka pisze:JUZ - NIE - DAJĘ - RADY !!!!!!!!!

HELP !!!!!!!!!!!!!!

Co się robi, aby samemu przeżyć i nie zabić kotki w rujce?
Rozumiem, że kocura trzeba jej dać, ale nie mam takowego.
I ja już nie mogę, wszystko się już we mnie trzęsie od tego zawodzenia.

Co mogę zrobić? Kto ma doświadczenie?

Ja mam. Kupić zatyczki do uszu :mrgreen: Albo wysterylizować.

A czarne koty są naprawdę magiczne. U mnie od początku zawsze jeden jest czarny. To osobowości nie do zastąpienia!

felin

Od: Wto sty 06, 2009 0:04

Post » Pt lut 18, 2011 15:14 Re: Wątek tymczasów. Iskierka s.7. Znowu panleukopenia :(((

felin pisze:
delfinka pisze:JUZ - NIE - DAJĘ - RADY !!!!!!!!!

HELP !!!!!!!!!!!!!!

Co się robi, aby samemu przeżyć i nie zabić kotki w rujce?
Rozumiem, że kocura trzeba jej dać, ale nie mam takowego.
I ja już nie mogę, wszystko się już we mnie trzęsie od tego zawodzenia.

Co mogę zrobić? Kto ma doświadczenie?

Ja mam. Kupić zatyczki do uszu :mrgreen: Albo wysterylizować.

A czarne koty są naprawdę magiczne. U mnie od początku zawsze jeden jest czarny. To osobowości nie do zastąpienia!

Ja miałam okazje przezyć to tylko raz. Mieszkałam wtedy jeszcze z rodzicami w domu jednorodzinnym. I po prostu zwiewałam na piętro, a Puma śpiewała pod drzwiami na dole.

Trzymaj się :ok:

joanina

Od: Nie paź 25, 2009 8:26

Post » Pt lut 18, 2011 20:08 Re: Wątek tymczasów. Iskierka s.7. Znowu panleukopenia :(((

Basiu witaj z powrotem! :D

A kotce w rujce trzeba prowerę podać by rujkę wyciszyć. Może być normalna, "ludzka".
Obrazek

Wolność, kocham i rozumiem. Wolności oddać nie umiem.(Chłopcy z Placu Broni)

MISIA- 1.06.2002 - 13.12.2012. Skarbie, gadułeczko moja. Bardzo mi Ciebie brak.
MIKITKA - 03.2002 - 13.07.2015. Tak bardzo mi żal.
FELUTEK - 03.2002 - 11.10.2015. Najcudowniejszy kot terapeutyczny.
OKRUNIA - 09.2002 - 16.08.2018. Śpij, skarbie kochany.
GACEK - 03.2014 - 22.06.2019. Wierny i mądry Przyjaciel.
TYGRYNIA - 05.2002 - 16.12.2020 .Maleńki koto-piesek.

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=153652 sprawdź zanim oddasz kota!

Ja-Ba

Od: Pt lis 07, 2008 23:23

Post » Sob lut 19, 2011 17:52 Re: Wątek tymczasów. Iskierka s.7. Znowu panleukopenia :(((

Witaj Janeczko, wyprzedziłaś mnie :wink:
no tak, provera. Jasne :mrgreen:
Jeszcze nie wszystko rozdałam.

Jestem Ci coś dłużna :oops: Pamiętam.
Obrazek Obrazek

delfinka

Post » Nie lut 27, 2011 2:32 Re: Wątek tymczasów. Iskierka s.7.

Hura, hura, hura, udało mi się zaktualizować pierwszy post :)
pozostał drugi, trzeci ... :(
ale i tak do przodu
I skończyłam z Guciem
Następny wreszcie Niusiu, który "zmartwychwstał"
Obrazek Obrazek

delfinka

Post » Śro mar 02, 2011 16:32 Re: Wątek tymczasów. Iskierka s.7.

jesteśmy po nieudanej wizycie przedadopcyjnej.

Kolejne :roll: spotkanie jutro
Ostatnio edytowano Śro mar 02, 2011 17:18 przez delfinka, łącznie edytowano 2 razy
Obrazek Obrazek

delfinka

Post » Śro mar 02, 2011 17:03 Re: Wątek tymczasów. Iskierka s.7.

Gdzieś na przełomie listopada i grudnia ub.r założyłam wątek czwórce kociąt z Woli, z mamą w typie kota tonkijskiego.

Donosiłam, że dwie koteczki znalazły wspólny domek

Obrazek

Druga parka, kocurek i koteczka szczęśliwie znalazły tymczas i mogłam je zabrać z lecznicy

Obrazek

Koteczka znalazła domek, kocurek miał pozostać w dt już na stałe.

Wracam do sprawy, ponieważ w styczniu byłam zmuszona zorganizować interwencję i zabrać kitkę.
Kocia, która w dt zyskała miano Pigi, jest teraz u mnie.
Została zaopatrzone, wyleczona, odrobaczona. I ... mieszka.
Powoli wracała do normy, uczyła się być kociakiem, odkrywała bogactwo mozliwości zabawy i kocich zabawek.
Okazała się być spokojną, opiekuńczą kotką, która na widok kotów aż zachłysnęła się radością i jakąś taką ulgą :lol: Ma zadatki na wspaniałą kocią opiekunkę.

Obrazek Obrazek

Ta kotka to autentyczny żywy dowód na to, że mówi się ludziom prawdę o konieczności zapewnienia niektórym kotom kociego towarzystwa.

Szczytem ignorancji, głupoty i braku empatii w tym zakresie były maile od pewnego psychicznego pana S.w stylu:
"nie ma pani prawa decydować o tym że rodzeństwo ma razem mieszkać", "tylko idioci myślą, że kotom to robi różnicę, bo myślą, że koty to ludzie", "koty szybko zapominają i jest im obojętne...". Na moje zarzuty braku kompetencji przeczytałam: "pani się nie zna, a moja dziewczyna studiuje weterynarię, więc ja wiem lepiej" :ryk: :ryk: :ryk:
Jeszcze nigdy w życiu nie czytałam takiej lektury.
Obrazek Obrazek

delfinka

Post » Śro mar 02, 2011 17:15 Re: Wątek tymczasów. Iskierka s.7.

Kasia pięknie zdrowieje pod opieką Pani Doktor Buczek :1luvu:

Tak wyglądała

Obrazek

a tak wygląda dziś

Obrazek

Odżyła i nie jest już spokojną koteczką. Jest prawdziwym wulkanem, którego nie da się zrzucić z łóżka, gdy o 4-5 nad ranem zaczyna polować na niesforną końcówkę swojego ogonka.
Obrazek Obrazek

delfinka

[poprzednia][następna]