» Nie mar 20, 2011 22:57
Re: Starszy Spokojny Dystyngowany Krecik szuka domu
Wszystko w porządku. Właśnie wróciliśmy z weekendowego wyjazdu (sobota i większa część niedzieli) i Krecik bardzo się stęsknił za nami, bo teraz cały czas mruczy i nie może się nami nacieszyć:P. Poza tym ładnie wygląda i humor mu raczej dopisuje. Czasami miewa głupawki i biega po domu wydając takie dziwne, niekocie i śmieszne odgłosy (takie mruknięcie połączone z miauknięciem, ale nie wiem w sumie jak to opisać). Jest ułożony i w zasadzie wie co mu wolno a czego nie i nie robi człowiekowi na złość (mam tu na myśli np. sytuację, gdy zwierzak wie, że nie może gryźć kabli, a mimo to robi to, ale po wyjściu właściciela, a przy właścicielu zachowuje się wzorowo - on tak nie robi - przynajmniej z tego, co zdążyłam się zorientować). Ma jakieś swoje miejsca, które lubi, swoje rzeczy, które wie, że może drapać i w zasadzie to chyba nie potrzebuje więcej. Jak do tej pory to niczego nam nie zniszczył (nawet szklanki nie zrzucił itp.).
Czasami miewa fazy na otwieranie szafek w nocy, ale ogólnie to nic tam w nich nie niszczy - tylko tak z ciekawości.
No i aktualnie nie ma kataru, a czekam z wymazówką na pobranie glutka:P. Czasem kicha, ale akurat teraz mu nie leci nic z nosa.