KOCIA CHATKA - kociochatkowe kociaczki szukają domków

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt lut 18, 2011 0:17 Re: KOCIA CHATKA - sterylizujemy, kastrujemy prosimy o wsparcie

Sorki - faktycznie nie przyłożyłam się do formy bo po prostu byłam zszokowana. Wszystko wskazywało na to, że kotek będzie się miał coraz lepiej a póki co, że już ma lepiej niż w poprzednim domu, a tu takie nieszczęście :cry:
Ostatnio edytowano Pt lut 18, 2011 8:30 przez Mara S, łącznie edytowano 1 raz

Mara S

Od: Śro cze 09, 2010 11:51

Post » Pt lut 18, 2011 7:05 Re: KOCIA CHATKA - sterylizujemy, kastrujemy prosimy o wsparcie

Obrazek
Obrazek

z wieści podnoszacych nas na duchu - Dzień Kota c.d.

wczoraj odbył się mecz charytatywny w squash'a o 100 puszek karmy, miedzy panami Tomaszem N. a Tomaszem S.

Darczyńcą został pan Tomek S. wartość nagrody 300 zł a puszki już w Chatce, dziekujemy, pomysł Piotrka :1luvu:

Filomen

Od: Sob lut 10, 2007 17:20

Post » Pt lut 18, 2011 7:06 Re: KOCIA CHATKA - sterylizujemy, kastrujemy prosimy o wsparcie

asiek_i_boguś pisze:Ciąg przykrych informacji kontynuowany... :cry: Proponuje poinformować poprzednich właścicieli coby poczuli odpowiedzialność na karku :evil:

tak, pan został poinformowany :evil:

Filomen

Post » Pt lut 18, 2011 7:26 Re: KOCIA CHATKA - sterylizujemy, kastrujemy prosimy o wsparcie

Filomen pisze:niestety jak w życiu złe wieści przeplatają się z dobrymi

dzisiaj odszedł kocurek Heniek - Fokus oddany przez "kochających" właścicieli po 9 latach. Kotek miał super opiekę u Agi i Bony, miał zostać tam na stałe.
Niestety prawdopodobnie serce nie wytrzymało, stres i nadwaga spowodowały taki efekt. Kotek umarł szybciutko, nie męczył się.
Niestety tak to jest u tych starych, domowych kotów. Pękają im serca z bólu :cry: :cry:
Heniu biegaj szczęsliwy za TM.
Dziewczyny strasznie mi przykro - dałyście mu cudowny dom i milość do końca.
Obrazek

Dopiero teraz przeczytałam o tym smutnym wydarzeniu . Brak mi słów, popłakałam się. Biedaczek :placz:
Bożena , Aga - tak mi przykro, bardzo Wam współczuję, okazałyście mu tyle serca dając dom, ale nawet tego było za mało.

gosiakot

Od: Śro mar 24, 2010 21:08

Post » Pt lut 18, 2011 7:57 Re: KOCIA CHATKA - sterylizujemy, kastrujemy prosimy o wsparcie

Dorota Wojciechowska pisze:GRAFIK DYŻURÓW NA TYDZIEŃ OD 21.02.-27.02.2011
21.02. pon. rano brak wie. brak
22.02. wt. rano brak wie. brak
23.02. śr. rano Asiek_i_Boguś wie. Mara
24.02. czw. rano brak wie. brak
25.02. piat. rano Bona44 wie. brak
26.02. sob. rano brak wie. brak
27.02. niedz. rano Dorotka wie. brak
:ok:

21.02. wieczór
24.02. wieczór

balbina38

Od: Sob lis 15, 2008 16:41

Post » Pt lut 18, 2011 8:24 Re: KOCIA CHATKA - sterylizujemy, kastrujemy prosimy o wsparcie

balbina38 pisze:
21.02. pon. rano brak wie. brak
24.02. czw. rano brak wie. brak

21.02. wieczór
24.02. wieczór

22 wieczór

Mara S

Od: Śro cze 09, 2010 11:51

Post » Pt lut 18, 2011 8:26 Re: KOCIA CHATKA - sterylizujemy, kastrujemy prosimy o wsparcie

balbina38 pisze:
21.02. pon. rano brak wie. Beatka
24.02. czw. rano brak wie. Beatka

21.02. wieczór
24.02. wieczór

Dzięki :1luvu:
Wpisujcie się dziewczyny.
ja uzupełniać dyżury będę mogła do 16-tej, później pałeczkę mam nadzieje przejmie Teresa.
ja kurcze nie mam na ten pieprzony internet, ogolnie coś ostatnio nie zamykam budżetu :evil:
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Pt lut 18, 2011 8:29 Re: KOCIA CHATKA - sterylizujemy, kastrujemy prosimy o wsparcie

Dorota Wojciechowska pisze:
balbina38 pisze:
21.02. pon. rano brak wie. Beatka
22.02. wt. rano brak wie. Mara S
24.02. czw. rano brak wie. Beatka

21.02. wieczór
24.02. wieczór

Dzięki :1luvu:
Wpisujcie się dziewczyny.
ja uzupełniać dyżury będę mogła do 16-tej, później pałeczkę mam nadzieje przejmie Teresa.
ja kurcze nie mam na ten pieprzony internet, ogolnie coś ostatnio nie zamykam budżetu :evil:

Mara S pisze:
22 wieczór

dzięki :ok:
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Post » Pt lut 18, 2011 8:32 Re: KOCIA CHATKA - sterylizujemy, kastrujemy prosimy o wsparcie

Filomen pisze:Obrazek

z wieści podnoszacych nas na duchu - Dzień Kota c.d.

wczoraj odbył się mecz charytatywny w squash'a o 100 puszek karmy, miedzy panami Tomaszem N. a Tomaszem S.

Darczyńcą został pan Tomek S. wartość nagrody 300 zł a puszki już w Chatce, dziekujemy, pomysł Piotrka :1luvu:

No Piotrek kolejny super pomysł :ok:
A p. Tomek widać że pomimo podwójnej porażki (sportowej i finansowej) uśmiechnięty :D Tak trzymać :1luvu:
Można by snuć domysły czy aby specjalnie się nie podłożył :ryk:
Naprawdę wielkie wielkie dzięki :kotek: :kotek: :kotek:
Obrazek
Obrazek

Dorota Wojciechowska

Post » Pt lut 18, 2011 8:41 Re: KOCIA CHATKA - sterylizujemy, kastrujemy prosimy o wsparcie

A jeszcze co do wczorajszego dnia.
Było naprawdę super.
Dumna jestem z siebie i wszystkich naszych bo impreza naprawdę fajnie przygotowana - pomimo że pierwszy raz.
Niestety radość i euforia uleciały walnięte beznadziejością potworów w ludzkich skórach. i tu oczywiście mam namyśli wszystkich tych co bezzastanowienia wydają zwierzęta na cierpienie i niejednokrotnie na śmierć.
poryczałam się wczoraj jak bubr.

Pisałam wczoraj zaraz po tej informacji ale mi zezarło posta na komórce i nie miałam siły pisać jeszcze raz to samo.
Ale naprawdę najbardziej to mi teraz żal dziewczyn. :cry:
To musi być okropne przeżycie.
Tyle dla niego zrobiłyście, zaraz zareagowałyście :1luvu: naprawdę jesteście wielkie.
I wierzę że pomimo takiej traumy po wyryczeniu się (jak i ja) dacie nadal radę iść do przodu pomagając kolejnym biedom.
Bardzo mocno was przytulam :1luvu:
Sama zawsze z niepokojem patrzę na Biga.
To juz ponad 3 miesiące a on nadal smutny i przybity , ale jest młodszy od Henia i może to go ratuje.
Natomiast żal patrzeć jak jest nieszczęśliwy w nowym zakoconym domu :(
To tyle bo kurna nie mogę siedzieć w pracy i ryczeć :cry:
Obrazek
Obrazek

Dorota Wojciechowska

Post » Pt lut 18, 2011 9:06 Re: KOCIA CHATKA - sterylizujemy, kastrujemy prosimy o wsparcie

drogie Panie - dostałam własnie przesyłkę - świece dymne na odgrzybianie - to co umawiamy się na jutro na dezynfekcje czy na niedziele ? jesli tak to na którą?

Filomen

Post » Pt lut 18, 2011 9:17 Re: KOCIA CHATKA - sterylizujemy, kastrujemy prosimy o wsparcie

kolejna wiadomość dobra i zła zarazem

mam dom dla Efisi - przygarnie ją pani Marta, wspaniała osoba, która adoptowała niewidomego Gucia, Tanię i Czesia. Niestety, okazało się ze że Efi ma białaczkę, tak rozwiniętą, że już guzy zaatakowały drogi oddechowe. Jedyne co można teraz dla niej zrobić to podawać steryd, który na tym etapie choroby może poprawić komfort zycia.
Jednak jeśli po podaniu sterydu wystąpi nadkażenie bakteryjne - ropa, zapalenie płuc - trzeba będzie ją uśpić. Inaczej się udusi. Chyba zwariuję, bo się do niej przywiązałam, panie z Almavecie też, pani Ania się popłakała jak sie dowiedziała. To taka cudowna koteczka, wesoła, przyjazna ludziom. Trzymajcie kciuki, zeby po sterydzie nastapiła poprawa, wtedy Efi dołaczy do Tani i Czesia.

Filomen

Post » Pt lut 18, 2011 9:31 Re: KOCIA CHATKA - sterylizujemy, kastrujemy prosimy o wsparcie

Filomen pisze:kolejna wiadomość dobra i zła zarazem

mam dom dla Efisi - przygarnie ją pani Marta, wspaniała osoba, która adoptowała niewidomego Gucia, Tanię i Czesia. Niestety, okazało się ze że Efi ma białaczkę, tak rozwiniętą, że już guzy zaatakowały drogi oddechowe. Jedyne co można teraz dla niej zrobić to podawać steryd, który na tym etapie choroby może poprawić komfort zycia.
Jednak jeśli po podaniu sterydu wystąpi nadkażenie bakteryjne - ropa, zapalenie płuc - trzeba będzie ją uśpić. Inaczej się udusi. Chyba zwariuję, bo się do niej przywiązałam, panie z Almavecie też, pani Ania się popłakała jak sie dowiedziała. To taka cudowna koteczka, wesoła, przyjazna ludziom. Trzymajcie kciuki, zeby po sterydzie nastapiła poprawa, wtedy Efi dołaczy do Tani i Czesia.

:ok: :ok: :ok: Oj tak bym chciała żeby się udało.Za użo kotków ostatnio nam ubywa :cry:
Obrazek
Obrazek

Dorota Wojciechowska

Post » Pt lut 18, 2011 9:33 Re: KOCIA CHATKA - sterylizujemy, kastrujemy prosimy o wsparcie

Filomen pisze:mam dom dla Efisi - przygarnie ją pani Marta

DZIĘ-KU-JE-MYYY!!! :>)))

A ja mam kolejną dobrą wiadomość... pewien znajomy zadeklarował się z regularnymi wpłatami na rzecz NND. W weekend zrobi zlecenie stałe ;>)

DZIĘ-KU-JE-MYYY Piotrze P. :>)))

całek

Od: Czw kwi 23, 2009 22:23

Post » Pt lut 18, 2011 9:38 Re: KOCIA CHATKA - sterylizujemy, kastrujemy prosimy o wsparcie

Filomen pisze:drogie Panie - dostałam własnie przesyłkę - świece dymne na odgrzybianie - to co umawiamy się na jutro na dezynfekcje czy na niedziele ? jesli tak to na którą?

Co do soboty to ja bym proponowała tak bardziej popołudniu a niedziela to mi wszystko jedno
Obrazek
Obrazek

Dorota Wojciechowska

[poprzednia][następna]