KRUSZYNKA ['] KOTKI BEZDOMNE PROSZĄ O POMOC W KARMIE....

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie lut 13, 2011 20:05 Re: POMÓŻMY BEZDOMNYM KOTOM!!! część II

byłam u pana Jerzego, kicia TygryskaII ma się dobrze, tylko ma jakiś taki strup na grzbiecie, nie wiem, co mogło się stać, poczekamy, zaś Mikrusek dalej leży biedniutki, RTG nic nie wykazało, coś z nerwami, lewa tylnia nóżka tak jakby bezwładna...tak to się doczołga do kuwety, zrobi siku, kupkę je też, ale leży taki bezwładny, na dworze -10 a ma być rzekomo do -20??poza tym w pracy kiciuchy wcinają, w ogródku też niczego sobie, przedszkolakom nic, bo trwa łapanka na sterylkę...
ObrazekObrazek
Obrazek

Kocia Lady

Od: Wto sie 18, 2009 22:11

Post » Nie lut 13, 2011 21:29 Re: POMÓŻMY BEZDOMNYM KOTOM!!! część II

Agnieszko, duże brawa dla Ciebie za odwagę :ok: , wielu ludzi by sie bało z gnojstem "zadrzeć", ale właśnie tak trzeba. To co się ostatnimi czasy dzieję, słucha w telewizji o gnojach dręczących zwierzęta (mordujących) to nóż się w kieszeni otwiera.
Także oby więcej takich osób ja Ty.
Obrazek

AniaU

Od: Czw wrz 30, 2010 11:32

Post » Pon lut 14, 2011 11:12 Re: POMÓŻMY BEZDOMNYM KOTOM!!! część II

Obrazek
Klara i Filip. Obrazek

Hanulka

Od: Pon lip 06, 2009 14:17

Post » Pon lut 14, 2011 20:25 Re: POMÓŻMY BEZDOMNYM KOTOM!!! część II

Zapraszam na nowy bazarek na sterylizację TygryskiII: viewtopic.php?uid=33207&f=20&t=124163&start=0

Mikrusek co i rusz mi podnosi ciśnienie. Kocie, już ma być dobrze z Tobą!! Zdrowiej!!
Obrazek------------------Obrazek------------------Obrazek
Kotek V.2004 - 26.07.2010 ------ Grzybek 1998? - 05.10.2016 ---- Tosia 2005 - 19.08.2019
Mój Pierwszy Koci Aniołek [*] -- -Śpij spokojnie [*]------- ----------Dziękuję, że byłaś [*]

Kotek&Tosia

Od: Śro lut 17, 2010 16:16

Post » Pon lut 14, 2011 20:56 Re: POMÓŻMY BEZDOMNYM KOTOM!!! część II

witam dziękuję Kotek&Tosi za bazarek na sterylkę Tygryski II :1luvu: :1luvu: :1luvu: i zapraszam
w nocy u mnie na termometrze było -17 teraz już -14 :strach: :strach: :strach: kotkom wystawiam mokre jak nie zjedzą, trzeba zabrać odmrozić i znów wystawiać, stawiam większą ilość chrupków wobec tego, koło ogródka wyjedzone, w pracy jak zawsze dwa razy dokładka i mokrego i suchego, w przedszkolu jeszcze czekam na tel, jak będzie po...łapance...
ObrazekObrazek
Obrazek

Kocia Lady

Post » Śro lut 16, 2011 20:47 Re: POMÓŻMY BEZDOMNYM KOTOM!!! część II

Kotek&Tosia dziękujemy za 15 kg Puriny Cat Show, to się bezdomniaczki ucieszą :!: :!: :!:
Obrazek
ObrazekObrazek
Obrazek

Kocia Lady

Post » Śro lut 16, 2011 21:09 Re: POMÓŻMY BEZDOMNYM KOTOM!!! część II

zadzwoniłam przyszła babcia po chrupki, zmęczona, szara, dziadek też słabo się czuje, nawet ostatnio po zakupy nie chodzi, jest jedna kicia do sterylki, najmniejsza, którą niedawno znaleźli na śmietniku...babcia powiedziała, że coraz ciężej ogarnąć to liczne stadko...
mróz -10 kotki jedzą i chowają się gdzie popadnie....dziś trochę odpoczywałam, bo sama czuję się niewyraźnie, a cały weekend pracujący
ObrazekObrazek
Obrazek

Kocia Lady

Post » Śro lut 16, 2011 21:46 Re: POMÓŻMY BEZDOMNYM KOTOM!!! część II

Agnieszka gratuluję udanej interwencji :kotek:
mam nadzieję, że rodzice przemówią im do rozumu i więcej nie będą tak robić.
Wogóle uważam ,że takie zachowanie dzieci to w większości wina rodziców...
A co do sąsiadów... to niestety chyba każdy ma jakieś niemiłe doświadczenia...

Niech ta zima się już skończy :(

arwennna

Od: Pon lip 21, 2008 14:32

Post » Śro lut 16, 2011 22:45 Re: POMÓŻMY BEZDOMNYM KOTOM!!! część II

Kocia Lady pisze:Kotek&Tosia dziękujemy za 15 kg Puriny Cat Show, to się bezdomniaczki ucieszą :!: :!: :!:

Na zdrowie!!
I pogłaskaj ode mnie Mikruska no i napisz co z nim?
Pozdrawiam.
Kotek V.2004 - 26.07.2010 ------ Grzybek 1998? - 05.10.2016 ---- Tosia 2005 - 19.08.2019
Mój Pierwszy Koci Aniołek [*] -- -Śpij spokojnie [*]------- ----------Dziękuję, że byłaś [*]

Kotek&Tosia

Post » Czw lut 17, 2011 18:04 Re: POMÓŻMY BEZDOMNYM KOTOM!!! część II

Patrycja, Iza dzięki Wam dziewczyny za troskę, dzięki WAM i Dagmarze nasze bezdomne kotki mają dobre jedzonko, dziś w ogródku patrzę, pudełko po butach puste bez chrupek, miska na balkonie pusta, w pracy, dałam dwa razy mokre, micha wielka chrupek, przedszkolakom puszkę i chrupki, a zaraz pędzę do pana Jerzego od Mikruska i Tygryski II, zaniosę jemu chrupków i pomogę dać tabletkę Mikruskowi, potem napiszę co z nim, z kolei pan Jerzy chory i nie wiadomo, czy nie będzie musiał iść do szpitala...kciuki potrzebne....
Dzisiaj moja Pysia dostała od koleżanki z pracy Madzi Zięby kosz w prezencie, do spania i leżenia....
WSZYSTKIM KOTKOM Z OKAZJI MIĘDZYNARODOWEGO DNIA KOTA, WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO, PEŁNYCH BRZUSZKÓW, KOCHANYCH DOMKÓW, JAK NAJMNIEJ CIERPIENIA ZE STRONY DUŻYCH, ŻADNYCH CHORÓB I DŁUGICH LAT ŻYCIA...
Obrazek
ObrazekObrazek
Obrazek

Kocia Lady

Post » Czw lut 17, 2011 21:06 Re: POMÓŻMY BEZDOMNYM KOTOM!!! część II

uściski ślemy Wam wszystkim!
Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

Post » Czw lut 17, 2011 21:25 Re: POMÓŻMY BEZDOMNYM KOTOM!!! część II

Mikrusek pozdrawia wszystkich, szczególnie Kotek&Tosię, biedulek leży sobie, kilka kroczków zrobi, jeść je wątróbkę i pierś z indyka, które kiedyś kupiłam, pan Jerzy mówiłam, jutro zaniosę mu mięska mielonego od siebie, daliśmy pół tabletki Encortonu i zapuściliśmy kropelki do oczu, Tygryska II ma coś na grzbiecie, jakiś taki strup, nie wiem co to może być, ten strup tak się chwieje, jakby lada chwila miał odlecieć, jak się go dotyka, ona nie reaguje, więc to ją nie boli, no i oczywiście stoi przy drzwiach, niedługo powieziemy ją na sterylkę...
Pan Jerzy pójdzie do lekarza, i być może wybierze się do szpitala, zobaczymy...Kotki latają u niego pod klatką, zimno, mroźny wiatr, dziś widzę że -5, ale wiatr taki że kto żyw to się chowa...Te koty które u mnie w ogródku jedzą posilają się też u pana Jerzego...
Obrazek
ObrazekObrazek
Obrazek

Kocia Lady

Post » Pt lut 18, 2011 21:45 Re: POMÓŻMY BEZDOMNYM KOTOM!!! część II

Mikruskowi ciut lepiej, przeszedł trochę po pokoju, jednak sika tam gdzie leży biedny... :( :( byłam u niego, daliśmy tabletkę, i dałam mu mielonego mięska z indyka, ale się zajadał, TYGRYSKA też fajna kicia, kupiłam im jeszcze saszetki i wołowiny 25 dkg..
W pracy dziś dałam 1/2 kg wątróbki, ale niestety zamarzły, zima wróciła ze zdwojoną siłą, zaspy po kolana i dalej sypie, właśnie wracam z Seniorką ze spacerku, szok normalnie, tyle śniegu, ona oczywiście się wytarzała i szczęśliwa, przedszkolakom zostawiłam torbę chrupek, dziś pani Ola dała im, ja jutro rano im sypnę :)
w ogródku zasypało prawie moją jadalnię, a do pojemnika z chrupkami śniegu nawiało, bo tak wieje i do tego ten śnieg.... :(
ObrazekObrazek
Obrazek

Kocia Lady

Post » Pt lut 18, 2011 22:39 Re: POMÓŻMY BEZDOMNYM KOTOM!!! część II

:ok: za Mikruska.
:ok: za koniec zimy.
:ok: za Kocią Lady :wink:

Kotek&Tosia

Post » Pt lut 18, 2011 22:45 Re: POMÓŻMY BEZDOMNYM KOTOM!!! część II

A co właściwie jest z Mikruskiem ? :( Takie dolegliwości to chyba nie na skutek upadku. Wet cos stwierdził? A ten strupek u Tygryski też by dobrze było komuś pokazać.
Wiem , łatwo sie mówi . Pan Jerzy chory, Ty zalatana, ach.... :ok: :ok: :ok:

jasdor

Od: Sob wrz 19, 2009 11:51

[poprzednia][następna]