WCF World Show - 12/13.03.2011 Warszawa

Wystawy i pokazy kotów. Ogłoszenia, informacje, zdjęcia

Moderatorzy: DoBo, Moderatorzy

Post » Wto lut 15, 2011 13:58 Re: WCF World Show - 12/13.03.2011 Warszawa

Olok wystawiałam koty głównie po ukonczeniu 6mc.. Baa. kocur którego mam wystawiany w otwartej również nie ma wklejki o wściekliźnie.. Inne koty jakie znam z kilku hodowli z ukonczonym CH też nie były szczepione na Wściekliznę..

Amusia

Od: Śro wrz 10, 2008 6:52

Post » Wto lut 15, 2011 14:09 Re: WCF World Show - 12/13.03.2011 Warszawa

OloK. pisze:
Salami pisze:
Amusia pisze:natka własnie jak to ze wścieklizną jest bo ani jeden moj kot nie jest zaszczepiony a na wystawie w fife nigdy nie było problemów, dodam że dla mnie szczepienie przeciwko wsciekliznie niewychodzących kotów to nosens... Czyżbym musiała zaszczepić swoje koty by móc w WCFowskiej wystawie uczestniczyć czy znów to tylko wymóg pisany na papierze??

Co ty znowu wymyślasz??? Zawsze weterynarz podczas kontroli ,przede wszystkim sprawdza wściekliznę!!!
Ciekawe jak ci się udało wejść na wystawy bez szczepienia?

Może dlatego, że Amusia raczej wystawiała kocięta, a wówczas szczepienie na wściekliznę jej nie obowiązywało ;-)

Wystawiała kota w klasie 6-10 .....(cztery razy)zdaje się ,że kot musi być zaszczepiony.

Salami

Od: Sob lis 25, 2006 22:43

Post » Wto lut 15, 2011 14:48 Re: WCF World Show - 12/13.03.2011 Warszawa

Amusia pisze:Olok wystawiałam koty głównie po ukonczeniu 6mc.. Baa. kocur którego mam wystawiany w otwartej również nie ma wklejki o wściekliźnie.. Inne koty jakie znam z kilku hodowli z ukonczonym CH też nie były szczepione na Wściekliznę..

Amusiu, to w takim razie powinnaś dawać wskazówki jak wprowadzić kota na wystawę bez wymaganego szczepienia ;-) Od ponad 6 lat jeżdżę na wystawy FIFe i szczepienia zawsze miałam sprawdzane.

ps. Tak na marginesie to w celu wwiezienia kota na terytorium Polski obowiązkowe jest szczepienie na wściekliznę wykonane co najmniej na 21 dni przed jego wwozem. Wwożąc Lawan bez wymaganego szczepienia naruszyłaś obowiązujące prawo.

OloK.

Od: Śro cze 27, 2007 9:15

Post » Wto lut 15, 2011 15:34 Re: WCF World Show - 12/13.03.2011 Warszawa

Lawan nie miała wścieklizny i chipa i również nie bylo problemu - fakt że dowiedziałam sie o tym odbierając kota bo wszystko miało być ok.. ale nie było problemów, na wystawach mam oglądaną książeczkę ale raczej nic nie jest w niej konkretne sprawdzane. Kota z Rosji wystawiałam tylko raz.

Amusia

Post » Wto lut 15, 2011 15:48 Re: WCF World Show - 12/13.03.2011 Warszawa

Amusia pisze:Lawan nie miała wścieklizny i chipa i również nie bylo problemu - fakt że dowiedziałam sie o tym odbierając kota bo wszystko miało być ok.. ale nie było problemów, na wystawach mam oglądaną książeczkę ale raczej nic nie jest w niej konkretne sprawdzane. Kota z Rosji wystawiałam tylko raz.

Oba koty wwiozłaś do Polski z naruszeniem obowiązujących przepisów. Mówiąc inaczej, przemyciłaś. To, że nikt tego nie sprawdzał to inna kwestia. Jadąc w terenie zabudowanym 100km/godz. też nie zawsze "masz problem", co nie zmienia faktu, że jesteś piratem drogowym i potencjalnym zagrożeniem dla innych.
A zakup kota, które nie ma szczepień, nie ma chipa to już inna bajka. I świadczy nie tylko źle o hodowcy, ale i o Tobie.

OloK.

Post » Wto lut 15, 2011 15:52 Re: WCF World Show - 12/13.03.2011 Warszawa

OloK. pisze:Oba koty wwiozłaś do Polski z naruszeniem obowiązujących przepisów. Mówiąc inaczej, przemyciłaś. To, że nikt tego nie sprawdzał to inna kwestia. Jadąc w terenie zabudowanym 100km/godz. też nie zawsze "masz problem", co nie zmienia faktu, że jesteś piratem drogowym i potencjalnym zagrożeniem dla innych.
A zakup kota, które nie ma szczepień, nie ma chipa to już inna bajka. I świadczy nie tylko źle o hodowcy, ale i o Tobie.

Oj tam, czepiasz się. Przecież Amusia jako weterynarz i prawnik wie co robi :wink:

Viridian

Od: Pt lis 18, 2005 23:24

Post » Wto lut 15, 2011 15:59 Re: WCF World Show - 12/13.03.2011 Warszawa

Wiem co robię a żadne z was nie jeździ 20 na godzinę, pominę ze prowadzicie durną dyskusje w wątku nie na temat i znów nie umiecie odpowiedzieć na jedno proste pytanie.

Pominę że z doświadczenia iż mieszkam na przeciwko sądu wiem że to prawnicy najczęściej łamią prawo, pominę sytuacji kiedy moja mama zajmowała tacie miejsce na parkingu aby on mogł wytyłować a zasrany prawnik o mało nie przejechał jej po nogach o mało nie walnał tatę w samochód a mi na atak jeszcze wybluzgał i mojej mamie.. szkoda że tak jesteśmy sądzeni.. Tobie Olok też mogłabym cos zarzucić z miotu A twojego.. ale ja mam resztki szacunku i nie wywalam brudów na światlo dzienne tak jak wy. Zanim kota wywiozłam dowiedzialam sie czy mogę tak zrobić i juz go u siebie zachipowac.. dostałam odpowiedź. "a wieź se Pani, przecież jesteśmy w Unii a kot zdrowy"

A i jakie oba?? Lawan jechała jedna i nie była ciężarna w trakcie wwozu... a Ruskie mają szczepienia bo tam by nie przeszło.

Nawet prawnik na tym forum czytać nie umie.. toż to podstawa w zawodzie.. jak on interpretuje przepisy?? może w necie szuka na forach interpretacji.. Ojć zapomniałam że jak się czytać for kocich nie umie to prawniczych zapewne tym bardziej.

Amusia

Post » Wto lut 15, 2011 16:11 Re: WCF World Show - 12/13.03.2011 Warszawa

A i ku podsumowaniu, osoba kupujaca pierwszego zaliczkowanego wyczekiwanego kota ma prawo sie pomylić ale tez ma inny zakres zaufania niz doświadczony hodowca, Ludzie kupuja kundle zamiast rasowców to ja mam kota nie odebrac bo nie ma chipa?? to troche śmieszne.. ALE NAJŚMIESZNIEJSZE JEST TO ŻE TO PRZECIEZ DOŚWIADCZONE SUPER HODOWLE SPRZEDAJA NAM TAKIE KOTY... takie same super hodowle jak WY... tyle ze ta kotka jest fantastyczna jako matka, jako towarzyszka w domu dla nas, w odróżnieniu od kotów które często z tych super hodowli są może i zaszczepione i zaczipowane ale nie zawsze maja wszystko ok z glową..

Amusia

Post » Wto lut 15, 2011 16:25 Re: WCF World Show - 12/13.03.2011 Warszawa

Amusia pisze:Wiem co robię a żadne z was nie jeździ 20 na godzinę, pominę ze prowadzicie durną dyskusje w wątku nie na temat i znów nie umiecie odpowiedzieć na jedno proste pytanie.

Pominę że z doświadczenia iż mieszkam na przeciwko sądu wiem że to prawnicy najczęściej łamią prawo, pominę sytuacji kiedy moja mama zajmowała tacie miejsce na parkingu aby on mogł wytyłować a zasrany prawnik o mało nie przejechał jej po nogach o mało nie walnał tatę w samochód a mi na atak jeszcze wybluzgał i mojej mamie.. szkoda że tak jesteśmy sądzeni.. Tobie Olok też mogłabym cos zarzucić z miotu A twojego.. ale ja mam resztki szacunku i nie wywalam brudów na światlo dzienne tak jak wy. Zanim kota wywiozłam dowiedzialam sie czy mogę tak zrobić i juz go u siebie zachipowac.. dostałam odpowiedź. "a wieź se Pani, przecież jesteśmy w Unii a kot zdrowy"

A i jakie oba?? Lawan jechała jedna i nie była ciężarna w trakcie wwozu... a Ruskie mają szczepienia bo tam by nie przeszło.

Nawet prawnik na tym forum czytać nie umie.. toż to podstawa w zawodzie.. jak on interpretuje przepisy?? może w necie szuka na forach interpretacji.. Ojć zapomniałam że jak się czytać for kocich nie umie to prawniczych zapewne tym bardziej.

1. Amusiu, to że ktoś inny jeździ szybciej niż powinień nie powoduje, że staje się to legalne.
2. Z doświadczeniem opartym na zamieszkiwaniu naprzeciwko sądu trudno dyskutować, więc potwierdzę jedynie, że owszem prawnicy nagminnie łamią prawo i stale zasiadają na ławie oskarżonych ;-)
3. O ile pamiętam nie jesteś posiadaczką żadnego z kotów z miotu A więc nie za bardzo wiem jakie masz wobec mnie roszczenia? Jeżeli masz jakiś problem to zapraszam do bezpośredniego kontaktu.
4. Amusiu, zauważ, że nikt na forum "nie wywleka" spraw z Twojej hodowli na światło dzienne. Ty sama o nich piszesz. A skoro piszesz o tym na forum to musisz się liczyć z komentarzami.
5. Nie wiem od kogo dostałaś taką odpowiedź, ale stoi ona w sprzeczności z obowiązującymi przepisami.
6. A ocenę mojej pracy zawodowej pozostaw moim pracodawcom i mocodawcom ;-)

OloK.

Post » Wto lut 15, 2011 16:26 Re: WCF World Show - 12/13.03.2011 Warszawa

Amusia pisze:Wiem co robię a żadne z was nie jeździ 20 na godzinę, pominę ze prowadzicie durną dyskusje w wątku nie na temat i znów nie umiecie odpowiedzieć na jedno proste pytanie.

Amusia pisze:A i ku podsumowaniu, osoba kupujaca pierwszego zaliczkowanego wyczekiwanego kota ma prawo sie pomylić ale tez ma inny zakres zaufania niz doświadczony hodowca, Ludzie kupuja kundle zamiast rasowców to ja mam kota nie odebrac bo nie ma chipa?? to troche śmieszne.. ALE NAJŚMIESZNIEJSZE JEST TO ŻE TO PRZECIEZ DOŚWIADCZONE SUPER HODOWLE SPRZEDAJA NAM TAKIE KOTY... takie same super hodowle jak WY... tyle ze ta kotka jest fantastyczna jako matka, jako towarzyszka w domu dla nas, w odróżnieniu od kotów które często z tych super hodowli są może i zaszczepione i zaczipowane ale nie zawsze maja wszystko ok z glową..

:ryk: :ryk: no i jednak oplułam monitor :ryk: :ryk:

Salami

Od: Sob lis 25, 2006 22:43

Post » Śro lut 16, 2011 20:40 Re: WCF World Show - 12/13.03.2011 Warszawa

Amusia

... koty ... z tych super hodowli ...

... nie zawsze maja wszystko ok z glową ...

ten cytacik uznaję za przebój na miarę tygodnia !!!!

Amusiu - przysłowie mówi - że zwierz do swojego pana się upadabnia, lub pan do zwierza ...
i dlatego liczę, że to autorytatywne stwierdzenie wynika z twojego własnego doświadczenia jako hodowcy !!!

Amusia

... Zanim kota wywiozłam dowiedzialam sie czy mogę tak zrobić i juz go u siebie zachipowac.. dostałam odpowiedź. "a wieź se Pani, przecież jesteśmy w Unii a kot zdrowy"
A i jakie oba?? Lawan jechała jedna i nie była ciężarna w trakcie wwozu... a Ruskie mają szczepienia bo tam by nie przeszło ...

a tu się pięknie wyłożyłaś ...
1. kot przekraczający granice państwową / nawet w krajach Unii / ma mieć podaną szczepionkę p-ko wściekliźnie ...
/ są wyjątki, ale one nie dotyczą kociąt odbieranych z hodowli w wieku regulaminowym do wydania ... /
2. przed podaniem owej ''wścieklizny'' - należy go ochipować ... i wydać paszprt ...
/ są kraje, gdzie takie nieochipowane i nieoszczepione koty - lekarze weterynarii mają obowiązek uśpić !!! - tylko z powodu przemycenia ich ... /

3. i niech mnie ktoś oświeci - czy Rosja / =''Ruskie'' / już do Unii weszły ? 8O

rozumiem twoje stanowisko i doświadczenie w tej materii, po kontaktach z jedną paniusią ''handlarą'' ... co to ci koty też sprowadziła z renomowanych hodowli ...

/ dziś mam taki dzień :evil: /
I am a real witch, which is all the love and magic gave my cats!

ObrazekObrazek

Go!Go!

Od: Czw wrz 08, 2005 17:35

Post » Śro lut 16, 2011 21:08 Re: WCF World Show - 12/13.03.2011 Warszawa

Obrazek

Chociaż muszę się przyznać, że jak widzę posty Amusi, to bardziej kojarzy mi się ta ikonka:
Obrazek

Może warto byłoby wydzielić te pasturałki?

Oberhexe

Od: Nie sie 18, 2002 21:34

Post » Śro lut 16, 2011 21:15 Re: WCF World Show - 12/13.03.2011 Warszawa

Amusia pisze: o mało nie walnał tatę w samochód

Normalnie Pan Samochodzik :spin2:

Tego typu kwiatki można znaleźć m.in. tu: http://www.menis.pl/zeszyty.html :lol:
Obrazek

kicikici_miau

Od: Pt sie 04, 2006 20:19

Post » Pt lut 18, 2011 9:25 Re: WCF World Show - 12/13.03.2011 Warszawa

Amusia pisze:

Pominę że z doświadczenia iż mieszkam na przeciwko sądu wiem że to prawnicy najczęściej łamią prawo
.

8O. No tak ...A jak pozać kto prawnik a kto tylko petent?
Ja to mieszkam przy placu zabaw i z całym szacunkiem.... ale z doswiadczenia wiem, że to młode matki najczęściaj łamią prawo...ale teraz śmiem twierdzić, że to może młode prawniczki z dziećmi :idea: ....
To jest niesamowite :lol:
magda m.

- bella tigra -
devon rex cattery

magda mazur

Od: Pon maja 26, 2008 9:59

Post » Pt lut 18, 2011 14:13 Re: WCF World Show - 12/13.03.2011 Warszawa

Anusia do jakiego klubu nalezysz, gdzie masz zarejestrowane swoje koty??
Obrazek

malgosia_07

Od: Wto lis 28, 2006 15:42

[poprzednia][następna]