Martwi mnie to:
W kształcie półksiężyca, 2 cm długości, twardawe, wyglada jak ziarnko granatu (środek z czerwoną otoczką)
I nie wiem, czy to wypadło z pupy, czy z sikania.
Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
kamari pisze:Cholera jasna, Niuśka zaczęła sikać na ciemnoróżowo i wypadł z niej taki czerwony "glut". Nie wiem tylko skąd, akurat się odwróciłam po chusteczkę![]()
![]()
Zapakowałam to do torebeczki i jedziemy na 12-stą do lekarza. Strasznie się zdenerwowałam, ona miała tyle obrażeń i ta powiększona wątroba na początku.
Ten glut jest taki dziwny.
Ale humor i apetyt ma bardzo dobre, to dobry znak.
Bardzo proszę, trzymajcie kciuki.
kamari pisze:Niusia ma pęcherz o pogrubionych ściankach i przez to, że nie chodzi, nie do końca działające zwieracze. No i zrobił się ostry stan zapalny pęcherza. Nie do końca rozumiem o co chodzi z tym pogrubieniem ścianek, ale sobie doczytam.
W każdym razie, póki nie zacznie chodzić poza leczeniem tego, co jest teraz, muszę ją wyciskać, żeby mieć pewność, że mocz nie zalega w pęcherzu. To, że ostatnio nie podsikiwała, z czego byłam taka zadowolonato był objaw zatykania się przewodu moczowego. Muszę sobie kupić książki dla weterynarzy, na tyle rzeczy trzeba zwracać uwagę. Czas najwyższy się dokształcić.
Niusia dostała leki na miejscu i na wynos, ja instrukcję obsługi. W podziękowaniu dla pana doktora Niusia pokazała stanie na czterech łapinach, a teraz popełzła szukać guza ładnie pracując tylnymi nóżkami.
Jakbym nie musiała jeszcze dzisiaj jeździć, to bym sobie strzeliła lufę, tak się zdenerwowałam. Ale nic, nadrobię wieczorem![]()
Dzięluję za wszystkie kciuki i za to, że jesteście z nami cały czas
joluka pisze:nie ma ta Niusia wystarczająco dużo zdrowotnych atrakcji....![]()
![]()
![]()
- nadal powtarzam - jej największym szczęściem w nieszczęściu jest to, że do Ciebie Mario trafiła!!!!!![]()
no to wieczorkiem trzeba opić jej zdrowie wspólnie - choćby na odległość!
Użytkownicy przeglądający ten dział: Franciszek1954, joanjoan, zuza i 158 gości