Przepiękne, półrasowe koty - błagają o domki! Rozkwitną!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pon paź 18, 2010 19:03 Re: Przepiękne, półrasowe koty - błagają o domki! Rozkwitną!

Przepiękne kociaki..wszystkie.
Ciesze się ze znalazły kochające domki.
Tadzia i Misia chyba można zdjąć z pierwszej strony.
A co z Indii? Już się pogubiłam. Ma domek czy nie?
Pozdrawiam

koalka

Od: Pon gru 12, 2005 22:15

Post » Nie lut 13, 2011 20:15 Re: Przepiękne, półrasowe koty - błagają o domki! Rozkwitną!

Dawno nie odzywaliśmy się z Pixi- z nowości jutro ciachniemy koteńkę-trzymajcie kciuki
Obrazek...Obrazek

ruda32

Od: Pt maja 21, 2010 21:56

Post » Nie lut 13, 2011 21:24 Re: Przepiękne, półrasowe koty - błagają o domki! Rozkwitną!

Trzymamy trzymamy! O tak --> :ok:

My Tigusia odjajczyliśmy na początku grudnia. Na szczęście obyło się bez żadnych niespodzianek i Tiguś bardzo szybciutko doszedł do siebie. Przy okazji zrobiliśmy mu prześwietlenie zatok nosowych, żeby zobaczyć co w tym biednym nochalu się dzieje... i wiecie co? Wszystko dobrze! Okazało się, że w środku noska część kostna jest prawidłowo ukształtowana, a jedynie zewnętrzne nozdrza są zniekształcone (część chrzęstna). Moglibyśmy się pokusić i skorygować to zniekształcenie operacyjnie, ale skoro maluch jest kotkiem niewychodzącym i niewystawowym to mamy sobie odpuścić. Weterynarz zalecił jedynie nie zamęczanie kota na maksa i nie utycie go :D

larentia

Od: Śro lis 11, 2009 12:45

Post » Pon lut 14, 2011 22:23 Re: Przepiękne, półrasowe koty - błagają o domki! Rozkwitną!

Pixi to silna dziewczyna, i na pewno już duża! :) nie wątpię, że była dzielna i obyło się bez niespodzianek... :ok: Czy tak..??
Obrazek
"Nawet najmarniejszy kot jest arcydziełem stworzenia" L. Da Vinci

Jaś&Małgosia

Od: Czw lis 19, 2009 23:30

Post » Wto lut 15, 2011 10:09 Re: Przepiękne, półrasowe koty - błagają o domki! Rozkwitną!

Jak się miewa Pixi po zabiegu? Wraz z jej braciszkiem czekamy na obszerne sprawozdanie. Nie trzymajcie nas długo w takim napięciu ;)

Jeszcze króciutka historia z ostatnich dni:
Zaraz po przyjeździe Tigusia do nas kupiliśmy mu myszkę-zabawkę wypchaną koci miętką. Zabawka została zaakceptowana przez kawalera i używana była niemal na każdym kroku - do momentu aż się po prostu znudziła. Nieużywana leżała tak już chyba z trzy miesiące i ostatnio znalazłam ją wepchniętą pod szafą. A że zabawka wysłużyła się i wyglądała fatalnie (była cała poobgryzana i wymemłana przez nasze futerko) to postanowiłam ją wyrzucić. Nawet nie przypuszczałam co ja najlepszego uczyniłam. Początkowo nie wiedziałam co jest grane, gdyż Tiguś strasznie niespokojny łaził wkoło kosza i miauczał. Zaglądał do środka i próbował grzebać łapkami. Zrozumiałam dopiero kiedy przewrócił kubełek, wyłowił myszkę i ze swoją zdobyczą cały szczęśliwy powędrował do przedpokoju. Oczywiście jest ona w dalszym ciągu nieużywana i leży "zakopana" gdzieś pod kanapą, ale skubaniec wyrzucić nie da! Takiego mamy kota cwanego! :mrgreen:

Z ciekawostek: Tiguś dostał prześmiesznego futerka wokół dupki. Jest mięciutki tak jakby było z waty i całe pokręcone :D Pełno ma tam loczków, fali i różnego rodzaju zawijasów. Teraz od tyłu przypomina małą, rudą owieczkę z wielką kitą wiewiórki :D

larentia

Post » Wto lut 15, 2011 19:42 Re: Przepiękne, półrasowe koty - błagają o domki! Rozkwitną!

Wczoraj nie miałam głowy na pisanie ale jest ok .Pixi kochane maleństwo była dzielna,nie było żadnych komplikacji.Zabieg miała o 10 o 18 panienka powędrowała do kuwety za potrzebą.Szybko doszła do siebie,na początku chodziłam za nią bo bałam się.Pixi silna koteczka wieczorem poszła spać do córki ,rano wygłodniała zjadła śniadanko.O dziwo jest bardzo spokojna,odsypia stres chyba i wydaje się taka smutna.Wiem,że szybko dojdzie do siebie ale widok mizernoty rozczula.Dobrze.że nie jest tak ruchliwa jak co dzień-obolałe jest maleństwo.Nowa wędka z piórkami już czeka :) -mała nagroda :)
Obrazek...Obrazek

ruda32

Post » Wto lut 15, 2011 19:47 Re: Przepiękne, półrasowe koty - błagają o domki! Rozkwitną!

To może jakieś fotki Tigusia-owieczki :) ??
Obrazek...Obrazek

ruda32

Post » Śro lut 16, 2011 17:30 Re: Przepiękne, półrasowe koty - błagają o domki! Rozkwitną!

:ok: za powrót sił Pixi :) Jak je to znaczy że już ma się nieźle!

ps. Nasz kocur też ukrywa sobie myszkę i tylko on wie gdzie ją schował - wyciąga i pobawi się, a potem znów pod szafę czy głośnik - jak kiedyś myślałam, że mu wpadła i nie może wyjąć - wygrzebałam mu ją, a on z oburzeniem z powrotem wcisnął ją w dziurę. Czasem też znęca się nad myszkami i je podtapia w misce z wodą.
Obrazek

Jaś&Małgosia

Post » Śro lut 16, 2011 17:36 Re: Przepiękne, półrasowe koty - błagają o domki! Rozkwitną!

Zdjęcie zrobione w czasie Świąt Bożego Narodzenia (jedno z moich ulubionych). Tak Tiguś wypoczywał z pełnym brzuszkiem po Wigilii ;)
Obrazek
Dostał w prezencie od nas laser do zabawy :mrgreen: Jak tylko go podnoszę Tiguś zaczyna wydawać z siebie dziwne dźwięki. Coś w stylu "niach, niach, niach". Tak samo zresztą reaguje na ptaki za oknem.

PS. Dupki chyba nie wypada fotografować :lol:
PS.2 My też bardzo prosimy o najnowsze zdjęcia Pixi a'la brytyjczyka.
Ostatnio edytowano Śro lut 16, 2011 17:52 przez larentia, łącznie edytowano 1 raz

larentia

Post » Śro lut 16, 2011 17:51 Re: Przepiękne, półrasowe koty - błagają o domki! Rozkwitną!

Jaki on cudny puchatek i taki duży jest ! Pixi drobniejsza panienka :)
Pani doktor stwierdziła ,że mała wygląda jakby miała domieszkę egzotika :) że taka ma krótszą mordkę
Pixi teraz częściej przesiaduje na kolanach pewnie jak całkiem dojdzie do siebie mniej będzie miała czasu na kolanka-korzystam teraz ,naciesze się przytulanką :)
Pixi uwielbia piłeczki aportuje,przynosi w pysku potem schowa na kilka dni :)

Myślę ,że ukochanego kota nawet dupkę można sfotografować ;)
Obrazek...Obrazek

ruda32

Post » Śro lut 16, 2011 18:04 Re: Przepiękne, półrasowe koty - błagają o domki! Rozkwitną!

Oj Tigulek wcale nie jest aż taki duży. Tylko na zdjęciach tak dorodnie wygląda. Póki co mogłabym go określić, że jest wielkościowo średnim kotem.

A w tych piłeczkach coś jest, bo młody za nimi też szaleje i je aportuje. Ale ulubiony jest tylko jedne rodzaj piłeczek - takie tęczowe w które można wbić ząbki. Kiedyś wypróbowałam podobne piłeczki (z tego samego materiału, ale w innym kolorze) i były beeee. Poza tym nieśmiertelne są piórka na patyku, myszki (ale tylko te grzechoczące), patyczki do uszu, pędzelki i ostatnio laser ;) Kotek ma też swojego ulubionego małego misia, którego cały czas atakuje i nosi ze sobą w pyszczku po mieszkaniu.

larentia

Post » Śro lut 16, 2011 20:59 Re: Przepiękne, półrasowe koty - błagają o domki! Rozkwitną!

To oni Tajguś i Pixi takie podobne rodzeństwo z zachowania-piórek na patyku mieliśmy chyba z 10 .Najpierw bawi się ,potem patyk ułamany raz ,później coraz krótszy.a najlepszy jest jak piórka zostają z krótkim patyczkiem i tak najlepsze jest do aportowania a na koniec piórka fruwają i nową trzeba kupić :)
myszka ulubiona grzechocząca ( taka jak Małgosia sprezentowała) a ... i uwielbia przesiadywać na akwarium i "łapać " rybki i straszyć żółwia.
Jak Pixi wydobrzeje całkiem wrzucę aktualne zdjęcie bo teraz malutka dużo śpi i nie chcę jej stresować.

A Tiguś ma cudne łapki i okazałe futro a ogon ... :) -piękny kociak
Obrazek...Obrazek

ruda32

Post » Czw lut 17, 2011 0:09 Re: Przepiękne, półrasowe koty - błagają o domki! Rozkwitną!

ruda32 pisze:a ... i uwielbia przesiadywać na akwarium i "łapać " rybki i straszyć żółwia.
A to łobuziak mały! Podobno właśnie akwarium to taka telewizja interaktywna dla kota ;)

Trzymamy kciuki za szybki powrót Pixi do zdrowia.

larentia

Post » Pt lut 18, 2011 14:02 Re: Przepiękne, półrasowe koty - błagają o domki! Rozkwitną!

A propos grzechoczących myszek/kulek - zawsze jak kupuję muszę przegrzebać w poszukiwaniu tych najlepiej grzechoczących - niby takie same zabawki, a jednak nie wszystkie odpowiednio grzechoczą ;)

Uściski dla kociaków z okazji ich wczorajszego Święta! :)
Obrazek

Jaś&Małgosia

Post » Pt lut 18, 2011 14:57 Re: Przepiękne, półrasowe koty - błagają o domki! Rozkwitną!

Jaś&Małgosia pisze:A propos grzechoczących myszek/kulek - zawsze jak kupuję muszę przegrzebać w poszukiwaniu tych najlepiej grzechoczących - niby takie same zabawki, a jednak nie wszystkie odpowiednio grzechoczą ;)

:ryk: ...ja robię dokładnie to samo!

larentia

[poprzednia][następna]