WRO,Baltazar nasz nowy i DROGI !!! nabytek S. 95

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob lut 12, 2011 17:58 Re: dt Figaro.potrzebne wsparcie finans. dla MIKO z chorą łapką

:kotek:

jessi74

Od: Sob kwi 11, 2009 23:21

Post » Pon lut 14, 2011 22:39 Re: dt Figaro.potrzebne wsparcie finans. dla MIKO z chorą łapką

co u Was?
Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

Post » Pon lut 14, 2011 22:44 Re: dt Figaro.potrzebne wsparcie finans. dla MIKO z chorą łapką

wiem że Figaro 52 bardzo się zaziębiła, choroba rozłozyła ją "na łopatki" :( ale już jest lepiej... :ok:

jessi74

Post » Pon lut 14, 2011 22:57 Re: dt Figaro.potrzebne wsparcie finans. dla MIKO z chorą łapką

Dużo zdrówka :ok:
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Wto lut 15, 2011 2:33 Re: dt Figaro.potrzebne wsparcie finans. dla MIKO z chorą łapką

No kurujemy się. Więcej czasu dzięki temu na mizianie futrzaków mamy :D

Niunia vel Henia od wczoraj w swoim domku już :) i na całe szczęście zaaklimatyzowała się całkiem nieźle. W nowym domku chodziła z zaciekawiniem po pomieszczeniach, trochę przestraszona, ale jadła i dawała się nawet nowej pani pogłaskać. Na całe szczęście, bo oddawałyśmy ją z duszą na ramieniu. U nas kocia nienajgorzej funkcjonowała pierwsze dwa dni. Niestety późnym wieczorem w piątek coś jej się odwidziało (może zbyt duża ilość kotów, może kocury a ona tuż po sterylizacji - co prawda kocury też tylko z dokumentacji, no ale zawsze, może za dużo ludzi, może za dużo zmian, nie dojdziemy) i była bardzo mocno zdenerwowana i przestraszona. Tym lepiej dla niej, że już na swoich śmieciach jest i się damy z powodzeniem aklimatyzuje.
Każdy kotek zostawia odcisk
swojej łapki w twoim sercu[

Figaro52

Od: Śro lip 22, 2009 5:09

Post » Wto lut 15, 2011 7:38 Re: dt Figaro.potrzebne wsparcie finans. dla MIKO z chorą łapką

Figaro52 pisze:Niunia vel Henia od wczoraj w swoim domku już :)

Coś mnie chyba ominęło :x
Obrazek Obrazek Obrazek

Wrocławskie Koty - polub nas na Facebook

turkawka

Od: Pon lut 01, 2010 12:43

Post » Wto lut 15, 2011 14:53 Re: dt Figaro.potrzebne wsparcie finans. dla MIKO z chorą łapką

Ja już się przez moją chwilową nieobecność na forum całkiem pogubiłam :oops:
Ale ogromnie się cieszę że kolejny kotek w nowym domku :1luvu: :ok:

Agness78

Od: Śro cze 25, 2008 13:07

Post » Wto lut 15, 2011 18:30 Re: dt Figaro.potrzebne wsparcie finans. dla MIKO z chorą łapką

turkawka pisze:
Figaro52 pisze:Niunia vel Henia od wczoraj w swoim domku już :)

Coś mnie chyba ominęło :x

A bo krótko u nas była. Teraz domek dla Maurycego i Filipka. Domki gdzie jesteście

Figaro52

Post » Nie lut 20, 2011 19:26 Re: dt Figaro.potrzebne wsparcie finans. dla MIKO z chorą łapką

Maurycy u siebie w domku od czwartku i od pukać zaaklimatyzował się dobrze. Na tyle dobrze, że dziś ze schroniska przybyła Mirabelka:

http://www.dla-ciebie.eu/ogloszenia/869/5511

Przybyła jako dzika-dzicz. Zasyczywała się przy wyciąganiu z kontenerka po czym wtuliła się we mnie i od kilku godzin uziemiona jestem, bo nie schodzi z rąk. Bidne maleństwo jest strasznie przerażone, ale na rękach wtulona śpi i nawet spięta nie jest. Pluje co prawda na każdego kto prubuje do nas podejść. Oby się tylko bidna z tego strachu i stresu nie rozchorowała.

Figaro52

Post » Nie lut 20, 2011 20:27 Re: dt Figaro.potrzebne wsparcie finans. dla MIKO z chorą łapką

A jak Filipek?
Obrazek Obrazek Obrazek

Wrocławskie Koty - polub nas na Facebook

turkawka

Od: Pon lut 01, 2010 12:43

Post » Pon lut 21, 2011 6:01 Re: dt Figaro.potrzebne wsparcie finans. dla MIKO z chorą łapką

Z Filipkiem jedziemy w czwartek. Domek znajduje się w okolicach korony, a w niedzielę miałyśmy obejrzeć mieszkanko. Nie dałyśmy rady ( trochę daleko) .Umówiłyśmy się ,że pojedziemy już razem z Filipkiem w czwartek późnym wieczorem.

Figaro52

Post » Pon lut 21, 2011 9:13 Re: dt Figaro.potrzebne wsparcie finans. dla MIKO z chorą łapką

Jakie super wieści, a Mirablka prześliczna :1luvu:

mawin

Od: Czw sie 09, 2007 9:55

Post » Wto lut 22, 2011 19:18 Re: dt Figaro.potrzebne wsparcie finans. dla MIKO z chorą łapką

Miko dzisiaj był w lecznicy, coś niewyraźnie nam wyglada, a termin operacji już tuż tuż. Zrobiono mu badania krwi , wskaźniki nerkowe i wątrobowe , na szczęście wyniki wyszły prawidlowe. Mały ma zapalenie dziąseł, dostaje antybiotyk i sterydy.Jest też podejrzenie alergi pokarmowej, więc na razie pozostnanie na Intenstinalowej diecie. Dostanie także preparaty witaminowe i z kwasem Omega 3+. Mamy nadzieje, że do operacji wydobrzeje zwłaszcz ,że od tygodnia leci na immunodolu.
Mala Mirabelka natomiast miała mega świerzba, który doprowadzil do zapalenia uszu. Teraz wymęczona śpi na rękach córki. Mała nie bardzo chce jeść, natomiast bez problemu wytrąbila flachę kociego mleczka 8O .Też leci na antybiotyku no i czeka maluszkę niestety codzienne czyszczenie i kropienie uszu. Na poprawę kondycji też Immunodol, co by się mała na katar koci dodatkowo nie wyłożyła.
W związku z tym, że badania, leki i karma weterynaryjna są kosztowne będziemy wdzięczne za każde wsparcie.

Figaro52

Post » Wto lut 22, 2011 22:17 Re: dt Figaro.potrzebne wsparcie finans. dla MIKO z chorą łapką

a może ktoś mógłby przygotować aukcję charytatywną dla Miko? napisać treść? mamy możkiwość zamieszczenia aukcji z konta Fundacji Chatul

jessi74

[poprzednia][następna]