Witam serdecznie

Kot czy kotka? - Kotka
Jak się nazywa?- Geitti (dżiti, cziti, czita)
Ile ma lat? - 8
Ile waży?- 3,2
Za gruby /za chudy? - za chudy
Kiedy zdiagnozowano cukrzycę? - pare miesiecy temu
Jak jest kontrolowana choroba? - nie kontroluje jej...
Czy mierzysz u kota cukier glukometrem? - tak
Jeśli tak, to jakim? - optium xido
Jaką podajesz insulinę? - caninsulin
U 40 czy U 100? - u 40
Ile kresek (IE)? - 2,3
Raz dziennie czy dwa razy dziennie? - 2
Aktualny poziom glukozy we krwi? - 300 - 400
Czy kot dostaje lub dostawał sterydy? - nie
Czy robione były badania tarczycy (test T4)? - nie
Czy wynik badania tarczycy był w normie? -
Czy występuje u Twego kociaka neuropatia (osłabienie kończyn, chwiejny chód)? - nie
Jaką podajesz karmę? - Royal canin diabetes
Mniej więcej ile? - 25-30 g
Karmienie przed podaniem insuliny, czy po? - po
Inne choroby? -
(np. astma, niewydolność nerek, schorzenia trzustki, problemy dermatologiczne, serce, tarczyca, FIV, dziąsła, ząbki itd.) nie
Czy podajesz jakieś leki? Jeśli tak, to jakie - nie
Czy znane są wyniki laboratoryjne? (dopisz wartości brzegowe) - nie
Jakiej konsystencji i jakiego koloru jest stolec? Ciemny i twardy czy raczej jasny i rzadki? ciemny twardy
Opisz swój problem:
Ciezko bylo na poczatku utrzymac ja przy zyciu, po wielu kroplowkach jakos doszla do siebie. na poczatku podawalam jej insuline 4 razy dziennie o 6 rano 12 18 i 12 w nocy. po 0,5 jednostki. wtedy jej cukier nie przekraczal 200 (granica 70 - 200) w normie i swietnie sie czula. Po miesiacu weterynarz kazal zmienic jej dawki ,ze moze dostawac insuline tylko dwa razy dziennie no i wlasnie od tamtej pory mam problem. o 6.30 dostaje 3 jednostki i o 18.30, jej ckier nie spada po nizej 300 . Poradzilam sie innego weterynarza, kazal zwiekszyc dawke, podawalam jej 4j , cukier jeszcze bardziej wzrosl (470).na dodatek glukometr ciagle wskazuje ze kicia ma wysokie ketony

nie wiem co mam juz zrobic najlepiej bylo jak jej dawalam 4 razy dziennie, oczywiscie wygodniej dla mnie jest podawac jej 2, bo tylko ja sie nia zajmuje a na dodatek mam studia ;/ Chce eby zyla jak najdluzej, potrzebuje pomocy