Jedyne takie Dranie. Życie wariata to nie bułka z masłem ;)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon lut 14, 2011 18:02 Re: Jedyne takie Dranie. Żaba się drapie, a Wielbłąd chory:( ...

Obrazek

Maciej Kot :P :1luvu:

bubor

Od: Czw maja 24, 2007 18:25

Post » Pon lut 14, 2011 18:13 Re: Jedyne takie Dranie. Żaba się drapie, a Wielbłąd chory:( ...

Chciałam przespać cały dzień, ale Głupie znowu urządziło mi koncert pod drzwiami sypialni :twisted:

Podjęłam pewną ważną decyzję: otóż postanowiłam zwrócić go z adopcji, ponieważ absolutnie nie spełnił moich oczekiwań :twisted: Adoptując kota, decydujemy się przygarnąć pod swój dach istotę z założenia rozumną, inteligentną itd. - Pluś nijak nie jest rozumny ani inteligentny, chociaż owszem - o dziwo! - z wyglądu znacznie bardziej przypomina kota niż cokolwiek innego :wink: Także postanowiłam oddać go po prawie trzech latach (było niedawno na forum parę takich powrotów z adopcji po kilku latach :twisted: - to co, ja nie mogę :twisted: ?). Mam tylko jeden drobny dylemat: komu. Plu Plu został niegdyś złapany na Bazarze Różyckiego i dostarczony do lecznicy przez memkę, która natenczas przebywa (chyba) gdzieś w Stanach. Na DT przekazała mi go bezpośrednio z kolei osoba, której (mniej więcej od grudnia 2009, kiedy to wyszło szydło z worka) ze względów oczywistych i bardzo smutnych nie przekazałabym już pod opiekę nawet jętki jednodniówki (dla dobra tejże jętki rzecz jasna). Czyli pozostaje chyba tylko biedna jopop - jako inicjatorka całokształu ówczesnych akcji bazarowych :wink:
Asiu, chcesz milutkiego, miziastego czarnego kocurka z białymi paluszkami i bez móżdżka? Kocurka głośno i wytrwale prującego pysk pod drzwiami sypialni prawie zawsze, kiedy tylko nie wychodzisz zza nich dłużej niż przez jakieś 2-3 godziny :twisted:
Lisiaczku[`] herszcie nasz, nie ma nas bez Ciebie :( Nunku[`] krowinko najpiękniejsza :( Plupluniu głupiąteczko[`]
07.03.2019 KONIEC WSZYSTKIEGO, KONIEC MNIE: Busiunia [`]
16.05.2017 PĘKŁO MI SERCE: Żabciu najukochańszy Skarbie[`]
Maciejku[`] Buniu[`] Placuniu[`] Glamutku[`] Bidonku[`] Tadzinko[`] Gadziu złotooka[`]

Wielbłądzio

Od: Sob mar 25, 2006 15:11

Post » Pon lut 14, 2011 19:50 Re: Jedyne takie Dranie. Żaba się drapie, a Wielbłąd chory:( ...

Siedzę przy kompie i trzęsę się z zimna. Próbuję sklecić jakiś sensowny list motywacyjny, ale przy takim bólu głowy i gadła idzie mi mocno średnio :twisted: , jakoś nie wydaje mi się, żebym niniejszym skutecznie się 'umotywowała'. A powinnam, bo z dnia na dzień kasy na moim koncie tylko dramatycznie ubywa :( ...
Cholera jasna, dlaczego ja się do niczego nie nadaję, nawet do pisania takich bzdetów :(
Lisiaczku[`] herszcie nasz, nie ma nas bez Ciebie :( Nunku[`] krowinko najpiękniejsza :( Plupluniu głupiąteczko[`]
Maciejku[`] Buniu[`] Placuniu[`] Glamutku[`] Bidonku[`] Tadzinko[`] Gadziu złotooka[`]

Wielbłądzio

Post » Pon lut 14, 2011 20:00 Re: Jedyne takie Dranie. Żaba się drapie, a Wielbłąd chory:( ...

Zaczniesz się bardziej nadawać jak Ci choróbsko przejdzie :ok: :ok: :ok: :wink:

bubor

Post » Pon lut 14, 2011 20:05 Re: Jedyne takie Dranie. Żaba się drapie, a Wielbłąd chory:( ...

Wlasnie!
Dorota, Mru(czek), Chipolit, Norka, O'Gon (Burak); Balbina, Tygrysiunia, Bolek i Coco za TM

Dorota

Od: Pon maja 20, 2002 13:49

Post » Pon lut 14, 2011 21:16 Re: Jedyne takie Dranie. Żaba się drapie, a Wielbłąd chory:( ...

Skleciłam coś tam, ale marnie to widzę :(
Wracam do łóżka.

Ale może najpierw bym coś zjadła...? Bo tak właściwie to od rana jestem prawie o suchym pysku, jeśli nie liczyć 3/4 krówkowej czekolady Wawela :oops:

Wielbłądzio

Post » Pon lut 14, 2011 21:19 Re: Jedyne takie Dranie. Żaba się drapie, a Wielbłąd chory:( ...

Patmol pisze:Faceci są fajni :1luvu:
dają róże i czekoladki :1luvu:

:ryk: :ryk: :ryk: Nooo... Mój przyszedł dzis z nocnej zmiany jak jeszcze spałam. Powiedział, że przyniósł mi kwiatka, więc mi się oczy taaakie zrobiły bo to nienormalne u nas, pytam gdzie ten kwiatek a on mi żebym szybko łapała zanim nektar wycieknie... Facet to :pig: !

Wielbłądku, Ty chcesz zdrowieć nie jedząc?? Kiepski pomysł. Nie dobiję, ale spróbuj o siebie zadbać troszkę.
Obrazek

kinga w.

Od: Sob sty 31, 2009 17:41

Post » Pon lut 14, 2011 21:27 Re: Jedyne takie Dranie. Żaba się drapie, a Wielbłąd chory:( ...

Chyba znacznie lepiej mi idzie dbanie o Szarańczę niż o siebie :roll:
A tak przy okazji: dzwonili z przychodni. Wizytę u ginki, na którą byłam zapisana na 22.02, przełożyli mi na 8 marca :twisted: No ale co mam zrobić, jak nie mam kasy na prywatną...?

Wielbłądzio

Post » Pon lut 14, 2011 21:47 Re: Jedyne takie Dranie. Żaba się drapie, a Wielbłąd chory:( ...

Zakichane Walentynki - w tym razem w sensie nie tylko przenośnym :roll: :twisted:

W nocy miną dwa miesiące bez mojej Burej Zołzy... Idę zapalić Jej świeczkę :( ...

Wielbłądzio

Post » Pon lut 14, 2011 21:53 Re: Jedyne takie Dranie. Żaba się drapie, a Wielbłąd chory:( ...

Obrazek

bubor

Post » Pon lut 14, 2011 21:57 Re: Jedyne takie Dranie. Żaba się drapie, a Wielbłąd chory:( ...

To już tyle czasu minęło... Dla maleństwa (') (') (')
ObrazekObrazekObrazek

Nemi

Od: Nie wrz 13, 2009 10:20

Post » Wto lut 15, 2011 11:22 Re: Jedyne takie Dranie. Żaba się drapie, a Wielbłąd chory:( ...

a czemu ich nie wpuszczasz do sypialni? Obrazek nie hałasowałyby pod drzwiami :mrgreen:

Patmol

Od: Śro gru 30, 2009 14:03

Post » Wto lut 15, 2011 11:42 Re: Jedyne takie Dranie. Żaba się drapie, a Wielbłąd chory:( ...

Wielbłądku ,nie wpuszczaj ,nie wpuszczaj pod żadnym pozorem bo będzie to samo co u mnie :twisted: zawładną całym łóżkiem ,kołdrą ,poduszką :evil: a ty człowieku karimate se szykuj .
Obrazek

dorcia44

Od: Pt maja 19, 2006 20:20

Post » Wto lut 15, 2011 12:15 Re: Jedyne takie Dranie. Żaba się drapie, a Wielbłąd chory:( ...

Dokładnie! Śpimy sobie dziś w miarę spokojnie, na ile można przy chodzącym traktorze (Miyuki nie tylko miauczy na full), w pewnym momencie zimno mi. Sie patrze, a nie dość że moje chłopisko szczodrze zadbało o zabezpieczenie swojej "zewnętrznej" strony kołdrą, to jeszcze między nas wtarabanił się Tysiek, a że wagę swoją ma, to dojechał na kołdrze do samego materaca. Dla mnie okrycia już brakło. Pomijam, że jednocześnie musze uważać żeby nie naruszyć strefy osobistej Futra na mojej poduszce, podczas kiedy Miyuki zabezpiecza sobie takąż na poduszce TŻ. Do tego dochodzi Hino w środku nocy pakująca się "na momencik" pod kołdrę i "kopaniam" w mojej doczesności domagajaca się głaskania ("głaskaj, głaskaj, pięknie mruczę") i Kłaczek również wizytujący nasze leże kiedy znudzi mu się miejscówka na szafie. Jedynie Shadow nie brata się z gawiedzią i z ludzkiego legowiska korzysta jedynie kiedy nas w nim nie ma. I co? I to ma przemawiać za wpuszczaniem kotów do sypialni??
Obrazek

kinga w.

Od: Sob sty 31, 2009 17:41

Post » Wto lut 15, 2011 14:16 Re: Jedyne takie Dranie. Żaba się drapie, a Wielbłąd chory:( ...

U mnie wstęp do sypialni miewają (poza Królewną naturalnie, która urzęduje tam na stałe i jest to właściwie bardziej jej pokój niż mój ;)) tylko Ropuszysty i Glamek. Reszta nie ma, albowiem:
- Liś - wiadomo :twisted:
- Nunu - kopie w pościeli, w złożonych w kostkę narzutach i w stertach ubrań - robi straszny burdel :twisted:
- Maciek - lata po wszystkim jak pijany zając, w wyniku czego zwala piramidy książek, rozrzuca gazety, zdarza mu się też przewracać suszarkę z ubraniami - j.w. :twisted:
- Pluplu - otwiera szafę i wydłubuje stamtąd pazurem ubrania, straszy Buśkę, gryzie mnie dla zabawy we wszystko, co tylko wystawię spod koca
- Dunia - :ryk: :ryk: :ryk:
jeśli ktoś miałby ochotę spróbować poprzekonywać ją do odwiedzenia naszej sypialni, to serdecznie zapraszam :mrgreen:
- Młoda - nie do końca wiem, czego można się po niej spodziewać :wink:

Pomieszkiwała z nami na stałe jeszcze Biduńka[`] :cry: Była jedynym kotem, którego obecność Buszita tak naprawdę (bez ŻADNYCH sprzeciwów) akceptowała...

Dziś nie trzęsę się już z zimna. Dziś duszę sie z gorąca. Chyba diabli zaczęli się o mnie dopominać :twisted:
A dodatkowo kaszlę jak gruźlik :roll:
Tyle na razie, bo szykuję się do wariatolożki po leki.

Wielbłądzio

[poprzednia][następna]