Jedyne takie Dranie. Życie wariata to nie bułka z masłem ;)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie lut 13, 2011 22:25 Re: Jedyne takie Dranie. Jestem totalnym życiowym wielbłądem :(

AgaPap pisze:Wielbłądziu zrób sobie najlepsze lekarstwo:
- pół cytryny wycisnąć,
- 4 ząbki czosnku rozdziabać,
- 3 łyżeczki miodu
zalej to wszystko letnią wodą, nie wolno gorącą, dobrze rozmieszaj i co parę godzin po dużej łyżce do buźki :ok:

Moi rodzice zawsze mi to poroponują w wersji z mlekiem zamiast wody i bez cytryny.
Długo się przed tym broniłam, na samo wyobrażenie tego "wspaniałego" smaku czując się mocno niekomfortowo.
Raz to sobie zapodałam i to coś skończyło ostatecznie w kiblu.

Wielbłąd, kciuki za zdrówko :ok: :ok: :ok: Leczone 7 dni, nie leczone tydzień, albo odwrotnie ;)
Obrazek
Obrazek
Jeszcze żaden nieśmiertelny bóg nie przeżył śmierci swoich wyznawców.
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Od: Pon wrz 18, 2006 13:34

Post » Nie lut 13, 2011 22:29 Re: Jedyne takie Dranie. Żaba się drapie, a Wielbłąd chory:( ...

Dokładnie , do tego okłady z mruczących futer powinny przyspieszyć leczenie :ok: :ok: :ok: :wink:

bubor

Od: Czw maja 24, 2007 18:25

Post » Nie lut 13, 2011 22:29 Re: Jedyne takie Dranie. Jestem totalnym życiowym wielbłądem :(

genowefa pisze:Leczone 7 dni, nie leczone tydzień, albo odwrotnie ;)

u mnie ostatnie trwało 2 tygodnie :twisted:
i nadal pokasłuję :roll:
♪♫♬ ♪

*anika*

Od: Pon mar 28, 2005 20:15

Post » Nie lut 13, 2011 23:23 Re: Jedyne takie Dranie. Jestem totalnym życiowym wielbłądem :(

*anika* pisze:
genowefa pisze:Leczone 7 dni, nie leczone tydzień, albo odwrotnie ;)

u mnie ostatnie trwało 2 tygodnie :twisted:
i nadal pokasłuję :roll:

Może to była jednak grypa? A kaszel ma prawo utrzymywać się do trzech m-cy :roll: To też przerabiłam, bo strasznie długo kasłałam po chorobie :roll:
Obrazek
Obrazek
Jeszcze żaden nieśmiertelny bóg nie przeżył śmierci swoich wyznawców.
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Od: Pon wrz 18, 2006 13:34

Post » Pon lut 14, 2011 0:35 Re: Jedyne takie Dranie. Żaba się drapie, a Wielbłąd chory:( ...

E tam, nie była to grypa. Tylko trochę kataru i nieco zainfekowane gardło, nic strasznego. Tylko przejść szybko nie chciało. Fakt, że niczym tego nie leczyłam (tylko wit. C "na katar").
♪♫♬ ♪

*anika*

Od: Pon mar 28, 2005 20:15

Post » Pon lut 14, 2011 6:11 Re: Jedyne takie Dranie. Żaba się drapie, a Wielbłąd chory:( ...

Wielbłądziu Chory, zdrowiej szybko. Leż i wygrzewaj się.
I zobacz taki wątek, proszę - mam do oddania cudną dziewczynę.
viewtopic.php?f=13&t=124127&p=7084394#p7084394
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Pon lut 14, 2011 7:27 Re: Jedyne takie Dranie. Żaba się drapie, a Wielbłąd chory:( ...

specjalnie dla chorego Wielbłąda Obrazek

Patmol

Od: Śro gru 30, 2009 14:03

Post » Pon lut 14, 2011 12:07 Re: Jedyne takie Dranie. Żaba się drapie, a Wielbłąd chory:( ...

Dzięki Kochani.
Leżę. Wygrzewam się. Obkładam naturalnymi kocimi skórkami :wink:
Cytryny miałam tylko dwie, więc już wyszły, pozostaje mi picie samej wody/mleka z miodem i płukanie podrażnionego gardła naparem z szałwii. Może przeżyję :twisted:
Ale gdyby nie - gdybym nie pojawiła się tu np. do jutra oraz nie odpowiadała na telefony, będzie to niechybnie oznaczało, że zeszłam. Poproszę wtedy o BARDZO szybką interwencję, albowiem zaistnieje ogromne ryzyko, iż rodziciel mój zechce pozbyć się stąd Drani jeszcze szybciej niż mojego znękanego, zapyziałego truchła :twisted: Ciocia Marcelibu jest w posiadaniu kluczy do naszej sadyby - prosiłabym o jak najszybszą wizytę i ewakuację wszystkich moich dzieci w bezpieczne miejsca (taak, wiem, że MOŻE być problem z odłowieniem Duńki :mrgreen: dlatego przyda się też ktoś z podbierakiem :twisted: ), a następnie o rozparcelowanie ich jako następuje:
Liluś - wiadomo :twisted:
Norysia - do *aniki*, bo tylko Ją oprócz mnie kocha (hmm... kocha jeszcze podobno swojego wujka-wybawcę... ale jednak pozostańmy przy Anecie)
Plupluń - do gattarki
Maciej Kot - do bubora
Dunieczka - do genowefy (preferowane własnoręczne odłowienie :twisted: )

Do dyspozycji pozostają: Spaślunio, Doryś, Glamurek, Wytrzeszcz zwany Dziuńką :wink: oraz Księżniczka (przed ostatecznym zamknięciem mojej trumny i pochówkiem uprasza się o DOKŁADNE sprawdzenie, czy nie została w środku!!!).
Lisiaczku[`] herszcie nasz, nie ma nas bez Ciebie :( Nunku[`] krowinko najpiękniejsza :( Plupluniu głupiąteczko[`]
07.03.2019 KONIEC WSZYSTKIEGO, KONIEC MNIE: Busiunia [`]
16.05.2017 PĘKŁO MI SERCE: Żabciu najukochańszy Skarbie[`]
Maciejku[`] Buniu[`] Placuniu[`] Glamutku[`] Bidonku[`] Tadzinko[`] Gadziu złotooka[`]

Wielbłądzio

Od: Sob mar 25, 2006 15:11

Post » Pon lut 14, 2011 12:14 Re: Jedyne takie Dranie. Żaba się drapie, a Wielbłąd chory:( ...

10 kotów :mrgreen:
dobrze policzyłam? 8)

Patmol

Post » Pon lut 14, 2011 12:16 Re: Jedyne takie Dranie. Żaba się drapie, a Wielbłąd chory:( ...

Ano niestety dobrze.
10 kotów + smętna, zgnuśniała 30-letnia stara panna podająca się za wielbłąda :roll:
Lisiaczku[`] herszcie nasz, nie ma nas bez Ciebie :( Nunku[`] krowinko najpiękniejsza :( Plupluniu głupiąteczko[`]
Maciejku[`] Buniu[`] Placuniu[`] Glamutku[`] Bidonku[`] Tadzinko[`] Gadziu złotooka[`]

Wielbłądzio

Post » Pon lut 14, 2011 12:18 Re: Jedyne takie Dranie. Żaba się drapie, a Wielbłąd chory:( ...

30-letnia młoda panna -jeśli już

albo bardzo, bardzo młoda, urocza 30 -letnia czarownica Obrazek i jej 10 wielbicieli :mrgreen:

stara to będziesz, jak skończysz 96 lat :mrgreen:

Patmol

Post » Pon lut 14, 2011 12:34 Re: Jedyne takie Dranie. Żaba się drapie, a Wielbłąd chory:( ...

Lecz się i zdrowiej a nie przejmuj głupotami :ok: Bycie chudą tyką też nie jest fajne, zapewniam. A jak się chce utyć a nie może to też nie jest fajne, wcale to a wcale :x
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Pon lut 14, 2011 12:40 Re: Jedyne takie Dranie. Żaba się drapie, a Wielbłąd chory:( ...

i nie denerwuj starszawych czarownic Obrazek które już nie są 30-letnimi młodymi pannami

Patmol

Post » Pon lut 14, 2011 13:19 Re: Jedyne takie Dranie. Żaba się drapie, a Wielbłąd chory:( ...

Wielbłądzio pisze:Ano niestety dobrze.
10 kotów + smętna, zgnuśniała 30-letnia stara panna podająca się za wielbłąda :roll:

Wielbłąd! Znajde i wleję. Albo dobiję, zależnie od stanu zdrowia. Gdzie 30 lat i stara? A co ja mam powiedzieć? Że ludzie tak długo nie żyją??
Obrazek

kinga w.

Od: Sob sty 31, 2009 17:41

Post » Pon lut 14, 2011 13:41 Re: Jedyne takie Dranie. Żaba się drapie, a Wielbłąd chory:( ...

Dobij Kinia, dobij proszę, to jest jedyne mądre rozwiązanie :twisted:
Tylko znajdźcie potem wspólnymi siłami dobre nowe Domy dla wszystkich moich dzieci...
Na przykład dla takiego małego, chudego Wytrzeszcza, który nałogowo wskakuje mi na kolana, ugniata i każe się głaskać :1luvu:

Idę kontynuować moje umieranie.

Wielbłądzio

[poprzednia][następna]