Burisia i Titoś moje kicie

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob lut 12, 2011 22:54 Re: Cudowny wątek o jeszcze bardziej cudownych-Tito i Buri!!!

obiecuję się pospieszyć :oops:
Obrazek Obrazek

JolaJ

Od: Pt sty 14, 2011 18:58

Post » Nie lut 13, 2011 20:28 Re: Cudowny wątek o jeszcze bardziej cudownych-Tito i Buri!!!

Heloł!!!
Jak byś się zastanawiała to numer na 501 jest mój :D
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Nie lut 13, 2011 21:13 Re: Cudowny wątek o jeszcze bardziej cudownych-Tito i Buri!!!

:lol:
a ten 502 który teraz dzwonił mój :mrgreen: ale gadasz oczywiście
Obrazek Obrazek

JolaJ

Post » Nie lut 13, 2011 21:30 Re: Cudowny wątek o jeszcze bardziej cudownych-Tito i Buri!!!

JolaJ pisze::lol:
a ten 502 który teraz dzwonił mój :mrgreen: ale gadasz oczywiście

.. i oczywiście ze smarti :mrgreen:
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Post » Pon lut 14, 2011 8:42 Re: Cudowny wątek o jeszcze bardziej cudownych-Tito i Buri!!!

:1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
walentynka dla wszystkich kociastych i kociarzy :kotek: :kotek:
Obrazek Obrazek

JolaJ

Post » Pon lut 14, 2011 8:44 Re: Cudowny wątek o jeszcze bardziej cudownych-Tito i Buri!!!

A ja zapomniałam o Walentynkach... :oops: cóż, tak jest i nic na to nie poradzę...

Szybko się przywitam i do zleceń znikam :D :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Marzenia11

Post » Wto lut 15, 2011 10:21 Re: Cudowny wątek o jeszcze bardziej cudownych-Tito i Buri!!!

Witanko!

Po pełnym pracy, wysiłku, stresu i radości wczorajszym dniu dziś boli mnie głowa niewiarygodnie... Wpadam z kawką :D

Marzenia11

Post » Wto lut 15, 2011 10:28 Re: Cudowny wątek o jeszcze bardziej cudownych-Tito i Buri!!!

witamy i miłego dnia zyczymy :kotek: :kotek:
Obrazek Obrazek

JolaJ

Post » Wto lut 15, 2011 11:48 Re: Cudowny wątek o jeszcze bardziej cudownych-Tito i Buri!!!

Witamy, witamy!!!!
Dla mie dzień zaczął się cudnie. Dostałam wieści z DS Zosi i Klary i jestem spokojniejsza :)
magdajedral

Post » Wto lut 15, 2011 16:52 Re: Cudowny wątek o jeszcze bardziej cudownych-Tito i Buri!!!

Dobre te wieści?

Madziu, moje ogony uwielbiają te chrupeczki od Ciebie, które już się kończą 8O
Jaka jest szansa na wspólne zamówienie większej ilości? Wiem że ostatnio dużo tego zamówiłaś, ale jakby co to będziesz o mnie pamiętać?
Byłaby okazja się spotkać... :roll:
Poza tym Burania nie kaszle, tylko drapie teraz szyjkę dla odmiany. Przykleiłam plasterek, ale nie miał szans... :mrgreen: :evil:
Obrazek Obrazek

JolaJ

Post » Wto lut 15, 2011 19:05 Re: Cudowny wątek o jeszcze bardziej cudownych-Tito i Buri!!!

Jakto drapie??? 8O
Jeśli drapie maniakalnie w jednym miejscu to może byc objawem alergii pokarmowej lub alergii na leki.
przeanalizuj co zmienilaś w jej diecie.-koniecznie.
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Wto lut 15, 2011 19:33 Re: Cudowny wątek o jeszcze bardziej cudownych-Tito i Buri!!!

Jak byłam u Joli w piątek to widziałam ten brak sierści na szyi Buri. To taki placek wielkości 1cmx2cm. Do tego zauważyłyśmy że kicia drapie to miejsce. A że pazurki ostre, a miejsce nieosłonięte sierścią to i powstał malutki strupek.
magdajedral

Post » Wto lut 15, 2011 19:37 Re: Cudowny wątek o jeszcze bardziej cudownych-Tito i Buri!!!

JolaJ - przeanalizuj co dałaś innego buri do jedzenia az na tydzień wczesniej od dnia kiedy zauwazyłas, ze się drapie. Moja Nusia mimo że jadła długi czas RC nie pamietam jaki rodzaj, to po kupieniu dokładnie tej samej karmy, ale w innym sklepie, dostała na nią uczulenia. Okazuje się, ze w tym sklepie sa karmy produkowane w innym kraju niż na nasz, polski rynek.
więc nawet jesli je to samo ale kupiłas np. w innym miejscu to już też może to być znak.
Drapanie szyi to głównie objaw alergii pokarmowej. Ale - z drugiej strony - już wczesniej pisałam, ze może warto jednak, aby tę zmianę mimo że jest stara, obejrzał wet?

Marzenia11

Post » Śro lut 16, 2011 18:36 Re: Cudowny wątek o jeszcze bardziej cudownych-Tito i Buri!!!

hej,Jolu-z alergia nie ma żartów bo łatwo jej dostać a trudno potem z niej wyjść.
co się dzieje-czemu się nie odzywacz?
czemu nie odpowiadasz na nasze pyt?

U nas Buri bardzo lubiła drapanie pod pysiem i zadnych łysych plasków nie miała.
boję się o nia ale jeśli cokolwiek jest nie tak to na pewno Ci pomożemy.
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

[poprzednia][następna]